Öncelikle hoşgeldiniz Ramazan Bey. İçiniz ferah olsun, hangisini seçseniz iyidir. Sağlamlık açısından bence fark önemsiz. Birinin bir tarafı, öbürünün başka tarafı daha iyi olabilir, hepsi o.
Kalite ve sağlamlık aynı olunca gerisi size uymasıdır. Ölçü olarak, ağırlık olarak falan filan. İkisini de omuzlayıp nişana gelişine bakmanız çok önemli. Önce bunu yapın.
Aralarında sıklet farkı büyük. Armsan 3 kilo ve az üzeri iken, Supreme Max 3,5 kilo civarı. Ağır tüfek atışta daha isabetli sonuç verir ama saatlerce kolda taşıması yorar. Dükkanda hafif gelir, avda 2 saat kolda taşıyınca fikriniz değişebilir. Eğer aslana postu yük olmaz derseniz ağır olanı seçin.
Supreme Max modelinde ağır fişeklerde mekanizma hızını dengeleyen valf sistemi var. Kullanışlı yapmışlar. Sitesinde bilmemne valve diye bir şey var, işte o. Özellikle magnum ve süpermagnum fişeklerde çok gerekli. Armsan ise bu özellikten mahrum ama zaten hafif olduğu için gezme avlarına daha uygun. Yani magnum kullanmaya gerek yok. Dolayısıyla valf aramaya gerek yok. Çok fazla olmamak şartıyla onda da bir şey olmaz ama, atılmasa daha iyi. tüfeğin ömrü açısından.
Her iki tüfekte de yataktaki fişeği hızlıca değiştirme özelliği var. Hatsan'da eskiden beri var. Armsan daha yeni modellerine koydu.
Daha çok detay vardır ama hepsini ilk tüfekte bilmek, anlamak çok zor. Mesela ben uydu alıcı için bir forumda danıştığımda kafam allak bullak olmuştu. Akıl hafsala almaz bir sürü detay varmış. Şİmdi daha iyi anlıyorum ama epey zamanda öğrenebildim.