Gönderen Konu: Drahthaar yavru köpek yetiştirenler.Tecrübelerimizi paylaşalım. . .  (Okunma sayısı 28503 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Bu arda aport konusunda onca şey denedim fakat en sevdiği hiç bıkmadan yaptığı ise çulluk kanadı ile yaptıkalrı.O kadar hırslanıyor ki buda benim hoşuma gitti doğrusu :) Yavru köpek aslnda o kadar çabk gelişiyor ki inanın her hafta daha iyi olduğuunu gözlemleyebiliyorsunuz. Dİğer arkadşlarn köpekleri ne alemde ? sesleri pek çıkmyor.Ben daha çok tecrübesi olmayan arkdaşlar faydalansın istedim ama hep duayenler cvp yazıyor :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Birol TURAN

• *
 Kan + full av = Makine ;)
Birol TURAN
Gayrimenkul
Remax Kom - Bahçeşehir

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Kan + full av = Makine ;)
formul güzelmiş aynen de doğrudur. :) 
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
rıdvan babası TİLL ERSİN'in köpeğinin lütfen ona göre taktik ver ersine
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
ersinin köpeğinin resimlerini paylaşana kadar ben kardeşinin bir kaç resmini koyayım

url=http://bit.ly/c25MCx][/url]
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Cihan AKBEL

• *
  • aw tedevisi olmayan bir hastalıktır
dün akşamdan bu yana epey yazan olmuş dediğim gbi dha bi hafta oldu olum paşayı alalı bugun bana alışmaya başladığını farkettim gezdirirken hep gözü üzerimdeydi ve bir an olsun göz temasını kesmiyordu bende bana alışması için hıç sıkmıyorum bakalım biraz dha böyle gitsin die düşünüyorum...
Cihan AKBEL
1987 eskişehir biyolog

Çevrimdışı Cihan AKBEL

• *
bu arada video için teşkkrler ersin bey =))
Cihan AKBEL
1987 eskişehir biyolog

Çevrimdışı Mustafa ERDEM

• *
tüm avcı arkadaşlara öncelikle rastgele şu an 8,5 aylık bir drahthaarım var arkadaşlar aport mükemmel derecede iyi ava çıkarmadım daha fakat silah sesinden ürker durumda hatta bu gün apotr eğitimi veriyordum uzaktan bir kaç el silah sesi geldi ürktü sevdim ürkek bir hal aldı sakladığım çulluğu buldu fakat apotunu zayıf yaptı kulübesine doğru gitti bende fazla zorlamadım benim düşüncem bol bıldırcınlı bir günde tek başına götürerek önünden kaçan bıldırcına tüfek atıp alıştırmaya çalışmak fikri olan varsa bana yardımcı olabilirmi acaba saygılar
Mustafa ERDEM                                     
Çerkeşli Spor ve Avcılar Kulübü Başkanı
1986 GEBZE - KOCAELİ

Çevrimdışı Ahmed DEMİRTAŞ

• *
UGUR ABİ ,YAVRUN MÜTHİŞ
Ahmed DEMİRTAŞ
1975 İSTANBUL

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Uğur abi , bu topaç a hayran olmamak mümkün değil , acaip sevimliydi çokda güzel bir vucudu olucak tam babası oluacak gibime geliyor :) , Diğer kardeşleri de bi görsek .Bu seninkini kısas olarak almıyorum ben bu sendeki kesin en güzel yavrudur :))
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Cihan bey rica ederim , alışma dönemi bittikçe ki sizin de söylediğiniz gibi bunu zaten köpeğinizin davranışlarından çok rahat anlarsınız.Yvş yavaş oturdan gelden bekle den girersiniz olaya aport da gelir peşinden.
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
tüm avcı arkadaşlara öncelikle rastgele şu an 8,5 aylık bir drahthaarım var arkadaşlar aport mükemmel derecede iyi ava çıkarmadım daha fakat silah sesinden ürker durumda hatta bu gün apotr eğitimi veriyordum uzaktan bir kaç el silah sesi geldi ürktü sevdim ürkek bir hal aldı sakladığım çulluğu buldu fakat apotunu zayıf yaptı kulübesine doğru gitti bende fazla zorlamadım benim düşüncem bol bıldırcınlı bir günde tek başına götürerek önünden kaçan bıldırcına tüfek atıp alıştırmaya çalışmak fikri olan varsa bana yardımcı olabilirmi acaba saygılar
Ben tüfek sesi ile hiç bir zaman sıkıntı ekmedim fakat köpek epey ufakken başladm hep öle uzun uzun alışma dönemi falan da yapmadm bir iki el 30 40 metreden attıktan sonr hiç bakmadan attım lambur lumbur :) Belki ben şanslıydım hep bu konuda bilemiyorm.Fakat söylediğiniz gibi bir tepki söz konusu ise size bir mantar tabancası tavsiye ediyoum.Onunla başlayın diye tavsye edebilirim .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ahmet KUŞÇU

• *
Merhaba köpeğinizin yaşı epey ilerlemiş. Normalde 3 aylıkken başlanması lazım tüfek sesine. 50 mt ileriden ateş edilerek giderek 40 mt 30 mt diye düşürülmesi lazımdı. Ama denemekte fayda var köpeğinizi araziye çıkarıp uzak durup ateş edin bakalım tepkisi ne olacak. Bu arada köpeğinizin cinsi nedir ?

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Ahme Bey ;
8.5 aylık drahthaar diye belirtmiş arkadaş.
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ahmet KUŞÇU

• *
Ahme Bey ;
8.5 aylık drahthaar diye belirtmiş arkadaş.

Denemekte fayda var yalnız aşırı derecede ürküyorsa çok zor bi durum..

