Av azalıyor evet her yıl birazdaha birazdaha azalıyor,
avcı kılığında dolaşanların payı büyük
tarımın ve doğa üzerinde oynanan oyunların yapılan değişikliklerin payı daha büyük
avcı kılığında dolaşanların ve vicdansız insanların yaptığı ihtiyacın dışında avlanmak ve limit aşımı yapmak, far avı yapmak, teyp kurmak, yavru kulukça zamanı anneyi yavruyu vurmak, yasak bölgede avlanmak, gibi olayların yaban hayatını olumsuz derecede etkilediği kesindir.
Tarıma ve doğa üzerinde yapılan müdahalelere gelince, tarım ilaçları zaten işin en korkunç tarafıdır, belki tavşan bir nebze o ilaçlara dayanabilsede kanatlıların hiç şansı yok, tarım konusunda doğal eski yöntemlere dönmedikçe hayvanların nesli tükenmeye devam edecek, avcılar kelaynakmı avladılar, neden kelaynak nesli kırıldı, o dönemde yapılan zirai ilaçlamadan o sene hepsi öldüler.
bakın almanyada adamlar tarlaya makina gireceği zaman önce tarladaki yabani hayvanları kaçırtıp tarlayı yuvayı kontrol ettikten sonra makina giriyormuş hay elinden alnından öpülesi adamlar işte onlar, biz bu zihniyete nezaman geliriz yada gelirmiyiz.
sulak alanlara yapılan müdahalelere, sazlıkların bozulmasına, doğal yaşam alanlarının yakılıp yıkılıp peşkeş çekilmesine hiç değinmiyorum.
daha öncede yazdım yine yazıyorum ÜLKEM İÇİN ÜZÜLÜYORUM, çok kötüye gidiyoruz sistem yavaş ve zayıf işliyor işin ucundan kıyısından tutan kimse yok, her yıl türkiye içerisinde birkaç yerde salınan 300/500 keklik sülün bu işi kurtarmaz, önce yukarda sayılan maddeler düzeltilmeli, düzeltilmeliki saldığın koruduğun hayvan yaşasın.
kısaca sistem olacak sistem bir beyin yönetecek bütün bunları