Gönderen Konu: Drahthaar yavru köpek yetiştirenler.Tecrübelerimizi paylaşalım. . .  (Okunma sayısı 28495 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
hıımm ersin bey bi sorum dha olucak köpek fermadan kuşu kaldırdı peşinden koşmaması için düdük harici ne yapabiliriz?
Eğer canlı hayvan ile eğitim verirseniz , fermanın ardı sıra kuş uçarken hayır komutu ile durdurmayı deneyebilirsiniz.Bir süre s onra alışacaktır fakat bunun için yine temel eğitimin iyi verilip hayır komutunu iyice öğrenmesi lazm.Bir süre sonra ise siz avdayken kuş uçtuğunda hemen koşmaması g erektiğini anlayabilir.Fakat iç güdüsel olarak köpek kuşu kovalamak  isteyecektir o yuzden biraz da zor olabilir.Bilmiyorum ustalar ne der bu konuda :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Merhaba Kenan Bey ;
Rica ederim , bu konuda tecrbesiz olan arkdaşlar olduğu kadar bir o kadar terübeli arkadaşlar da var sitemizde.Herkesin köpeğiyle yaşadığı sıkıntılar ve eğitim dönemi var .Bazı arkadaşlar bazı eğitimlerde çok zorlanabiliyor.Bu zorlukları aşan arkadaşların tecrübelerini paylaşması bizlerin ve deneyimsiz arkadaşlarn işlerini kolaylaştıracaktır.
Bu arada benim orka 4 buçuk aylık falan oldu ama eğitimlerin sonuçlaını almaya başladk , karda bugun epey gezdirdim baya hızlı bir şekilde arayıp her ağaç altını koklarken hafiften çalı içlerine falan dalmaya başladı. Sizin de söylediğiniz gibi sistemli ve sabırlı bir eğitim muhakkak meyvesini veriyor.Tavşan postu ile ,z takiine bende başlarm heralde yaknda :) , yakında fotoları da paylaşırız.

Ancak tekratr söylemekte fayda var silah sesi eğitimi ne kadar önce olursa o kadar iyi olur.2-3 aylık bir köpekte şu ana kadar en ufak sorun yaşamadım.Fakat genelde sorun yaşayan arkdşlarn bu eğitme geç başladıklarını gözlemliyorum.
Herkese rastgelsin , sakalları kadar avları olsn :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Cihan AKBEL

• *
  • aw tedevisi olmayan bir hastalıktır
paylaşımlar için teşkkrler şu hava şartları biraz düzeldiğinde eğitimlere başlıcaz sanırım artık birbirimize alıştık 2 hafta olmak üzre malum bu sene kış kışlığını yaptı...
Cihan AKBEL
1987 eskişehir biyolog

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Ben çok fena gesdirdim karda , korktm da aslnda hasta falan olur diye ama iyi maşşlah :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Cihan AKBEL

• *
  • aw tedevisi olmayan bir hastalıktır
hehe ben de gezdiriorum kar ve soğuk onun umrunda değil ama ben dayanamıorum her gün en az 40 dak gezioruz parklarda ormanlık alanlarda o karın içinde yuvarlandıkça ben üsüyorum...  =)))
Cihan AKBEL
1987 eskişehir biyolog

Çevrimdışı Kenan TEKİN

• Müdavim Üyemiz
Ersin kardeşim hiç korkma hastada olmaz üşümezde.
ben kışın üşüyecek diye kışlık yuva yaptık çatıya kum çektik ,tugla, çimento ,saman , yalıtım malzemesi altına tahta güzel kışlık bir yuva yaptık.
ama gel gör ki ne zaman gidip baksam karların üzerinde yatıyor :)
Kenan TEKİN
1985 KONYA\EREĞLİ
NEVŞEHİR

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
:) Ona benzer bir durum da benim başıma geliyor çatıya çıkıyordu bi ara orda yatıordu :D
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ümit GÜLTEKİN

