Gönderen Konu: AVCILIKTA DİKKAT!!!TEDBİRİMİZİ ALALIM,TAKDİRE BAHANE BULMAYALIM.  (Okunma sayısı 3837 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Değerli Dostlarımız,Ustalarımız

Her geçen gün ava yeni başlayan arkadaşlarımızla karşılaşıyoruz.Bilindiği üzere avcılıkta en önemli konu DİKKAT!!Tedbiri her zaman almamız lazım ki takdire bahanemiz olmasın.

Son zamanlarda her bölgede,gazete,tv vb.. olayları üzüntüyle duyuyoruz.Acemi avcı,avcı avlandı,kaza,ölü,yaralı vb.. haberleri.Bazı avlarda en ufak bir dikkatsizlik bir kişinin hayatına yada hayatında unutamayacağı bir kazaya sebep oluyor.

Eğer avcılıkta dikkatli olmamız gereken hususları birbirimizle paylaşır,bilmediğimizi ustalarımızdan öğrenirsek ki sürekli bunları paylaşıyoruz,belki basımızdan gecen bir olay,belki bir anı,belki en ufak bir dikkat,tedbir bir kişinin hayatının kurtulmasına vesile olabilirki her bölge avcısının farklı bir av kültürü vardır..Sürekli güncellemekte paylaşmakta fayda var.Bana olmaz demeyin,her avlakta mutlaka acemi ve dikkatsiz avcı vardır...

Arabada,bagajda,yemek yerken,evsinde otururken,dağda gezerken,sigara su içerken,vb..ufak ayrıntılar

Örnek;

Mesafe ne olursa olsun şaka dahi olsun mesafeye kurşun gitmez,çok uzak,içindeki ufak saçma gibi vb..bahanelerle arkadaşına doğru TÜFEK ATILMAZ.Özelliklede ördek avlarında en sık karsılasılan durum avlaklar geniş olmadığı için dip dibe oturup karanlıkta suya doğru ateş edenler için söylüyorum..

Ördek avında oturmanında,tüfek atmanında bir ilmi yakışır bir şekli avcıya saygısı vardır.
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Değerli kardeşim iyi güzel yazmışsında. Genelde kazalara bir bak. Yapanlar usta ve yılların tecrübeli avcıları. Ben en az bu yazdıkların gibi kazalara sebebiyet veren 9 avcı tanıyorum bunlardan 2 si av kazalarında rahmetli oldu.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Değerli kardeşim iyi güzel yazmışsında. Genelde kazalara bir bak. Yapanlar usta ve yılların tecrübeli avcıları. Ben en az bu yazdıkların gibi kazalara sebebiyet veren 9 avcı tanıyorum bunlardan 2 si av kazalarında rahmetli oldu.

Özür dilerim ama 18 20 yasında bir insana ne kadar tecrübeli avcı diyebiliriz.Son aylarda Bizim bulunduğumuz bölgede ölümle ve kazayla sonuçlanan sayısızca av kazası var....Usta olan 9 kişi varsa Usta olmayan 90 kişi var o zaman

Benim burdaki amacım ateşli silahla yaralanan veya av adı altında birbirini vuran insanların yanı sıra.
Can güvenligi ve yüzme bilmeden tekneye bota binen insanlar,
Dibini görmedigi milek baraja çizmeyle saplanan insanlar,
Avda yorulduktan sonra direksiyon sallayıp uyuyanlar,
Karda tipide siste hala keklik avına devam avcılar,
Dağda yolunu kaybedenler,
Vahşi hayvanların yaralı hayvanların saldırısına uğrayanlar
Gece far ışığında tavşan ve ördek avlayan dikkatsiz avcılar vb....olaylarla eklemek mümkün

Kusura bakmayın herkez sizin gibi dikkatli avcı değil...
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2012, 16:37:11 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
Çulluk avında usta bir abimizden sağ kaşıma saçma yedim.Bizim mera makiliktir altlı üstlü tarama şeklinde av yaparken kuş geriye doğru kalktı ikimizin arasından geçerken tetiği çekti sağolsun..Söylediklerinize katılıyorum Ahmet abi dikkatli olmak lazım ama Acemi Avcı : Dikkatsiz Avcı dememek lazım bence.Saygılar
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Çulluk avında usta bir abimizden sağ kaşıma saçma yedim.Bizim mera makiliktir altlı üstlü tarama şeklinde av yaparken kuş geriye doğru kalktı ikimizin arasından geçerken tetiği çekti sağolsun..Söylediklerinize katılıyorum Ahmet abi dikkatli olmak lazım ama Acemi Avcı : Dikkatsiz Avcı dememek lazım bence.Saygılar

Acemi Avcı : Dikkatsiz Avcı dememek lazım bence

Güzel yaklaşım Tolga Kardesim,
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ

Bence Ahmet kardeşimin dikkat çekmek istediği şu,

*Kaç avcı arkadşımız ava giderken çantasına böcek, yılan  sokmalarında allerjik şoka karşı enjektörü ile birlikte kortizon ve adrenalin alıyor, bence alınmalı...

* Kaç avcı arkadaş lif kopmaları ve kas incinmelerinde sıcağı sıcağına ağrıyı hissetmeyip ava bişi olmaz diyerek devam edip daha sonra ufak kas lif yırtılmasını kalıcı sakatlığıa dönüştürmemeyi ve yırtılan kasa mutlaka buzlu kompres yapılması gerektiğini aksi takdirde kas içi kanama ile birlikte kangren olunacağının bilincinde

* Kaç avcı sesini duyuramayacağı ve telefonun çekmediği ve kendisinin zor durumda olduğunu bildireceği ve yanıdna mutlaka bulundurması gerektiği BEKÇİ DÜDÜĞÜ biliyor.

Belki %90 arkadaşlarımız buna benzer önlemleri biliyor ama biz % 10 luk kısmı ve bilmediğimiz bazı önemli tedbirleri öğretmek ve öğrenmek istisyoruz..

Yazarken şimdi aklıma geldi mesela özellikle keklik ve tavşan avında performansınızı düşürmek istemiyorsanıoz  yanınızda su olsa bile su yerine mutlaka yanınıza elma, mandalina gibi meyveler alarak susuzluğunuzu giderin suyu en son bence arabanıza yaklaşırken yaad av bitimine doğru için.... (Buda benim şahsi tecrübem)

Bu vesile ile bende usta avcı abilerimizden pratik tüyolar ve hayati öenlemlerini paylaşmalarını istiyorum..
Ayrıca Ahmet kardeşime böyle bir konu açtığı için teşekkür ediyorum....
Taşkın   
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
her ne olursa olsun dikkat edeceksin bu işin  başka çıkar yolu yok....

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
bu iş ustaya acemiye bakmaz saçma adres sormaz... aşırı güven hata yaptırır av arkadaşlarımızı dikkatli seçelim herkesle ava gidilmez... size bir tavsiye yeni tanıştığınız şöyle avcıyım böyle avcıyım deyip palavra atanlara kesinlikle inanmayın ve ava götürmeyin. size veya ekibinizden birine yazık olabilir... arazide gezerken arkadaşlarınızın hepsinin ama hepsinin nerede olduğunu bilmeden vede görmeden silah sıkmayın arkadaşlarınızın bulunduğu yer tabiri caizse hafızaya alınmalıdır. sürekli göz ucuyla kontrol edilmelidir. kişi kendisine nereden kuş kalksa nasıl atacağını sürekli sormalıdır..... etraf her zaman kontrol edilmeli çoban koyun köylü işçi traktör görüldüğü anda hemen düdük çalınarak bütün ekip haberdar edilmelidir. bu konuda daha yazacak çok şey var ama buraya sığmaz av hayvanı her zaman bulunabilir ama kaybedilen bir organ veya insan bulunamaz vijdan azabıda cabası....
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI

Bence Ahmet kardeşimin dikkat çekmek istediği şu,

*Kaç avcı arkadşımız ava giderken çantasına böcek, yılan  sokmalarında allerjik şoka karşı enjektörü ile birlikte kortizon ve adrenalin alıyor, bence alınmalı...

* Kaç avcı arkadaş lif kopmaları ve kas incinmelerinde sıcağı sıcağına ağrıyı hissetmeyip ava bişi olmaz diyerek devam edip daha sonra ufak kas lif yırtılmasını kalıcı sakatlığıa dönüştürmemeyi ve yırtılan kasa mutlaka buzlu kompres yapılması gerektiğini aksi takdirde kas içi kanama ile birlikte kangren olunacağının bilincinde

* Kaç avcı sesini duyuramayacağı ve telefonun çekmediği ve kendisinin zor durumda olduğunu bildireceği ve yanıdna mutlaka bulundurması gerektiği BEKÇİ DÜDÜĞÜ biliyor.

Belki %90 arkadaşlarımız buna benzer önlemleri biliyor ama biz % 10 luk kısmı ve bilmediğimiz bazı önemli tedbirleri öğretmek ve öğrenmek istisyoruz..

Yazarken şimdi aklıma geldi mesela özellikle keklik ve tavşan avında performansınızı düşürmek istemiyorsanıoz  yanınızda su olsa bile su yerine mutlaka yanınıza elma, mandalina gibi meyveler alarak susuzluğunuzu giderin suyu en son bence arabanıza yaklaşırken yaad av bitimine doğru için.... (Buda benim şahsi tecrübem)

Bu vesile ile bende usta avcı abilerimizden pratik tüyolar ve hayati öenlemlerini paylaşmalarını istiyorum..
Ayrıca Ahmet kardeşime böyle bir konu açtığı için teşekkür ediyorum....
Taşkın   

Bugün doktorun  biri ile konuştum,dağda gezerken mutlaka birşeyler ye iç,aparatif şeyler al yanına dedi çünkü vucudun dengesi bozulur çok fazla su kaybı olurmuş.Kalp krizi riskininde artmasına sebep olurmuş...
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
bu iş ustaya acemiye bakmaz saçma adres sormaz... aşırı güven hata yaptırır av arkadaşlarımızı dikkatli seçelim herkesle ava gidilmez... size bir tavsiye yeni tanıştığınız şöyle avcıyım böyle avcıyım deyip palavra atanlara kesinlikle inanmayın ve ava götürmeyin. size veya ekibinizden birine yazık olabilir... arazide gezerken arkadaşlarınızın hepsinin ama hepsinin nerede olduğunu bilmeden vede görmeden silah sıkmayın arkadaşlarınızın bulunduğu yer tabiri caizse hafızaya alınmalıdır. sürekli göz ucuyla kontrol edilmelidir. kişi kendisine nereden kuş kalksa nasıl atacağını sürekli sormalıdır..... etraf her zaman kontrol edilmeli çoban koyun köylü işçi traktör görüldüğü anda hemen düdük çalınarak bütün ekip haberdar edilmelidir. bu konuda daha yazacak çok şey var ama buraya sığmaz av hayvanı her zaman bulunabilir ama kaybedilen bir organ veya insan bulunamaz vijdan azabıda cabası....

Emin Abi

Zaten benim en çok korktuğum şey en ufak bir hata vicdan azabına sebep olur,hayatının her devresinde karsına çıkar durur zevk vermez...ALLAH hepimizi görünür görünmez kazadan beladan korusun...
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com