Gönderen Konu: köpeğim üşür mü??  (Okunma sayısı 12659 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Pınar YILMAZ

• Bayan Üye
  • **
köpeğim üşür mü??
« : 17 Ocak 2012, 17:27:37 »
benim 3 aylık bir köpeğim var şimdilik gündüzleri balkonun altında bir kafes yaptırdım orada , gececeleri evde banyoda kalıyor artık havlamaya başladığı için geceleri banyoya almak istemiyorum çünkü apartmanda oturuyoruz  geceleri dışarda bırakmaya da üşür diye korkuyorum kafesi rüzgar almıyor we kulubesi war lütfen yardım edin geceleri üşür mü bırakayım mı dışarda?  ???

Pınar YILMAZ
1990 BALIKESİR

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
Ynt: köpeğim üşür mü??
« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2012, 17:31:13 »
Öncelikle köpeğinizin ırkını belirtmeniz lazım zira bazı ırklar soğuğa daha dayanıklı oluyorlar.
Kulübesi rüzgar almıyorsa ve ıslanmıyorsa sıkıntı olacağını sanmıyorum yinede 3 aylık yavru olduğu için çok kollamanız gerekir
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Pınar YILMAZ

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #2 : 17 Ocak 2012, 17:33:33 »
köpeğimin cinsi terrier rüzgar almıyor kulubesi
Pınar YILMAZ
1990 BALIKESİR

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 17 Ocak 2012, 17:39:28 »
Muhtemelen üşür
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Pınar YILMAZ

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #4 : 17 Ocak 2012, 17:41:07 »
geceleri sıcak su torbasına su koyup kulübesine koysam onun ısnmasına yardımcı olur mu??
Pınar YILMAZ
1990 BALIKESİR

Çevrimdışı Mustafa GÖKKAYA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 17 Ocak 2012, 17:42:11 »
Pınar Hanım,öncelikle hoşgeldiniz,sorunuz üzere Balıkesir için gece sıcaklığına baktım da eksi altılarda falan.bu da göz ardı edilemeyecek derecede soğuk demektir.Birincisi köpeğinize  bulunduğu ortamın sıcaklığına alıştıktan sonra çok sık yer değişikliği yaptırırmamanız  ve bi sıcak bi soğuk ortamda bırakmamanız.Hiç bir canlının dayanamadığı gibi cereyana yani hava akımına maruz kalmaması lazım köpeğinizin,onun haricinde geceleri üşememesi için tepesinde asma bir lamba yakabilir ve 2.5 litre cola şişesini kaynar suyla doldurup bi havluya sarıp köpeğinize yatak hazırlayabilirsiniz.şahsen ben yavru köpeklerimi  o şekilde soğuktan koruyorum.şu an da bi setter yavrum var.dediğim şeyleri yapıyorum ve kesinlikle üşümüyor.Bi de dikkat etmenizi tavsiye edicem bir diğer olay da,köpeğinizin altına mutlaka çayır otu veya kalın saman serin.yavrunun altına koyacağınız ot yavru köpeklerin  idrarını bir sünger gibi emer ve altta muhafaza eder...
   Toparlayacak olursak,çok fazla yer değişikliği yapmıyorsunuz,yavruyu hava akımına maruz bırakmıyorsunuz,tepe lambası ve sıcak su şişesi koyuyosunuz,ve yavrunuza yumuşak sıcak bir yatak hazırlıyorsunuz,olay bundan ibaret:) Kolay gelsin...

mustafa ...
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2012, 15:44:08 Gönderen: Mustafa GÖKKAYA »
www.facebook.com/setterbartin
Setter mi? Tabi ki Setter..!
İyinin düşmanı ,ondan daha iyisidir..!
 MUSTAFA GÖKKAYA-1985/BARTIN-Kozcağız [email protected]

