ayrıca okul okumuşa saygımız var.ama yerli sermayede kömür gibi su gibi elimizde varolan gücü kullanmayıp milyarlarca dolar parayı dışarıya akıtacak kadar çok paramız yok malesef.biz işin içinde olduğumuz için daha farklı bakıyoruz olaya.yoksa kimsenin tarafınsa olduğumuz yok.sana mantıklı olarak farklı bir bakış açısından cevap vermeye çalışıyoruz.ne alakası var falan dediğin o epilasyon aletine kadar geldiyse bu nimetten faydalanmak biliçli olmak zorundayız.senin kadar millet bilmiyormu rüzgar santrali kurmayı.bir maliyet iki uzun vadede geri dönüşüm.üç sermaye olduğu gibi dışarıya.ayrıca üretim olarak diğer kaynaklarla kıyaslanamayacak kadar küçük üretim.ayrıca bilinçsiz hiç değilim.ne parayla alınan profesörler var bu ülkede.sen yazımı tekrar oku bi zahmet.bu ülkede devlet büyükleri yokmu bu profesör kadar kafası çalışan memleketi düşünen.
Bak arkadaşım,tartışmayı uzatmak istemiyorum,ne güzel söylüyorsun tasarruf tedbirleri almak lazım! canım kardeşim,elektrik tabiki lazım,dünyada bütün ülkeler doğaya en az zararlı teknolojiyi kullanmak için uğraşırken,biz malesef hesapsızca sadece maddiyatı düşünerek hareket ediyoruz.
Düşünki bir ülkede en büyük zenginlik kaynakları akarsular dereler,ülke için en önemli şey su yabancı sermayenin eline geçiyor,en azından kullanım hakkı,ve çevresindeki topraklarıda içine alıyor.49 yıllık sonra başkası bir 49 yıllık daha daha düne kadar su için suriyeyle savaş noktasına geliyorduk ki,küresel ısınmanın sonucu çölleşme yakın bir gelecekte bu konuda büyük tehlike bizi bekliyor,zamanı geldiğinde su da tasarrufu mecburen yapmak zorunda kalacağız,dünyanın bir çok ülkesinde rüzgar panalleri,güneş enerjileri kullanılmaya başladı,maliyeti parayı düşünerek doğanın yokolmasına göz mü yummalıyız,elektrik lazım kardeş diyerek ülkeyi yabancı sermayeye satmak mı lazım,tasarruf tedbirlerini biraz olsun arttırarak 10 hes in üreteceği enerjiyi elimizde tutamazmıyız,okullarda tasarruf tedbirleri için dersler konulabilir,sempozyumlar düzenlenebilir,ödüller verilebilir,daha bir çok şey yapabiliriz....şunu unutmayın toprak su yoksa herşeyden önemli vatan yoksa,ne elektrik ne petrol hiç bir işe yaramaz.....
Birde şuna gelelim ya arkadaş,bu insanları parayla satın alan insanlar ne yapacaklar acaba doğa katledilmediğinde,akarsular kirlenmediğinde acaba o derelerde balık ticareti yapmayı mı düşünüyorlar ki bunun için profesör satın alıyorlar?Yoksa tesis kurarlarken kesilmesini istemedikleri ağaçları bunlarmı kesecek,;yani bu ihaleleri verirlerken birilerinin para yiyeceğini düşünmektense,çoluk çocuğunu bırakıp dağ taş gezen halkı ülkesini bilinçlendirmek için çırpınan ülkede sayısı artık çok azalmış,hiç korkmadan tehditlerden yılmadan böyle büyük şirketlerin karşısında durmak için çoğumuzun göze alamadığı dik duruşu sergileyen insanların para yiyeceğini düşünüyoruz.Sevgili arkadaşım bence çözüm,ülkede çocuk yaşta çevre bilincini yerleştirmek,bu bilince en çok bizler avcılar ulaşmalıyız,çünkü doğa su yoksa av yok,bunu hiç unutmayalım.Doğu karadeniz bölgesinde hes lerle yaşayan arkadaşlara sorduğumuzda su kanallara alındıktan sonra,ağaçların kuruduğunu bitki örtüsünün değiştiğini en önemlisi iklimin değişdiğini duyuyoruz ;değmez sevgili kardeşim değmez elektrik için değmez,seninde hemfikir olduğun gibi tasarruf tedbirlerini arttırarak elektriksizlikle mücadele edelim ve böyle projelere destek vermeyelim.Senin fikirlerine de saygı duyuyorum,beni yanlış anlama.......herkese saygılar