Çevrimdışı Mustafa KARDEŞ

• Müdavim Üyemiz
    • www.fencimustafahoca.tr.gg
boynuna çok ses yapan bir çan takın, kulağını meşgul etsin, aynı zamanda mantar tabancası kullanın fakat köpeğe göre ters yöne ve o bir şeyle meşgulken patlatın, uzun bir ipe bağlı olsun, kaçmasına izin vermeyin, hemende sevin.
Cahille Oturup Bal Yiyeceğine, Alimle oturup Kuru Ekmek ye...! [Hz Mevlana]
emekli eğitimci 1957 BURSA-ESKİŞEHİR

Çevrimdışı Cihan AKBEL

• *
buda benim canavar paşa

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Cihan AKBEL
1987 eskişehir biyolog

Çevrimdışı Haluk ÇETİNTAŞ

• *
Güzel paylaşımlar oluyor. Teşekkürler Ersin kardeş.
Buradan bende bir şey sormak isterim.Benim Asya düdüğe karşı duyarlı değil.Düdük öttür öttür takmıyor.mutlaka komut vermem gerekiyor.Düdüğe alışmanın bir taktidiği varmıdır?

Cihan Maşallah Paşa güzel İnşallah bir gün beraber götürürüz ava.
Haluk ÇETİNTAŞ
1970 eskişehir

Çevrimdışı Cihan AKBEL

• *
inşallah haluk abi zaten ava genelde tek başıma gidiyorum benim içinde paşa içinde güzel olur...
Cihan AKBEL
1987 eskişehir biyolog

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Güzel paylaşımlar oluyor. Teşekkürler Ersin kardeş.
Buradan bende bir şey sormak isterim.Benim Asya düdüğe karşı duyarlı değil.Düdük öttür öttür takmıyor.mutlaka komut vermem gerekiyor.Düdüğe alışmanın bir taktidiği varmıdır?

Ricaederm Haluk Bey , düdüğe karşı aslında hiç bir köpek duyarlı değildir duyarlı hale getirilir diim ben size :) Madem komut vermeniz gerekiyor o zaman bi süre bu işi komut + düdük sesi yapın .Her komut için aynı ton da düdük sesi olmalı.Mesela düdük ile gelmesini istiyorsanız o zaman düüüüt  (diye kısa yada uzun sizin tercihinize kalmış ) diye düdüğü öttürdükten sonra gel komutunnu verin bir süre sonra sadece düdük ile gelmeye başlıyacaktır , başlamalıdır :)  düüüt diye kısmı bana da çok komik geldi ama napalm düdük böle ötüyor
düüüüt
:D:D
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Cihan AKBEL

• *
düdük ile komut vermenin ne gibi avantajları var ki ??
Cihan AKBEL
1987 eskişehir biyolog

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Çok da gerekli bişey değil fakat iyi hatta çok iyi bir eğitim verilirse eğer , örneğin köpeğiniz bıldırcın avında fermada iken kuş kalktığında onun peşinden koşup yaralanma riskini azaltmak için kuş kalktığında yada atış yapmadn önce düdük sesi ile otur komutu verilirse siz atış yaprken köpeğiniz oturuyor ollur buda onun yaralanma riskini düşürmş olur.Bu faydası olur , yada sizden çok uzaklaştı ormanda parkta nerede olursa düdük sesi ile daha kolay çağırırsnz ama dediğim gibi çok gerekli değil , zira zor bir eğitim fakat yapılırsa da zararı olmaz faydası olur.Sorarsanız kaç kişi köpeğini bu şekilde eğitmiştir bilmiyorum ama 100 av köpeğinde 3 anca diyesim geldi :) oda ayıp o lmasın diye belkide bu oran daha da düşşüktür.
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Cihan AKBEL

• *
hıımm ersin bey bi sorum dha olucak köpek fermadan kuşu kaldırdı peşinden koşmaması için düdük harici ne yapabiliriz?
Cihan AKBEL
1987 eskişehir biyolog

Çevrimdışı Haluk ÇETİNTAŞ

• *
yine ustalara bir sorum olacak;

uzak ferma eğitimle mi verilir yoksa köpekler kendi içlerinden mi yaparlar.
Eğer eğitimle yapılıyorsa bu eğitim nasıl verilmelidir.
Haluk ÇETİNTAŞ
1970 eskişehir

Çevrimdışı Kenan TEKİN

• Müdavim Üyemiz
Ersin kardeşim böyle bir konuyu açtıgın için sana ve konuya katkısı olan arkadaşlara teşekkür ederim. benimde 8 aylık bir drahthaarım var
eğitime 3-4 aylıkken temel itaat ve silah sesi eğitimiyle başladım . burada en önemli konu bekle ve oturu öğretmek bence . Temel eğitimden sonra zorunlu aport çalışmalarını sırayla yaptırdım .
Drahthaarımı 2 aylıktan beri ayda en az bir kere Konya -Nevşehir arası uzun yola götürdüm , silah sesine ve temel itaat konutlarını sık sık çalıştırdım.
daha sonra tavşan postuyla iz takibi eğitimine geçtim . en sonda canlı bıldırcın ve keklikle ferma eğitime çalıştırdım 5-6 aylıktan beri düzenli olarak kısa kısa ava çıkardım.
Şuan drahthaarım 8 aylık geceli gündüzlü karda yagmurda yaptıgım çalışmaların meyvesini almaya başladım . Araması ,gezmesi ,itaati, aportu ve fermasıyla av arkadaşımdan çok memnunum

Sistemli ve sabırlı bir eğitimden sonra av yapamayacak bir drahthaar yoktur.
Kenan TEKİN
1985 KONYA\EREĞLİ
NEVŞEHİR