birol abi sen mama piyasasasını iyi takip ediyorsun tavsiye edeceğin ekonomik alternatif kolay temin edilecek mama markası varmı.pet line puppy 65 tl.bumama hakkında bilgin varmı.
bu işin aslı markası ne olursa olsun bizde parasının karşılıgı olan mama maalesef yok,hemde hiç yok... hani kör tuttugunu öper hesabı.... hilsi proplanı royal canin i v.s bize birinci sınıf mama olarak kakalıyorlar... dandik mamalarıda orta kalite mama diye yediriyoruz...
iki üçgün önce petshoptaydım, orda çalışan bir gencle biraz sohbet ettık... dediki abi bak burda şu proplan mama 180 tl... ben geçen hafta rusyadan geldim.. ordada bu işte çalışıyordum... ordaki satış fiyatımız 70 tl.... dedimki dolarmı tl mi,70 tl karşılıgı rus parası dedi.... şimdi düşünün proplan bizdede 70 tl olsaydı bonocibo mama kaç lira olurdu....
bence vergi felan fiyatı etkiliyordur dogrudur ama en önemli sebebi ithalatçıların tekel oluşturmasıdır... yani ithal eden biriki firma vardır ve bunlar aralarında kar marjlarını sabitlemişlerdir... kısaca rekabet sıfır olunca daya dayaya bildigin kadar....
sarıyer ilçe hudutları dahilinde hiç kimse fırın ekmegini 1 tl nin altında satamaz.... çünkü fırıncıları anlaştırmışlardır.... bagcılarda güngörende kgıthanede 500 kuruştur...
mama işide böyledir.... esas parayı ithalatçılar götürüyordur.... bonocibo 35 tl ye mama satmaya kalksa bu ithalatçı firmalar onlarada baskı yapar,hatda üstü kapalı hertürlü çareye başvurabilirler....
bizim firmalarımız işadamlarımız hatda devletimiz bile kendi halkını sögüşleme ve sögüşletme uzmanı olmuşlardır....