Gönderen Konu: Skor avcılığı...  (Okunma sayısı 29815 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

enis kıran

• Ziyaretçi
Ynt: Skor avcılığı...
« Yanıtla #25 : 07 Şubat 2012, 11:33:55 »
BUNLARI BU DURUMLARA BİZ GETİRDİK.BURALARDA BÖYLE ULU ORTA RESİMLER PAYLAŞARAKTAN.BEN BÖYLE VURDUM SEN BÖYLE VURDUN BU BUKADAR VRUMUŞ FELAN RESİMLERİ PAYLAŞTIKÇA BUNLARDA CESARET ALDILAR BÖYLE Bİ ORTAM ÇIKTI ORTAYA.HİÇ BU ARKADAŞTA SUÇ ARAMASIN KİMSE BİRAZ KENDİMİZDE ARAYALIM.

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #26 : 07 Şubat 2012, 13:02:34 »
bu fotoğrafın suç duyurusu sayılıp bu adama adama demek kibarlık olur insan bile deyemiyorum gerekli ceza işleminin yapılmasını diliyorum kuş başı 350 tl tazminat cezası uygulanması lazım
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 07 Şubat 2012, 14:32:21 »

ahlaki değerler işte bizim ölçüyü ayarlamamız sağlayan değerlerdir,,ahlakın ne ise avcılığında odur,,sevgi şefkat merhamet saygı bilinç ne okulda nede üniversidete nede başka bir yerde öğrenilmez...adam olmak farklı bir şeydir.....
benim gözümde avcı,kendine ,ava ve doğaya zarar vermeyen adamdır..insan kendine ve çevresine zararı egolarının esareti altında kalarak egolarına uyarak verir....yani bu durumda ne konuşsanız boş..adam olmaya kararlı insan adam olmasını bilir...adam olan adamın hem kendine hemde etrafına hayrı olur...kendini terbiye etmek DÜNYANIN EN ZOR İŞİDİR...etik,,ahlaki öğreti küçükken verilmeli,,,çünkü ağaç yaşken eğilir...
tamamen katılıyorum TOPLUMUMUZDAKİ ÇÜRÜŞMÜŞLÜK her alanda olduğu gibi avcılıktada maalesef kendisini fazlası ile gösteriyor....söyleyecek söz kalmamış SÖZÜN BİTTİĞİ YER bu olsa gerek adına ne derseniz deyin ETİK,,AHLAKİ,,BİLGİSEL,,KÜLTÜREL,,VS.VS. HER KONUDA EĞİTİM ŞARTTTTT....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Mustafa GÖKKAYA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 07 Şubat 2012, 14:46:09 »
Dikkat ederseniz adamın üstündeki elbiseler temiz ,adam hiç te avdan yeni dönmüş gibi durmuyor fotoğrafta.gece farla kırmış kuşu,gündüz de gelmiş foto çekiyo işte.bi de bu şebek yazmış oraya,yorumlardan okudum da,grup avı yapmışlar,avda 9 kişi varmış,ulan mal bu kuşun limiti avcı başına toplam 4 kuş.dört çarpı dokuz =36 eee geri kalan 24 kuşu yolda mı buldun??
www.facebook.com/setterbartin
Setter mi? Tabi ki Setter..!
İyinin düşmanı ,ondan daha iyisidir..!
 MUSTAFA GÖKKAYA-1985/BARTIN-Kozcağız [email protected]

Çevrimdışı Ahmet KUŞÇU

• *
« Yanıtla #29 : 07 Şubat 2012, 15:21:27 »
Ayıp be. Vuruyorsun vurmasına birde böyle forumlara koyup kendine küfür ettiriyorsun... Arabanın plakası belli gönül diyor ki şikayet et.......

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : 07 Şubat 2012, 16:34:37 »
"Kalleş etçilik" ile avcılığı birbirine karıştırmamak lazım. Yukarıdaki lökeşeler büyük ihtimalle far avında alınmış. Başka türlü o kadar lökeşeye bir günde 9 kişi de olsan her 5 dakikada bir kuş kalkmalı ki hepsi de  vurulmalı. Lökeşe gruplar halinde yayılmaz bildiğim kadarı ile. Belki iki üç kuş bir bölgede bulunur. Ayrıca bir lökeşe kalkar diğeri pusar geç kalkar vs...
Zaman yetmez bir günde kaç avcı kaç köpek olursa olsun o kadar lökeşeye zaman yetmez.
Buradaki değerli yorumları okuyunca av paylaşımlarından ben de vaz geçtim.
Canım sıkıldı akşam akşam.
Kesinlikle bu ve diğer 8 kalleş etçiye ceza verilmeli.

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 07 Şubat 2012, 16:44:11 »
bu görüntüyü gördükten sonra ben kendi adıma artık fotoğraf yayınlamamaya karar verdim.evet malesef birbirimizi gazlıyoruz.ve sonuç sen vurursunda ben vuramam mı.adam da vurmuş işte.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Furkan GÜNER

• *
« Yanıtla #32 : 07 Şubat 2012, 17:22:02 »
Yuh arkadaş yuh yaa... Akşam akşam ağzımı açtıracak, boğazına dursun o kuşlar.

Hadi limiti geçtim, bir de vicdan tarafı var bunun. Vicdansız, aç gözlü, katliamcı.... Tam sopalık, sinirim bozuldu akşam akşam...
Furkan GÜNER
1993 Ankara

Çevrimdışı Bülent PEKPAK

• *
« Yanıtla #33 : 07 Şubat 2012, 17:34:42 »
Söyleyecek söz bulamadım.Bunlar avcı ise ben avcı degilim arkadaş,Vicdanı yok olan kişi herşeyi yapar arkadaş.
Bülent PEKPAK
1978 KÜTAHYA

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #34 : 07 Şubat 2012, 20:10:24 »
Bu adamın karşısına geçip küfretsen gülerek cevap verir, çünkü zavallı ve özürlü bir vatandaş
aklı başında olan biraz da vicdanı olsa bunu yapmazdı
YAZIKLAR OLSUN
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı İbrahim EBİL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 07 Şubat 2012, 20:59:35 »
Yapılan yanlışı tastiklemiyorum ama keşke hepimiz biraz samimi olsak azıcık iğnenin ucumuza kendimize batirsak
İbrahim EBİL
1969-İstanbul

Çevrimdışı Berk KEMİK

• Free Üye
  • *
  • Tavşancı
« Yanıtla #36 : 07 Şubat 2012, 21:10:24 »
Bu avcının üstü başı çok temiz saçları jöleli . Bu kadar çok av vuracak bir insanın ne üstü başında hal kalır nede saçında başında . Muhtemelen bu çulluklar gösteri amaçlı dolaptan çıkmadır düşünüyorum.
Berk KEMİK       
1990       BARTIN
0534 863 15 32

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 07 Şubat 2012, 21:34:42 »
BU tamamen bir soykırım. ne garezi vardı bukadar anlamadım ki...
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #38 : 07 Şubat 2012, 21:39:12 »
 Berk kardeşim bunlar dolaptan çıkma değil ben diğer fotolarına da baktım hepsi bu şekilde farklı zamanlarda farklı yerlerde çekilmiş, tepki çekmeye başlayınca da hepsini kaldırmış.muhtemelen gece  yapıyor veya donlu soğuk havalarda yiyecek bulmak için dere kenarına inen kuşları avlıyor..

Ustalarımız yeterli açıklamayı yapmış, böyle insanlara diyecek fazla birşey yok..
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Bülent KARAKUŞ

• *
« Yanıtla #39 : 07 Şubat 2012, 21:42:43 »
bu bogcaciya gerekli ceza verilmeli ve bunun gibi katliyamcilari aramizdan temizlemeliyiz cönki bu avlarda gercek avcinin hakki vardir bu  bogcaci ceza alirsa bilgisi olan buradan bizlerle paylassin ..... >:( >:(
Bülent KARAKUŞ
1967-GEMLIK-BURSA

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #40 : 07 Şubat 2012, 22:01:32 »
Yaban TV sitesindede bu gün eklenmiş arkadaşlar ....

Bunun Adı Katliam

Face Book ‘a düşen bir fotoğraf av camiasını ayağa kaldırdı. Kenan Saral adlı 25 yaşındaki bir kişi 60 adet vurulmuş çullukla fotoğraf çektirip Facebook’ta yayınlayınca tüm avcılar ayaklandı.

Kendini avcı sanan esasında bir katliamcı olan Kenan Saral'ın ve arkadaşlarının 60 çulluğu gece lamba ile avladığı ve tam bir bohçacı olduğu belirlendi.

Gerçek avcılar, yıllardan beri bu tür gece lamba ile çulluk avlayanlar yüzünden , sabah saatlerinde meralara girdiklerinde akşama kadar  çulluk bulamadıklarını, saatlerce ormanlarda yürüdüklerini  belirterek bu bohçacıların cezalandırılmasını istediler.

Merkez Av Komisyonu  MAK’ın  2011-2012 Av Dönemi kararlarında avlanılacak  Çulluk limitinin  günde  4 adet  olduğu belirtilmesine rağmen gece çulluk avcıları  hiçbir  limite uymadan katliam yaptıkları ileri sürüldü.

Bohçacı Kenan Saral hakkında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yasal İşlemin başlatıldığı bildirildi.

YABAN TV olarak bu gibi katliamcı bohçacıların peşinde olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.

http://www.yabantv.com/haber/9383-bunun-adi-katliam.aspx
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #41 : 08 Şubat 2012, 01:00:40 »
yazıklar olsun ki hem ne yazıklar olsun..bölgemize 2 gün kar yağdı ve tüm çulluklar deniz boyundaki sazlıklara kadar indi..ördek bekin de tek tek önümüzden resmi geçit yapıyorlardı..vurmamız mı lazım dı?hayır..ördek için gitmiş bir kişinin çullukla ne işi olur,bu kuş tüm sene köpek bakıp,kilometrelerce yol gidip dağ bayır gezenlerin hakkıdır..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #42 : 08 Şubat 2012, 09:36:10 »
şu adama gereken cezaların gerçek anlamda verilip resmi bir şekilde duyulmadıkça benim içim rahat etmeyecek, sarıyer avcılarına duyurulur; bu şahsı tanıyanınız illaki vardır ilk cezayı vermek size düşer.!!!
« Son Düzenleme: 08 Şubat 2012, 09:40:09 Gönderen: Hasan AKSU »
1981 / Samsun / Malatya

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #43 : 08 Şubat 2012, 10:01:33 »
Allah İsraf Edenleri Sevmez

Allah Kuran'da israfı kullarına haram kılmış ve israf edenleri sevmediğini bildirmiştir:

"Ey Ademoğulları, her mescid yanında ziynetlerinizi takının. Yiyin, için ve israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez." (A'raf Suresi, 31)

İsraf edenler için ayette "şeytanın kardeşi" ifadesi kullanılmaktadır:

"...İsraf ederek saçıp-savurma. Çünkü saçıp-savuranlar, şeytanın kardeşleri olmuşlardır; şeytan ise Rabbine karşı nankördür." (İsra Suresi, 26-27) Şeytanı en büyük düşman edinen müminlerin bu ayet gereği, israf konusunda özel bir titizlik göstermeleri gerekir....

nahl suresi 114.Ancak ona kulluk ediyorsanız Allah'ın size verdiği helâl ve temiz rızıkları yiyin ve Allah'ın nîmetine şükredin.

buradada olayın diğer boyutu var..bilerek paylaştım ki içimizdeki genç arkdaşlar belki okurlarda dini bir sorumluluk olarak benimser ve faydalı olurlar...

Çevrimdışı Bülent KOCA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #44 : 08 Şubat 2012, 10:01:46 »
http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,111345.0.html
Hep yazıyoruz,canımız yanıyor ama ne fayda!
Bülent KOCA-1970  Çal   505 8281132 Alaşehir

Çevrimdışı Tarık OĞUZ

• *
« Yanıtla #45 : 08 Şubat 2012, 16:28:11 »
isim belli fotoğraf var plaka belli demekki bu arkadaş doğa koruma ve milli parklardan hiç korkmuyorki bu resimleri ve açık kimliğini yayınlamış şu andan itibaren kamu vicdanının beklentisi doğa koruma ve milli parkların görüntüleri delil kabul edip bu kişi veya kişilerhakkında gerekeni yapıp bunuda sosyal medyada ilan etmesidir ki vicdanlarımız biraz olsun rahatlasın.
Tarık OĞUZ
1961 İZMİR
                     İzmir  Hatay  Avcılar  Derneği

Çevrimdışı Tarık OĞUZ

• *
« Yanıtla #46 : 08 Şubat 2012, 16:32:36 »
bu arada tolga beyede  teşekkürler çok önemli bir konuyu gündeme taşıdığı için
Tarık OĞUZ
1961 İZMİR
                     İzmir  Hatay  Avcılar  Derneği

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #47 : 10 Şubat 2012, 09:01:50 »
bu şahısla ilgili bir gelişme olmadı sanırım? havadis alan varmı?
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2012, 09:03:21 Gönderen: Hasan AKSU »
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #48 : 10 Şubat 2012, 09:42:03 »
Hakkında yasal işlem başlatıldı sonuç nedir bende bilmiyorum
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Süleyman AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #49 : 10 Şubat 2012, 10:21:29 »
arkadaslar yasal ıslemın sonucunu bılen varsa merakla beklıyorum.
Süleyman AYDIN
1973-İzmir