• *
  • FREE BOY
ersin kardeşim işin ustaları söylenecekleri söylemiş ama ben yinede bi toparlamak istedim..öğretmenizya çenemiz düşük oluyo... :)  öncelikle herkesin dediğinin tersine drahthaarlar çok sakin ve ağırbaşlı köpekler sorun burda başlıyor.  insanlar sanıyorki ufakken yerinde hiç durmayan yırtmadık paça gömlek bırakmayan yavrular hep böyle devam edecek..ama yanlış onlarda tam senın yavrunun yaşındayken kendi evi gibi gördüğü bahçe ve meralarda gayet cesur ve hızlı oluyorlar amaaaaaa farklı bir meraya gidince sen önden o arkandan geliyor ise bilki ufaklık meranın yabancısı korkuyor çekiniyor sen ona arkadaşlık yapıp meralarda ne kadar çok vakit geçirtirsen o kadar çabuk alışacak kendi başına avlanmaya ama buda takriben 10-12. aylara denk geliyor. sen şimdilik onun için oyun olana şeylere yogunlaş ve eğitimini tamamla. farklı farklı meralarda dolaştır tüfekli yada tüfeksiz fark etmez..taaaki o kendinde  cesareti bulunca işte o gün mutlaka yanında bir şişe su olsun köpeğinin arkasından koşarken dilin boğazın kuruyacak..yanı senın sorunun gelip geçici bir semptom...saygılarımla.............. kenan sende bilirsin aynıları senınde başından geçti değilmi kardeşim...
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2012, 12:07:55 Gönderen: Ümit GÜLTEKİN »
Ümit GÜLTEKİN 1984 İZMİR/BERGAMA-0506 990 45 01

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Merhaba Ümit B ey ,
Herşeyden önce köpeğiniz de çok hoşuma gitti , bende bol tüylü kahverengi kafalı bir köpeğe çekmeyi düşünüyorum benimkini tabi 1.5 sene sonra falan :) .
Bu arada o olay bitti baya , şu an mera farketmeden takılıyor bildiği yada yabancı . Bi kaç kes ava da götürdm bayada açıldı .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Birol TURAN

• *
  Ersin resim koy artık
Birol TURAN
Gayrimenkul
Remax Kom - Bahçeşehir

Çevrimdışı Onur KUŞLAR

• *
sabret ileride görürsün...sabır... sabır... sabır...
Onur KUŞLAR
1983 ANTALYA

Çevrimdışı Birol TURAN

• *
  Ersine soyledım ama , sen ustune mı alındın ?
Birol TURAN
Gayrimenkul
Remax Kom - Bahçeşehir

Çevrimdışı Ümit GÜLTEKİN

• *
  • FREE BOY
ersin kardeşim biz İzmirdeyiz herzaman bekleriz...her konuda yardımcı olmaya çalışırım tabi imkanlar elverdiğince...
Ümit GÜLTEKİN 1984 İZMİR/BERGAMA-0506 990 45 01

Çevrimdışı Kenan TEKİN

• Müdavim Üyemiz
Ümit kardeşim aynen söyledigin gibi benim DD 4 aylıkken diyordum bu hep peşimden geliyor bilmedigi yerde arkamdan geliyor diye . Şimdi 8 aylık oldu araması gezmesi çok güzel fazla açılmaz döner bakar bazen neredeyim diye çapraz koşar ,merayı çok güzel tarar .

En sevdigim yönüde arada söyle bir döner bakar yani merada çok güzel bir ekip çalışması yapılabilecek bir ırk drahthaar. DD ile ne kadar merada vakit geçirirsen o kadar başarı sağlarsın

Drahthaar varsa sorun yok.
Kenan TEKİN
1985 KONYA\EREĞLİ
NEVŞEHİR

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
  Ersin resim koy artık
Merhaba Birol ;
Walla ısrarla resim isteniyor bende ha bu hafta sonu ha bu hafta sonu derken 5 aylık olcak nerdeyse .Bugun çekicektim az gezdireyim hava güzelken biraz da iz takibi eğitimi yaptırırım diye çıktm , ama makineyi unuttum :( Ama tabiki koyucam tüm gelişmeleri fotoğrafları ile de kısmet önümüsdeki hafta sonu artık muhakkak çekmem lazm sanırım :)  İz takibi yaptırdm ilk defa gayet güzeldi.Aç götürdüm bir de ara sıra eğitimleri bu şeklde yapıyorum.Açlık içgüdüsünden de faydalanarak :) baya zevk verdi . Sadece foto değil video da çekip paylaşmak istiyorum :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Ümit bey izmir uzak ama elbet karşılaşırız bu DD ler bizde olduğu sürece allah tanışmayı da nasib eder işallah .
Rastgele arkdaşlar
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Serdar ÖZBAY

