Gönderen Konu: GÜZEL BİR ÇULLUK FİŞEĞİ  (Okunma sayısı 31224 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zafer KESENDURAN

• Müdavim Üyemiz
GÜZEL BİR ÇULLUK FİŞEĞİ
« : 20 Ocak 2012, 09:46:45 »
     Özellikle sert havalarda çok iyi randiman veriyor tavsiye ederim

satıcının lınkı  http://deveciogluav.com/

zafer kesenduran 1963 seferihisar izmir

Çevrimdışı Süleyman KUKUDAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: GÜZEL BİR ÇULLUK FİŞEĞİ
« Yanıtla #1 : 20 Ocak 2012, 09:56:39 »
çok güzel bir paylaşım teşekkürler zafer abi hangi tüfekle kullandınız yerli tüfeklere uyum sağlar mı acaba
resim yüke
Süleyman KUKUDAS
1969 BANDIRMA 0 532 38 77 061

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 20 Ocak 2012, 10:17:34 »
Bende aynı markanın bu fişeğini kullandım 32 gram 6 numara dispersante tapa, kekliğe götürdüm iyiki ava çıkmadan önce denemişim tam bir fiyasko yaşardım, ussr pozeyle yağ variline atışlar yaptım fişekte basınç yok saçmalar varile sadece değiyorlar ezme bile yapamıyor, kutuyu incelediğimde 650 bar olduğunu gördüm ve anladımki bu fişek anca bıldırcına atılır, kekliğe bunu atsaydım aynen keklikte tüyler pof diye savrulacak basıp gidecekti, önce denemekte fayda var. 

1981 / Samsun / Malatya

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 20 Ocak 2012, 18:30:02 »
hakan bey zaten üzerinde bıldırcın resmi var alakayı kurmak çok zor olmasa gerek :D
resim yüke
Süleyman KUKUDAS

Çevrimdışı Zafer KESENDURAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 20 Ocak 2012, 19:25:54 »
çok güzel bir paylaşım teşekkürler zafer abi hangi tüfekle kullandınız yerli tüfeklere uyum sağlar mı acaba

Denemek lazım ben tam sılındır şokla kullanıyorum 20 metre civarı atışlarda mükemmel
zafer kesenduran 1963 seferihisar izmir

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 20 Ocak 2012, 20:35:42 »
650 bar az bir basınç değil aslında. Daha doğrusu keklğe bile yeter. Yeter ki dağılım iyi olsun ve hava şartları barutun yanma dengesini bozmasın. Bu markanın barutu Nobel Sport'a ait. Daha kullanmadım, sadece barut ve basınç hakkında bu kadar yorum yapabilirim.

Yine de "gerçeğin en gerçeği" avcının kendi deneyimidir. Denemek isterim, denk gelirsem.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 20 Ocak 2012, 20:38:49 »
Lambro 34 a1 vectan barutu ile doldurulmuştur . lambro direct 32 ise s4 barutu ile doldurulmuştur.çok satıldı her iki fişekte.ben 34 gram direct ile geçen hafta tavşan vurdum yaklaşık 20 metreden yan taraftan kaburga kemikleri bile kırılmıştı...

bar olayına gelince yanlış bir yaklaşım getirmiş arkadaşım ..piyasadaki hemen hemen bütün av fişekleri özel fişekler dışında 700-730 bar..
magnum fişekler  ancak 800 bar üstü oluyor..
http://www.nobelsport.it/public/pages/ENG/schedapol.asp?ProdottoID=564&FamigliaID=0

lambro dispersante 32 gram fişek  üzerindeki resimden anlaşılacağı üzere bıldırcın için daha uygun..soğuk havalar gelmeden keklikte bile kullanan ve de çok randıman alan oldu.

sizlere direct 34 fişeğini tavsiye ederim.deneme atışları çok iyi di av da da çok verim alındı..özellikle trakya bölgesinden bu fişeğe oldukça talep geldi..

• Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Recep BAŞARAN

• *
« Yanıtla #7 : 20 Ocak 2012, 21:03:49 »
HASAN KARDEŞİM O RUS SÜPERPOZENE RC NİN 31 GR TİTANO BİOR TAPA 7 VEYA 8 NOSUNU KEKLİK ÖRDEK FARKETMEZ KULLANMANI ÖNERİRİM. EĞER VURDUĞUN AVDAN TOZ ÇIKMAZSA
BEĞENMESSEN PARASINI BENDEN İSTE. AMA BAŞKA MARKA TÜFEĞE GARANTİ VERMEM.
Recep BAŞARAN
1961 BURSA

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #8 : 21 Ocak 2012, 09:50:21 »
 Denemek isterim. Zafer abi geçerken 4 tane getirirsen bende sana 7 no 34 gr lamro blue veririm denemiş oluruz.
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 21 Ocak 2012, 10:46:38 »
hasan bey zaten üzerinde bıldırcın resmi var alakayı kurmak çok zor olmasa gerek :D

:) vaybe Süleyman abi peki sen bıldırcına 32 gram 6 numaramı atıyorsun yazıma dikkat edersen 32 gram 6 numara diye yazdım, fişeğin üzerindeki resmi baz alma bence.

