Gönderen Konu: AV AZALIYOR:AVCILARMI?TARIM İLAÇLARIMI?......????  (Okunma sayısı 17012 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı H.İbrahim GÜNGÖR

• *
EWET arkadaşlar yeni bir konu av hayvanlarının azalmasının ana sebebini forumda tartışalım.biz avcılarmı yok ediyoruz.yoksa tarlalarda binlerce dönümlük arazlerde kullanılan bütün canlıları yok eden ilaçlarmı?saygılar sunuyorum. O0
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
Ynt: AV AZALIYOR:AVCILARMI?TARIM İLAÇLARIMI?......????
« Yanıtla #1 : 22 Ocak 2012, 17:50:36 »
Bana göre  en büyük etken  zirai tarım ilaçları arkasındanda otomatik av tüfekleri sözde takozu var ama av yerine varıldımı çıkartılıyor .

Birde biz avcılara devlet kurs açıyor ders  veriyor bilgilendirme yapıyor ya madem bu zirai ilaçları kullanan vatandaşlarada bilgilendirme yapılsın.
MUSTAFA ERTAN

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 22 Ocak 2012, 19:20:00 »
 süne ilacı..tarlaya giren her canlı ölüyor..ve diğer tarım ilaçları..tarım ile ilgili bir sektörde olduğum için tarım ilacı etkilerini az yada çok doğa ve insanlar üzerinde gözlemliyorum..av da boş kovan toplamaya özen gösteriyordum,ancak boş ilaç kutularını toplayıp yakmaktan kovan lara zaman kalmaz oldu..belki hepimiz görüyoruz dur,bir çok tarla kenarında boş ilaç kutuları,naylon gübre çuvalları..bir diğer husus bölgemizde sulak av alanlarının %90 nı ava kapatıldı..sebep sulak alanlar sözleşmesine imza atılması imiş..kalan yerlerde,3 gün olan av günlerin de eğer ördekte söz dinler bu 3 gün olan av günlerinde av yerine gelirde denk getirirseniz çantaya bir şeyler girer..tabii av yerine olan yığılma, teyp ,gümeci olaylarını da ekleyin..haliyle haftada bir kere ördeği denk getirende işi şansa bırakmayıp takozu çıkartmaktadır..ördek soğuk hava avı dır ve göç gelirse vurursunuz,olduki göç pazartesi geldi veya perşembe..birde atılan nitrat ve azot gübreleri varki bunların hayvan lar üzerindeki etkilerini hala bilemiyorum..kekliğin baş düşmanı deniliyor..selamlar
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 22 Ocak 2012, 20:13:24 »
Tabiki avların azalmasıın çok farklı sebepleri var ve bu sebepler de avlağa göre değişiyr.Tarım yapılmayan yerlerde de aynı avda azalma görülüyor.Kekliğin düşmanı atılan azot gübresi değil sanki yani atılan ilaçlar dolaylı olarak etkiliyor tabik.Tarım ilaçları yada zehir ler atılan tarlada ki böcek gibi çekirge gibi hayvan popülasyonlarını bitirme noktasına getiriyor.Buda etkiliyor tabiki hayvanları.Eskiden yazın keklikleri oturup izlerdim palazlara çekirge tutp veren anaçlar falan şimdi hiç birini göremiyorum.Fakat burda köylünün günahı da yoktur. Yıllarca devlet tohum ıslahı yapılması için baskı yaptı köylülere yeni tip tohumlar getirtti ( %90 israil tohumu) Bu ırkların da en büyük özelliği organik bi şekilde yetiştirlmelerinin imkansız olduğudur.Sürekli her sulamada verilan ilaçlar.. . Şimdi de devlet çıkmış diyor ki aynı köylüye aman organik tohum yapın :) Bu yaklaşık 15 yıllık süreç içerisinde atılan tüm o zehirler ilaçlar hem toğrağı bitirdi hemde yaşayan canlıları tabiki bu durum belli hayvan türlerine de yansıdı.
Sonra inanın bazı insan suretindeki yaratıklar mayıs da bile bıldırcın avı yapıyor yada ağustos ayında gece tavşan avına giden biri ile kavga etmek üzeryken ,bebekleri vardır şimdi olmaz diye uğraşırken benimde çocuum var napim yani yaaa diyebiliyorsa yine o popülasyonun düşme sebebi anlaşılabilir.
Aslnda işin özeti şu snırım .BİLİNÇLİ olursa insanlar bu sorun ortadan kalkar.Yine o klasik laf sanırım her fırsatta doğruluğunu ispatlıyor . Eğitim Şart ! :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Mustafa KARDEŞ

• Müdavim Üyemiz
    • www.fencimustafahoca.tr.gg
« Yanıtla #4 : 22 Ocak 2012, 20:53:50 »
av hayvanlarının çoğu tarım alanlarında barınıyor, tarım alanlarındada hayvanlar tarım ilacı bulaşmamış içeceği su kalmadı, artık gübre ilaçlarda sulama sularına katılarak kullanılıyor, av köpeğinin bu sulardan içmesi bile çok tehlikeli olurken, bıldırcın gibi kuşlar nasıl yaşayacak.
av hayatını yok eden tabiiki çevre kirliliği, tarım ilaçları, yoksa avlamakla av bitermi, siz ava çıktığınızda ne kadar avlanabiliyorsunuzda av bitecek.
Cahille Oturup Bal Yiyeceğine, Alimle oturup Kuru Ekmek ye...! [Hz Mevlana]
emekli eğitimci 1957 BURSA-ESKİŞEHİR

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #5 : 22 Ocak 2012, 21:19:24 »
Arkadaş lar sebepler okadar çokki ve he avcı bunu her yerde yıllardır dile getiriyor tartışıyor ama sonuş hiç değişmedi.
şu yukaıda yazılanalı ben 1980-90 lı  yıllarda AV TUTKUSU  dergisinde yazmıştım. bu gün hala aynı şeyleri tartışıyoruz bir adım öte gidemedik. çünkü bizim tartışamamız yetmiyor biz bunları yükses ses haline getirmemiz gerek ama bunuda yapacak örneğin Yaban TV ama o işin ticaretini yapmaktan bu işlere bakamıyor. bence bu bir devlet politakası olmalı ve avcı klüpleri sıradan klüp görünümünden çikıp ilgili bakanlıkla koordineli çalışmalı sadece avcıyı değil köylüyü de yeni yetişeceklerde eğitim vermeli. Bakın Sigara konusunda Devlet ele alınca koordineli eşkilde başarı oranı çok yüksek.
Arkadaşlar 1980-90 Yıllarda yapılan araştrmada av hayvanlarının azalmasına sebep avcı. 18. nci sırada idi.
Sebeplere gelince
1-)Doğal yaşam alanları devamlı daralıyor. ormanlar ve küçük çalılıklar yok edilip zirate açılıyor
2-)Bu alanlarda kontrolsüz şekilde tarım ilaçları kullanılıyor. Palazalar ve, anaçlar ve bunları yiyen tilkliler v.b. yok oluyor.
Nazillinin meşhur Menderes ovası pamuğu ile meşhur du. yer altı sularında artık nitrat çıkıyor. içilemez. varın gerisini siz düşünün .  Tarım ilacı konusu kesinkes Devlet politakası olmalıdır. bu sadece av hayvanları için değil insanlar içinde geçerli.
3-)Dağlarda yol açılmayan yerler kalmadı artık her yere ulaşılabiliyor.
4-)Teknoloji gelişti tüfekler fisekler beeperler v.b. (Kuşlar aynı kuş)
5-)Fare ve zararlılarla mücadele için tarım müdürlükleri her gelene zehirli buğday dağıttı. Buğdayıda hem fareler hemde  kuşlar yedi maalesef sonuç hüsran ve bilinçsiz kullanma.
6-)Fabrika atıkları heryere sorumsuzca başta denizlere ve nehirlere bırakıldı.
7-)Tarımda kullanılan tohumların zehirli olması sonuç yine aynı
8-)İLAÇLAMA. Uçakla ve ya büyük makinlarla geniş alanları tarayarak kuşun temiz alan bulamıyacağı kadar ilaçlamak.
9-)Biçer döverlerin bilİnçsizce  çalışması ne yavru ne yuva hatta büyükleri bile yok etmesi.(Almanyada biçerdöver girmeden önce tarlalar kontrol ediliyor ve canlı varsa tarladan ürkütülerek uzaklaştırılıyor)
10-)İklim değişiklikleri sonucu örneğin kuraklıkla suların yok olması ve av hayvanlarının alan değiştirmesi yok olması, soğuk iklimlerde yem bulamaması (yemleme yapılmaması)
11-)Av araçlarının yanında taşıtlarında teknolojik gelişim
Aklıma gelenler bunlar daha da vardır  aklınıza gelrse sizde ilave edin.
HEPİNİZE RASGELE
« Son Düzenleme: 26 Ocak 2012, 23:41:49 Gönderen: Nuri ÖNEL »
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 22 Ocak 2012, 23:47:25 »
Nuri bey yazılcakların hepsini yazmışsınız,emeğinize sağlık..2010 temmuz ayı idi..bir ilimize bağlı yakınbir köyde kaldık gece..o akşam kahvede oturuyoruz,köyün yanındaki bayırdan gece buğday biçimi yapan biçerin uğultusu geliyordu..yalnız ara ara tüfek sesleri duyunca yanımdaki birine sordum bu tüfek sesleri ney diye,yanıt şuydu;ENİŞTE BİZİM BURADA BUĞDAY ARPA BİÇİMLERİ BAŞLAYINCA AVCILAR!! BİÇERİN YANINI GECE GÜNDÜZ BOŞ BIRAKMAZ..E neye atıyorlar deyince,Neye atcaklar geyiğemi?tabiki TAVŞANA..birde gülüştüler..içim ürpermişti..koycan biçerin önüne bu yaratıkları,açacan projektörleri gözüne gözüne vercen 10 numara saçmayı..Avcılar yazan yere işaret koydum,hiç kimse alınmasın,herkes biliyor  gece tavşan işi yapanların ne denli ......çocuk olduğunu..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

• *
« Yanıtla #7 : 23 Ocak 2012, 19:58:35 »
Foruma katılanların ,görenlerin , O0ellerine gönüllerine sağlık diyerek devam ediyorum sözlerime.gün geçtikçe konuşulanlar, yazılanlar .düşünceler,isyanlar hep aynı olduğu içinmi katılımı az buluyorum bilemiyorum ama çoğalmasını çoğaldıkça sesin artacağını ses çoğaldıkça gerekli yerlerden bizleri bu forumu takip ettiklerinden adım gibi eminimki bir gün mutlaka cevap bulacak söylenenler yazılanlar.Anlıyorumki doğada avın yokolması ,daha kaliteli ürünler yetiştirerek sözde kar marjı yükselten bizler.Sonuç olarak bütün sorunların kaynağı insanın yaptığı tahribata dayalı.Allah bizlere akıl vermiş üretiyor ve uyguluyoruz hayvanlarda diğer canlılarda içgüdü var onlar sadece bazları bulundukları bölgelerde bulduğunu yiyor, bazıları dünyayı dolaşıyor yaşamını devamettirmek için.Araştırmalarda romanyadaki kaz populasyonunun azalmasının tek sebebinin zirai ilaçlar gösteriliyorsa .ziraatla uğraşanlarında ,bilinçsizce avlananlarında, bunlara çanak tutanlarında oturup iki defa değil on defa düşünmeleri gerekli diyorum.saygılar sunuyorum . O0 foruma ufakta olsa katılım yapalanların ellerine gönüllerine sağlık. O0 O0
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Fatin ÇATIKKAŞ

• *
« Yanıtla #8 : 24 Ocak 2012, 11:09:41 »
arkadaşlar bundan yaklaşık 20-25 yıl önce babamlar afyona çil keklik avına gidiyorlar bir sene evvel korkunç çil var.yine aynı kuşu buluruz görürüz ümidiyle gidiyorlar .gez babam gez bir şey yok.babm bir kınalı bir tavşan vuruyor avı bırakıp köy kahvesine gidiyor.hoş beş muhabbetten sonra babam niye çil görmediklerini çillere ne olduğunu soruyor. köylüler
    ----- hava durumunu dinledik yağmur yağacak denildi bizde tarlalara ilaç attık ama yağmur yağmadı kekliklerde tohum sanıp ilaçları yedi.ilacı yiyen kekliğin kursağı patlamış.günlerce ovaya keklik leşi kokusundan çıkamadık.sonra muhtarlık anons yaptı oavay çıkıp çillerin leşlerini toplayıp yaktık.belki bnlerce çil vardı.bu sene çil kekliğe doyacaktık diye düşünüyorduk.
---------bu anlattıklarımı babam 1985-90 yılları arasında yaşadı.babam hala içi sızlayarak anlatır bu olayı.eskiden pamuk tarlalarında sıçancık kuşu dediğimiz ufacık kuşlar olurdu onlara avcılar tüfek atmz.onlarıda mı avcı bitirdi.
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

