Gönderen Konu: mobil şok sökülmüyor  (Okunma sayısı 17263 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Talip BİLGİN

• *
mobil şok sökülmüyor
« : 09 Şubat 2012, 14:16:59 »
arkadaslar öncelikle merhaba konu başlığında söylediğim gibi tüfeğimde mobil şok sıkıştı sökemiyorum bununla ilgili bana nasıl yardımcı olabilir siniz?şimdiden teşekkürler
Talip BİLGİN
1986 hatay

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Ynt: mobil şok sökülmüyor
« Yanıtla #1 : 09 Şubat 2012, 14:33:38 »
Namlunun ucunu saç kurutma makinesiyle ısıtmayı deneyin.İlk seferde olmazsa bir kaç kere ısıtıp soğumaya bırakın belki namlu genleşmesiyle sıkışan kısım çalışır ve çözülür.
Namlunun ucunu pas sökücü(gaz yağı mesela veya piyasada satılan silahbakım ürünlerinden pas sökücü olanı) bir sıvının içine daldırıp yarım saat bekleyip tekrar sökmeyi deneyin,birinci yöntemle kombine de denenebilir.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 09 Şubat 2012, 14:45:11 »
Namlunun ucunu saç kurutma makinesiyle ısıtmayı deneyin.İlk seferde olmazsa bir kaç kere ısıtıp soğumaya bırakın belki namlu genleşmesiyle sıkışan kısım çalışır ve çözülür.
Namlunun ucunu pas sökücü(gaz yağı mesela veya piyasada satılan silahbakım ürünlerinden pas sökücü olanı) bir sıvının içine daldırıp yarım saat bekleyip tekrar sökmeyi deneyin,birinci yöntemle kombine de denenebilir.
kamil abi söylenecek her şeyi söylemiş.eğer bu işlemlerden sonra  sökülmezse şoku feda edeceksin.bu arada sezonda  bir iki kere çıkarıp yağlansa yada bir iki kere sökülüp takılsa böyle sorunlar olmaz.selamlar.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 09 Şubat 2012, 14:56:04 »
çok aşırı kaynamış olabilir, umarım öyle olmamıştır, burada bir tanıdığın tüfeğininde mobil şokunu çıkaramamışlardı namluyu kestirdi :)
ama sen namluyu kestirmeden önce bu işin hakkını verebilecek ya usta bir tüfekçiye yada iyi bir tornacıya tüfeğini götür,
elinden ne kadar gelir bilmiyorum ama kendi imkanlarınla şunu dene, namluyu baş aşağı bir kabın içine koy, iyi bir pas sökücü yada mazot benzin dök o şekilde bi süre beklesin, daha sonra namluyu ısıt diyeceğim ama dış siyah kroma zarar verebilir, namluyu mengeneye bağla, şok anahtarını yerleştir ve anahtarı elinle değilde daha güçlü bir boru anahtarı ile sıkıca tut, yavaş yavaş sökme yönünde kuvvet uygula kaydırmamaya özen göster, mutlaka dönecektir.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 09 Şubat 2012, 15:20:00 »
çok aşırı kaynamış olabilir, umarım öyle olmamıştır, burada bir tanıdığın tüfeğininde mobil şokunu çıkaramamışlardı namluyu kestirdi :)
ama sen namluyu kestirmeden önce bu işin hakkını verebilecek ya usta bir tüfekçiye yada iyi bir tornacıya tüfeğini götür,
elinden ne kadar gelir bilmiyorum ama kendi imkanlarınla şunu dene, namluyu baş aşağı bir kabın içine koy, iyi bir pas sökücü yada mazot benzin dök o şekilde bi süre beklesin, daha sonra namluyu ısıt diyeceğim ama dış siyah kroma zarar verebilir, namluyu mengeneye bağla, şok anahtarını yerleştir ve anahtarı elinle değilde daha güçlü bir boru anahtarı ile sıkıca tut, yavaş yavaş sökme yönünde kuvvet uygula kaydırmamaya özen göster, mutlaka dönecektir.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 09 Şubat 2012, 15:21:42 »
fabrikaya gönder....

ters klavuzla açarlar...
serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587

Çevrimdışı Talip BİLGİN

• *
« Yanıtla #6 : 09 Şubat 2012, 23:31:40 »
yardımlarınız için teşekkürler şu an yapacağım ilk iş pas sökücü alıp denemem lazım..bana akla en yatkın olan şimdilik bu. diğer önerileriniz için sağolun olmazsa bayiye göndermek en uygunu..diğer öneriler için tüfeğe zarar vermek istemiyorum açıkçası
Talip BİLGİN
1986 hatay

