Gönderen Konu: AV AZALIYOR:AVCILARMI?TARIM İLAÇLARIMI?......????  (Okunma sayısı 17014 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Seçkin BİLTEKİN

• *
Ynt: AV AZALIYOR:AVCILARMI?TARIM İLAÇLARIMI?......????
« Yanıtla #25 : 27 Ocak 2012, 11:29:28 »
Değerli Arkadaşlarım,
Bu ülkede özellikle 2000'li yıllar öncesinde sulak alanlarla ilgili yapılan yanlışlardan tutun da zehirli ilaçlara ve gübrelere kadar bir çok hatalı davranış bizi bugünlere getirdi. Ben son 10-15 yıldır avda zehir,gübre vb nedenlerle ölmüş bir av hayvanına rastlamadım.Bugün itibarıyla en büyük sorunumuz;ne av günleridir,ne limitlerdir ne de otomatik tüfekteki takozdur.En büyük sorun avlanacak yeterli avın olmamasıdır.Ülkemizin terör vb sebeplerle boşalmış doğu ve güneydoğu bölgeleri dışında yeterli sayıda av hayvanı yoktur.90'lı yıllar öncesinde tüfeklerin ve av malzemelerinin bulunamadığı  veya çok pahalı olduğu dönemlerde köy kökenli avcılarımız uçara tüfek atamaz elindeki az sayıda fişeği tavşan,ördek,keklik gibi nisbeten büyük et veren hayvanlara  kullanırdı.Bıldırcının,üveyiğin yüzüne kimse bakmazdı.Yollar ve araç sayıları dolayısıyla ulaşım imkanları son derece kısıtlıydı.
Gelelim günümüze.Bir paket av fişeği 11-12 TL.Otomatik bir av tüfeği 250 tl civarında bir paraya alınabiliyor.Bütün av malzemeleri bol ve kolayca satın alınabilmesi için taksit imkanları sunulmuş.Ülkede 3 milyon av tüfeği bulunduğu,bunun yaklaşık 1 milyonunun av amaçlı kullanıldığı bu sayınında ancak % 10'unun yaklaşık 100 bin avcının yasal avcılık belgesine sahip olduğu bilinmekte.Bu gün ilçemizde İlçe Av komisyonuna katılacağım için oturdum bir çalışma yaptım.Her avcı kendi bölgesi için bir karşılaştıma yapsın bakalım oralarda da durum ne?2011-2012 avlanma döneminde toplam 90 av günü var.Bu günlerden bıldırcın için 48 av günü,Çulluk için 61 av günü,Keklik ve tavşan  için 49 av günü ayırılmış.Bir avcıya tanınan günlük av limitlerini av günleriyle çarptığımızda bıldırcın için 576 adet çulluk için 244 adet,keklik için 196 adet,Tavşan için 49 adet rakamına ulaşırız.Bırakın haftada 3 av gününü,otomatik tüfekte takozu, her gün av açık olsa,elinizde 100 fişek kapasiteli tam otomatik bir tüfek olsa bu rakamlara ulaşabilirmisiniz? Hadi göçmen kuşları biz vurmazsak başka ülke avcıları vuruyor diyip kendimizi kandıralım  ve hesaba almayalım.Gelin yerli kuşumuz keklik için aynı hesabı yapalım.100 bin yasal avcı,49 av gününde günlük 4 keklikten toplam 19 milyon 600 bin keklik eder.Kaçak avcıları da hesabın içine aldığimızda bu rakamı 10 ile çarpmamız gerekir.Yani 196 milyon adet keklik sayısı ortaya çıkar.Bu hesabı diğer av hayvanları için de bir yapıp şapkamızı önümüze koyup bir düşünelim.Biz avcılık sistemimize  nasıl bir düzen getirelim ki avcılar bu adetlere ulaşabilsin.Bu işin çözümü maalesef çok can acıtıcı.Bir kere % 10 olan yasal avcı sayınızı % 95-100 gibi rakamlara ulaştırmanız gerek.Bugüne kadar av vurmak için para vermeye alışmamış bir topluma bunu kabul ettirmeniz gerek.Yasal avcı olmak yetmez yasa dışı avlanmayı da engellemeniz gerek.Bunun için çok etkin çalışan bir denetim sistemi kurmanız gerekiyor.Hadi bunları hepsini yaptınız.1 milyon avcıyı yasal sisteme aldınız ve yasa dışı hiçbir av yaptırmıyorsunuz.Peki vurulacak yeterli av av hayvanı sayınız var mı?Yok.Öyleyse ne yapacaksınız?  av üreteceksiniz. Yeterli av hayvanı olmayan bölgeleri uzun süreli  5-10 yıl gibi gerçek anlamda ava kapatacaksınız.Tarım ilaçlarının,gübrelerin kullanımını yaban hayvanlarının zarar görmeyeceği şekilde düzenleyecek ağır yaptırımlar getireceksiniz.Sulak alanlar başta olmak üzere yaban hayvanlarının yaşam alanları üzerinde som derece hassas olacak ve çevreye çok duyarlı olacaksınız.Arkadaşlar peki bunları kim yapacak tabiî ki Meclis ve siyasi irade.Peki  yukarıda saydığımız bütün bu tedbirleri alacak bir siyasi irade var mı.Yok.Öyleyse ne yapacağız avcılar olarak örgütleneceğiz ve tek bir ses olarak taleplerimizi dile getireceğiz.Oyunun adı demokrasi.Demokrasilerde sonucu belirleyen oylarınızdır.Sayıca çok olan ve tek ses çıkarabilen bir topluluğun taleplerine hiçbir siyasi irade kayıtsız kalamaz.Bu sorunların çözümü siyasi iradeden geçer.Sivrisineklerle uğraşmak yerine bataklığı kurutmalıyız.Bunun da yolu siyasete-meclise etki etmekten geçer.Selamlar ,Saygılar…
Seçkin M. BİLTEKİN
1966 Aliağa/İZMİR

Çevrimdışı Hüseyin SERTÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 27 Ocak 2012, 11:49:20 »
Bence etkene bağlamak yalnış olur. Bu hayvanların düşmanı çok tarım ilaçları, yabani hayvanlar, iklim koşulları, bilinçsiz avlanma vs. Bir örnek vereyim ben size geçenlerde bir abimin ingiliz pointeri bir tarla kearında biriken sudan içmiş, köpek daha oradan ayrılmadan sallanmaya başlamış ve orada caını vermiş. Köpeğin şeklinden zehirlendiğini anlamış. Düşünün o sudan kimbilir ne calılar
içti. Adam tarlayı ilaçlamış, şişeleri kenara atmış. Yağmur sularıda şişeye girince oradaki su zehirlenmiş ve sonuç... Bir müşterim dedi köylü yağmur yağacak diye toprak altı gübreyi yaymış tarlaya yağmurda yağmamış. Bir kaç gün sonra tarlanın yanından geçerlerkene görmüşler her yer kuş leşi. Keklikler bir alay telef olmuş. Velhasıl bu kadar şeyden kurtulan hayvan en son avcıyla karşılaşıyor. Eeee bundan sonrasıda avcının vicdanına kalmış. Eskiden avçok avcı azdı, şimdi avcı çok av az.. Allah(cc) hayırlara çıkarsın diyorum....
Hüseyin SERTÇETİN 1978 AKHİSAR 0542 5328869

Çevrimdışı Engin AY

• *
« Yanıtla #27 : 27 Ocak 2012, 11:56:09 »
aşırı avcı baskısı tarım ilaçlarının önüne geçti bence.ilimizde  son 2 yıldır keklik avı yasaktı.gözle görülür bir şekilde popülasyon arttı.bu yıl açılmasıyla birlikte sezon başında gördüğümüz 30'luk 40'lık sürüler artık 5-6 adete düştü.her hafta sonu 20-30 araba bölgemzidede av yaptı.5 km lik bir bölgede 8 adet araba olduğunu kendim gözlemledim her tepede bir avcı. bunda MAK kararlarının da büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.limitleri 4 çıkarıp yasak bölgeyi çoğaltırsanız sonuç bu olur.avcılarımız sağolsunlar bir bölgeye alıştılarmı orayı kurtmadan bırakmıyorlar .bence önce kendi vicdanımızı sorgulayalım.
Engin AY
0 Rh + 1979 ÇANKIRI

Çevrimdışı H.İbrahim GÜNGÖR

• *
« Yanıtla #28 : 27 Ocak 2012, 20:42:56 »
Arkadaşlar bu  3 .kez yazım ve inat ettim yazacağım.Hep silindi veya foruma giriş yapmamışim.Her neyse arkadaşlar yazdığınız her söz çok değerli bunu bütün kalbimle söylüyorum.Bugün seçkin biltekim abimizin sözü altı çizilmesi gereken bir söz bence.(Bugüne kadar av vurmak için para vermeye alışmamış bir topluma bunu kabul ettirmeniz gerek.)Fikirleinize saygım sonsuz muhalefet sözleri yükselsede ama formun sesinin yükselmesi için ziraatçı arkadaşlarıda davet ediyorum.canlılara zararı dokunmayan ilaçları bizlere söylesinler bizlerde köy kahvesinde çiftçi kardeşlerimizle muhabbet ederken şunu şunu kullanın diyelim artık zamanı geldide geçiyor.Esas işim olmasada Hobi olarak elma yetiştiriyorum üretiyorum yazlarım elma bahçemde geçiyor.Babama yaptım ama bende faydalanmıyorum dersem haksızlık etmiş olurum.
  Siizlerle paylaşmayı istediğim konu bu ilaçlamalar üzerine ben amatör bir elma yetiştiricisi olarak fenni gübre yerine yanmış hayvan gübresi kullanıyorum kışa girerken ağaçların dibine attırıp karıştırıyoruz.yaza fenni gübreden daha fazla yararlı olduğunu iddia edebilirim.ayrıca meyvelerdeki zararlı böcek ve kurtçuklara mavi-sarı-kırmızı vebeyaz renklerde tuzaklar kullanıyorum.tırtıl-pirencik-ağ kurdu içinde organik bir ilaç keşfettim denizli buldanda çalışırken üzüm yetiştiricileri söyledi denedim faydası çok güzel sadece meyveden zararlıyı uzak tutuyor.özel mesaj atana söylerim.kalkıpta ziraatçılar soruşturma açmasın bizi ekmeğimizdenmi edeceksin demesinler.Şimdi soruyorum hangi canlıya ölümle zarar verdim neslini kestim vs.Evet arkadaŞLAR bugün gene çok konuştum bir kusurum olursa affola.forumu ziyaret edenlere düşüncelerini bizlerle paylaşanlara deneyimlerini ve başından geçen ilginç olaylarla örnek olanlara selam olsun çok teşekkür ediyorum.Herkese sağlık dolu huzurlu bir yaşam ve kazasız bol avlar diliyorum.son söz olarak elma dedim ağzım sulandı sizlere elma resmi gösterek hayırlı ömürler diliyorum .

image hosting jpg
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 28 Ocak 2012, 01:38:49 »
Seçkin bey elinize sağlık güzel paylaşım olmuş,ancak ufak bir detay var..Fişek parası,araç için yakıt masrafı ve birde evrakların yıllık paraları..avrupadaki avcılık para ile derlerdi inanmaz gülerdik..aynısı bizede oldu..kendi merasında eliyle koymuş gibi avını bulan kişi neden bu paraları ödesin ki??koy cebine 20 fişek doğru merana..haksızmıyım..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

