Herkese selamlar.
Öncelikle bir avcı olarak aynı zamanda da bir hayvansever olarak dikkatinizi çekmek istediğim bir konu daha var.Aslında bütün avcılar çevrelerindeki bazı lafta hayvanseverden ve onların gereksiz ve abartılı eleştirilerinden oldukça sıkılmışlardır.
bakın etrafınıza hayvansever geçinen 10 kişiden 8 inde beslediği hiçbir hayvan yoktur. sadece martaval okur.Ama sözde hayvan sevmeyen! 10 avcının 9 unda mutlaka bir yada daha fazla hayvan (köpeği) vardır.O hayvanın kış yaz bakımını üstlenir ve öldüğünde de bir dostunu kaybetmiş gibi acı çeker.Bunun yanında güvercin ,kanarya,tavuk,kedi vb. hayvanları besleyen avcı arkadaşlarımızda azımsanmayacak kadar çok.
ha sonra birileri çıkar , daha hayvanat bahçesindeki hayvanlara küçücük bir kırıntı atmaktan ve kafesteki hayvana acımaktan başka işi olmayan zavallı insanların hayvansever olduğunu söyler biz avcılara. Kaç hayvana bakıyorsun diye sorsanız alacağınız cevap bellidir.hayvanlar neymişte doğada olmalıymış.
inanın evde beslediğim taklacı güvercinlerin doğada yaşayamayacağını, atmacaların bir günde onları toplayacağını anlatamadım bir hayvansevere!
En son yahu dedim yediği önünde yemediği arkasında ,bıraksamda gitmez dedim.Bana inanmadı .bende kümesin kapısını açtım ,güvercinlere;bundan sonra özgürsünüz,sizi bağışladım bu Ablanızın sayesinde. artık isteyen gidebilir dedim!Hiçbir kuş dışarı çıkmayınca bizimki fena bozuldu ama hala hayvanseverliğe! devam.
Onun için bunlara kafa takmadan doğru bildiğimiz vicdanlı avcılığa devam.