Çevrimdışı Ersoy ALTINDİŞ

• *
  • ...BUCALI...
« Yanıtla #7 : 09 Şubat 2012, 23:41:49 »
geçen hafta tüfeğimin fişek yatağı fişek almıyordu.soba temizleme demirinin   çubuğunu üstten sokup,vura vura çıkarttım (takoz deliğinden) traktörün birinden yağ alıp,bez parçasıyla  sildim.tamirini  tornavida ve takımsız güç bela yaptık.yay paslanmış.içi pas dolmuş.avda bana zehir oldu.
en önemli olan şeyi hepimiz genelde ihmal edip yarı yolda kalıyoruz.sonra debelen dur.o en önemli şeyde tüfek bakımı!!!
 nasıl olsa bu hafta attı diye öbür haftada atar mantığıbazen yolda bırakıyor. ....evet en önemlisi başa gelmeden tüfeğe bakım yapmak lazım.... :)
ERSOY ALTINDİŞ
...İZMİR....1976...    0536 47 47 543

Çevrimdışı Murat DENİZ

• *
« Yanıtla #8 : 09 Şubat 2012, 23:51:11 »
talip bey kurşunmu attınız haç numara şok sıkıştı
Murat İLDENİZ
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı Talip BİLGİN

• *
« Yanıtla #9 : 09 Şubat 2012, 23:57:52 »
yok murat bey daha aldım alalı hiç sıkmadım benim hatam her av dönüşü tüfeğin bakımını yapmama rağmen sadece mobil şoku söküp yağlamadığım için kaynaklanıyor eminim.4 numaralı şoktu bu arada.
Talip BİLGİN
1986 hatay

Çevrimdışı Murat DENİZ

• *
« Yanıtla #10 : 10 Şubat 2012, 00:06:06 »
istersen dw 40 pas sökücü kullan çıkması lazım
Murat İLDENİZ
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı Talip BİLGİN

• *
« Yanıtla #11 : 10 Şubat 2012, 00:14:22 »
evet murat bey bana da onu tavsiye ettiler alacam artık
Talip BİLGİN
1986 hatay

Çevrimdışı Serdar SEMHAL

• *
« Yanıtla #12 : 10 Şubat 2012, 06:19:48 »
Geçen sene az kullanılmış bir avrupa yarıotomatik almıştım. Aynı sorun vardı. Çok uğraştım ama nafile. Namnuyu bozmaktan korktum. Huğlu daki mekanikçi dostumu aradım. Leb demeden anladı olayı hiç uğraşma paketle gönder dedi. Bu sorunu yüzlerce defa hallettiklerini söyledi. Öyle yaptım. Şoku feda ediyorsun fakat namnun kurtuluyor. Aşağıda telefonum yazılı. İstersen ara bağlantıya geçiririm seni. Münferit çözüm arama bence. İşi profösyonellere bırak.
Serdar SEMHAL
1976-Mersin / K.Maraş / Adana / G.Antep
+90 532 5216835

Çevrimdışı Ünal SAYGILI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #13 : 10 Şubat 2012, 09:02:07 »
kardeşim al 1 wd 40 bolca sık bu işlemi bir kaç defa uygula mutlaka sökülür ama mutlaka wd 40 pas sökücü olsun sıktıktan sonra tüfegi kundagının üzerine  bir kaç saat bırak hemen zorlama sökülür eger kaynamadıysa
1974-Marmaris
muğla
angaralı

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 10 Şubat 2012, 09:36:55 »
ben bu üründen kullanıyorum pas kir tortu korozyon namlu içine yapışan o karınca görüntüsündeki kurşun parçaların temizliğinde ve koruyucu besleyici özelliği olan son derece etkili bir ürün, tavsiye ediyorum.

1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Ünal SAYGILI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #15 : 10 Şubat 2012, 11:43:53 »
walla temin edebilirsen bak bu on numara

image hosting png
1974-Marmaris
muğla
angaralı

Çevrimdışı Talip BİLGİN

• *
« Yanıtla #16 : 10 Şubat 2012, 16:21:27 »
ilginiz için teşekkürler tekrardan böyle bir sorunun çözümü için pas sökcüyüalıp deneyecem olmazs serdar beyle irtibata geçip işi ustalara bırakacam
Talip BİLGİN
1986 hatay

Çevrimdışı Duran KIVANÇ

• *
« Yanıtla #17 : 12 Şubat 2014, 22:12:01 »
Talip o sorun bende de oluştu. Sen ne yaptın. Nasıl çıkardın.
Duran KIVANÇ
1973-Akşehir

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 28 Mart 2014, 17:02:16 »
hiç bir şekilde sökülmüyorsa tek bir yöntem kalıyor Oda şoku kemek bir demir testeresi alıyorsunuz şoku 4 bölüp yavaş yavaş kesiyorsunuz ve cıkıyor. ben öle iki namlu kurtardım.ZEDELEMEMEYE DİKKAT EDİN DİŞLERİ. KOLAY GELSİN.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 28 Mart 2014, 20:10:31 »
wd 40 la sökülmüyorsa fabrikaya yada iyi bir ustaya gönderin. Üretici firmalar şoku namluda takılı beklemesini önermiyorlar bilginiz olsun...
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Harun KOCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 29 Mart 2014, 18:54:31 »
Çok basit. Sanayiye gidiyorsun yanında sökmee aparatinida
Goturuyosun saf çelikten 4-5 dakikada spiral taş yardımı ile
Sökme aparati yaptiriyosun ama  uzunca arabadaki bijon anahtarı
Misali üstten destek alarak çevirmek cok kolay oluyor. Sökme aparatı
Saf çelik olmadigi İçin sıyrılır ama çelik şoku birazda wd40 yardımıyla
Söküp alıyor. Ben çoook yaptım. Kolay gelsin. 
ÖNCE VATAN
1978 ankara

