Gönderen Konu: Skor avcılığı...  (Okunma sayısı 29813 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
Skor avcılığı...
« : 06 Şubat 2012, 16:00:54 »
 Bazı arkadaşlar buna "kıskançlık" diyecek bazı arkadaşlar da sen olsan vurmaz mıydın diyecek..Ne derler bilemem ama bu görüntüleri görünce avcılıktan soğuyorum..Kaputun üzerinde 60 tane çulluk..bir de yanında "bak bunları ben vurdum nasıl atıcıyım nasıl avcıyım gördünüz mü?" dercesine sanki övünülecek birşeymiş gibi poz veren bir insan..

Allah her insana biraz da olsa merhamet duygusu versin..İllaki tüfek atıcam deniyorsa ve illaki "bak kaç tane vurdum" diye hava atılacaksa trap-skeet yarışmalarına katılmak daha mantıklı..Yoksa bu şekilde insanı rahatsız eden görüntüler çıkıyor ortaya..Limitlere, en azından vicdani limitlere uyan tüm avcılara RASTGELE..

jpg image hosting

gif image hosting
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2012, 08:54:53 Gönderen: Tolga GÜVENDİK »
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı A.Zeki KARABIYIK

• *
Ynt: Skor avcılığı...
« Yanıtla #1 : 06 Şubat 2012, 16:22:36 »
Tolga kardeşim maalesef durum ortada ve sonuç her yıl azalan av hayvanları. keşke koca koca abilerin senin düşündüklerini düşünebilse. benzer bir olay geçen hafta 150 ördek vurduğunu övünerek anlatan bir şahsı üzüntüyle dinledim. basit bir hesapla ördeklerin yarısı dişi olsa 75 tane 10'ar yavru yapsalar 750 ördek eder. Yazık çok yazık...
A.Zeki KARABIYIK
1980 EDİRNE

Eğer Çekemezsen Gülün Nazını Ne Dikene Dokun Ne Gülü İncit

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 06 Şubat 2012, 16:35:18 »
YOK DAHA NELER ŞAKA GİBİ.
ALLAH BUNLARI İSLAH ETSİN YAZIKLAR OLSUN.
Şu aracın plakasınıda görüntüye sokabilseydiniz iyi olurdu.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 06 Şubat 2012, 16:53:20 »
60 çulluk yarısı dişi olsa 30
yılda bir kere kuluçkaya yatsa
bir batımda 5 yavru çıkar
30X5 : seneye 150 çulluk eksik gelecek
senden limit soran yok ama ne derdin vardıda o kadar vurdun be aciz adam, rahat uyudunmu acaba, kırdın kuşun neslini seneye mantar toplarsın
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Recep BAŞARAN

• *
« Yanıtla #4 : 06 Şubat 2012, 16:57:13 »
allah kahretsin. avcılığımdan utanıyorum. acaba bu arkadaş yastığa başını koyduğunda azıcık vicdanı sızlıyor mu. lambacı bohçacılardan ederdim bu avcı müsveddeleri onlardan beter çıktı. çok yazık...
Recep BAŞARAN
1961 BURSA

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #5 : 06 Şubat 2012, 17:13:07 »
Avcılığımız maalesef görsel oldu.
Avdan dönen çizmesini çıkarmadan hatta bazı arkadaşlar VıNNN, çıktı artık meradan atıyorlar resimlerini.
Vicdani limit demeyin, vicdan kişiye göre değişir birinin 3 diğerinin 133 olur.
Site de limit aşımı resimler yok mu ?
Paylaşım adı altında iş nerede ise yarışa döndü.
Allah aşkına şu avcılığı kendi adınıza yapın, kimseye göstermeyin.
Bu resimi bir de Ankara daki av ve yaban hayatı yetkililerine atacağım
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Ziya ELÇİN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #6 : 06 Şubat 2012, 17:27:32 »
Yazıklar olsun, dilerim "ektiğinizi fazlasıyla biçersiniz"...
Ziya ELÇİN
1960 Sivas/Balıkesir www.asyaav.com.tr

Çevrimdışı Yasin ÖZKAN

• *
« Yanıtla #7 : 06 Şubat 2012, 17:37:20 »
Herkeze Merhabalar,
yazık gerçekten yazık...

Tam anlamıyla harika bir başlık atmışsınız sizi tebrik ederim.

