Gönderen Konu: Drahthaar yavru köpek yetiştirenler.Tecrübelerimizi paylaşalım. . .  (Okunma sayısı 28505 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Merhaba Arkadaşlar ;

Bu konu hakkında da elbet bir çok şey ara ara konuşuldu.Şu an sitede drahthaat yavru sahibi yada daha önce yetiştirmiş bir çok arkadaş var.Tevrübelerimizi paylaşalm derim :) . Tabi bu konuyu açmama sebep olan mahluk 4 aylık dişi drahthaar ım Orka dır :=) Henüz resimlerini paylaşmadım fakat tez zamanda oda olacaktır . Örneğin benim sorunum gerçi sorun denilemez belki ama köpeğimin bildiği alanlarda çok güzel gezmesi fakat meraya götürdüğümde çok uzaklaşmıyor ve hızlı bir şekilde aramıyor . 4 aylık bir köpek için ne kadar normal , sizin köpekleriniz 4 aylıkken durum ne idi ?
Teşekkür ederim şimdiden herkese
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Birol TURAN

• *
Bahçede yada bildiği yerde güvende hissediyor kendini ; ondan dışarda temkinli davranıyo .. Çıktıkca acılır hem daha çok küçük

Saygılar
Birol TURAN
Gayrimenkul
Remax Kom - Bahçeşehir

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
ERSİN BEY henüz dört aylık bir yavrudan bahsediyorsunuz ,, yeni yürümeye başlamış iki yaşındaki bir çocuktan atlet gibi koşmasını beklemek ne ise henüz meraya yeni yeni çıkan dört aylık bir köpektende arama ve hızlı gezmesini beklemek aynı şey olur ALMANLAR 8 aylıktan önce asla hatta 1 yaşından önce köpeklerini ava sokmuyorlar...
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Tabiki yukarıda da söylediğim gibi 4 aylık çok bişi beklememek gerekir fakat söylediğim tam olark bu değildi yani benim köpekten deli gibi arasın gibi beklentim yok ki şu an nasıl olabilir 4 aylık daha .Bu şekilde köpek sahibi olanlarınkinin nasıl olduğunu merak ettm  birazda. Eğitimlerinin nasıl gittiği gibi konular
Birol Bey ve Hakan Bey , teşekkür ederm
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Cihan AKBEL

• *
  • aw tedevisi olmayan bir hastalıktır
yaklaşık bir hafta önce bende 7 aylık erkek drahthaar aldım henüz kendime alıştırmaya çalışıorum ve ilk kez bir kuş köpeği yetiştiricem veya yetiştirmeye çalışıcam bu konu da hata yapmak geri dönüşü olmayan izler bırakmak istemiyorum köpeğimde bu konuda verebileceginiz püf noktalarını sabırsızlıkla bekliyorum ve şimdiden teşkkr ediyorum...   
Cihan AKBEL
1987 eskişehir biyolog

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
Her şeyin başı sabır..Sadece drahtar için demiyorumm..Hele bi yaşını doldursun..Kendisi istediğinizi size verir tabi içinde varsa...
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Cihan AKBEL

• *
  • aw tedevisi olmayan bir hastalıktır
ferma ztn genlerinde olan bişi ava gide gide hangi hayvanı nasıl bulması gerektiğini kendisi öğrenecek peki bu aport için eğitim nasıl olacak top ve benzeri şeylerle yapılmaması gerektiğini biliorum ama nasıl olcak??
Cihan AKBEL
1987 eskişehir biyolog

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Merhaba Cihan bey ;
Biraz alışsın size öyle başlayın eğitimlere.Ayrıca yaşını doldursun tamam doldursun da 8 aylık köpekler var 2 yasşında köpein yapabildiklerini yapabilen yada 4 - 5 aylık köpeklerin fermasında kuş vurulduğu da olmuyor değl sitede bile bununla ilgili paylaşım yapan arkdaşlar var .Tabiki kanda önemli fakat eğitimin düzgün yapılması ileride avcıyı rahat ettirir .
Cihan bey aport için zorunlu aport denilen bir eğitim şekli var onu tavsşye ediyorlar.at getir biraz keyfi olduğu için çabuk sıkılıyorlar gerçi benim köpeğim öyle at getir için bıkmadan getirceği bişey bulamadım.çok sıkmadan hafta da bir iki kez bu oyunu oynatıyorm.Bi kaç ay sonra zorunlu aport a geçmeyi üşünüyorm. Aport eğitimi için aşşağıdaki videoyu ve devamını izleyebilirsiniz.
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Veysel ALTINDAĞ

• Müdavim Üyemiz
Aslen ıznikli abim. Aynı sorun benim pointerde vardı. Önceleri taş atarak uğraşıyordum. Şu an 6 aylık falan. Geçen avda tesadüfen yanından geçtiği çalıya fermaladı. Çulluk çıktı. Vurdum kanadı kırma düştü. Arayıp buldu ama çulluk ağzına biraz büyük geldi herhalde aport bana kaldı. Sonrasında köpeği çağırmaylada yanıma getirtemez oldum. Herşey zamanla. Ama benden sana tavsiye yanlız ava git. Ekibe sokma köpeği...
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
:) Merhaba Veysel Kardşm , taş atma işine pek girmek istemiyorum açıkcası attığın zaman kesinlikle bir gaz bir heyecan oluşuyor  fakat o şekilde alıştırmak yönlendirmek istemedim . Ava da götürsem yada ava değil sadece meraya gezmeye götürüyorum tek gidiyorum genelde alışsın diye. Bu arada haftaya geliyorum izniğe :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Veysel ALTINDAĞ

• Müdavim Üyemiz
Beklerim abi telim var sende. Müsait zamanda iki lafın belini kırarız
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

Çevrimdışı Birol TURAN

• *
Benımde şu anda 3aylık bir Drhathaarım var ,  gunde tek sefer at getir yaptırıyorum o kadar . Şubat başı gibi meraya sokup 3/5 el tüfek eğitimi yapıp bitireceğim sezonu .

Bundan önce bir Kurzhaarım vardı , onu mesela 9 aylıkkken cıkardım ılk meraya , ilk tüfek sesi 9 aylık ken duydu , korkmadı ..gayet guzel aradı , ilk ferması yerli bıldırcına oldu , ilk aport Üveyk apordu oldu ..

Bence her şey kanla alakalı , genlerinde ki kan düzgünse herşey zamanla olacaktır .

Saygılar
Birol TURAN
Gayrimenkul
Remax Kom - Bahçeşehir

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
4aylık köpek ne arıyacak biraz zamana ihtiyacı var 4 aylık köpek anca yanında gezer oynar çünkü çocuk daha he haftanın 5 günü ava çıkar önünde kuş vurulsun devamlı 2 hafta sonra prof olurama tabiki bu olmıyacağına göre oyuna devam gelişimi aşıları tüfek sesi itata araba binme inme bu eğitimlerini yaptır gerisi gelir rahat ol bu kadar ufak köpekten çok şey istemiyelim daha çok küçük
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Ender bey merhaba
Tabi bu konularda sizin de tecrübelerinizden faydalanmak güzel oldu. Şu an zaten otur bekle gel düdük sesi ile gelme hayır araba eğitimi tamamlandı. İleri itaat i 15 günde bitirmeyi planlıyorum sora da tekrarlar pekiştirme süreci glir. Aport konusu da zorunlu aport ile hallolur diye düşünüyorm at getir zaten pek tavsiye edilen bişey değil.Benim köpekte zaten 5 kere hevesle gidip gelior sonra bırakıyor bende bu alıştırmayı çok seyrek yapmaya çalışıyorum hepten sıkılmasın diye :) . Yanlışş anlaşılmasın ben bu köpekten deli gibi arasın falan gibi bişey beklemiyorum . Genel olarak yavru köpek eğitiminde herkesin yaptıkları hatalar oluyor , yada iyi sonuç aldıkları eğitimler , onları paylaşma adına açılmıştır bu konu.
Ender Bey tekrar teşekkürler . Tecrübelerinizi aktarmaya devam edersniz seviniriz .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ersin hocam şu resimleri bi ara yayınla saklama artık elemanı. Gözümüz şenlensin ;D ;D

Köpeğini arabaya bindir gezdir arabadan korkmasın. Arabadan korkan köpek kusar

Ara sıra mantar tabancası patlat kulağı aşina olsun ileride tüfek sesi problemi olmasın.

Oyunla karışık eğitimler ver ama en fazla 1-2 defa. Zaten dediğin gibi fazlası köpeği sıkar.

Benim avcılıkta rakip tanımadığım lusi bile 8-10 aylıkken bile beni zıvanadan çıkartıyordu. Onun için yaşına kadar hataları çok olur hoş gör.

Eğitimlerde yada itaatte inat ederse yada yapmazsa taviz verme. Drahthaar eğitimi başka ırkların eğitimine benzemez. Hatasına göz yummak telafisi imkansız hataların başlangıcı demektir.

Tavuklar ve keçiler varsa onların yanına götür alıştır. Keçilere şimdilik bir şey yapmaz ama tavukları kovalayacak olursa hayır komutunu çok tekrarla.

En önemlisi köpeğinle günlük en az 15 dakika ilgilen vakit geçir, oyunla karışık eğitim ver. Günlük 15 dakika ilgilenilen drahthaarlar ile ne sınavlarda nede avda karşında kimse duramaz.