• *
« Yanıtla #9 : 24 Ocak 2012, 17:20:58 »
fatih kardeşim anlattığın sözler bir ok gibi gözlerim dolarak okudum işaallah böyle şeyler yaşanmasın diyelim ama hala devam ediyor.siz değerli avcı arkadaşlara her yıl başımızdan geçen olayları kısaca anlatayım.mayıs da yağmurlarla bıldırcınlar geliyor tarlalara her yer bıldırcın sesi tamam diyoruz bu sezon güzel bıldırcın var olanı anlatıyorum kimse üzerine alınmasın  ekinler bir karış değil üre gübresi atılıyor yağmur yağarsa ekine faydası var yağmassa bir gecede kuşlar beyaz beyaz görünce yiyor kursakları delinen anaçlar gidiyor bu birinci posta ilk gelen bıldırcın üreden sonra ekinleri ot basıyor ekin için olumsuz bir durum bu seferde yabancı ot ilacı atılıyot altında kalan ve kuluçkaya yatmış bıldırcınlar ölüyor bu ikinci posta ölüm kuraklık arpaların erken sararmasına sebep oluyor adam diyorki her tarlayı 2 defa gezmeyelim  2 hafta gecikmeyle normalden 1 ay önce ekinlere yavru palazlanmadan döverbiçer giriyor 3 posta ölüm gerçekleşiyor .bu arada tavşan göcenleride gidiyor ,hemen akabinde balya makinesi giriyor dövrbiçerden kaçanlarıda o öldürüyor.soruyorum kaç bıldırcın insan veya yabani hayvan kursağına gitti.sözü uzatmadan allah aşkına başından enterasan olaylar geçen varsa bari anlatsın umuyorumki aklımızın bir köşesinde durur ve bir gün bizlerde bir yerde anlatırız bak böyle böyle olmuş şöyle yapalım deriz bir can bir candır.

H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 24 Ocak 2012, 18:02:11 »
Av azalıyor evet her yıl birazdaha birazdaha azalıyor,
avcı kılığında dolaşanların payı büyük
tarımın ve doğa üzerinde oynanan oyunların yapılan değişikliklerin payı daha büyük
avcı kılığında dolaşanların ve vicdansız insanların yaptığı ihtiyacın dışında avlanmak ve limit aşımı yapmak, far avı yapmak, teyp kurmak, yavru kulukça zamanı anneyi yavruyu vurmak, yasak bölgede avlanmak, gibi olayların yaban hayatını olumsuz derecede etkilediği kesindir.
Tarıma ve doğa üzerinde yapılan müdahalelere gelince, tarım ilaçları zaten işin en korkunç tarafıdır, belki tavşan bir nebze o ilaçlara dayanabilsede kanatlıların hiç şansı yok, tarım konusunda doğal eski yöntemlere dönmedikçe hayvanların nesli tükenmeye devam edecek, avcılar kelaynakmı avladılar, neden kelaynak nesli kırıldı, o dönemde yapılan zirai ilaçlamadan o sene hepsi öldüler.
bakın almanyada adamlar tarlaya makina gireceği zaman önce tarladaki yabani hayvanları kaçırtıp tarlayı yuvayı kontrol ettikten sonra makina giriyormuş hay elinden alnından öpülesi adamlar işte onlar, biz bu zihniyete nezaman geliriz yada gelirmiyiz.
sulak alanlara yapılan müdahalelere, sazlıkların bozulmasına, doğal yaşam alanlarının yakılıp yıkılıp peşkeş çekilmesine hiç değinmiyorum.
daha öncede yazdım yine yazıyorum ÜLKEM İÇİN ÜZÜLÜYORUM, çok kötüye gidiyoruz sistem yavaş ve zayıf işliyor işin ucundan kıyısından tutan kimse yok, her yıl türkiye içerisinde birkaç yerde salınan 300/500 keklik sülün bu işi kurtarmaz, önce yukarda sayılan maddeler düzeltilmeli, düzeltilmeliki saldığın koruduğun hayvan yaşasın.
kısaca sistem olacak sistem bir beyin yönetecek bütün bunları
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2012, 18:03:20 Gönderen: Hasan AKSU »
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Bülent KARAKUŞ