Kaçak avcılığı merada aramaya gerek yok, avcılık siteleri bir gezilse herşey ortaya çıkar....

Yasin ÖZKAN
1979 ANTALYA

Çevrimdışı Rasim DİNÇALP

• *
« Yanıtla #8 : 06 Şubat 2012, 17:39:48 »
utanılacak bir fotoraf bence bir hırsızın çaldıklarıyla övünmesi gibi .herhalde milli parklar av koruma görür bu av bohçacıları
Rasim DİNÇALP
1964 izmir

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 06 Şubat 2012, 17:48:15 »
bunu yapanlar çok kolay bulunulacak kişiler ama üzerine düşen olsa.
1981 / Samsun / Malatya

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 06 Şubat 2012, 18:08:57 »
Facebook kullanan arkadaşlar Kenan Saral diye aratırlarsa bu "avcı"arkadaşa ulaşabilirler..Fotoğrafı yetkililere ben de ulaştırmaya çalışacağım bakalım ne yapacaklar...Bu arada gösterdiğiniz duyarlılık için hepinize teşekkür ederim..
« Son Düzenleme: 06 Şubat 2012, 18:42:17 Gönderen: Tolga GÜVENDİK »
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Bülent HAZIR

• *
« Yanıtla #11 : 06 Şubat 2012, 18:39:19 »
34 mcp 88 plaka adamın resımlerını görseniz daha çok katliam yapmış tek bu değil
av ve avcılar portalı
Edremit Merkez Avcılarkulubu Edremit
facebookdan bu sıtelere gırın resımlerı görün
Bülent HAZIR
1981 DENİZLİ şuan eğirdir

free image hosting

Çevrimdışı Berkay PORSUK

• *
« Yanıtla #12 : 06 Şubat 2012, 18:39:53 »
ne yazıkkı durum böyle artık  :( çok utanç verici bir durum ava saygı hiç kalmadı artık .

herkes skor peşinde  biraz durup düşünmek lazım  herkes elini vicdanına koysun  ona göre avlansın .

Berkay PORSUK
1977-Gemlik

Çevrimdışı H.İbrahim GÜNGÖR

• *
« Yanıtla #13 : 06 Şubat 2012, 20:06:12 »
Bu konuyu açtığınız için çok teşekkürler.dün dağdaydım ve göde avındaydım.hiç tüfek atmadan 3 göde topladım arkadaşlar tamam atıyoruz vuruyoruz ama takip edelim lütfen.vicdani limit yok kardeşim övke yatıştırma var türkiyede övkesi adamın 10 kuşla yatışmıyorsa gitsin kendini okutsun veya ne diyim bilmiyorumki yazık valla.bu kuşlar her zaman lazım bizlere bir günde bitirip ne yapacağız.Evet ülkemizdeki avın azalmasına sebep ler çoğalıyor.zirai ilaçlar -bilinçsiz avcılık-.........ne oluyor bize.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #14 : 06 Şubat 2012, 21:01:27 »
Foto yarışı konusunda aynı düşünüyorum. Ondan ötesi, oh ne güzel kırmışınız diye iltifat edenler. Ne nalet laf bu "kırmışınız"! Özel avlak olsa veya salınmış herhangi kuş, yine bir derece. Doğrusu zaman zaman limit konusuna dikkat edeceğini ve her yönden avcı olduğunu düşündüğüm avcılar bile avları birlikte fazla göründüğünde bir şey yazmamaya çalışıyorum. İçimden gelse de rastgele diyemiyorum. Burada bir çok ava yeni başlamış insana örnek oluyoruz. Biraz da olumlu örnek olmaya dikkat edelim.

Birisi 1 veya 2 vurmuş, yanına öyle kelimeler eklemiş ki, nerdeyse acıyıp ağlayacağım az vurmuş diye. Biraz avın tadından, arkadaşlarınızdan, şakalardan, görüp kaçırdıklarınızdan bahsedin, ne var. Banane senin kaç vurduğundan. Al şu yukarıdaki resimleri yükleyen cahil adam. Bunun nesinden keyif aldıki. böylesine ne öldürse az gelir. Yazıktır yav, bu avcılıksa ben avcı falan değilim. Bir de eskiden avdan dönerken ve hatta hala, avladığımı kimseye göstermiyorum. Ne vurdun diyene, bir şey yoktu deyip geçiyorum. Beim bildiğim eski avcılar da böyle yapardı ekseri. Neyse, ne desem faydası yok. İnaşallah zamanla güzel bir av kültürümüz olur. Herkse rastgele
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Bülent HAZIR

• *
« Yanıtla #15 : 06 Şubat 2012, 21:02:47 »
bu adamın avcılık belgesı (tabi varsa) elinden alacaksın bırdaha avlaklarda görülürse abartısız en az 6 yıl olmak kosuluyla hapıs cezası vereceksın boyle bı kanun cıkmalı
Bülent HAZIR
1981 DENİZLİ şuan eğirdir

free image hosting

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 06 Şubat 2012, 22:56:24 »
İnaşallah zamanla güzel bir av kültürümüz olur. Herkse rastgele
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #17 : 06 Şubat 2012, 23:22:53 »
Konudan Ders Çıkartmak için Nedim ağbinin yazısı geldi aklıma eskiden sitemizdede yayınlanmış olan yazısını sunmak istedim .....

Usulsüz avcılık bir kültür müdür?

Gazeteye nasıl bir yazı yazayım derken, e -postamda eski bir avcı arkadaşımdan mail aldım. Mesaj da sadece "arkadaşıma sevgiler le" yazıyor ve ekinde 3 adet fotoğraf yer alıyordu.

Fotoğrafın bir tanesi

Bu kadar çok çulluk öldürmek onu o kadar çok mutlu etmişti ki, bu anı belgelemek ve sevincini benimle paylaşmak istemiş. Yada bana iyi avcı olduğunu göstermek ! Çünkü ben ona sen köylü avcısın, hiçbir zaman çağdaş avcı olamazsın diye takılırdım.

Haksız mıyım?

Ben sana hayvan öldüremezsin demedim ki.

Çağdaş bir avcı olamazsın dedim.

Hep söylüyorum 35 yıldır avlanıyorsun ama avcı olamadın. Hayvan öldürme ile avcılığı birbiriyle karıştırıyorsun.
Yaban Hayatından hep sen aldın, hep tükettin. Pekiyi bugüne kadar yaban hayatına ne verdin, ne katkı sağladın hiç düşündün mü?
Tıpkı bizden önceki büyüklerimizin yaptığı gibi.

Usulsüz avcılık bir kültür müdür?
Ben öyle olduğuna inanıyorum.

Hep düşünmüşümdür, çağımızda avcılığın yasaklanan yöntemlerinin kaynağı nedir diye!

Geçmişte Avcılık, feodal toplumlarda yaşamak için yapılan zorunlu bir eylemken; İlerleyen zaman sürecinde, özellikle köyde yaşayanların ve göçerlerin protein ihtiyacını karşılamasında önemli bir kaynak özelliğini sürdürdü. Bu süre zarfında avcılar elde etmeye yönelik çeşitli yöntemler geliştirildi. Ateşli Silahların yanında Su başı tuzakları. Yeme alıştırma, tutsak edilmiş eşleriyle çığırtkan ve canlı mühre kullanma gibi yöntemler avcının lehine av hayvanlarının aleyhine gözüküyordu. İnsan toplulukları geliştikçe kentleşme önem kazandı. Kentli insanlar ürettikleri teknoloji karşısında "uçmak, kaçmak ve gizlenmek" ten başka çaresi olmayan hayvanların korunması gerektiğine karar verdi. Ve hayvanların korunması için bir takım yasal kurallar belirledi. Uluslararası anlaşmalar yapıldı. Gelişmiş ülkelerde bu kurallar uygulanırken, gelişmesini tamamlayamamış ülkeler, atalarının yöntemlerini üstelik yüksek teknolojiyi de kullanarak av hayvanlarını tüketmeye devam ettiler. Korumacı kuralları gereksiz gördüler.
Ülkemizde de; Bıldırcını doğal yolla avlayamayınca teyple pusu kurdular. Çulluğu gündüz avlayamayınca gece kafalarına taktıkları ışıkla karnını doyururken kalleşçe öldürdüler. Sonrada biz avcıyız diyerek böbürlendiler.

Bugün ki mutluluğu için geleceğimizi yok eden ve kendini avcı zanneden o kadar çok kişi var ki.

Kültür kısaca yaşam bilgisidir. Bugün ki avcılık kültürümüzün temeli, daha çok hayvanı elde etmeye yönelik yaşamdan elde edilmiş birikimlerdir. Oysa Çağdaş Avcılık; Sürdürülebilirlik ilkesine dayanır. Yaban hayvanlarının neslinin tehlikeye atılmadan doğal yaşam sürecini tamamlamış hayvanların bir çeşit rasyonel hasatıdır.
Ülkemizde, silah tacirleri ve av bayilerinin avcıları temsil ettiği Merkez Av Komisyonu tarafından belirlenen avlanma limitleri bilimsel araştırmalara dayanmayan afaki rakamlardır. Bir gün için yasal bıldırcın avlama limiti 12 adettir. Yasal avlanan avcıların 60,000 kişi civarında olduğu düşünüldüğünde günlük öldürülmesine izin verilen hayvan sayısı 720,000 adettir. Ülkemizde kaçak avcılarla 200-250 bin avcı olduğu düşünüldüğünde bu işten karlı çıkanların av bayileri ve silah tacirlerinden başkası olmadığı görülür.
Biliyorum bu satırları okuyunca kendini avcı zannedenler çok kızacaklar. Onlara önderlik eden av bayii ve silah taciri başkanlarının amigoluğunda yaban hayatını savunanlara saldırmaya ve "yasaklar kalksın, limitler artsın" sloganlarını atmaya devam edecekler.
Zaten ben bu satırları onlar için değil, 100 yıl sonrasının avcılarına yazıyorum. 2106 yılında avcılar arşivleri okuduklarında sürdürülebilir Avcılık için 100 yıl öncede mücadele edenler olduğunu bilsinler isterim.

Bak eski avcı arkadaşım, sen okumasını sevmezsin ama aşağıdaki yazdıklarımı sıkılarak ta olsa oku. Çevrendeki usulsüz avcılık duayeni olmuş başkanların ve sözüm ona öldürdüğü hayvanlarla övünen gözünü kan bürümüş Yazır'lı palavracının peşinden gitme.
Tüfeği yüzüne aldığında, beyninden parmağına giden "çek" komutu için geçen süre saniyenin 1/5 kadar. (Reaction time) Tetik çekme ile başlayan mermi veya saçmanın namluyu terk ettiği zaman dilimi. (Lock time). Bu da 1/7 saniye kadar bir zaman alıyor. Ölüm saniyenin yarısından az bir sürede diğer canlıya ulaşıyor. Kısacası ölüm, 1 saniyenin hemen, hemen yarısından az bir zamanda bir diğer canlıya ulaşıyor.
Bu kararın arkasında sen varsın.
Tetik çekmeyi, hiç bu bakış açısı ile irdelediğin oldu mu?

Mutlaka bir cenazeye gitmişsinizdir. Ve o cenazede tabut ve tabutun üstünde
bir yeşil örtü görmüşündür. O yeşil örtünün üzerinde sırma ile yazılı bir
ayet vardır. O ayette şöyle der;"Her nefis ölümü tadacaktır".

Bir an için kendi ölüm anını düşün!
Ölüm sana ne kadar sürede ulaşacak?

Avcı, bazı hallerde bağışlamanın verdiği hazzın, ne denli büyük olduğunu idrak edebilmelidir.
Adını hatırlayamıyorum, Ünlü Amerikalı bir avcı Vicdanı; "Yasanın suç saymadığı, kimsenin görmediği bir zamanda avını azat edebilme cesaretini göstermektir." diye açıklamıştır.
Avcılık eyleminde ölüm, kaçınılmaz olsa da, merhamete mani değildir.
Bu kadar hayvanı neden öldürdün hiç düşündün mü?

Yemek için mi?

Günümüzün insanı, artık karnını doyurmak için ava çıkmaya mecbur değildir.
Karnını doyurmak için ava çıkıyorsa da, günümüzün insanı değildir.

Nedim Çalım
14 Kasım 2006
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #18 : 06 Şubat 2012, 23:42:05 »
Rahmetli bir abimiz vardı iyi avcıydı. Hastalıktan öldü.