• *
« Yanıtla #30 : 29 Ocak 2012, 17:49:35 »
sanırım bu konu fazla uzu boylu kalmayacak.ama yazanların eline sağlık.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #31 : 30 Ocak 2012, 13:56:22 »
bu konuyu görmeden önce bir video seyrettim. kızdım ve nereye yazacağımı bilemedim. çok güzel bir konu açılmış elinize sağlık. karda keklik avı vede imza kodobay. 1.cisi otamatik tüfek fişek hakkı 2+1 ama adam bir yerde 3 te havada atıyor. vede internette paylaşıyor ses yok. avın sonunda kaç attığını ve çekilmeyen sahneleri görmedim limitlerimizi aldık diyor. yerim ben o limiti. arkadaşlar belgeli belgesiz kaç avcı var vede şu meşhur sözü söyleyen kaç kişi var bilinmez. ''LİMİTLER DAHİLİNDE'' böyle avcılar olduktan sonra tarım ilacı yanında sıfır kalır...
Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #32 : 30 Ocak 2012, 15:14:59 »
Değerli arkadaşlarım,
Avcılığı bir sportif faaliyet, bir hobi ya da bir öldürme sanatı diye göremeyiz. Avcılık kendine has felsefesi olan çok komplike bir eylem.Av hayvanlarımız bu ülkede yaşayan 70 milyon insanın ortak zenginliği.Bu av hayvanlarının bir ekonomik değeri var.Sadece protein değerlerinden bahsetmiyorum.Bu hayvanları avlamanın bizlerde uyandırdığı büyük bir haz var.Peki bu kadar değerli olan bir şey bedelsiz olarak elde edilebilir mi?Tüfek,fişek ve ulaşım gibi birtakım masrafları göze alan her vatandaş avcılık yapmalı mı?Cevap evet ise bu ne kadar bir süre sürdürülebilir.Bana ne kardeşim bizden öncekiler bizi düşündü mü ki,biz bizden sonrakileri düşünelim denilebilir.Bunun çıkmaz bir yol olduğu açıktır.Duygularımızla değil aklımızla hareket edelim.İçinde yaşadığımız sistemin adı nedir? Demokrasi  ve ekonomik olarak kapitalist sistem. Bu sistemde mal ve hizmetlerin fiyatını arz ve talep belirler. Bir ürüne olan talep arttıkça o ürünün fiyatı artar.Devletin sigaradan benzine kullandığımız her üründe yüksek oranlı vergiler almaya alıştığı bir modelde avcılığın harca (haraç)tabi olması son derece normaldir.Esas kırılma noktasına gelelim.Bir önceki yazımda 1 milyon avcı olduğunu bunun ancak %10’nun  yani 100 bin’inin belgeli olduğunu yazmıştım.Bir avcı yılda 120 TL harç ve 50 TL pul parası öderse bu 100 bin avcı için 17 milyon TL(17 trilyon eski para ile) eder.Bu yasal avcılık için ödenen pay.Birde kaçak avcıların ödemediği (900 bin kişi) 153 milyon TL(153 tiriyon) var.Bu devlet açısından büyük bir kayıp.Bir çok alanda olduğu gibi kayıt dışılık avcılık için de geçerli.Ülkemiz zaten  kayıt dışılık yönünden bir cennet.Peki bu devlet dediğimiz organizasyon neden 153 milyon TL’yi avcılardan ve bunun çok daha büyük  bedellilerini vatandaşlarından almaz,alamaz.İşte tam burada demokrasi dediğimiz oyun devreye girer.Siz hükümet olarak bu paraları vatandaştan almaya kalkarsanız vatandaşlar size oy vermez.Oy almayan iktidar olamaz.İktidarı kaybetmek istemeyen yönetimler bunun uzun vadede sürdürülebilir olmadığını bile bile sırf iktidarda kalma uğruna bu duruma göz yumarlar.
Seçkin M. BİLTEKİN
1966 Aliağa/İZMİR

• *
« Yanıtla #33 : 30 Ocak 2012, 15:16:34 »
Ahmet Öztürk arkadaşımız  “Avrupa’daki avcılık para ile derlerdi inanmaz gülerdik.” demiş doğrudur.Ekonomik anlamda Avrupa’yı kopyalıyoruz ve onların belirli bir miktar gerisinden geliyoruz.Ama önemli bir fark var batılı düşünce tarzında.Kollektif menfaatler şahsi menfaatlerin önündedir.Her vatandaş vergisini tam olarak verir ve verdiği vergilerin nerelere harcandığını takip eder.Toplumsal menfaatlere zarar veren her eylemi takip eder ve gerekli mercilere şikayet eder.Arabanızdan dışarı çöp atamazsınız,hatalı park edemezsiniz sizi gören bir vatandaş bana ne demez ve sizi şikayet eder.Sistemde vatandaşın beyanı esastır ve her beyanınız doğru olarak kabul edilir.Ancak yalan söylediğiniz ortaya çıkarsa vay halinize.Bir Amerikalı Allah’tan sonra en çok Vergi Dairesinden korkar.Buralardaki sistem kapitalizmdir.Talep edilen hiç bir şey bedelsiz olamaz.
Gelelim tekrar Ülkemize ve çözümlerimize. Biz önüne konulan her kurala uymaya çalışan ve yılda 17 milyon TL ödeyen yasal avcılar olarak harcadığımız her kuruşun hesabını soracak bir organizasyonu oluşturmalıyız. Kaçak avlananları ve buna göz yuman Devleti(yeterli sayıda denetleme elemanı ve ekipmanı oluşturmayarak) uyarmalıyız. Madem ki bu kanunlar konulmuş ve bu MAK kararları alınmış bunların takibini yapmak devletin görevidir. Köylerde evdeki tüfeği alıp ava gidenlerle ve son dönemde kendi köyündeki avı şehirlerden gelen avcılarla paylaşmak istemeyen, el vuracağına ben vurayım diye düşünerek sezon açılmadan meraları boşaltan zihniyetle mücadele edecekseniz öncelikle avlanma amacı dışında tarlalarını ve hayvanlarını korumak için avcılık belgesi olmadan sadece tek kurşun ve şevrotin  bulundurmak üzere av tüfeği taşıyabilirler hükmünü bir gözden geçireceksiniz.Elinde 24 saat 365 gün tüfekle dolaşma izni olan bir insanı hiçbir organ kontrol edemez.Bu vatandaş canı ne zaman isterse o zaman av vurur. Organizasyonumuzun bence en önemli açık noktası budur.Bulgaristan’dan göçmen olarak gelen arkadaşlarımızdan orada sezon sonunda bütün av tüfeklerinin mühürlendiğini veya konulan dolapların mühürlendiğini duymuştum.Bulgaristan bugün av turizminden büyük paralar kazanan av cenneti bir ülkedir.İkinci önemli nokta avın kontrolünün avcılara verilmesidir.Yavru vatan Kıbrıs’ta bile Avcılık Federasyonu avlanma bedellerini toplama ve kontrolüyle ilgili tedbirleri alma görevini üstlenmiş durumda.Buradaki Federasyonun ne denli önemli işleri başardığını Yaban TV’de yayınlanan bir programda izlemiştim.Dolayısıyla öncelikle avcılığımızın Atıcılık Federasyonundan ayrılarak müstakil bir kimliğe kavuşması lazımdır.Bu federasyonun avcıların sesi olabilmesi için bütün derneklerin ortak katılımı olması gerekir.Etkin bir denetim sistemi kurmak,kayıt dışı avcılık yapanları kayıt altına alarak buradan elde edilen gelir ile av hayvanı üretimine yönelmek başlangıç noktamız olabilir.Ülkemizde avcılık 10 yılı aşkın süredir harçtı,puldu diyerek zaten paralıdır.Parası olanın özel avlaklarda parayla avlanması genel avlaklardaki avcı baskısının azalması yönünden faydalıdır.Daha az parası olanlara genel avlaklarda avlanacak av üretmek sistemin görevidir.Ama hiç kimse kusura bakmasın parasız avcılık gelinen bu noktada mümkün değildir.Kaçak avcılığa göz yumulmaya devam edildiği sürece çok yakında avlanacak bir şey kalmayacaktır.Görünen köy yakındır.Selamlar,saygılar…
Not:Arkadaşlar çok uzun oldu özür dilerim ama inanın söylenecek o kadar söz varki daha.
Seçkin M. BİLTEKİN
1966 Aliağa/İZMİR

Çevrimdışı Ahmet YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 30 Ocak 2012, 17:48:58 »
Bana göre  en büyük etken  zirai tarım ilaçları arkasındanda otomatik av tüfekleri sözde takozu var ama av yerine varıldımı çıkartılıyor .

Birde biz avcılara devlet kurs açıyor ders  veriyor bilgilendirme yapıyor ya madem bu zirai ilaçları kullanan vatandaşlarada bilgilendirme yapılsın.
Ahmet YILDIZ
1981 KOCAELİ KARTEPE

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #35 : 30 Ocak 2012, 18:01:31 »
bilinçsiz avlanma.gece far avı,henüz yavru iken yakalanan keklik bıldırcın palazları vb. av hayvanları çoğunlukta bu şekilde yok oluyor.
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2012, 08:55:08 Gönderen: Emrah GİRGİN »

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 30 Ocak 2012, 18:35:32 »
bu sezon başında amasyadayken keklik avında aklıma takıldı bu konu... sivas erzincan vs oralarda ne vardıda amasyada yoktu,yada oralarda ne yoktu yada ne azdıda amasyada vardı....
 özellikle benim ilçemden boydan boya çekerek ırmagı geçer yazkış suyu vardır...artı daglar taşlar derelerde  bolca kaynak suyu vardır... yaşamolanı olarak hertürlü ortam mevcuttur.... avcı sayısı çokçok düşüktür.....
25-30 yıl önce 30 lu kırklı alaylar görmüşlügüm vardı,çil keklikte azımsanmayacak ölçüdeydi....

son yıllarda ise hiçbir alayda 13-15 keklik görmek imkansız hale geldi....çillerin neredeyse soyu tükenmişti son birkaç yılda üçer beşer tekrar görülmeye başlamışlar......

bende sadece ve sadece bilinçsiz tarım ve tarım ilaçlarının bu katlima neden olduguna inanmaya başladım.... otları ve ot tohumlarını yok eden zehirler... tane gübreler çevre felaketine sebep olmaktadır.....
tane gübreden sıvı gübreye geçilmeli,otları ve tohumlarını yokeden zehirlerin satışıda kullanımıda yasaklanmalıdır....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı İbrahim ÖNGÜN

• *
« Yanıtla #37 : 30 Ocak 2012, 19:48:33 »
Önceki yazıma ilaveten,edindiğim kulaktan dolma bilgiye göre (Kaynağı yok);bizim 70'lerde kullanmaya başladığımız fenni gübre ve tarım ilaçlarını birçok Avrupa ülkesi 60'lı yıllarda terketmiş.
Bizde ise devlet desteğini de alarak hala son gaz kullanmaya devam!!!İlginç.
  • Baikal izh 43m 1c 12 ga çifte
  • Torun 307 light 12 ga sp
  • Zirve-Serdar 20 ga sp.
  • Sarsılmaz Kılınç 2000 standart
  • Huylu GX 812 66 namlu y.otomatik.
İbrahim ÖNGÜN
1967 Saray/TEKİRDAĞ 05364627469

• *
« Yanıtla #38 : 30 Ocak 2012, 20:30:05 »
alim özgörü-seçkin biltekin-akmet yıldız- emrah girgin-m.birol demirtaş kardeşlerime bizlerle düşücelerini paylaştıkları için sonsuz teşekkürler.umuyorumki forum konu ve her geçen gün dağılan bir düşünce anlayışıyla sebep sonuç ilişkisiyle yapılacak olan yaban hayatını koruma kurallarını ferdi olarak ne derece bildiğimizi ve foruma katılanların seviyelerini bizleri takip edenlerin takdirine sunuyorum.sizler ve düşünceleriniz ,birikimleriniz ne olursa olsun bizlerle paylaşın.başınızdan geçen olayları,gördükleriniz, duydukalrınızı ve aklınızdan çıkaramadığınız her tür av hatırasını bizlerl paylaşırmısınız??herkese sağlık dolu huzurlu bol avlı günler diliyorum.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

• *
« Yanıtla #39 : 30 Ocak 2012, 20:31:24 »
evet ibrahim kardeşim en önemli kitle imha silahı bence fenni gübre.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #40 : 30 Ocak 2012, 21:46:23 »
bunun bana göre sebepleri
1 hayvanların yaşam alanlarının yok edilmesi
mesela adana bölgesinde önceden ördek kaz daha cok olurdu konya ovası kurutldukdan sorna hayvan yön degiştirdi pek ugramaz oldu.

2 küresel ısınam göc yönu degiştirmesıne sebep oluyor
3 tarım ilaçları hayvanın ölümüne sebep oluyor
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

• *
« Yanıtla #41 : 31 Ocak 2012, 19:20:19 »
kadir topçu kardeşim ağzına gönlüne sağlık güzel vurgular dikkate alınması ve not edilmesi gerekli yabani hayvanların göç yolu üzerinde bulunan dğal yaşam alanlarının yok edilmesi .bu yok edilme her ne sebeple olursa olsun av populasyonun sıfıra seyretmesine sebep teşkil.Şu an beyşehirde çalışıyorum ve son iki gündür hava eksi 10 ların altında bu gece sanırım -20 yaşanır diyorum ve eski avcılarla muhabbetlerimizde söyledikleri şu eskiden beyşehir gölü kışın yeşilbaştan ,kazdan ve mekeden geçilmezdi ama şimdi bu sayı yok denecek kadar az diyorlar bunada sebep göçmen kuşların yaşam alanlarının yok edilmesine karşın başka göç yollarına  gitmiş olmalarıı sebep gösteriyorlar.Beyşehir gölü doğallık bakımından çok temiz ve milli park sınırlarında olduğu için avlanma yapılması yasak bölge avda yapılmıyor ama sabah işe giderken görüyoruz küçük guruplar halinde mekeler .2 gün önce 10 lu gurup yeşilbaş gördük ve aracı durdurarak gölün üzerine inmelerine baktık sanırım bir kaç yıl sonra bunu anlatmak için geçen yıl görmüştüm gibi trajikomik bir anı olarak bizlerle yaşayacak.evet avcı dostlarım soğuk kış gecelerinde sıcak muhabetlerinizi bekliyorum.herkese sağlıklı bir yaşam hayırlı bir ömür diliyorum.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

• *
« Yanıtla #42 : 06 Şubat 2012, 19:54:25 »
Sevgili av dostları sanırım söylenecek çok söz var fakat susmaklada busözleri söylemiş sayıyorum.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı İbrahim AKSOY