• *
Merhabalar, drahthaar edinmeyi düşündüğum şu günlerde konuyu bulmam iyi oldu.
Benim eniklerimi tüfek sesine alıştırmak için izlediğim yöntem: önceleleri, yemeklerini yerken kürekle yere vurarak sese alıştırıyorum. Daha sonraları daha sert vurarak sesi arttırıyorum. Ondan sonra boş kovanın kapsülünü değiştirip ateş ediyorum, tüfek sesine dahada alışıyorlar.
Bu güne kadar drahtaarım olmadı, almayı düşündüğümde "yok bu köpeklerin kendileri çok kokar, yok çevreye ve evcil hayvanlara zarar verir" gibi uyarılar aldım ve vaz geçtim. Ancak çoğunlukla domuz avına gittiğimden, beslediğim seterimi evde bırakmak zorunda kalıyorum.  Acaba drahthaar yetiştirsem domuz avınada götürebilirmiyim. Drahthaarla domuz avı yapan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilirlermi acaba.
Rastgele
Serdar ÖZBAY
1960-Kocaeli

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Merhaba Serday Bey ;
Bildiğim kadarıyla sorunuza cevap vermeye çalışayım . Domuz avına drahthaar götürebilirsiniz zira bu ırk almanyada daha çok domuz karaca gibi hayvanların avında kullanılır yani iz takibi konusunda oldukça iyidirler. Fakat sadece domuz için düşünüyorsanız bence bir barak yada kopoy almanız daha iyi olacaktr.Ama amacınız ben hem domuza gitsin hemde yeri geldiğinde bıldırcın yada çulluk diorsanız yine drahthaar bu iş için uygun olacaktır.Continental bir ırk olduğu için çok amaçlı kullanım için üretilmişlerdir.Yani bi çok ava tek köpek olsun diye bu ırk vardır.Sadece bu ırk değil cont,inental olan diğer ırklar da aynı işi yapacaklardır.
  Ayrıca bişey daha söylemek istiyorum tüfek sesine alıştırmak için çok farklı yöntemler kullanılıyor bana hepsi birbirinden zahmetli geliyor.Ben bugune kadar hiç bi şekilde böyle zahmetli işlere girmedim köpek ne kadar küçükse o kadar iyidir.20 metre gibi mesafeden bir iki el attıktan sonra tepki olmadığı sürece bir daha direk atarım yanımda dibimde olsn farketmiyr.Kimi arkadaşlar teneke ye vuruyor bi süre sese alışsın diye .Bilmiyorum belkide bu konuda şanslı idim hiç bi köpeğim korkmadı :) 
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Serdar ÖZBAY

• *
Ersin bey merhaba, domuz avı için kullandığımız 6 tane yetişkin 3 tane eniğimiz mevcut. Bu konuda sıkıntımız şu an için yok. Drahthaarı kuş avına gittiğimde kullanmak ve domuza gittiğimdede evde bırakmamak için istiyorum. Domuz köpeklerimize köyde bakıyoruz ama kuş köpeğimi site içerisinde baktığımdan, drahthaar beslerken karşılaşabileceğim olumsuzlukları öğrenmek istedim.
Rastgele
Serdar ÖZBAY
1960-Kocaeli

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Serdar bey ;
Domuz avına gittiğinizde evde bırakmamak ne demek , açıklarmısınız . Sizin beklentiniz köpeğinizin domuza gittiğiniz zamanda domuz avı yapmasımı ? yoksa domuz avı yapmasını beklemiyorsunuz sadece evde bırakmak mı istemiyorsunuz ?
Site içerisinde baktığınız için olumsuz bir durum olmaz köpeğpiniz iyi eğitildiği sürece.Fakat site içerisinde insanlarla çok haşır neşir ne blieyim çocuklar falan gelip seviyorsa köpeğinizi setter kadar uysal olmayabilir . Fakat yanlş anlamayuın ona buna saldıran bir köpek değildir ki bence pitbull bile besleseniz ki ben 2 yıl pitbull besledim hiç bir olmsuz durumla karşılaşmadm.Eğitim olduğu sürece bir sıkıntınız olmaz.
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Serdar ÖZBAY