1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 21 Ocak 2012, 10:51:16 »

bar olayına gelince yanlış bir yaklaşım getirmiş arkadaşım ..piyasadaki hemen hemen bütün av fişekleri özel fişekler dışında 700-730 bar..
magnum fişekler  ancak 800 bar üstü oluyor..

Polat abi olurmu şimdi amma yaptın, 36 gram 70 mm fişekte 1050 bar görmedinmi hiç yada 40 gram 70 mm fişeklerde, özel bir fişek deil mirage T4 36 gram 1050 bar
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 21 Ocak 2012, 10:53:24 »
HASAN KARDEŞİM O RUS SÜPERPOZENE RC NİN 31 GR TİTANO BİOR TAPA 7 VEYA 8 NOSUNU KEKLİK ÖRDEK FARKETMEZ KULLANMANI ÖNERİRİM. EĞER VURDUĞUN AVDAN TOZ ÇIKMAZSA
BEĞENMESSEN PARASINI BENDEN İSTE. AMA BAŞKA MARKA TÜFEĞE GARANTİ VERMEM.

Recep abi eyvallah bunu deniycem ve sana dönecem, beğenmezsem parasını isterim bak :)

saygılar
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #12 : 21 Ocak 2012, 11:45:20 »
Hasan kardeşim bence hata kekliğe dispersante fişek atmandan kaynaklanmış.
Dispersante fişekler çok çabuk açar buda uzak kalkan keklikte sonuç vermez.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

The following users thanked this post: Onur TAVACI

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
« Yanıtla #13 : 21 Ocak 2012, 12:00:17 »
bende bu fişeğin hem dispersantesini hemde keçe tapasını atıyorum çullluğa nefis bir fişek herkese tafsiye ederim başka fişek koymam tüfeğime çullukta

Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Berk KEMİK

• Free Üye
  • *
  • Tavşancı
« Yanıtla #14 : 21 Ocak 2012, 12:08:13 »
Bende aynı markanın bu fişeğini kullandım 32 gram 6 numara dispersante tapa, kekliğe götürdüm iyiki ava çıkmadan önce denemişim tam bir fiyasko yaşardım, ussr pozeyle yağ variline atışlar yaptım fişekte basınç yok saçmalar varile sadece değiyorlar ezme bile yapamıyor, kutuyu incelediğimde 650 bar olduğunu gördüm ve anladımki bu fişek anca bıldırcına atılır, kekliğe bunu atsaydım aynen keklikte tüyler pof diye savrulacak basıp gidecekti, önce denemekte fayda var. 

Bizde denedik Hasan abinin denediği gibi sonuç aldık . İnce sacı 15 metreden delemedi . Delmeyi bırak yapıştı kaldı . Aynı mesafeden 34 gram 5 numara bp nin neredeyse delecek kadar girdiğine defalarca şahit oldum .  Birde Talha Ayçiçek sık çamlık diye tavşan avında kulandı . Tavşan kopayı dinlemek için durduğu anda 15 20 metre var yok attı tavşan hiç bişey yokmuş gibi gitti . Bukadar sert patlamaya göre çok etkisiz bir fisek ...
Berk KEMİK       
1990       BARTIN
0534 863 15 32

Çevrimdışı Berkun EKEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 21 Ocak 2012, 12:12:41 »
bende bu fişeğin hem dispersantesini hemde keçe tapasını atıyorum çullluğa nefis bir fişek herkese tafsiye ederim başka fişek koymam tüfeğime çullukta

bu sene fişek handikaplarını çok yaşadım abi birde senin tavsiyeni dinliyorum çarşamba günü sonuçlarını iletirim :D
Berkun EKEN KOCAELİ/İZMİT 1985
0544 977 1000

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 21 Ocak 2012, 12:47:28 »

33 gr bir fişek hiç tarzım değil ancak keçe tapalı gigante olanlarından 7 no geçen yıl bir kutu almıştım dehşet bir fişek ,, keçe tapa olmasına rağmen yakın mesafelerin fişeği değil vurulan avlar saçma torbasına dönüyor yenecek tarafı kalmıyor 25-45mt mesafelerde ise dehşet derecede etkili vurulan kekliklerden adeta konfeti yağdırır gibi tüy çıkartıyor bu sene bizim buradaki bayilerde gigante olanları çok fiyatlandı onun için alıp kullanmadım.. ama sonuç olarak çok iyi fişekler....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 21 Ocak 2012, 12:56:41 »