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 17 Ocak 2012, 17:43:19 »
Bence evde bakın köpeğinize ve akşamları yatmadan önce kendisine bir kaşık PASİFLORA içirin bir müddet ağlaması zamanla kesilecektir.
Şu anda ağlaması gayet normal çünkü annesinden ayrıldı ona göstereceğiniz sevgi sayesinde size alışacak ve daha çabuk adapte olacaktır bulunduğu ortama
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 17 Ocak 2012, 17:50:37 »
Özhan abinin yazdığı Pasiflora beşeri bir ilaçtır ve her eczanede bulunur.Bitkisel bir ürün olduğundan  çok fazla yan etkisi de yoktur ancak abartarak kullanmamanızı tavsiye ederim.onun yerine ağlama problemini şu şekilde çözebilirsiniz.Şimdi elinizdeki henüz bebek :) bunu biliyoruz.bebekler annelerini arar bunu da biliyoruz.eğer  annesinin altına serili bi bez parçası,annesinin kokusu sinmiş bişey mesela ,yavruyu aldığınız kişi  yakınsa hemen gidin anne köpeğin altındaki ot olur bez olur ne varsa kapıp getirin,dooğru yavrunun altına:)anne kokusunu alan ve sıcak su şişesinden de anne sıcaklığını alan yavru sesini kesecek mışıl mışıl uyuyacaktır.bide tepesinde kısık sesli bi radyo çalabilirsiniz,o da işe yarar:)

mustafa

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 17 Ocak 2012, 17:54:38 »
yazmayı unuttum,köpeğinizin kulubesinin girişi,yani kapısı güneye baksın,bu da önemli:)

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 17 Ocak 2012, 17:55:07 »
Özhan abinin yazdığı Pasiflora beşeri bir ilaçtır ve her eczanede bulunur.Bitkisel bir ürün olduğundan  çok fazla yan etkisi de yoktur ancak abartarak kullanmamanızı tavsiye ederim.onun yerine ağlama problemini şu şekilde çözebilirsiniz.Şimdi elinizdeki henüz bebek :) bunu biliyoruz.bebekler annelerini arar bunu da biliyoruz.eğer  annesinin altına serili bi bez parçası,annesinin kokusu sinmiş bişey mesela ,yavruyu aldığınız kişi  yakınsa hemen gidin anne köpeğin altındaki ot olur bez olur ne varsa kapıp getirin,dooğru yavrunun altına:)anne kokusunu alan ve sıcak su şişesinden de anne sıcaklığını alan yavru sesini kesecek mışıl mışıl uyuyacaktır.bide tepesinde kısık sesli bi radyo çalabilirsiniz,o da işe yarar:)

mustafa

Anne altından alacağınız anne ve yuvasının kokusu sinmiş herhangi bir nesne sorunun çözümüne en güzel çaredir

BRAVO MUSTAFA

Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 17 Ocak 2012, 17:57:09 »
köpeğinizin kulübesine  seyyar bir lamba yaptırın.ucuna bir tane 100 watt lık ampul ve ampulü geceleri yanık bırakın. ampulün sıcaklığına  yada ampulun ısı verdiği yerlere  yakın yatacaktır. bu da üşümesini engelleyecektir.kısacası yapay bir soba olacaktır.ampulün gücünü büyültebilirseniz daha fazla ışık ve sıcaklık verecektir.örneğin 200 watt lık gibi .altına da eski  sünger yatak örtü  falan  koyarsanız  sorun bir nebze çözülür.en azından evde bakmak zorunda  kalmazsınız.tabi söylediklerim muhafazalı bir kulübe için geçerli.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Pınar YILMAZ

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #11 : 17 Ocak 2012, 17:58:21 »
ben köpeği alalı 1.5 ay oldu we anne sıcaklığını aramıyor artık geceleri zaten uyuyor bizim sesimizi duyduğu zamn  dışarı çıkmak için ağlıyor sadece diğer zamanlarda uslu uslu oynuyor  ama canı sıkılınca havlamaya başlıyor zaten sorun o yoksa bnde dışarıda bırakmak istemiyorum tabiki
Pınar YILMAZ
1990 BALIKESİR

Çevrimdışı Pınar YILMAZ

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #12 : 17 Ocak 2012, 18:00:56 »
pasiflora içirin demişsiniz de bu ne işe yarayacak
Pınar YILMAZ
1990 BALIKESİR

Çevrimdışı İlhan SÖZEN

• *
  • avı çocuklarımızdan ödunc aldık dededen mıras deği
« Yanıtla #13 : 17 Ocak 2012, 18:30:35 »
pınar hanım kulubesının onunu kapatacak sekılde bı ortu asıl on taraftan soguk gırısı engellemıs olur altına da yunlu bıseyler koyabılırsınız eskı kazak minder vs.. ustune yatıgı zaman alt kısımdan da korunmus olur benım fıkrıme bu yonde ..
İlhan SÖZEN
1989 ordu

hosting images

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 17 Ocak 2012, 18:37:15 »
sakin ve uyumasına yardımcı olur
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Ahmet KUŞÇU

• *
« Yanıtla #15 : 17 Ocak 2012, 19:05:45 »
Üşümez. Bende dışarda baktım köpeğime yattığı yere Eski halınız varsa halı koymanızı tavsiye ederim. Eğer koymazsanız üşütebilir ve hasta olur. Sadece altını sıcak tunun yeterlidir.