• *
« Yanıtla #43 : 07 Şubat 2012, 00:35:15 »
tarım ilaçları,hava şartları vs vs kısmen etkili olsa da herşey insanda başlıyor insanda bitiyor..
dedelerim,atalarım anlatırlar..eskiden av çoktu vuran yoktu,yeteri kadar avlar bırakırdık derler..çünkü o zaman avlanan avcılar belli kişilerdi birlik düzen vardı derler..şimdi belgesi olan da olmayan da avlanıyo memlekette avcı kaynıyo denetim sıfır..! 250 tl ye sıfır tüfek alabiliyosun..ben meramda 10 tane keklik kaldımı o merada sezonu kapatıyorum bunu bütün arkadaşlarıma köylüme de benimsetiyorum..polemik yaratmak gibi olmasın yanlış anlaşılmasın ama gerçek bu dışardan belgesi olan avcı veya bir başkası geliyo o üresin diye bıraktığımız kuşları vuruyor..bişey deme hakkım var mı? tabiki yok..çünkü ben de başka meralarda meranın durumunu bilmeden avlanıyorum ve bu benim hakkım..
gece avı olayı en büyük sorun..adam gece ava gidiyo yanında 2 tane tüfeksiz taşımacı hamal götürüyo..ne yapsın 11 tane tavşan 37 tane çulluğu hangi bünye kaldırır?! kahve köşesinde bi de artistlik yapıyo şöyle vurdum böyle vurdum diye..bi çaktım kafa lambasını diyo keklikler tavuk gibi toplanmış hepsi bir arada diyo söndürdüm koydum 2 numara saçmayı yaktım tekrar bi çektim tek atışta hepsi kaldı diyo..
değerli abilerim kardeşlerim Türkiye meralarının sorunu bilmem ama benim meramdaki en büyük sorun bu ..bizim buralarda gece avı denilen olay çok çok fazla..çok kişiyi vazgeçirdim gece avından köye kurs açtırdım 35 tane adamı belgeli avcı yaptım birlik olalım düzen denetim gelsin diye ama nafile..ismen şikayet etsen senden kötüsü olmaz yarın aynı masada oturduğun her gün yüzyüze geldiğin adamlar da var..av korumayı sürekli arıyorum adamların dediği laf bugün geçtik biz ordan onlar da mesaisini dolduruyor tabi geçip gidiyor öyle pusu kurmak yakalayıp işlem yapmak yok bizim bohçacılar ışığı gördümü söndürüyor kafa lambasını geçtikten sonra devam..
söylenecek çoook şey var Allah gelecek nesillere yaban hayatının devamlılığını nasip etsin.
İbrahim AKSOY
1987 Balıkesir

Çevrimdışı Nuri KOPLAY

• *
« Yanıtla #44 : 07 Şubat 2012, 11:09:15 »
Allah razı olsun. Herkes çok güzel konulara değinmiş. Kişisel olarak çok güzel uğraşlar verilmiş. Herkese saygılar.
Bu konuları dile getirip hüzünleniyoruz. Morallerimiz bozuluyor. Kendimi çözüm konusunda çaresiz hissetsem de Allah'tan ümit kesilmez.
Şimdi bu konuyu forum üyeleri olarak okuyoruz. Ve hepimiz zararlı kimyasalların en büyük tehlike olduğunu biliyoruz. İçimizde tarım yapan çok sayıda üye var ve geçim kaynağı olarak istemese de bu ilaçları bile bile kullanıyorlar. Bireyleri bundan vazgeçirmeye çalışmakla sonuca ulaşmak çok zor. Devlete bu ilaçları yasaklatabilmek için gerekli girişimler yapılmalı. Kendimden örnek vereyim. Beş yıldır bahçeme ilaç yapmıyorum. Anneciğim de bana güceniyor. Kendince çözümü (itirazlarıma rağmen)  komşuya ilaçlatmakta buldu.
Kabul görmese de bir diğer konuya değinmek istiyorum; iller arası avcılık. Kendi yöresinde av kalmayan avcılar çaresiz (ya da gaddarca avlanıp da avını bitirenler bu defa) nerede av varsa oraya üşüşüyor. Bu sebepten bu sene hiç keklik avına gitmedim çünkü moralim bozuluyor. Uzak yoldan geldik, boş dönmeyelim diye gece avlakta konaklayıp gün doğarken atış yapmaya başlıyorlar. Yasal avlanma ile av bitiyor.
Çözüm bence vicdan sahibi olabilmekle ilgili. Vicdan sahibi olabilmek ise çocuklarımıza evde ya da okulda Allah sevgisini ve dinini öğretmekle gelişir. Yoksa kişi kendi kendine yanlış yapa yapa yanlıştan arınıncaya kadar çok katliamlar yapacaktır.
Eğer birilerini gücendirdiysem afv ola. Saygılar.
Nuri 15
1972 BURDUR