• *
« Yanıtla #11 : 24 Ocak 2012, 19:38:57 »
av hayvanlarının çoğu tarım alanlarında barınıyor, tarım alanlarındada hayvanlar tarım ilacı bulaşmamış içeceği su kalmadı, artık gübre ilaçlarda sulama sularına katılarak kullanılıyor, av köpeğinin bu sulardan içmesi bile çok tehlikeli olurken, bıldırcın gibi kuşlar nasıl yaşayacak.
av hayatını yok eden tabiiki çevre kirliliği, tarım ilaçları, yoksa avlamakla av bitermi, siz ava çıktığınızda ne kadar avlanabiliyorsunuzda av bitecek......birde orman müdürlügü hey yil toplanan milyonyari ne yapiyor av üretip bütün türkiyeye   avlaklara salmasai lazim bence böylelikle av azalan bölgelerde cogalmis olur ...zirayi ilaclarada cok SIKI denetleme gelmesi lazimdir ....... O0 O0
Bülent KARAKUŞ
1967-GEMLIK-BURSA

• *
« Yanıtla #12 : 24 Ocak 2012, 19:58:12 »
elinize yüreğinize sağlık.bu konuya duyarlı olalım.her birey üzerine düşen neyse onu yapsın kahvede alatılacaksa doğru olanı anlatsın teknik bilgi gerekiyorsa çiftçiyi elinden tutup biliçlendirelim.bilinçsiz avcıları eğitelim. far avı yapanları teyle kuş toplayanları kendilerini ön plana atmadıklarını biliyoruz, lütfen uyaralım uyaralım her yıl bulunduğumuz yerlerde bilinçlendirme proğramı yapılmasını tarım müdürlüklerinden rica edelim.kırmayacaklarına eminim.Talep olmayınca kimse ses çıkarmaz bizler duyarlı davranalım ve talep edelim.Gelecek nesiller için yaşanabilir bir dünya bırakalım.Savaşarak değil.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #13 : 24 Ocak 2012, 20:44:32 »
Yavaş yavaş ses gelmeye başladı bu bölüme inşallah daha fazla kişi katılır.
sayın Bülent kardeşim yorumunuza katılıyoruma ancak av hayvanlarının özelliklede kekliğin üretiip salınması çözüm değil dünyada da, yurdumuzda'da hala sonuç alınamadı
Keklik üretilip salınmakla maalesef olmuyor. ben bunu bizzat mücadele verdim sebepleride çok uzun buraya sığmaz. Keklik ancak  doğada korunarak yada yine doğadan bol olan yerlerden yakalanarak olmayan bölgelere salmakla olur. Bölgeyi ava kapatmakla keklik çoğalmaz. Zaten avcı avın azalmasında 10. ncu veya 15. sırada. siz avı yasaklıyorsunuz diğer avın azalmasına etken hiç bir şeye dokunmuyorsunuz. o bölgede kekliğin düşmanı olan tilki v.s populasyonu nedir bilinmiyor, tarıma yine devam zirai ilaç kullanmaya yine devam, ormanları kesip tarla yapmaya devam, ilaçlı buğday dökmeye devam, fare zehiri atmaya devam bekleyinki keklik üresin. siz 100 yıl sadece avı kapatarak yasak bölgelrede avın üremesini sağlayamazsınız. Örnekmi işte sansum daki sülün üretme çiftliği 1940 lı yıllardan beri koruma altındaki sülün samsun sınırlarını aşıp anadoluyu istila etmesi gerek ama gidin balalım 50-60 yıldır kaçtane sülün üremiş samsunda. ki sülün doğada en rahat üreyebilen bir hayvandır kekliklten dahada dayanıklıdır.
Sayın H.İbrahim kardeşim iyiki bu konuyu açtın dertler okadar çok ki anlatmakla bitmez. Arkadaşlar söyliyecekleri çoktur. herkesden buraya yorum yazmalarıı rica ediyorum. hepinize RASGELE
« Son Düzenleme: 26 Ocak 2012, 23:40:25 Gönderen: Nuri ÖNEL »
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Emre VARDAR

