Gönderen Konu: Skor avcılığı...  (Okunma sayısı 29816 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bülent KARAKUŞ

• *
Ynt: Skor avcılığı...
« Yanıtla #50 : 10 Şubat 2012, 12:31:34 »
şu adama gereken cezaların gerçek anlamda verilip resmi bir şekilde duyulmadıkça benim içim rahat etmeyecek, sarıyer avcılarına duyurulur; bu şahsı tanıyanınız illaki vardır ilk cezayı vermek size düşer.!!!
  neoldu budurum            ceza konusunda bilgisi olan paylassin arkadaslar ... ??? ??? ???
Bülent KARAKUŞ
1967-GEMLIK-BURSA

Çevrimdışı H.İbrahim GÜNGÖR

• *
« Yanıtla #51 : 10 Şubat 2012, 19:21:14 »
arkadaşlar maddi cezaların yanında tplum olarak duyarlı olan sizlerin tepki cezaları çok önemli.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Burhan UĞUR

• *
« Yanıtla #52 : 10 Şubat 2012, 19:23:39 »

Arkadaşlar ben bunu avcılık olarak kesinlikle görmüyorum
http://imageshack.us/photo/my-images/525/40217028105184862880510.jpg/

Burhan UĞUR
1968 Çanakkale/Çan

Çevrimdışı M.İpek KANDIRALI

• *
« Yanıtla #53 : 11 Şubat 2012, 08:53:13 »
işin ucunu kaçırmıslar
Mustafa İpek KANDIRALI
1979 kocaeli/izmit /tavşantepe 05368156245

Çevrimdışı Ahmet YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #54 : 11 Şubat 2012, 09:35:00 »
bu resmen canilik ve katliam dır bunu yapan insan olamaz !!!!!!!!
Ahmet YILDIZ
1981 KOCAELİ KARTEPE

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #55 : 11 Şubat 2012, 09:38:51 »
el insaf. vicdansızca bir davranış.
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı Birol TURAN

• *
« Yanıtla #56 : 11 Şubat 2012, 10:14:39 »
  ARkadaşlar ,

Belki de tek değildir adam !

10 kişi gitmişlerdir  tek tek resim çekilmişlerdir !!!
Birol TURAN
Gayrimenkul
Remax Kom - Bahçeşehir

Çevrimdışı Burhan UĞUR

• *
« Yanıtla #57 : 11 Şubat 2012, 10:27:16 »
Ne olursa olsun kantarın topuzunu kaçırmamak lazım
Burhan UĞUR
1968 Çanakkale/Çan

Çevrimdışı Serdar BURAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #58 : 11 Şubat 2012, 10:50:11 »
Artist bir bok yapmış sanki  >:(  >:(  >:(
Serdar BURAK
1979 Çan ÇANAKKALE 05326570506 Çan Erenler Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı

Çevrimdışı Birol TURAN

• *
Birol TURAN
Gayrimenkul
Remax Kom - Bahçeşehir

Çevrimdışı Adem ALKAN

• *
« Yanıtla #60 : 11 Şubat 2012, 14:19:27 »
Ben anlam veremiyorum neden bukadar vurma ihtiyacı duyuluyor. Ne gereği var demiycem zaten ne kadar söylesekte boş böyle insanlar oldukça avcıya iyi gözle bakmıyorlar. Bu gibi insanlar yüzünden katil damgası yiyoruz av yapmayan insanlar yüzünden. Bu gibi insanlara gereken ceza verilmiyorki her sene artıyor böyle avcılar gerçi bunlara avcı demek ne kadar doğru.....
Adem ALKAN
ANKARA

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #61 : 11 Şubat 2012, 15:41:32 »
İnsanı en güzel şekilde yaratan Allah onun nasıl hareket etmesi gerektiğine ilişkin kanunlarını da bildirmiştir. Bu kanunlardan nasibi olmayanların ise hayvandan daha aşağılık duruma düşecek davranışlarda bulunması gayet tabiidir. Mesela hiçbir yırtıcı hayvan öldürdüğü bir canlıyı yedikten sonra karnı tekrar acıkana kadar avlanmaz. O yaratıcısının ona verdiği bir tevekkül içgüdüsüyle kanaatkar bir şekilde  hareket etmektedir. Ama maalesef bu ve bunun gibi  kanaatkar ve tevekkel olma hasletinden nice insanlara dünyanın tamamını verseniz 2. bir dünya için hırslanacaklardır. 

Rabbim cümlemize en güzel şekilde yaşamayı nasip etsin. Katliam yapan bu caniler de inşaallah yaptıklarının bedelini en kısa sürede hakettikleri şekilde öderler. paylaşılan bu haberlere rağmen ceza verilmemesi veya hafif bir ceza ile geciştirilmesi başka canilerinde iştahını kabartacaktır.
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı Adem KARAGÖZ

• *
  • !!!!!!!COK vuran değil PAYLAŞMAYI BİLEN.!! AVCIDIR
« Yanıtla #62 : 23 Şubat 2012, 19:22:32 »
O TÜFEYİ KIR PARCALA AV HAYATINADA SON VER. Egonu yeterince tatmin etmişsin SEN ENBÜYÜKSÜN
kendi av arkadaşlarının arasında nasılbir ortamınız var bilemiyorum HELAL OLSUNMU dediler o büyüklük digldir aksine rezalettir.
Bence insanlıgını hemen sorgulamaya başlasa iyi olur!!!!!
AVCILIK SIPOR PAYLAŞMA yapılan bu şeyin adını bulamıyorum bu olsa olsa düpedüz KATLİAMDIR
Sezon başında verdin pulparasının karşılını fazlasıyla cıkardınamı sevindin foto cektırdın.
paylaşım icin teşekürler umarım cenc avcı arkadaşlarımız varsa aramızda bu iyibir örnek olur ve etik olan neyse onu yapmaya gayret gösterirler. Bence avlanmak her önüne gelen canlıya fişek sıkmak dildir başlamadan önce ne avlıcana karar verip o hayvanı avlamaktır. Etik olan budur rastgele 

PETİT GASGONLA VALANMAK AYRICALIKTIR

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #63 : 23 Şubat 2012, 19:29:45 »
Vicdan olmayınca ipin ucunu kacırıyor malesef bazı ınsanlar :( katlıamın ta kendısıdır bu , yazıktır , gunahtır bu.Allah ıslah etsın bu tarz ınsanları ne dıyeyım kı ...
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

• *
« Yanıtla #64 : 23 Şubat 2012, 20:29:47 »
Yasin Bilbay
internette 60 adet çullukla poz veren malum arkadaş doğa koruma ve milli parklar genel müdürlüğü av yönetim daire başkanlığı tarafından yaklaşık 20 000 tl sı ceza almıştır. resimlerin ihbar olduğunu söyleyip anlamamakta direten arkadaşlara tekrar duyrulur..RASTGELE...---- yasin bilbay arkadastan alintidir durum budur....
Bülent KARAKUŞ
1967-GEMLIK-BURSA

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #65 : 24 Şubat 2012, 09:22:05 »
ocağı söner adamın... be adam vurdun nedne foto ckip internet koydun.. devlete para lazım... fırsat bulurda almazmı...önce kuşlara üzlmüştüm şimdi adama... 20 bin tl az para değil... bir ağır des olmuştur...bilmem bidash yaparmı...

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #66 : 24 Şubat 2012, 09:24:17 »
vall o kadar hayvanın canını alırken dusunecektı onu ....
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #67 : 24 Şubat 2012, 09:33:08 »
evet...

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #68 : 24 Şubat 2012, 09:38:02 »
Yasin Bilbay
internette 60 adet çullukla poz veren malum arkadaş doğa koruma ve milli parklar genel müdürlüğü av yönetim daire başkanlığı tarafından yaklaşık 20 000 tl sı ceza almıştır. resimlerin ihbar olduğunu söyleyip anlamamakta direten arkadaşlara tekrar duyrulur..RASTGELE...---- yasin bilbay arkadastan alintidir durum budur....
Çok ta iyi olmuş valla haketmişti..Anca böyle akıllanır bunlar
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #69 : 24 Şubat 2012, 09:41:30 »
verilen cezada eksik var, çulluk başına limit fazlası fiyatı nekadar? ayrıca birden fazla kanuna aykırı maddeden ceza yiyeceği için 20,000 tl bayaa hafifletilmiş bir ceza. resmi kaynaklardan cezayı okuyan buraya eklesin lütfen.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #70 : 24 Şubat 2012, 10:31:00 »
Yasin Bilbay

Bülent bey verdiğiniz bilgi için teşekkür ederiz bu arada Yasin BİLBAY kimdir milli parklar görevlisimidir açıklama yaparsanız seviniriz.
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Gökhan KARABIYIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #71 : 24 Şubat 2012, 11:16:49 »
sadece yazık dıyorum bu arkadasa merak ettım facesıne gırdım gıydırmıs ortalıga ıddasına gore dolapta saklıyomus onları bıkac haftalık avını arazıye gotururp orda resım cekınmıs  ; >:( >:( >:(mantıklı geledı ama neyse
Gökhan KARABIYIK/ERZURUM
benım kangalLım...

• *
« Yanıtla #72 : 24 Şubat 2012, 14:08:09 »
 [email protected]      yasin BILBAY      üyesidir bende
Bülent bey verdiğiniz bilgi için teşekkür ederiz bu arada Yasin BİLBAY kimdir milli parklar görevlisimidir açıklama yaparsanız seviniriz.
burada gördüm ve arkadaslarla paylastim ....
Bülent KARAKUŞ
1967-GEMLIK-BURSA

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #74 : 01 Mart 2012, 10:29:31 »
ALINTIDIR(FRANSA DU UYGULANMAKTA OLAN KURAL)
C.N.B
Bag limit of 3 (sometimes 2) birds per hunter, and 6 for a group. A group starts with 3 persons.
We want things to be clear: We do not claim for any endorsement of the CNB -Club National des Bécassiers- our over 50 years old woodcock society- but we are fully hunting in accordance with its rules and firstly its motto -Chasser le plus possible en tuant le moins possible-Hunt as much as one can, kill as few as possible- Birds are only shot on solid points, never during periods of dangerous weather, never in bigger number than agreed bag limit.

İnceleyince göreceksin ki, bu tür bir bagaj limiti bizdekinden bile daha kısıtlıdır. Özetle günlük avcı başına limit en çok 3 (bazen 2), grup avcılara ise en çok 6 olarak belirlenmiştir. Burada dikkat çeken bir husus, tek veya 2 kişi avlanılıyorsa en çok 6 (bazen 4) kuş vurulmasına izin verilirken, ‘Grubun en az 3 kişi olacağı kuralı’ nın ayrıca vurgulanmasıdır. Bunun anlamı, 2 kişinin ‘grup’ olarak sayılmaması, en az 3 kişiden oluşabilecek ‘grup’taki avcıların her birinin vurabileceği çulluk adedinin ayrıca azaltılmasıdır. Diğer bir değişle, tek tek veya en çok iki kişi birlikte avlandığında av vurma olasılığı azaldığı için limit avcı başına 3 olarak saptansa bile, 3 ve daha fazla avcının  daha etkili av yapabileceği, dolayısıyla daha çok av vurabileceği dikkate alınarak, avcı başına 2 çulluk limitinin aşılmasına hiç bir zaman izin verilmemektedir. Bizim av jargonunda geçen şekli ile, ‘joker kullanmaya’ da izin yoktur. Malum bizde limitini dolduramayanın limiti diğer avcılar tarafından doldurulmakta ve bu da marifetmiş gibi ‘joker kullandım’ deyişi ile öğünme vesilesi olmaktadır.
Fransız kuralına devam edelim; Eğer grup 3 kişiden fazla ise o takdirde de toplam çulluk adedi 6 nın üzerine çıkmamakta yani kişi başına vurulabilecek çulluk sayısı azalmaktadır. Örnek; grup 5 kişi ise avcıların hepsi çulluk vurursa, bir avcı en çok 2 vuracak, diğer 4 avcı en çok 1 er çulluk vurabileceklerdir.