Çevrimdışı Osman ALP

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 16 Mayıs 2014, 22:18:28 »
Çok basit. Sanayiye gidiyorsun yanında sökmee aparatinida
Goturuyosun saf çelikten 4-5 dakikada spiral taş yardımı ile
Sökme aparati yaptiriyosun ama  uzunca arabadaki bijon anahtarı
Misali üstten destek alarak çevirmek cok kolay oluyor. Sökme aparatı
Saf çelik olmadigi İçin sıyrılır ama çelik şoku birazda wd40 yardımıyla
Söküp alıyor. Ben çoook yaptım. Kolay gelsin. 

3-4 gündür şoku sökmeye çalışırken 3 adet anahtarı sıyırdım. Arkadaşımda saf çelikten, dört noktadan geçmeli ve T şeklinden bir anahtar vardı. Namlunun ucunu kaynar suda 5 dakika bekletip bu anahtar ile 1-2 tur döndürdük, namlu soğuyunca tekrar kaynar suya soktuk, bu şekilde iki kişi, yarım saat uğraşarak şoku sökmeyi başardık.
Osman ALP
16.11.1970 - İZMİR
Browning Auto5, Sauer Beretta s56, Remington 1187 Special Purpose, Remington Model 11, Remington 870 Express Combo, JP Sauer&Sohn Royal Çifte, Retay Masai Mara, Derya MK-12, Rubans Anglais Dolma Çifte, Mossberg 500A Combo

Çevrimdışı Harun KOCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 16 Mayıs 2014, 22:35:35 »
3-4 gündür şoku sökmeye çalışırken 3 adet anahtarı sıyırdım. Arkadaşımda saf çelikten, dört noktadan geçmeli ve T şeklinden bir anahtar vardı. Namlunun ucunu kaynar suda 5 dakika bekletip bu anahtar ile 1-2 tur döndürdük, namlu soğuyunca tekrar kaynar suya soktuk, bu şekilde iki kişi, yarım saat uğraşarak şoku sökmeyi başardık.

Osman bey tebrik ederim aklın yolu bir. bazen kaba kuvvet en güzelidir.
ÖNCE VATAN
1978 ankara

Çevrimdışı Ceyhun ERİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 16 Mayıs 2014, 22:51:03 »
OSMAN bey
Sıcaklık yada ısıtma yöntemi iki metalde aynı sertllik derecesinde ise tamam olabilir.Ama benim bildiğim şoklar namludan biraz daha sert tir . Böyle olunca ısı ile yumuşak metal sert metali sarar kaldıki şoklar ince diş ve namludaki dişler bozulur işin içinden daha da çıkılmaz bir hal alır .Benim tavsiyem wd 40 yada bulabiliyorsanız chestertone pas sökücü ....SAYGILAR  O0
05.04.1976 CEYHUN ERİM EDİRNE UZUNKÖPRÜ
XLR 5 / AFFİNİTY/ VENZA / S 12 E/ PHONEMO/ 200 AC/ CHURHCIL/ VERNEY CARRON/ NİTRO/ BARETTA

Çevrimdışı İsmail CEYLAN 16

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 16 Mayıs 2014, 22:53:08 »
herkeze merhabalar ben tornacıyım isterseniz bikaç fikir verebilirim ilk fikir olarak sokun içine göre namlu iç çapından ufak bir malafa tarzı aparat yapıp yalnız sokuniç çapına tatlı sıkı sanayideki tabiri bu olmak şartıyla çentiklere gelecek sekilde pim çakıp anahtar vazifezi görerek çentiklere oturmalı arka dışarda kalan kısmına ister diş çektirip alyan başlı cıvatayla somun ile kontra yapıp ters yöne mazot döküp yumaşatarak sökülür malafanın içine giren çap boşluk olmaması siz sökerken anahtarın oynanamasını ve direk gücün doğrudan doğruya soka iletilmesini sağlar yada arkadaşın dediği gibi iyi bir tornacıya götürüp ters klavuz çekme şartıyla olabilir ama iyi br zananatkar olması şartıyla yoksa her önüne gelene teslim edersen tüfek mındar olur saygılar
  • Akdas 712 elit superpoze 66cm
  • Huglu 103 c 71cm
  • Genc huglu cne203 66cm
  • Sarsilmaz concorde x 68 cm
İsmail CEYLAN
1988/BURSA