• *
Ersin bey, daha önce hiç drahthaar beslemediğimden öğrenmek istediğim 3 şey var;
Birinci, kopoylarla domuz avına gittiğimde yanımda drahthaar götürürsem avımı bozarmı.
İkincisi, bu köpeklerin dedikleri gibi kötü kokma gibi bir olumsuzlukları varmı.
Üçüncsü, sitede saldığım zaman uysal davranması için nasıl bir eğitim uygulamalıyım.
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2012, 23:34:12 Gönderen: Serdar ÖZBAY »
Serdar ÖZBAY
1960-Kocaeli

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Ben yine bilfiğim kadarı ile cevap  vermeye çalışaym , fakat çok daha tecrübeli arkdaşlar var onlarda sanırım sorularınıza cevap verecektir.

1- Avınızı bozucağını zannetmiyorum .DD ile domuz tavşan karaca hatta ayı avı bile yapılıyor fakat siz kopoylar ile dd nızı da ize salmak istiyorsanız bu avı da yapar alıştırırsanız. Fakat domuz avında köpeğinizi ormana salıp kopoylar gibi izden takip etmesi siz olmadan zor olabilir.Yani köpeğiniz alışırsa tabiki yapar fakat arada dönüp sizi de görmek isteyecektir ,  ormana dalıp domuz u kowalaması tecrübe ile olabilecek bişeydir.Diyelim ki gitmedi kokudan ve sizin yanınızda kalmayı tercih etti bu durumda etrafta gezmesi sizin avınızı bozabilir.Aniden çıkan bir domuza ateş etmk istediğiniz de ortalarda gezinen bir köpek tabiki sıkıntı yaratacaktır .Dolayısı ile yine eğitim e geliyor iş . Siz domuz avına gittiğiniz de köpeğinizin ne yapmasını istiyorsanız ona göre eğitirseniz sıkıntı olmaz .
2-Bir köpeğin ırktan dolayı kötü kokması gibi bişey i ilk defa duyuyorm.Kötü kokması yediklerinden ve kaldığı yerden kaynaklı bir sorun olur.Yoksa bu ırk çok kokar yada bu ırk kokmaz gibi bir durum olduğunu düşünüyorum.
3-Benim DD da zaman zaman kaçıp okulda öğrencilerin arasına dalıp onlarn peşinden koşup ustlerine atlayarak oyun oynamaktan başka bişey yapmadı.Eğer küçüklüğünden itibaren sitede kalıp bu gibi durumlara maruz bırakılırsa hiç bir sıkıntı olmayacaktır.Canavar bir ırk değildir fakat yine de garanti olsun diye biraz daha uysal oldukları için dişi besleyebilirsiniz.Ve alıcağınız yavrunun özellikleri de bu durum için önemlidir.Kimi yavru daha ufacıkken sert bir köpek olacağının sinyallerini verir ama asıl nokta yine eğitimdir.Sitede saldığınız da ufaklıktan itibaren tüm hareketlerini kontrol ederek yapmaması gereken bişey yaptığında onu yönlendirirseniz yine bi sıkıntı olmayacaktır.
 Gerçekten çok zor sorular sordunuz fakat elimden geldiğince cevaplamaya çalıştım.Çok ucu açık sorular .Bu ırk oldukça zekidir ve asi dir fakat bu durum üstünlük kurma çabasıdır.Patronun siz olduğunu öğrendiğinde ise herşeyi öğrenebilir.Asla sözünüzden çıkmaz.Size şöle söleyim son olarak . Köpek eğitimi konusunda yeterince tecrübeniz var ise kendinize ve vaktinize güveniyorsanız tek kelimeyle mükemmel köpeklerdir.
Umarım faydalı olabilmişimdir . son olarak dediğim gibi bu konuda gerçekten benden çok daha tecrübeli aqrkdaşlar var onlarında görüşünü alırsanız daha sağlıklı olur.
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Serdar ÖZBAY

• *
Ersin bey, vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Serdar ÖZBAY
1960-Kocaeli

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Rica ederm Serdar Bey ;
Umarım sorularınızı istediğiniz gibi cevaplayabilmişimdir.  :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