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 17 Ocak 2012, 19:23:37 »
birazcık gömülüp yatabilecegi bir şilte koyun kulubesine kesinlikle üşümeyecektir... sabah baktıgınızda gözleri aşırı çapaklanmamışsa üşümemiş demektir.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
« Yanıtla #17 : 17 Ocak 2012, 19:31:52 »
Pınar hanım Mustafa kardeşim verilebilecek tüm bilgileri doğru bir şekilde aktarmış. Havluya sarılmış 2.5lt pet şişe ve yanına koyacağınız bir saat onun sabaha kadar rahat bir şekilde uyumasına yardımcı olacaktır. Ayrıca yattığı klübenin rüzgar almaması özellikle yaşı ve cinsi göz önüne alındığında çok önemli. Ayrıca köpeğin klübeye girişi ne kadar dar olursa içerinin sıcak kalmasına o kadar yardımcı olur.
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #18 : 17 Ocak 2012, 20:14:37 »
:)  bakalım daha neler okuyacağız.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Özcan SAVRAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 17 Ocak 2012, 21:51:23 »
Özhan Abi ve Mustafa Abi'ye ek olarak kendi tecrübelerimden katkıda bulunmak istedim. Pasiflora doğal sakinleştirici. Yavru köpeğimi aldığımda ilk gece ağladığında biraz vermiştim. Ertesi 2 gün azaltarak verdim ve sonrasında tamamen kestim.

Dışarısının riskli olacağını düşünüyorum. Küçük bir balkon da olsa en iyisi olduğunu düşünüyorum.
Özcan SAVRAN
1983 AYDIN
<İSTANBUL>

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #20 : 18 Ocak 2012, 12:23:45 »
Al benden de o kadar..
Soruyu bir bayan sorunca anlasildi ki; Burada ne kadar yardimci olmaya hevesli arkadasimiz varmis. !!
bu şekilde düşünmenize kendi adıma çok üzüldüm.onun için yorumumu siliyorum.bu tür düşünceniz buraya hiç uygun olmadığının kanaatındayım ..
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2012, 17:33:24 Gönderen: Emrah GİRGİN »

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 18 Ocak 2012, 12:33:10 »
Al benden de o kadar..
Soruyu bir bayan sorunca anlasildi ki; Burada ne kadar yardimci olmaya hevesli arkadasimiz varmis. !!

size sadece gülüyorum,yaşınız gereği saygıda kusur etmem mümkün değil,benim aldığım terbiye bu yönde ama,birileri konuşurken,işkembeden sallamamalı bence...Hatırlarsanız sizin sorunuzuza da yanıt vermiştim.maksadımı aşmak istemiyorum ama sizin profiliniz erkek olarak kayıtlı değil mi??

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,146917.msg1010350.html#msg1010350
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2012, 12:39:12 Gönderen: Mustafa GÖKKAYA »

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #22 : 18 Ocak 2012, 13:20:01 »
Al benden de o kadar..

Sururi bey;

Bu yorumunuz yaşınıza hiç uygun düşmedi,örnek alınması gereken bir yaşta olmanıza rağmen bu çirkin ötesi yorumunuzdan dolayı sizi kınıyorum.
Sitemizde bayan - erkek ,yaşlı - genç kim olursa olsun saygı çerçevesi içinde birbirimize yardımcı oluyoruz,belkide torununuz yaşında olan ve fikir alış-verişinde bulunan hanımefendiyi ve ona yardımcı olan bizleri bu saçma yorumunuz ile itham ettiğinizinde farkındasınız umarım.
Sitemiz üyeleri içinde aile gibiyiz ve bu aile çerçevesi içinde sizin yeriniz olmadığı kanaatindeyim.
Umarım hatanızı anlar ve bir başka forum sitesinde bu derece basitleşmezsiniz.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul