Gönderen Konu: AV AZALIYOR:AVCILARMI?TARIM İLAÇLARIMI?......????  (Okunma sayısı 17011 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
Ynt: AV AZALIYOR:AVCILARMI?TARIM İLAÇLARIMI?......????
« Yanıtla #50 : 20 Şubat 2012, 17:24:21 »
ayrıca otomatikle avlanmakla cok avcı olmasıyla kuş bitmez bitseydı arjantınde bır gunde vurulan  10 bınlerce tahtalı uveyıoj biter. göruyoruz izliyoruz duyuyoruz avrupada vs adamlar  gunde bınlerce fişek atıyor  burda  10 15 kişinin bır sezonda atdıgını bır gunde  10 larcamızın bır sezonda vurdugunu bır gunde vuruyor am av bitmiyor. av bitmesin istiyorsan hayvanın yaşam alanını koruyacaksın dogal ortamını koruyacaksısn koruyacaksınki cogalacak koruyacaksınki hayvan gelecek.

bir ara  karette karettwa cınsı kaplumbaganın yumurtladıgı sahıle  bir inşaat yapıldıgını okudum ve bır daha  orya hayvan yumurtlamaya gelmemiş. ee hıc avcı hıc otomatı ktufek yok ama hayvan bıtti. demkkı tufekle hayvan bıtmıyormus
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı H.İbrahim GÜNGÖR

• *
« Yanıtla #51 : 20 Şubat 2012, 20:40:44 »
musa ve kadir arkadaşıma teşekkürediyorum.düşünceleri için.Musa arkadaşımızın değindiği konu toplum olarak bizleri yakından ilgilendiren ve bizlere en büyük zarar veren huymu desem ne diyeceğimi bilemiyorum.Arkadaşlarım biz bu yurdu yüzyıllarca savaşarak kan akıtarak kazanmışız bu uğurda türküyle, kürdüyle,lazıyla,çerkeziyle ve bir çok farklı nefesi tek nefes haline getirerek kazanılmış bir destandır.Bakın avrupanın insanlıktan bahseden geçmişine hiç böyle köklü bir tarihi varmı?Şİmdi diyebilirmiyiz amaan kim kazanmışsa kazanmış.Bunu nasıl diyemiyorsak bana neci tavırlardan kurtulmalıyız.Çok iyi hatırrlıyorum 87 yıllarında ava gidiyordum hemde sapanla ama avcıların masalarına kulak misafiri olurdum her koşulda avcılık her dönemde avcılık yapıldığıını biliyorum.Bu konular yazılı medya olsun bilgisayarların girişiyle, daha fazla   duyulur oldu.daha çok bilgi sahibi olundu.Şimdi memlekette ve gittiğin yurdun heryerinde yüzlerce avcı arkadaşım var.Konuştuğumuz ilk konu av ne zaman yasaklanıyorsa hep beraber bırakalım ve bırakıyoruz.Buda gösteriyorki belli bir seviyeye gelmişiz nemi bilinçlenme av hayvanlarının ne zaman vurulacağı  ne zaman hangi sebepten vurulmayacağı bu bilinç çok önemli arkadaşlar.Laf olsun diye konu açmadım ama beni bu tenkidin memnun etti ;en azından laf olsun diye forum açan egosunu tatmin eden lere bir örnek tavır sergilemiş oldunuz musa kardeşim teşekkürederim.konuyla ilgili fikir beyan edebilirsiniz  bana saygısızlık etmiş olmassınız bilakis memnun olurum amacım toplumu bilinçlendirmek .fikirler paylaşıldıkça artar.hala bu konuyla ilgili farklı enterasan düşünceler bekliyorum sevgiyle sağlıkla ,huzurla kalın....
« Son Düzenleme: 20 Şubat 2012, 20:45:37 Gönderen: H.İbrahim GÜNGÖR »
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #52 : 20 Şubat 2012, 21:13:11 »
benim burada sölemek istedğim şey konunun birinci sayfasında nuri abmizin paylaşımında acık ve net.. 80 li 90 yıllardan beri gündemde olan bir konu.... kendisi demiş av tutuksu dergisinde yazdım diye ve ben ondan daha eski dergilerde bile gördüm bu konuları ve gerçekten şaşırdım... avcılıkla ilgili değişen bir çok şey var,,, benim asıl gönderme yapmak istdeğim yer cok farklıydı kadir kardeşim.... ben klavye avcısı değilim....avımı ve avcılığımı klavyemden görmesizn yapımdır doğruyu zınk diye sölerim herkez bir noktaya bakarken bende o noktaya bakanlara bakarım...farkım bu...ibrahim ustanın ve bu konuda mek sarfeden diğer tüm avcı abilerimzin kardeşlermizin emeğinin boşa cıkmasını önlemiyor bu yorumlar.. gerçekten bu konuda olumlu adımlar atılmasını sağlayamıyor malesef bu yorumlar...demek istedğim bu benim...kadircim ben bu şekilde konuşurum...klavye avcılarına benim lafım.. oturğu yerden ahkam kesene laf olsun diye yorum yapana benim yourmum...bak gine bri sürü yorum yapıldı.. çözüme yönelik bir kişden bir girişim haberi geldimi... ben yarın şöle şöle yapcam ben bu knuda şununla şunula görşcem diyen oldumu.. abii samimiyet çok önemli bunun içinde eğitim şart...insanlık eğitimi...şart...eglarından arınmış bir bireyler toplumu olduğumuz zmanb ieşeyler yapabiliriz bu çoğunluk 10 da 1 olsun gibe çok şey başarır.. ama egolarını eğite bilmiş insan olması çok önemli... bu gün malesef ülkemizde hala ve hala yetkililerin rahatlıklarına olan sevdaları ve rant peşind eolanların bu sektörlerde elinin olması işleri zorlaştırıyor....bunlar gerçek....30 sne önceki avcılıkla şimdi nelrer değişmiş bakın kat edilen yoldan kat edilecek yol belli olur...gerçekler göz ardı edilmemeli...hep derim abi avcının elinde avcılar brlik olmalı... ama avcılar..malsef ek başıabirşey yapamıyor...yuinde hayırlsı olsun....

