Bence cesur bir köpek bir ingiliz ırklarına göre daha cesur tabi istisnalar da olabiliyor ama bu iyi bir özellik . Biraz gözü kara olmalı. Asi olması olmsuz bir özellik gibi düşünülebilir fakat kontrol edildiği takdirde arkadaşların söylediği gibi gözünüzün içine bakıyorlar. Koku olarak bir ingiliz gibi olması biraz zor belki buda olmsuz bir özellk. Liste uzar fakat , kişiden kişisye göre değişen özellikler de vardır.
Yakın arasın istiosan olumlu uzak arıyorsun istiorsan olumsuz bir özelliktir.
Güzel Paylaşm
teşekkürler
Ersinim bir yanlışın var kardeş.
Derlerki çelgin, yaralı olduğu zaman drahthaar üzerine yoktur.. Derler dimi duymuşsundur..
Peki ben sana soruyorum. Güya 100-150 metreden keklik ferması veren bir köpek 20 metre ileriye giden çelgini neden bulamıyor. Hani üstün kokuluydu?..
Kardeş bak ben sana bunu anlatayım sende ileride ingiliz ırkları ile ava gittiğin zaman göreceksin mukayese etme fırsatı bulacaksın.
İngiliz pointer avın kokusunu aldığı anda ferma veren fermacı bir köpektir. Ferma verdiği yerden kaplumbağada çıkacaktır, kelebekte çıkacaktır şansın varsa kuş yada tavşanda çıkacaktır. Rüzgar kokuyu alığta köpeğin burnuna götürdüğü anda fermayı çakar. %80 fermada boş çıkar.
Ama drahthaar kokuyu alsa bile kesinlik kazanmadan emin olmadan fermayı vermez. Kısa kokulu bir drahthaarın varsa bu 5-7 metrelerde olurki çoğu zaman keklikler o mesafeden kalkabilir ve dezavantaj olur.
Ama kokusu uzun bir drahthaarın varsa 40-50 metrelerden açık arazi ise 70-80 metrelerden fermalar görürsün.
Bir drahthaar fermadaysa % 100 av çıkacaktır. Av kaymış olabilir ama kesinlikle ava ferma verir.
Bir ingiliz ırk ile avdaysan ve ingiliz fermada iken drahthaar ferma verdiği yerden geçip giderse kalbin rahat olsun.
Ama bir drahthaar fermada iken ingiliz fermanın önünden geçip giderse dalga geçebilirsin
Alparslan abim ben silahtan korkan drahthaar gördüm, av yapmayan drahthaarda gördüm, itaat etmeyen vs. vs. de gördüm ama kesinlikle aptalını görmedim. Drahthaarın varsa ve av yaptıramazsan bu senin yani sahibinin kabahatidir.
Ahmed bey uzun kokulu bretonunuzu getirin seneye bir keklik avı yapalım. Bretonun drahthaardan daha uzun kokulu olduğuna sadece gülerim.
Bana göre drahthaarın en kötü yönü diğer avcıları ve av köpeklerini merada rezil edip, arkadaşların üzülmelerine sebep olmasıdır.
Emrah kardeşim Ahmet hocama Ufuk Durak abimin telefonu vereyim. İstanbulda. Aynı memlekette. Senin davetine icabet edemeyebilir bende önceleri davet ettim banada gelemeyebilir. Ama Ufuk abimin davetlisi olarak çulluk yada bıldırcına gitsinler. Kısa kokulu drahthaar görsün. Bir ben göremiyorum nedense kısa kokuluyu.
Ayrıca Ahmet hocam Ankarada 5 tane breton ile ava gittim. Amerikadan gelmiş kanları çok güzel. Onlarıda gördük. Amerika demişken aklıma geldi. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Bizler elimizdekini yani drahthaara geçinceye kadar tüm ırkları denedik gördük. 1986 yılından - 1993 yılına kadar dedemin Bulgaristandan getirdği safkan ingiliz pointerler ile avlandım. Pointerciler zaman zaman bana nutuk çekerler ama bir çoğunun doğduğu yada tüfeği kovboy filmlerinde gördükleri zamanlarda ben safkan ingiliz pointerin fermalarındaki avları görmekle, toplamakla ve belli zaman sonra vurmakla meşguldüm. Seter, pointer, kurzhaar ve breton. Son durak drahthaar. YOLUN SONU..