Gönderen Konu: Yivsiz slug namluyla sabot, yivli slug namluyla Brenneke tipi atılır mı?  (Okunma sayısı 3626 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Benim ne domuzla ne kurşunuyla mecburiyet dışında işim olmaz ama meraklısına ilginç geleceğini düşündüğüm bir denemeyi paylaşmak istiyorum.

Kimseye deneyin demiyorum. Özellikle tüfeğine güvenmeyen hiç girişmesin.

http://www.theboxotruth.com/docs/bot46.htm

Yukarıda 4 sayfa süren deneme ve resimler var. Yivsiz bir tüfekle sabot atılmış ama tüfek Remington 1100. Diğer açıklamalar orada mevcut. Denemeler 45 m den yapılmış.

Yine özetin özeti -oradaki denemeye göre- ;

1. Yivsizle sabot atmak verimsiz
2. Yivli slug namluyla Brenneke tipi kurşun atmak hayli verimli ve yiv sıvaşması önemsiz
3. Yivli slug namluyla sabot verimli
« Son Düzenleme: 06 Şubat 2012, 11:53:36 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Bunu bende merak etmişimdir hep,peki yivli namluyla gualandi tipi kurşun nasıl olur?brenneke nin üstünde yivler var gualandide yok.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

• Onursal Üyemiz
Brenneke'yi ben ekledim. Popüler, bilinen olsun diye. Yazıdan çıkan, tüm yivsiz slug kurşunlar.

Bu arada linkte sondaki nokta eksikmiş çalışmıyordu, düzelttim.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

fatih demircan

• Ziyaretçi
yani ben şimdi yeni aldığım rifled namlulu tüfeğimle normal breneke tarzı kurşun atabilirmiyim
birde arkadaşlar amerikadaki sabot kurşunların fiyatları dikkatimi çekti tanesi 1.60 liraya satılıyor ama malesef ülkemizde sanki çok özellikli bir kurşunmuş gibi tanesi 10 tl den satılıyor.aradaki fark uçurum distrübütör firmalar bu durumu fırsatçılığa dönüştürmüş durumda yazıklar olsun aldıkları paraya

• Onursal Üyemiz
Fatih Bey, alıntı yaptığım yerdeki adamın denediği tüfekler ve kurşunlar için durum böyleymiş. Diyor ki, aslında tereddüt etmişler. Yivlerin arasına dolan kurşunu zor temizleriz diye düşünüyorlarmış ama nasılsa eve dönüyoruz. Görmüş oluruz diye denemişler ve ne pek sıvaşmış ne de zor temizlemişler. Yani onlar da tereddüt etmiş. Brenneke tipi kurşunlar foster tip kelle kurşunlardan sert yapılı. Belki foster tipi sıvaşır ama Brenneke tipi sert kurşun olmaz.

Siz yine de o konuya tekrar bir göz atın. kullandığı kurşunları bir görün. Denemekten de zarar gelmez. Olursa ala, olmazsa namlu temizleyici solvent falan söker. İşinize gelmezse kullanmazsınız. Ben olsam denerdim.
1968