Gönderen Konu: KUNDAK ÖLÜSÜNÜ EN İYİ ŞEKİLDE NASIL ALIRIZ?  (Okunma sayısı 2096 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Baki ALTUNIŞIK

• *
Selam,uzun süredir takip ettiğim bir konu bu dipçik ölçüsü mevzu çok yazılar okudum bayağı bir fikirde edindim.Hala kendime uygun dipçik ölçüsünü hatasız ve tam anlamıyla benim atış tekniğime uygun olacak şekilde almayı öğrenemedim.Bu konuda ustalaşmış avcı dostlarından ve ustalarımızdan bu konuyla ilgili ipuçları ve anlayabileçeğimiz şekilde basit taktikler istiyorum en azından bu konuyla ilgili arkadaşlarımızda faydalanmış olur.Şimdiden teşekkürler.
Baki ALTUNIŞIK
1976 ordu

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Baki ALTUNIŞIK

• *
Ynt: KUNDAK ÖLÜSÜNÜ EN İYİ ŞEKİLDE NASIL ALIRIZ?
« Yanıtla #2 : 31 Ocak 2012, 14:42:52 »
Teşekkürler bu yazıyı okumuştum.Peki şöyle diyeyim kendime uygun ölçüyü kendim nasıl alıp doğru olduğunu bileçeğim.
Örnek olarak tetik çekme mesafesini, sağ yada sol avansı,dipçik düşüklüğünü, kendime uygun olduğunu nasıl anlayacam bir taktiği varmı onu merak ediyorum.İstiyorum ki kendim güzel atış yapamadıkdan sonra tüfeğe kusur bulmayayım ben vuramadım diyeyim şuan bunu diyemiyorum hep tüfeğin biryerlerine bahane buluyorum.Ha yok ki ingilizler gibi ayarlı kundak terzi gibi ölçümüzü verelim tam randımanlı bir kundak yaptıralım kendimize...
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2012, 14:44:34 Gönderen: Baki ALTUNIŞIK »
Baki ALTUNIŞIK
1976 ordu

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: KUNDAK ÖLÜSÜNÜ EN İYİ ŞEKİLDE NASIL ALIRIZ?
« Yanıtla #3 : 31 Ocak 2012, 20:08:28 »
Eğer size çok uyan bir tüfeğiniz varsa, ölçülerini alabiliyorsanız alın. O da zor aslında. İşin aslı ölçüleri alsanız da her tüfeğinizde aynı tadı vermeme ihtimali var. Hiç yoktan iyi olur veya iyi de olabilir.

Yine en iyisi değilse de, bir öncesi iyi yol, prova dipçikleri var. Artık bazı imalatçılarda var. Mesela TV de Yıldız firmasının böyle prova dipçiğiyle birine ölçü aldığını gördüm. Araştırın, Huğlu, Üzümlü vs gibi yerlerde de olabilir. Yerine gitmeniz gerekecek. Bunun dışında çok zanaatkar bir usta onsuz da yapabilir bence. Çok yetenekli ustalarımız var.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.