• *
« Yanıtla #14 : 24 Ocak 2012, 21:22:40 »
Tarım ilaçlarınında çok büyük zararı var kesin ama inanılmaz derecede avcı demiyimde ava giden çoğaldı. Emanet tüfek 4  5 tanede emanet fişek alan soluğu dağda alıyor. Bu durumdan gerçekten çok rahatsızım. Evrakmış belgeymiş pulmuş hak getire. Orman müdürlüğü bence görevini yapmıyor. Bu sene kaç kişi kontrole denk geldi. Kuralsız kanunsuz avlanmanın bir caydırıcılığı yok herkes çok rahat ava gidebiliyor. Üstelik belgeni al pulunu al vergini öde diyenlerede biz enayimiyiz sende vuruyosun bende vuruyorum bide paramı vercem diye cevap veriyolar. Jandarmaya şikayet ettik asfaltta avcı arıyolar. Bence buna çözüm olarakta fahri av müfettişlerinin sayısı artırılmalı. Her ava gittiğinde karşılaştığı kişileri bile kontrol etse büyük faydası olur diye düşünüyorum.
Emre VARDAR
1985 Eskişehir

Çevrimdışı Suat KOÇ

• *
« Yanıtla #15 : 24 Ocak 2012, 22:50:53 »
herkezin düşünmesi gereken çok yönlü bir soru bir senesi iki köylü yaşlı amca yolumuzu çevirdi bizden keklikleri vurmamızı kekliklerin süneleri yediğini söyledi.bende saygıdan kusur etmeden amcacım bizler ruhsatlı belgeli avcılarız bölgenin ava açık olduğundan böle bir hakkı kısıtlama  yetkilerinin  kendilerinde olşmadığından bahsettim.amcam başladı kekliklerin parasını veriyim vurmayın şöyledir böyledir.   baktım amcam zeytin yağı gibi üzere çıkacak dedimki amcam bu keklikler için bu yaşına kadar ne yaptın sizin bir zamanlar kullanmış olduğunuz yalan yanlış ilaçlar yüzünden bitmedimi bu keklik biz her sene devletimize vergimizi harcımızı seve seve yatırıyoruz.bunun bir kısmıyla keklik üretilip doğaya salınıyor.yaban hayatı denetleniyor.v.s sen ne yapıyorsun amca  bu işi layıkıyla yapmak isteyen insanlara çölme takıyorsun ver dedim on keklik parası :)avı bırakıp gideceğim fişekleride sana hediye edeceğim.amcam bi gidiş gitti ama cahil insana laf anlatamassın burada yanlış anlaşılmasın amcam için konuşuyorum.velhasıl buradada yanlış anlaşılma olmasın parantez içinde bazı köylü arkadaşlar avı resmen sahipleniyor vurdurmamak için her türlü pisliği yapıyor far avını yapan kimler çoğunlukla köylüler on iki ay avlanan kimler bohçaçılar ve bazı köylüler bazen yolumuz düşüpte köy kahvelerinde oturup ortaya bir laf atınca neler duyuyoruz insan avdan soğuyor ankara civarında çoğu köye gidin av sezonu dışında bile dolapta tavşan bulabilirsiniz.köylüye av haftanın yedi günü açık artı gece avı serbest limit vurabildiğin kadar vur bir kez daha söylüyorum dilim sürtüşürse affola yapan köylü arkadaşlara ve bohçaçı takımına sesleniyorum yanlış anlaşılma olmasın uzun lafın kısası EĞİTİM ŞART SEZON ÖNCESİ VE SONRASI HER KÖYE ORMAN BAKANLIĞINDANMI OLUR MİLLİ EĞİTİMDENMİ KÖYLÜMÜZÜ BİLİNÇLENDİRME AMAÇLI MEMUR ARKADAŞLARIN GÖREVLENDİRİLMESİ LAZIM KOLLUK KUVVETLERİN VE ORMAN BAKANLIĞININ DENETİMLERİ ARTTIRMASI LAZIM ARTIK GEREKİRSE BİZLER GİBİ BELGELİ AVCILARIN BİLE TEKRARDAN EĞİTİMDEN GEÇMESİ LAZIM ŞU DENLİ CİDDİ BİR KONUDA AHBAB DOST İLİŞKİSİNİ BİTİRMEK LAZIM HERKEZ GÖREVİNİ YAPSIN ÜLKE BİZİM ÜLKEMİZ AV BİZİM AVIMIZ TABİKİ USULÜNCE YAPTIĞIMIZ SÜRECE SAĞLICAKLA KALIN....
Suat KOÇ
1978 ANKARA