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #53 : 20 Şubat 2012, 22:35:42 »
Bence bir kaç sebep var ama en önemlisi tarım ve bilinçsiz avlanma. Tarımda kullanılan kimyasal içerikli gübreler (azotlu vs) kuş ırkına en büyük zararı veriyor.  Sonra sulak arazilerin ve su havzalarının yanlış kullanılmadan dolayı kirlenmesi ve azalması. Yine sulak arazilere karışan lağım ve sanayi atıkları diğer bir sorun. Orman arazilerinin yine ev yapımı olsun diğer sebeplerden olsun azaltılması da memeli üremesi için ayrı bir sorun. En azından kesilen ağaçların yerine başka yerlere dikilse bu sorun bir nebze olsun hafifler. Bilinçsiz avcılık ve bilinçsiz insan zaten doğanın en büyük düşmanı. Tabiat bir şekilde kendi içinde kendini idare ediyor ama dışarıdan biz insanların insanca olmayan müdahaleleri ile maalesef doğayı katlediyoruz. Birde devlet bizden topladığı paraları iç etmek yerine doğaya hayvan salsa, kış şartları ağırlaştığında doğaya yiyecek bırakılsa, kaçak avcılığa ve torbacılığa güzel cezalar verip denetimleri artırsa av sorunumuz birada olsa çözülür gibime geliyor.
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Adem KARAGÖZ

• *
  • !!!!!!!COK vuran değil PAYLAŞMAYI BİLEN.!! AVCIDIR
« Yanıtla #54 : 23 Şubat 2012, 18:55:32 »
FARE YOKSA AV HAYVANIDA YOKTUR Evet conuz şasıracaktır ama farenin av hayvanları üzerindeki etkisi büyüktür tarım ilacı ve topraga atılan suni gübrelerin av hayvanları üzerindeki zararı vardır ama fazla dildir.
Av hayvanlarının hemen hemen hepsi dogal düşmanları olan yırtıcılar tarafından yenir.
Başta KURT. CAKAL,TİLKİ.YABANİ KEDİ. SANSAR,ŞAHİNİ,ATMACA,KARGA,BAYKUŞ TÜRLERİ,SAKSAHAN,VE YILANLAR, Ucar ve Kara av hayvanlarının cocunlukla yavrularını ve yumurtalarını yıyerek beslenir bu yırtıcılar eyer bölgede fare popilasyonu o yıl cogunlıktaysa menülerinin cogunlıgunu kolay av oldundan dolayı FAREYE Yönelecektir dolayısıyla fare av hayvanlarının poplasyonunun yılara göre artması yada azalması konusunda rolü kücümsenemeyecek kadar coktur.
 Arkadaşlar araştırmanızı tavsiye ederim biryede okumuştum suanhatırlayamıyorum sanırım KANADA olmasılazım koruma altında olan Yol kenarında ölü buldukları KURDU zehirlenmeden süpelendikleri icin otopsi yapıyorlar ve midesinden 22 FARE ve 1 köstebek cıkıyor kurduda araba carpmış okadar yersen karşıdan karsıya yavaş gecersin ;D. Avrupada yaz aylarında o yılın av hayvanları poplasyonunda artış yada azlma araştırmasını metrekareye kac FARE düştünden bulabiliyorlar. sanırım bu yeterince aydınlatıcı olmuştur Arkadaşlar AV MERANIZDA   FARENİZ BOL avınız kanlı olsun RASTGELE

PETİT GASGONLA VALANMAK AYRICALIKTIR

• *
« Yanıtla #55 : 23 Şubat 2012, 20:30:35 »
Arkadaşlar bayada uzun yazı yazmıştım ama beyşehirde bir otelde kalıyoruz nete girmek çıkmak sorun.her neyse arkadaşlar sanırım yazımı yarın yenileyeceğim.sizler ve fikirleriiz çok değerli lütfen katılımın artarak devam etmesini temenni ediyorum.saygıyla kalın.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #56 : 24 Şubat 2012, 09:18:37 »
ben toprağa dökülen tarım ilaçlarının popülasyona zararı olduğun düşünmüyorum...zirai ilaçlama teknikleri çok geniş ve değişen zmanlarda değişen miktarlardadır,,,ilaç kutularının üzerinde dozjı ve olumlu olumsuz etkileri yazılmış hatta kırmızı ile işaretlenerek dikkat cekici hale getilrimiştir....ayrıca artık ülkemizde eskisi bigibi ziraat yoktur.. ilaçlar son yıllarda organik gübreye doğru gidiyor ayrıca bu tür gelişmeleri artık devlet teşvik ettği için eski gübrele şeklindende koly olduğu için çks ye(: çifçi kayıt sistemi) kayıtlı çiftçiler ortık bu gübreleri kullanıyor.. dha çok merak eden arkdaşlar son yıllarda tarım razilerindeki azlmaya ekim ve hasat oranına bakarak değişklği görebilir. ben kendi köyümden biliyourm ne hayvancılık ne tarım kaldı yapan bir kaç kişi,, bizm ordaki keklikler tavşanlar tarım ilaçlarıyla karşılaşamıyorlar... 600 sığırın yaylıma gitiiği günlerden 6 sığıra kdar düştü.. hulesa av bitmiyor... sadece ilklimlere bağlım olarak senden seneye üreme değişiyor... fare çoğoaldı,, tilkide çoğaldı...bu sne yağmurda olursa ot çok olursa ne tavşanı ne kekliği bulabilir tilki.. kurt kuş fareyle yetinir... bence herşey olması gerektiğ gibi gidiyor... sadece biz avcılar sorumluluklarımız bilmeliyiz...

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #57 : 08 Mart 2012, 04:26:13 »
Tek cümle ile özet geçeyim Gittiğim bir avlakta traktör yanımızda durdu peşinden bir taksi içinden muhtar olduğunu söyleyen bir şahıs küfür kıyamet muhtar ortalığı yıktı.Avlak açık herşey tamam sorun ne derken aradık kolluk kuvetlerini muhtara gereken cevabı verdiler gitti..Traktördeki adam abi siz bunlara tüfek atmayın ne gerek var kışın kar yağdığında gelin ben size yüz tane tutayım ....Buyrun beyler sizde belge var adamlar ahırların kapısını açıp kışın ahırların içine dolduruyorlarmış kuşları Kısacası milli parklar ilk önce köyde ki eli silahlıya çare bulsun.Ziraat ilaçlarının
kısırlaştırmasıda çabası

• *
« Yanıtla #58 : 10 Nisan 2012, 22:58:32 »
Selamunaleyküm avcı arkadaşlarım dostlarım.Uzunc bir zamandır foruma giremiyordum ama nasip olursa bugün sizlerin yanındayım mutluyum duyarsız değilsiniz huzurluyum elimden geldiği kadar bilinçlendirme adına köylü olsun şehirli olsun ulaşabildiğim kadar avcı arkadaşlarıma ulaşıyorum bildiklerimi anlatıyorum.Köy köy kasaba kasaba işim gereği geziyorum sözün bittiği yerde bilinçli avcılık ne yapılması gerektiği arazilerdeki ekili olan arpa duğday tarlalarına yaban hayatını engellemeyecek şekilde ilaçlama nasıl yapılmalı anlatıyorum tabi bilgim kadar beni aşan durumlarda ziraat mühendisi arkadaşlarım bilgilendirme yapıyor bu konuda vicdanen rahatım ama uygulama konusuna gelince muzdaribim sebep derseniz gerek kara gerek su yaban hayatını anlatıyoruz anlatıyoruz ertesi sabah bir kaç kişinin ağzında akşam 2 çuval balık tutmuşlar siz ne yaptınız kardeşim bu tutanlara abi biz ne diyelim
allah aşkına arkadaşlar bütün canlıların üreme zamanı artık balığından kuşuna ,tavşanından sineğine ne olur yani  hazirana kadar balık tutmasanız ocağınızmı batar açlıktan ölürmüsünüz.Bir balık 2 milyon yumurta bırakıyor.Üüzülüyorum inanın duyarlı olalım yasaklara uyalım uymayanları babanızda olsa engelleyelim tepkimizi gösterelim saygıyla kalın.
« Son Düzenleme: 10 Nisan 2012, 23:03:20 Gönderen: H.İbrahim GÜNGÖR »
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #59 : 11 Nisan 2012, 00:13:22 »
yukarda ufak bır örnek verdım ama pek gören olmamış. avcılıkla bilincli bilincsiz avlanmayla av hayvanı bitmez. bitiremeyız.  zaten göcmen hayvanı asla bitiremeyız. yerli memeli hayvanı bir nebze olsa azalta biliriz ama konu kuş oldugu zaman bitirmek imkansız.

yukarda karetta karetta kaplumbagası örnegını verdım . kumsala inşaat yapılınca bırdaha gelıp yumurtlamamıslar .
darbogaz da kı göletlerdekı kurbagalar dunyada bırtek orada vardı ama yaşam alanının tahrıp edılmesı balık bırakılması neslını bıtırmeye baslası suan balıkları bıtırmeye calısıyorlar. vs vs bunun gibi bircok örnek var tüfek atmadan avlanılmadan neslı tükenen. hepsı yaşam alanının yok edilmesıyle kaybolmuştur.

yaşam alanlarını koruyamadıgımız sürece hayvan neslı yok olur tarım ilacları hayvan neslını yok eder.
bir avcı bır tarlaya gırer  cok cok 20 bıldırcın vurur ama bır  ılac atarsın o tarlaya gelen her kuş ölür.
adanaya önceden cok ördek gelirdi konya havzası kurutuldu ördek azaldı urfa tarafındakı barajlar üzerinden göc etmekde artık.
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

• *
« Yanıtla #60 : 01 Mayıs 2012, 22:23:25 »
Kadir kardeşim söyledikleriinin her harfini görüyorum ve her konuda sizinde hem fikiririm ve formuinceleyen arkadaşlarında hem fikir olduğuna eminim.Geçenlerde yabanda sanırım ustalardanı seyrediyordum veya avcı proğramını avın sonunda kriti yapıyorlardı ve kim söyledi tam bilemiyeceğim. Şöyle bir söz vardı ve gerçekten de üzerinde durulması gerekiyor.göç hayvanlarının yolu üzerindeki ülkelerde av bir hafta boyunca limitsiz olduğunu ve çuval çuval bıldırcın düzinelerce çulluk tonlarca kaz ve ördek vurulduğunu ve ülkemizede buna istinaden çok sınırlı bir kuş akını olduğunu günden güne daha fazla farkındayız.Geçen hafta memleketteydim ve araziyi şöyle bir gezdim çok az bıldırcın sesi vardı.Bu konudaki düşüncelerinizi paylaşmak istiyorum.saygılar.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

• *
« Yanıtla #61 : 20 Haziran 2012, 13:49:21 »
Arkadaşlar balık avı sezonu açıldı.Avınız bol ve bereketli olsun.balık avı düşüncelerinizide yazarsanız memnun olurum.Ayrıca sanırım yaz geldiği için kimse foruma bişeyler ilave etmemiş.Umuuyorumki kazasız belesız bir sezon geçirirsiniz.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA