Merhaba Alpaslan bey,
Öncelikle bir Emet-Kütahyali olarak size Kütahyaya hosgeldiniz derim.Yorumlari asagi yukari okudum.Tabi olumlu ve olumsuz aciklamalar mevcut.Simdi her cinsin kendine göre avantajlari oldugu gibi dezavantajlarida mevcuttur fakat bunlar düzenli bir egitimle
minimuma indirilecek konumlardir.Tabi bu egitimi verirken gerekli bilginin elde bulunmasiyla birlikde pratiginde olmasi kacinilmazdir aksi takdirde kas yapayim derken gözü cikarivermis oluruz.Alman köpeklerinin asagi yukari hepsi(DD,DK,WEimaraner)tabi fermaya duranlari kast ediyorum burada genelde serttirler.Ama bu sertlik yabanilere yani ava karsi olmalidir.
Mesela bir tilki sansar,porsuk aninda onlar tarafindan paketlenip kenara konur.Iste bu sertlikdir ama iyi ITAAT egitimi almamis her cins köpekde hata her zaman mevcuttur.Itaati tam kavramis köpek ne komsunun tavugu kapar nede inege öküze saldirir nedeni gayet aciktir sertlik kontrollu olmalidir yani köpeginize tam hakim olmak zorundasinizdir ki avda diger arkadaslarin köpeklerine de yazik olmasin.Her cins köpek sahibine göre güzeldir hele güzel bir egitim almissa zevkle av yaparsiniz iki tarafda mutluluga ulasir bence.Iste ben bunu senelerdir yasiyorum ama temelde ITAAT'tir.
Ama maalesef itaat egitimi tam almamis köpeklerde her zaman hata mevcuttur ne bileyim aport tam olmaz suya girmez silah sesi vs.vs.Bu örnekler cogalabilir.Bilhassa
Türkiyede avci arkadaslarimiz 6 aylik yavruya egitimin A'sini vermeden ava sokuyorlar cok büyük bir yanlis bence bu benim fikrim.Ondan sorular basliyor.Iste is yine dolasip itaate kilitleniyor.Arkadaslar tam itaati verin sonra egitime gecin derim yoksa
hatalar zinciri devamli artarak devam eder ondan sonra yine A'dan baslamak zorunda kalirsiniz.Hepinize kolay gelsin.Berlinden selamlar.
www.avci43.de