• *
« Yanıtla #16 : 24 Ocak 2012, 23:03:59 »
Gönülleriinize sağlık ,sizler gibi güzel insanlarla bu konuları paylaşmakla ve sizleri tanımakla ne kadar doğru bir seçim yaptığımı görüyorum.ses evet ses getirecek konuları genişletmeliyiz çareleri tartışarak bulalım sonuçta bir çaredir ve herkes düşündüklerini yazmalıdır.Nuri önel kardeşim açıklamalarınız ,emre vardar kardeşim düşünceleriniz çok değerlisiniz benim için ve diğer duyarlı arkadaşlar için konuşuyorum affınıza sığınarak.Forum arkadaşlarımız sizler değerlisiniz fikirlerinizi paylaşmak istiyorum konuyu enine boyuna kısa süreli bırakmayalım lütfen diyorum .herkese sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

• *
« Yanıtla #17 : 24 Ocak 2012, 23:12:34 »
suat koç kardeşim düşünce değil bire bir yaşamından bir kesit sunduğun için çok teşekkürler.EĞİTİM ŞART SEZON ÖNCESİ VE SONRASI HER KÖYE ORMAN BAKANLIĞINDANMI OLUR MİLLİ EĞİTİMDENMİ KÖYLÜMÜZÜ BİLİNÇLENDİRME AMAÇLI MEMUR ARKADAŞLARIN GÖREVLENDİRİLMESİ LAZIM KOLLUK KUVVETLERİN VE ORMAN BAKANLIĞININ DENETİMLERİ ARTTIRMASI LAZIM ARTIK GEREKİRSE BİZLER GİBİ BELGELİ AVCILARIN BİLE TEKRARDAN EĞİTİMDEN GEÇMESİ LAZIM ŞU DENLİ CİDDİ BİR KONUDA AHBAB DOST İLİŞKİSİNİ BİTİRMEK LAZIM HERKEZ GÖREVİNİ YAPSIN ÜLKE BİZİM ÜLKEMİZ AV BİZİM AVIMIZ TABİKİ USULÜNCE YAPTIĞIMIZ SÜRECE SAĞLICAKLA KALIN....büyük harflerle yazdığın son bölüm var ahbap dost ilişkisini bitirmek konusu olayın koptuğu yer ağzına sağlık.dostlarım arkadaşlarım sizlerde yazın lütfen en değerli insan düşüncesinde centilmenlik yapandır diiyorum.biliyi paylaşalım ve çoğaltalım lütfen.sağlık dolu bir yaşam diliyorum siz değerli dostlara.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı İbrahim ÖNGÜN

• *
« Yanıtla #18 : 26 Ocak 2012, 19:33:29 »
Arkadaşlar,sene 1991.Gençliğimin zirvesi,kanımın foku fokur kaynadığı zamanlar.Bartın'ın Kumluca beldesinin bir köyünde göreve başladım.Boş vakitlerimde sürekli arazide geziyorum ama keklik sesi ve görüntüsü yok.
Köyün iki km aşağısında başka bir köyün kahvesinde muhabbet ediyoruz.Karşı köyden namınca''Ayıcı İbram'' den,len bir amca.Anlatıyor:''Hoca,bundan 10-12 sene önce bi keklik vardı,tavuk sürüsü gibi gezerlerdi.
Bir gün köye çıkıyorum.Bir baktım tarlada bir grup keklik.Bunlara bir duman(İbrahim amcanın tek kırması vardı),hayret!Hiç kımıldayan yok?Yanlarına gittim ki hepsi ölü,kaskatı kesilmişler.Hiç yara bere yok(Demekki en az bir günlük ölüler).Şaştım kaldım.Ondan sonra bir iki sene içinde kekliğin köküne kıran girdi.''
Ben:''İbrahim amca,bu fenni gübreleri ne zaman kullanmaya başladınız?''
İbrahim amca:''Tamam tamam hoca.O senelerde kullanmaya başladık.Zaten ondan sonra tarlalarımız da verimsizleşmeye başladı.''
Daha sonraki o bölgede görev yaptığım değişik yerlerde yaptığım araştırmalarda da aynı söylentilerle karşılaştım.
Devletimizin bu işe bir an önce el atıp yaban hayatını koruyucu ve geliştirici önlemleri,bilimsel ve teknik çalışmaları yapması lazım.Ama avcıya yüklenmek,avlanmayı engellemek hatta yoketmek,sürekli zorluklar çıkartmak olarak algılanmamalı bu önlemler.Ben avlanmaya çalışan biri olarak üzerime düşen her görevi yapmaya hazırım.
Hepinize kazasız belasız bol avlar dilerim.
« Son Düzenleme: 26 Ocak 2012, 19:35:08 Gönderen: İbrahim ÖNGÜN »
  • Baikal izh 43m 1c 12 ga çifte
  • Torun 307 light 12 ga sp
  • Zirve-Serdar 20 ga sp.
  • Sarsılmaz Kılınç 2000 standart
  • Huylu GX 812 66 namlu y.otomatik.
İbrahim ÖNGÜN
1967 Saray/TEKİRDAĞ 05364627469

• *
« Yanıtla #19 : 26 Ocak 2012, 19:50:27 »
İbrahim kardeşime çok teşekkürler ediyorum.Sevgili arkadaşlar hiçmi bu formu okuyupta çiftçilikle uğraşanlar yok acaa yaban hayatı kurtarmak için yapılabilecek  zararsız ilaçlar yokmu bilen duyan veya uygulayan.ir kişi desinki ben hayvanların ölmemesi için şu ilacı kullandım ve sonuç aldım dese bizimle paylaşsa çok memnun kalırız.sevgiyle kalın herkese rastgele diyorum.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Ali AKTÜRK

• *
« Yanıtla #20 : 26 Ocak 2012, 21:50:08 »
Çil kekliğin tükenme sebepleri bilimsel araştırmaya göre şöyledir. %94 zirai ilaçlar, %4 kaçak avcılık,% 2 avcılık...

Gerisini varın siz hesap edin...
Ali AKTÜRK 1977 KAYSERİ
Sözün bilmez bazı nâdan elinden
Yol ağlar, usûl ağlar, erkân ağlar...

Çevrimdışı Vedat HAMURCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 26 Ocak 2012, 23:20:50 »
nuri önel üstadım herşeyi acık acık yazmış fikirlerine aynen katılıyorum saygılar
Vedat HAMURCU
1960-Balıkesir/Edremit

Çevrimdışı Mustafa KARDEŞ

• Müdavim Üyemiz
    • www.fencimustafahoca.tr.gg
« Yanıtla #22 : 27 Ocak 2012, 00:12:35 »
10 yıl kadar önceydi, haymana tarafına bıldırcın avına gitmiştik, hayret, bir sene önce bol bıldırcın avladığımız yerde hiç bıldırcın yok, köy çeşmesinden su alırken konuştuğumuz köylüye sorduk,
dediki, devlet süneye uçakla ilaç attı, bütün kuşlar, bıldırcın, keklik, tavşan öldü, her yer leş koktu.
artık devlet eliyle bu yapılırsa gerisini siz düşünün.
Cahille Oturup Bal Yiyeceğine, Alimle oturup Kuru Ekmek ye...! [Hz Mevlana]
emekli eğitimci 1957 BURSA-ESKİŞEHİR

Çevrimdışı Bülent KOCA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 27 Ocak 2012, 09:36:59 »
Siz değerli avcı arkadaşlarım suçu sadece tarım ilaçlarına buldukça;diğer ülkelerdeki (kaldı ki kendi faunalarında dahi olmayan kuşları üretip çoğaltıp avladıklarını görmezden gelip:Salma işine de binbir kulp taktıkça)daha çooook bu konuları bu sayfalarda tartışır ve gelecekte de resimlerle çocuklarınıza-torunlarınıza kekliği,tavşanı çili tarif edersiniz!
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2012, 09:38:51 Gönderen: Bülent KOCA »
Bülent KOCA-1970  Çal   505 8281132 Alaşehir

Çevrimdışı Bülent KOCA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 27 Ocak 2012, 11:14:24 »
Mesajımdan sonra konuya ilgi azalmış?
Bülent KOCA-1970  Çal   505 8281132 Alaşehir