Bir keresinde sohbet ederken  anlatıyordu hırstan 250 bıldırcın vurdum Osman dedi, vurduğum o günden beri ne işim rast gitti ne de sağlığım düzeldi diye anlatmıştı.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Dr.Bertan AKAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 07 Şubat 2012, 00:01:56 »
  maalesef kışın zirve yaptığı bu günlerde gerek forumlarda gerekse sosyal paylaşım sitelerinde bu görüntülere oldukça sık maruz kalıyoruz.

Dr.Bertan AKAR
1977 KOCAELİ

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #20 : 07 Şubat 2012, 00:05:10 »
bu şebek yavrusunun fotolarını face de gördüm orayada bir şeyler yazdım bu tüfek değil gece avıdır gündüz olmuş tüfekle vurdum havası veriyor geri zekalı 60 çulluk her 30 dakikada bir tane vurulsa 1800 dakika oda 30 saat avlanmak demektir buda mümkün değildir avcılığın artık çivisi çıktı sidik yarışına döndü bu sebeplerden dolayı bütün konularımı sildim ve sayın osman DÖŞLER gibi asla resim atmayacağım. avcılık nitelik demektir kalite demektir kültür demektir asalet demektir çok hayvan katl etmek demek değildir. bir elin beş parmağını geçmeyecek limit aşımlarım için dahil seneler geçmesine rağmen pişmanlık duyuyorum. yasa dışı kural dışı limit dışı avlanmak insafsızca avlanmak zehirle balık avlamakla eş değerdir ne zevk alınacak anlamak mümkün değil eminim arkadaşlarımda bu caniler için birşeyler yazacaktır. selamlar...
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Yasin ÖZKAN

• *
« Yanıtla #21 : 07 Şubat 2012, 09:21:22 »
Bütün Sitelerde okadar çok usulsüz avcılık varki.... aman Allahım.
Güme Avcılığı desen hat safhada... Zaten adam ördek avında ne gelse vuruyor... Kaşık gaga angıt, suna, pasbaş....

Yazık bu Çulluklara...
Yasin ÖZKAN
1979 ANTALYA

Çevrimdışı Hasan ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 07 Şubat 2012, 09:33:06 »
 kenan saral istanbul sarıyerde ikamet ediyor. Doğum tarihi 21 temmuz 1981. Suzukı vitara 34 MCP 88 plakalı araç ile avlanıyor BU CANİ BUYMUŞ BENDE FACE BOOK TAN ALDIM BİLGİLERİNİ YAZIKLAR OLSUN....

Hasan ÖZTÜRK-EDREMİT/1974

Çevrimdışı Hasan ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 07 Şubat 2012, 09:41:05 »

jpeg image hosting     İŞTE O ARKADAŞ BUYMUŞ....
  Hasan ÖZTÜRK-EDREMİT/1974

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : 07 Şubat 2012, 10:26:03 »
evet,,avcılık,,
bohçaçı avcılığı = herkez ne oldğunu biliyor
skor avcılığı    =şekil "a"da yukarda görülüyor
limit avcılığı   =illede limiti doldurcam diyenler gurubu(bu kdar yol geldim boşmu gidiyim)
yaşam biçimi olmuş avcılık    = başka gücü yokmuş gibi davranan gurup (çocuğundan çok köpekle ilgilenir)
hobi avcılığı  = avlanmakdan en çok keyif alan gurup (olsda olur olmasada olur)
belgeli avcılık,,   =yaslara kanunlara saygılı lakin bu saygısından ötürü li boş döner nasip der yani hep garip
belgeli boçacı avcılık     =işne geldiğinde belgeli işine geldğinde bohçacı her türlü avını yapar..
spor türü olarak görülen avcılık... elit gözüküp de aslında hiç alakası olmayan bi acayip avcı gurubu...

ahlaki değerler işte bizim ölçüyü ayarlamamız sağlayan değerlerdir,,ahlakın ne ise avcılığında odur,,sevgi şefkat merhamet saygı bilinç ne okulda nede üniversidete dene başka bir yerde öğrenilmez...adam olmak adamın işidir...
benim gözümde avcı,kendine ,ava ve doğaya zarar vermeyen adamdır..insan kendine ve çevresine zararı egolarının emri altında kalarak egolarına uyarak verir..yani ne konuşsanız boş..adam olmaya kararlıadam adam olur...adam olanadamın etrafına hayrı olur...kendini terbiye DÜNYANIN EN ZOR İŞİDİR...etik öğreti küçükken verilmeli,,,çünkü ağaç yaşken eğilir...