kurallar ve denetimler konunda haklısnız...hem fikriz bir beleli avcı olarak bende dnetimlerden yanayım...
lakiiiiiiiiiiiiiin gelgelilim belgeli avcı belgeli olmasına rağmen kaçak avcı (bohçacı demiyourm çoksaçma bir kelime) kaçak avcı kdar evlanmıyor sa ne yapmalı,,,iş develette bitmezse avcıda biter ben bu ola yüzünden belgelerini iptal ettirip kaçak şekilde avlanan arkdşlar biliyourm.. ve hiçde kızmıyourm...afedersiniz ama insan kendini enayi gibi hissttiği zman işler pekde yolunda gitmiyor... bence yapılması gereken şu.. milli parkda olsa ulusal parkda olsa göç hayvanında yasaklama olmamalı,,yahut günleri artırılmalı,, aylardır kaz arıyourz,,,doğal olarak vergimizi yatırdık pulumuz aldık,,kaz nerde.. bak kaz burduda burdurn neresinde karataş gölünde kapalı bölgede.. kaz nerde tuz gölünde,, kaz nerde beyşehir gölünde hep ava kapalı yerlerde....ee kaçak avcıya av kapalı deil... nolcak şimdi benim kakımı kim koruyacak ben burdan ona buna yapmayın etmeyin diye bağırmaklamı görevliyimm yoksa belgemi yeptırdığım için rahat avlanmaklamı....arkadaşlar bu işler sıkmayla olmaz höt l pötle olamz şikayetle ihbarla olmaz,,,yaptırımın bin bir şekli var,,,ben belgeyi dha iyi kaçak avlanmak için alanları biliyourm.. yakalanırsam ceza alsam az alırım diyor, ya anlatmayla bitmez neleri var neleri...dün karşılaştığım avcıların bir çoğu belgeliydi,,ama hepsi ördek için geceyi bekliyeceklerini söyledi....bu işler böyle olmaz....dengeye sağlamak önemli.,,,, sen hele şu paralı avlaklar cıksın senliği ozman seyret... bide otomatiklere 2 fişek konacakmış...işi iyice zorlaştır avcıya sonra kacak avılıkdan yakın.. kimsenin zoruna gitmesin,,,,asgari ücretle çalşıan sadece pazar günü ava gitme imkanı bulan bir dünya masraf eden ve av yamadan dönen avcıyı kim teselli edecek ... avcı kendini teselli edecek...cıkacak salı günüm gidecek,, kapalı yere girecek,,bunun önüne gecemeyeceksiniz,,,hele gündemdeki şu paralı avlak işi hayata gecersesen ozaman bak bide,,istediğin kadar kolluk kuvveti koy,,,para cezası kesersein durumu olan yapılandırır öeder olmayan öedmez,,,ödeyemez,,yüksek tutarlı av cezası yüzünden belki kolluk kuvvetleriye çatışanlara bile rastlayabilirsiniz,, iş sarpa sarar...pisliğindne yenmez hale gelir,,,nasımı olur bu iş
kurs süresi iyi,,, kursu ucuzlat,,,
vegiyi ucuzlat..
yeni avcılık belgesi alanlara vizeyi pulu cuzlat
milleti bir şekilde kayıt altıan al
av günlerini artır limiti göç hayvanlarında artır
kapalı sulak alanlar göç hayvanlarına ördek kaz gibi kapalı olmasın
ama bunlar birilerinin işine glemdiği için yapılmıyor
kimse 4 gün av acık diye 4 gün üst üste ava gidemez heleki türkiyede parasal gücü vede bedeni gücü buna yetmez.
bu işleri düzeltecek adamları başa geçrmedikleri sürece düzelmez...