Özhan abi özellikle erken açan fişek tercih ettim, tüfek ussr 72 namlu dar şoklara sahip, mesele tapada deil, grupman iyiydi, tesiri zayıftı, klavuz dediğimiz saçmalar bile denediğim varilde sadece iz yapmıştı, fişek nemli deildi, yanında farklı marka fişeklerde denedim, sonuçlar bambaşkaydı, Berk'in dediği gibi delecek kadar tesir etmişti.
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2012, 13:00:36 Gönderen: Hasan AKSU »
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
« Yanıtla #18 : 21 Ocak 2012, 13:38:00 »
sevgili arkadaşlar tüfeğinizin ilk gözüne yukarıda resmini attığım pelagrini,n dispersante fişeğini koyacaksınız 2 göze ise keçe tapasını koyup deneyin bu fişeklerle bu şekilde sonuç alırsınız deneyin bakalım çulluk kaçıyormu mumkun değil
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #19 : 21 Ocak 2012, 13:49:42 »
Avcı dostlar, YAF ın (yavaşçaların) kış için imal ettiği 20 çap için 28 gram keçe tapa  çulluk fişeklerinden çok memnunum. Tavsiye ederim. Her yabancı menşeili fişek daha iyi olur diye bir kaide yok. Ben de çok kullandım. Ama şimdi yafın fişekleri güzel. Ördek içinde ÖZKURSAN ın 12 çap için 34 gram 4 numara fişeğini tavsiye ederim. Sanki ördek avı için imal edilmiş.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
« Yanıtla #20 : 21 Ocak 2012, 14:05:25 »
haftada 1 kere ava çıkıyorum o yüzden en iyisini atmam lazım 10 senedir atıyorum bu pelagrinin dispersantesini ve keçe tapasını çevir at ve av nerdeyse kaçırmıyorum..bu kadarda iddalı bir fişek
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 17 Şubat 2012, 10:46:46 »

bu fişeği iyice araştırdım..denedim..en üstteki lambro direct 34 çok performanslı bir fişek kullandığı barut ve etkisi soğuk havalarda kendisini ispatladı..

lambro dispersante 32 tamamı ile yaz fişeği ve esk klasik tüfeklere uygun bir fişek ve yumuşak bir saçma ile üretilmiş.kesinlikle keklikte kullanmayın  bıldırcında gayet verim alınmış..kendi sitesinde bile buna değinmiş   ..

http://lambro.gr/lambro/?page_id=293&lang=en

A light load of 32 gr. Perfectly balanced to keep even shot pattern, both in the center and periphery. Ideal for small birds shooting, as well as for old and light double barreled shotguns. For maximum dispersion at very close distances we suggest the use of open chokes.    küçük kuşlar ve eski tüfekler için üretilmiş ve geniş şokla kullanılması öneriliyor.

çulluk için denenen ve çok satan s4 barutlu 32 gram lambro direct 32

http://www.deveciogluav.com/index.php?newUrun=1&Id=363278&CatId=bs260079&Fstate=&/LAMBRO-DIRECT-32-S4

yine aynı stilde daha soğuk havalar için a1 vectan barutlu 34 gram lambro direct 34

http://www.deveciogluav.com/index.php?newUrun=1&Id=363284&CatId=bs260079&Fstate=&/LAMBRO-DIRECT-34

bu fişeklerin dispersante tapası hiç bir fişekte görülmeyen bir tapa  ve kesinlikle stabil bir dağılım yapıyor..kendim de severek kullanıyorum..

adult image hosting
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2012, 10:58:02 Gönderen: Polat OLUR »
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimiçi Sebahattin ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 17 Şubat 2012, 11:27:23 »
bende bu fişeğin hem dispersantesini hemde keçe tapasını atıyorum çullluğa nefis bir fişek herkese tafsiye ederim başka fişek koymam tüfeğime çullukta ayni fikirdeyim,fermada keklik dahi iyi neticeler alıyorum.

]
Sebahattin ÖZTÜRK
1955  ANKARA

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 17 Şubat 2012, 12:17:46 »

bende öyle olduğunu düşünüyordum.ama öyle değilmiş.browning legia dispansate  tapa fişeklerim vardı geçen akşam ördek uçarında kullandım.yakın  uzak hiç farketmiyor.saçmayı yiyen ördek  kanat bile çekemiyor.bence bir çok pover tapalı fişeklerden daha performanslı.bu arada  tüfekte rus baikal dı.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 17 Şubat 2012, 12:49:15 »
:) vaybe Süleyman abi peki sen bıldırcına 32 gram 6 numaramı atıyorsun yazıma dikkat edersen 32 gram 6 numara diye yazdım, fişeğin üzerindeki resmi baz alma bence.

bence de :D
resim yüke
Süleyman KUKUDAS