• *
« Yanıtla #45 : 10 Şubat 2012, 17:41:27 »
ibrahim aksoy ve nuri koplay arkadaşıma sonsuz teşekkürler.fikirleriniz bizler için değerli demiştimya her zaman arkasındayım söylediğim sözlerin .Küçük bir başlıkla av azalıyor neden acaba ? ve ne kadar farklı konularda fikirler beyan edildi okuyan arkadaşlar görüyor.Evet en büyük etken : insan da başlayıp insanda bitiyor haklısınız.avclık bir hobi olmalı bir spor olmalı diyenler azınlıkta değil.Parayı vererek ha bakalım şu mera senin bu mera benim değilde o meralarda ailece piknik havası yaşamakmı acaba...?Yoksa katliamcı bir zihniyeti hiç bir zaman desteklemiyorum.Katılımlarınızın artarak devam etmesi gayesiyle herkese huzurlu bir ömür sağlıklı bir yaşam diliyorum.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #46 : 16 Şubat 2012, 09:45:47 »
Bulundurma ruhsatı ile tüfek satılmaya devam edildiği sürece bu işin önüne geçilmez..Ben köylüyüm ordan biliyorum..kar yağdı mı çıkın dağlara herkez avcı ellerinde 7+1, 9+1 otomatikler çatır çatır avlanıyorlar..Şikayet etsen ne olur yetkililer hangisine yetişebilir...
Tabanca mermisi satan birinin telefonları dinlendi sabah evine baskın bile yedi..Ama tüfekler kimsenin umrunda değil pazardan domates alır gibi git al..Ben anlamadım bu işi.!
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

• *
« Yanıtla #47 : 19 Şubat 2012, 20:02:32 »
Tolga kardeşime düşüncesini özgürce anlattığı için teşekkürederim.Arkadaşlar konu hakkında fikir beyan edenlerin ellerie sağlık ama biliyorumki daha fazla kitle bu konu hakkında fikir beyan edecek.Doğal yaşama saygıyla yaşamayı kendine düstur edinen avcı arkadşlarıma selam olsum.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #48 : 20 Şubat 2012, 09:30:24 »
bu konular bence ne işe yarıyor biliyormsunuz...evde işye ofiste canısıkılıpta neyapsam deyip internetin başına gecen,,birazcık facede takılıp sonra avlaka bir bakıyım ne var mış deyip forumu sayfaları doldurmaya yarayan konular...aslı astarı olsada gerçekten çözüme bir adım bile yaklaştırmayan...( 1980 lerde bie tattışılıyomuş hala tartışılıyor) gündem osun konuları...30 yıl dilekolay bir konu tattışılırda çözüm bulunmazmı...yahut bir netice gelmezmi bir konuya... gelmemiş...çözüm ortada...eğitim şart..

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #49 : 20 Şubat 2012, 17:19:12 »
bu konular bence ne işe yarıyor biliyormsunuz...evde işye ofiste canısıkılıpta neyapsam deyip internetin başına gecen,,birazcık facede takılıp sonra avlaka bir bakıyım ne var mış deyip forumu sayfaları doldurmaya yarayan konular...aslı astarı olsada gerçekten çözüme bir adım bile yaklaştırmayan...( 1980 lerde bie tattışılıyomuş hala tartışılıyor) gündem osun konuları...30 yıl dilekolay bir konu tattışılırda çözüm bulunmazmı...yahut bir netice gelmezmi bir konuya... gelmemiş...çözüm ortada...eğitim şart..
işte bızım türk insanı böyle düşündügü için asla hıc bir şeye cözüm bulamamışızdır illaki bir coban cıksın dıye beklemişizdir. benım tepki vermemle ne olurkı felsefesı almış başını gidiyor. bir gun yolda giderken bir cocu kyere cöp attı nıye atıyorsun cöp kutusuna atsana dedim e abi herkes atıyor brir ben atmayıncamı temiz kalacak dedi. herkes bu şekilde düşündügü için herkes yere cöp atıyor. herkes sizin gibi bir şey degişmezdedigi için bildigini okumaya devamedıyor susup kalıyor  birşey degişmiyorç bugun burda yazılıp begenmediginiz konular bir gün bir yerlere gelenlerın kulagına kupe ola bılır. veya burda yazı yazmak boş dıyen  kişi bugune kadar burda yazı yazmak dışında ne yapmış. burada avcı dernek baskanlrı vs var  bir takım yerlerde bir takım görevde olan kişiler var bunların bıle bu yazıalrı okuyup aklında birşeyler uyandıra bılıyorsak birşeyler yapa bılıyoruz demektir.
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık