Gönderen Konu: BURDUR KARATAŞ GÖLÜ MİLLİ PARK SINIRLARI İÇİNDE KAÇAK AVLANMA  (Okunma sayısı 5191 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Erdal ERGUN

• Müdavim Üyemiz
05 02 pazar günü köye gezmeye gitmeye karar verdik düştük yola giderken göle inelim ondansonra çıkalım göle indik daha 5 dakika geçmeden 2 el silah sesi geldi sis olduğu için göremedik  sonra gene silah atıldı ben karamanlıda avcı ali abime aradım abi kaçak avcılar var jandarmayı yönlendir oda tamam dedi sonra burdurdan aradaşı aradım dedim kaçak avlanıyorlar milli parkları aramış onlarda karamanlıda kaçak tavşan avlayanların peşindeymiş gelecekler bizde köye çıktık 2 saat oturdukdan sonra kalktık göle birdaha indik iner inmez silah sesi geldi ali abiye aradım ne oldu abi jandarma gelmemiş oda jandarma karakolunda bir tane subay varmış devriyeye çıkamazmış sonra burdurdaki arkadaşımı aradım milli park görevlilerive karamanlı avcılar kulüp başkanı 2 tane kaçak avcı yakalamış 2 tanesininde peşinden yaklaşık 3 saat falan koşmuşlar onlarda aramış jandarmayı  desdek verindiye onlarada yardıma gitmemişler  adamlar çatır çatır avlandılar   

<iframe frameborder="0" width="480" height="360" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xodhuk"></iframe>
<

VİDOYU İZLERKEN ARADA SİLAH SESLERİ GELİYOR
Erdal ERGÜN
0 541 499 79 79       BURDUR 1971

Çevrimdışı Lütfi TÜRE

• Müdavim Üyemiz
    Evet Erdal malesef her şeyiyle denetime bağlı bir avcılık sistemimiz var.Ama ne denetliyecek yeterli görevlileri nede ekipmanları var.
    Devletine karşı avcılıkla ilgili tüm  sorumluluklarını yerine getiripte, böyle illegal bir durumda elin kolun bağlı kalmak senin kadar inan benide üzüyor.
     İnşallah önümüzdeki yıllarda bu durum düzelir.
Lütfi Türe
1971 Burdur

Çevrimdışı Erdal ERGUN

• Müdavim Üyemiz
    Evet Erdal malesef her şeyiyle denetime bağlı bir avcılık sistemimiz var.Ama ne denetliyecek yeterli görevlileri nede ekipmanları var.
    Devletine karşı avcılıkla ilgili tüm  sorumluluklarını yerine getiripte, böyle illegal bir durumda elin kolun bağlı kalmak senin kadar inan benide üzüyor.
     İnşallah önümüzdeki yıllarda bu durum düzelir.

lütfi burda şu ortaya şıkıyor yasak koymak çözüm değil iş bu yasağı denetleyebilmek  bu hafta sonu gene aynı yerdeydim kaçak avlanma devam ediyor milli parklar müdürü tamer beyi aradım  araştıracaklarını ve kaçak avlananları yakalayacaklarını söyledi  konunun demekki hiçbir önemi yok birçok üyesi olduhu halde konuya sadece bir dişi duyarlılık gösterip mesaj yazmış demek bunun bence anlamı şu oluyor birçok kişi limitlerden ve kurallardan bahsediyor demek ki bir çok kiş kuralına göre avlanmıyor
Erdal ERGÜN

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Erdal bey sadece karataş gölü değil ülkenin her yanı bu durumda :(
bizim buradada görüyoruz yasak bölgede çatışma var sanki ...
ancak yetersiz görevli sayısı ve teknik imkanları ile her yere müdahil olmak mümkün değil...

Yinede yetkililerden daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz... Ama biz avcılarda çevremizdeki duyarsız eli tüfeklilere özellikle vicdanı rahatsız eden hareketlerden başlamak üzere bıkmadan doğruları anlatmamız lazım ...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Lütfi TÜRE

• Müdavim Üyemiz
Sayın Tuncay bey,

Cumartesi günü bir astsubay emeklisi ile ava gittim,arabada ve av bitiminde her zamanki gibi bu konuları konuştuk.Yapılan uygulamaların doğrularını ve yanlışlıklarını tartıştık.
      Gittiğimiz mera bir köyün içinden geçen çayın yol boyunca devamıydı,çulluk bulmayı umut ettik ama daha çok köyün gençleri ve avcılarına rastladık eline silah alan gelmiş.Üst tarafımızda adam salmış çakırları tavşan avlıyordu bizi uzun uzun süzdü bunlarda nerden geldi diye .
      Uzun uğraşlardan sonra ,kursa gönderip belge aldırdığım o köyden olan arkadaşım hepsini tanıyor tabi ,bu çakır bilmem kimin ,bu gençler köyden diye biraz hayıflandı.
      Ben biraz üstüme alındım nede olsa onlar gibi avlanmak varken benim yüzümden birsürü masraf edip belgeli olmuştu.Üstelik o haftanın en kıymetli üç gününü beklerken vuruveriyorlardı çullukları.
      Benim yapabileceğim bu anlıyormusun .BATAKLIKTAN BİR ADET SİNEK EKSİLTMEK.Ama malesef sinekler ne bitiyor nede arkası kesiliyor.Kimse kimseyi kandırmasın fevri davranmakla bu işler çözülmez.
      Jandarma emeklisi arkadaşım bu konu hakkında şöyle bir yorumda bulundu.(İlk defa Jandarma trafik timi kurulduğunda bende görev aldım ,işimiz çok zordu ,şimdiye kadar hiç denetime tabi tutulmamış kişilere uymaları gereken zorunlu trafik kurallarını uygulatacak ,ehliyet nedir bilmeyen,traktör ve arabalarına vize dahi yaptırmayan kırsal kesime trafiğin ne anlama geldiğini öğretecektik.)
      Ben dikkatlice dinledim bakalım bu işi nasıl çözmüşlerdi.Sonuçta mükemmel olmasada başırıya ulaşmış bir uygulama vardı .Devam etti.
      (Önce köyleri tek tek dolandık,kahvelerde köy odalarında uygulanacak kuralları anlattık,kitabcıklar,buroşürler dağıttık.Köyün ileri gelenleri ve muhtarlarla konuşup önce bu kurallara onların uyması için ikna ettik.Bu ikna çabaları öyle düşündüğün gibi kısada olmadı bizim bir kaç yılımızı aldı.Sonra nemi oldu kurallara uyanlar artık kendilerini enayi gibi hissetmeye başladı.Öyleya sen her kurala uy devlete ehliyetti,puldu,harçtı,vizeydi habire ver öbür tarafta hiç birşey yok.İşte tam burda devreye girdik artık,evrakları olmayana yada eksik beyan edene ceza kesmeye başladık.Her yerdeydik,bizden kurtuluş yoktu,ÇÜNKÜ BUNUN İÇİN KURULMUŞTUK.)
     Tuncay bey bu devletin Jandarma teşkilatı bile bir alt yapı oluşturmuş,birim kurmuş,bilgilendirmiş,sonucundada kurallara uymayanları cezalandırmış.Niye bu onların işi çünki önce görev sorumluluğu gerek,sonra bu iş ekip işi öyle koca koca avlaklara ,yetersiz sayıda ormancıyı göndermekle olmuyor.Kulüpler üye kazanabilmek için avcılık kurslarına adam bulmasa kimsenin kurs için köy köy dolanıp avcı yetiştirmeye niyeti yok yani anlatabildimmi.Zaten herşey avcıların itelemesi kakalamasıyla oluyor bu memlekette.Herşey bizzat bizim için yapılıyor sözde ama MAKta dahi adam yerine konulmuyoruz,nerden bulunduğu dahi belli olmayan bir avcılık sistemine doğru gidiyor avcılığımız göz göre göre.
      Ben onu bunu bilmem ,hangi sistemi getirirsen getir bu memlekete, yeterli elemanın yoksa ,denetleyemiyorsan, heleki birde CEZALANDIRAMIYORSAN ya kendi kendini kandırıyorsundur yada günü kurtarıyorsundur.