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Merhaba Rıdvan Bey ,
fotoğraflar konusunda haklısınız walla ama epey zayıftı köpek geldiğinde iyice bi toparlasın diyorm baya toparladık , bi hafta içinde yayınlıcam fotoğraf , Eğitim konusunda bir çok köpek eğittim fakat kesinlikle drahthaar larn çok akıllı olduklarını söyleyebilirim.Şimdilik otur gel bekle gibi komutlarda iiice usta oldu hayır dediğim zaman zaten bitmiştir durur hemen . Fakat şunu farkettim bu ırklar gerçekten bi süre sizinle resmen güç savaşına giriyor psikolojik olarak eğer bu dönemde taviz verirseniz sizi altına almaya çalışıp söz dinleme konusunda size çok sıkıntı yaratabilir.Bunu farkettim . Araba ile epey alışık zaten bagaj a geçer yatar 2 saat bile yol götrsem gıkı çıkmaz açarım kendisi iner :) Bakalm kısmet bu hafta bi co nnect alabilirim o zaman daha raht olucak :)
Günlük en az 45 dakikası var gezdirme ve ufak tefek eğitim tekrarları ve yenilerini katma ile geçiyor. Mantar tabancısını kullanmıyorum çünkü bence köpek çok çabuk alışıyor tüfek sesine yani kan ile alakalı bişey sanırım bazı arkadaşlar çok çekmiş bu konuda bana hiç ölesi denk gelmedi . Ben köpeğin yanında ilk kez atacaksam tüfek bi 50 metre den atarsn baktın tepki yok köpekte 1 saatte bitiyor bi daha da korkmuyor .Lusiye rakip bir dişi yetişiyor haberiniz olsun :p :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
ersin kardeşim hakıkattende çok erken bu köpek seneye allahın izniyle kuş uçuracak ve duracak bende parisi aldım 3 aylık ava götürüyordum kuş bulsun diye hayvan ne bulacak ama hep istiyoruzki çobuk olsun ama malesef olmuyor herdakika köpeği düşün ha bu hafta ha bu hafta ama bir gerçek var oda zamanı gelince oluyor 19 aylık oldu yeni yeni çulluğa başladı mera musabakalrı başka ormanda kuş av bulmak çok başka dediğim gibi seneye köpeğin hem hırslanacak hem av bulacak rasgele
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Lusiye rakip bir dişi yetişiyor haberiniz olsun :p :)

Ersinim lusiye rakip olması için 2-3 sene geçmesi lazım. Luside zaten 7-8 yaşında olur. O aralarda Miami yada Hawai de emekliliğin tadını çıkartıyor olur ;D ;D ;D ;D ;D

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Tabiki zaten bende onu hırslandırıcı eğitmler yapıyorum meyvelerini şimdiden almaya başladım , hoşuma gidiyor birden böle bi gaza gelip hhırlsnması :)  zaten sezon a bıldırcın ile başlıcak köpek , o zamana kadar bıldırcın eğitimi iz takibi falan da biter seneye bu zamanlar bu yorumların üzerine tekrar paylaşm yaparz :) Bu arada yanlızca benim köpeğim ile ilgili değil , bu konuda tecrübesiz olan arkdaşlar var onlarada yardımcı olabilelim diye açtm konuyu.Köpek yetiştirme konsuunda çok tecrübelri arkdaşlar cevap yazıyor. kolay değil bu kadar tecrübeyi aynı anda bulup cevap alablmek. 
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
:) Lusiye rakip olana kadar lusi emekli olacaksa o zaman bizimki tek kalır yani rakip bile olamıcak o zamanakadar :P  :) Şaka bi yana çok değil yarısı olsa yeter bize ya :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Drahthaar dedinmi bu işin duayeni olarak, benim aklıma RIDVAN KOCATAŞ gelir
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
:) Lusiye rakip olana kadar lusi emekli olacaksa o zaman bizimki tek kalır yani rakip bile olamıcak o zamanakadar :P  :) Şaka bi yana çok değil yarısı olsa yeter bize ya :)

Kardeşim lusi üstün bir köpek olduğu için mükemmel değil. Kokusu vasat drahthaarların üzerinde. Eğitimi ileri derece ama kokusu ve eğitiminin haricinde lusiyi avcı yapan senelerce haftada 3 kere ava sadece lusiyle gitmem.

Sadece çulluk avlarında acemiyiz ondada bu zamana kadar 50 çulluk vurmuşumdur fermasında. Diğer avları yani bıldırcın, keklik, tavşan, ördek, domuz, tilki, güvercin, üveyik gibi avların sayısını hatırlayamam. Bir köpeği avcı yapan kanı ve geniyle birlikte  çok av görmesidir.

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *

Abla Allah razı olsun iltifatın için ama ben  sadece bu işin fanatiğiyim. Bu işe senelerini veren Veli Yaren benim gözümde duayendir.

Duayen lafını benim için kullandın şimdi İstanbullu  bi kaç tane üretici baya bi kasarlar kendilerini ;D ;D ;D

Çevrimdışı Birol TURAN

• *

* Kan önemli *
Birol TURAN
Gayrimenkul
Remax Kom - Bahçeşehir

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz

[/quote]
bir zamanlar buna benzer bir cümleyi bende kurmuştum kendileri için :)

Bu arada kan ı ne kadar önemli ise av görmesi de o kadar önemlidir tabiki.Eğitim sadece avda işimizi kolaylaştıran yada günlük hayatta köpeğimiz ile yaptığımz aktivitelerde bize kolaylık sağlar.Fakat asıl avı yaptıran şey kan ve av görmesidir.Hatta bence av görmesi bir adım öndedir.
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