Cezalar olmasa kaç kişi vergisini yatırır,ehliyet alır,arabasına vize yaptırır,sigorta pirimi yatırır,işin içine ceza girdimi heleki kaçış yoluda yoksa herkez uyar istesede istemesede.
       Madem sistemin denetim üstüne ozaman sistemin gerektiğini yapacak denetleyecek ekibi çoğaltacaksın.Yoksa ne yaparsan yap BU MEMLEKETİN KURALLARINA UYAN VATANDAŞINI MAĞDUR EDERSİN.......

Ehliyeti olmadan benden daha iyi araç kullanan birisine ehliyet almasını tavsiye etmek nekadar nafile bence,her köşe başında bir trafik kontürolü olan ülkemde sıkıysa almasın bakalım..........
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2012, 01:00:21 Gönderen: Lütfi TÜRE »
Lütfi Türe
1971 Burdur

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
Türkiye' bir çok yerde durum malesef böyle abi ne yapalım..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
kurallar ve denetimler konunda haklısnız...hem fikriz bir beleli avcı olarak bende dnetimlerden yanayım...
lakiiiiiiiiiiiiiin gelgelilim belgeli avcı belgeli olmasına rağmen kaçak avcı (bohçacı demiyourm çoksaçma bir kelime) kaçak avcı kdar evlanmıyor sa ne yapmalı,,,iş develette bitmezse avcıda biter ben bu ola yüzünden belgelerini iptal ettirip kaçak şekilde avlanan arkdşlar biliyourm.. ve hiçde kızmıyourm...afedersiniz ama insan kendini enayi gibi hissttiği zman işler pekde yolunda gitmiyor... bence yapılması gereken şu.. milli parkda olsa ulusal parkda olsa göç hayvanında yasaklama olmamalı,,yahut günleri artırılmalı,, aylardır kaz arıyourz,,,doğal olarak vergimizi yatırdık pulumuz aldık,,kaz nerde.. bak kaz burduda burdurn neresinde karataş gölünde kapalı bölgede.. kaz nerde  tuz gölünde,, kaz nerde beyşehir gölünde hep ava kapalı yerlerde....ee kaçak avcıya av kapalı deil... nolcak şimdi benim kakımı kim koruyacak ben burdan ona buna yapmayın etmeyin diye bağırmaklamı görevliyimm yoksa belgemi yeptırdığım için rahat avlanmaklamı....arkadaşlar bu işler sıkmayla olmaz höt l pötle olamz şikayetle ihbarla olmaz,,,yaptırımın bin bir şekli var,,,ben belgeyi dha iyi kaçak avlanmak için alanları biliyourm.. yakalanırsam ceza alsam az alırım diyor, ya anlatmayla bitmez neleri var neleri...dün karşılaştığım avcıların bir çoğu belgeliydi,,ama hepsi ördek için geceyi bekliyeceklerini söyledi....bu işler böyle olmaz....dengeye sağlamak önemli.,,,, sen hele şu paralı avlaklar cıksın senliği ozman seyret... bide otomatiklere 2 fişek konacakmış...işi iyice zorlaştır avcıya sonra kacak avılıkdan yakın.. kimsenin zoruna gitmesin,,,,asgari ücretle çalşıan sadece pazar günü ava gitme imkanı bulan bir dünya masraf eden ve av yamadan dönen avcıyı kim teselli edecek ... avcı kendini teselli edecek...cıkacak salı günüm gidecek,, kapalı yere girecek,,bunun önüne gecemeyeceksiniz,,,hele gündemdeki şu paralı avlak işi hayata gecersesen ozaman bak bide,,istediğin kadar kolluk kuvveti koy,,,para cezası kesersein durumu olan yapılandırır öeder olmayan öedmez,,,ödeyemez,,yüksek tutarlı av cezası yüzünden belki kolluk kuvvetleriye çatışanlara bile rastlayabilirsiniz,, iş sarpa sarar...pisliğindne yenmez hale gelir,,,nasımı olur bu iş
kurs süresi iyi,,, kursu ucuzlat,,,
vegiyi ucuzlat..
yeni avcılık belgesi alanlara vizeyi pulu cuzlat
milleti bir şekilde kayıt altıan al
av günlerini artır limiti göç hayvanlarında artır
kapalı sulak alanlar göç hayvanlarına ördek kaz gibi kapalı olmasın
ama bunlar birilerinin işine glemdiği için yapılmıyor
kimse 4 gün av acık diye 4 gün üst üste ava gidemez heleki türkiyede parasal gücü vede bedeni gücü buna yetmez.
bu işleri düzeltecek adamları başa geçrmedikleri sürece düzelmez...

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
avcıyı rahatlat av bitecek diye korkma bitmez nazıl bitmez,,mak diye bişeyvar yetkileri var baktı popülasyon tehlkeye gitiyor sezon ortasında kapatsın oayı.. yahut 2 sne kapansın biryer,,,yapılacak şey çokta niyet farklı abi.... bir rant ları bozulmasın 2 rahatları bozulmasın...

Çevrimdışı Lütfi TÜRE

• Müdavim Üyemiz
Musa çok güzel yazmışsın ,adeta duygularıma tercüman olmuşsun.Sağol kardeşim.
Lütfi Türe
1971 Burdur

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Musa gereken herşeyi yazmışsın..eline sağlık..bende şunu ekleyeyim;elinde çekiç olan çekiçleyecek yer arar,ya tüfeği dolu olan...selamlar
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Erdal ERGUN

• Müdavim Üyemiz
kurallar ve denetimler konunda haklısnız...hem fikriz bir beleli avcı olarak bende dnetimlerden yanayım...
lakiiiiiiiiiiiiiin gelgelilim belgeli avcı belgeli olmasına rağmen kaçak avcı (bohçacı demiyourm çoksaçma bir kelime) kaçak avcı kdar evlanmıyor sa ne yapmalı,,,iş develette bitmezse avcıda biter ben bu ola yüzünden belgelerini iptal ettirip kaçak şekilde avlanan arkdşlar biliyourm.. ve hiçde kızmıyourm...afedersiniz ama insan kendini enayi gibi hissttiği zman işler pekde yolunda gitmiyor... bence yapılması gereken şu.. milli parkda olsa ulusal parkda olsa göç hayvanında yasaklama olmamalı,,yahut günleri artırılmalı,, aylardır kaz arıyourz,,,doğal olarak vergimizi yatırdık pulumuz aldık,,kaz nerde.. bak kaz burduda burdurn neresinde karataş gölünde kapalı bölgede.. kaz nerde  tuz gölünde,, kaz nerde beyşehir gölünde hep ava kapalı yerlerde....ee kaçak avcıya av kapalı deil... nolcak şimdi benim kakımı kim koruyacak ben burdan ona buna yapmayın etmeyin diye bağırmaklamı görevliyimm yoksa belgemi yeptırdığım için rahat avlanmaklamı....arkadaşlar bu işler sıkmayla olmaz höt l pötle olamz şikayetle ihbarla olmaz,,,yaptırımın bin bir şekli var,,,ben belgeyi dha iyi kaçak avlanmak için alanları biliyourm.. yakalanırsam ceza alsam az alırım diyor, ya anlatmayla bitmez neleri var neleri...dün karşılaştığım avcıların bir çoğu belgeliydi,,ama hepsi ördek için geceyi bekliyeceklerini söyledi....bu işler böyle olmaz....dengeye sağlamak önemli.,,,, sen hele şu paralı avlaklar cıksın senliği ozman seyret... bide otomatiklere 2 fişek konacakmış...işi iyice zorlaştır avcıya sonra kacak avılıkdan yakın.. kimsenin zoruna gitmesin,,,,asgari ücretle çalşıan sadece pazar günü ava gitme imkanı bulan bir dünya masraf eden ve av yamadan dönen avcıyı kim teselli edecek ... avcı kendini teselli edecek...cıkacak salı günüm gidecek,, kapalı yere girecek,,bunun önüne gecemeyeceksiniz,,,hele gündemdeki şu paralı avlak işi hayata gecersesen ozaman bak bide,,istediğin kadar kolluk kuvveti koy,,,para cezası kesersein durumu olan yapılandırır öeder olmayan öedmez,,,ödeyemez,,yüksek tutarlı av cezası yüzünden belki kolluk kuvvetleriye çatışanlara bile rastlayabilirsiniz,, iş sarpa sarar...pisliğindne yenmez hale gelir,,,nasımı olur bu iş
kurs süresi iyi,,, kursu ucuzlat,,,
vegiyi ucuzlat..
yeni avcılık belgesi alanlara vizeyi pulu cuzlat
milleti bir şekilde kayıt altıan al
av günlerini artır limiti göç hayvanlarında artır
kapalı sulak alanlar göç hayvanlarına ördek kaz gibi kapalı olmasın
ama bunlar birilerinin işine glemdiği için yapılmıyor
kimse 4 gün av acık diye 4 gün üst üste ava gidemez heleki türkiyede parasal gücü vede bedeni gücü buna yetmez.
bu işleri düzeltecek adamları başa geçrmedikleri sürece düzelmez...

musa sonuna kadar yazdıkların doğru burda benimde anlatmak isterdiğim bu göller veya göletler hepsinde de göç hayvanları var burları yasaklamakla türk avcısını cezandırılıyor acaba avrupada göç hayvanlarını yasaklıyorlarmı bunu sorgulamak lazım
Erdal ERGÜN

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
yok erdal abi nerde videolara bakmak yeterli,admların yaptığı av ortada,,, ben yaban tv ye çok kızıyorum malesef bir avkanalı var ama avcıya dağil de kesesine ve kesesini kabartmak isteyenlere çalışıyor,,,bizm ülkemiz güzel türkiyemiz dünyadaki ülkeler arasında hep farlılık arz etmiştir.. ne zamanki frenk yani batı taklitçileri işin çine girdi işler hep sarpa sarmıştır bizm avcılık kurllarımız geleneksel ve ananevi hatları bozulmadan restore edilmeliydi ama malesef bu batılılar ne yapıyorsa bazı büyük başlar onlara benzemek adına onların peşinden gidiyorlar,,,uluslar arası anlaşmalarla korunan türler yahut tüm düntada aynı olan kurallar bizdede olsun ama bu bu kadar olsun...olmazsa kaçak av önlenemez,,bizm ülkemizde iş nerdeyse parası olan avlansına gidiyor bu işin doğruluğu tartışılmayacak kadar ortada yanlıştır...geyik vurmak isteyen adama senin paran yok sen vuramazsın dedğinde,, salı günü çobandan habere almış bıldırcın göç yapmış,,, ama sen gidemeszind edğinde,,, pazartesi günü ördek sökün yapmış ama sen igemezsind edğinde,,,bu avcılığın hiç manası kalmaz,,,abi mak da avcı yok,,mak da bürokrat var..dernekler mernekler yeterli derecede nüfüz edemiyorlar parasını aldığınız bu avcıyı avlandırın abi avladırınki parası gözükmesin gözüne...bilmem nasıl düzelir abi,,,bence şu paralı avlak işinin gündenden düşmemesi lazım 2015de bu siteme geçileceği söleniyor buunun önüne geçilmeli,,,arkadaşlar bu olyı cektikleri av videolarında anlatmalı ve paylaşmalı istemediklerini burada paylaştıkları gibi videolardada nlatılmalıki etkisi çok olsun... avı ve doğayı en cok koruyacak kişi avcıdır,,,başkasının bunua güzü yetmez avcı para kazanmak içn değil sevdiği için doğada,,,sevinin olduğu yerde işler züelir menfaat ve cıkar ların olduğu yerde ise işler hep karışır,,,inş bu işler düzelir...çok zor,,,avcılar ve dermeklerin cok sescıkarması lazım gel geleim işin içide para var derneklere para lazım.. al şu parayı sensus denirse susmayacak nok nadir insanlar cıkar.. yeni düzenlemelerde de gelen rant dan dernekler federasyon nemalanırsa onlarda çarkın içine girerse işler düzelmez...çok dürüs insanlar baraşrır bu işi.. adam gibi adamlara verilmeli... iş avcıda avcı nekdar bilinçli olursa işlerde okdar düzgün olur..dernekleri de ihya eden biziz.. federasyonuda mak ıda buralarda başa gelenleri secenler hep avcılar avcılar uynık olmalı...hakkımzıda hayırlsı...ama azkaldı bu konuda kendim videolu anlatımlı çalışmalar yapacağım.. arkdma kimsenin olmaması önemlideğil  ben varsam yürüyeceğim...anlatmalıyız dinletmelkiyiz...bu şeklide düşünüyourm...