Gönderen Konu: huğlu 202 b  (Okunma sayısı 24363 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
huğlu 202 b
« : 12 Ocak 2012, 11:46:29 »
merhaba arkadaşlar keklik ve çulluk avlarında kullandığım huğlu çifte'mi sizler ile paylaşmak istedim bu tüfeğimde de bariz değişiklikler uyguladım kundak yapısı bayağı farklı oldu.
malum keklik,çulluk girip çıktığımız arazi itibari ile çetin ortamlar.çulluk avında ise tüfeği çizdirmemek neredeyse imkansız gibi bu yüzden uygulamalarımda vernik,compenat uygulamalarını kullanmıyorum.
bunun yerine yağlı kundak,eskitme,gomalak.. gibi işlemleri gerçekleştiriyorum.
bu tüfeğimde de yağlı kundak işlemini uyguladım dipçik ve el kundağındaki alaları kaldırdım kabzeyi  avuç içime göre işledim.
metal aksamında en ufak bir işlem yok işte resimler

url=http://bit.ly/c25MCx][/url]
gomalak uygulanmadığından ipek mat görünümündedir

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
Ynt: huğlu 202 b
« Yanıtla #1 : 12 Ocak 2012, 11:50:07 »
çizilen yerleri ince zımpara ile tesfiye ettikten sonra tekrardan eski görünümü elde ediyoruz.
vernik olduğunda ise çizilmelerde balık pulu gibi kabarıyor. compenatlı verniklerde ise yüzey çiziliyor  darbe çok derin değilse ahşaba ulaşmıyor.fakat bu seferde ince zımpara ile çizik yere kadar inip tekrardan polisaj yapmamız gerekiyor.
şahsi fikrim olarak yağlı kundak daha hoş görünüyor .

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #2 : 12 Ocak 2012, 12:23:36 »
Gene çok başarılı uygulamalar.
Bazı şeyler sormak istiyorum,bu ve bir önceki huglu hangi yıllara ait tüfekler.Bu tüfekleri ben, yanılıyor olabilirim ama son yıllarda üretilenlere göre daha kaliteli üretilmiş(parçalar birbirine çok iyi alıştırılmış görünüyor mesela,namlu gerisindeki yarım küreler çok düzgün vs) ve görünüm olarak ta daha estetik buluyorum.Tam olarak ne fark var tam adını koyamıyorum ama mesela iki tüfeğin de üzerindeki gravürler çok geniş bir alanı kaplamasa bile yeterli hissi veriyor ve iyi uygulanmış incelikli tasarımlar,ve bakıldığı zaman gözü yormadığı gibi bu tam olmuş hissi de veriyor.Bu tüfekler görünüm olarak yabancı iyi markaların tüfeklerinden bir farkı yok gibi ama yeni ürünler o hissi veremiyor bana,bilmem benim gibi düşünenler var mı.

İkinci bir konu özellikle yağışlı havalarda tırtıkların olmaması sorun oluyor mu.

Son olarak ta ahşapla boynuz parça arasındaki beyaz renkli malzeme nedir.
Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2012, 12:26:30 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
« Yanıtla #3 : 12 Ocak 2012, 16:46:52 »
Kamil bey iyi günler dilerim tüfekler 98-2000 li yıllara ait fakat uzun süre kullanılmamış tüfekler özellikle 202 b.
yağışlı havalarda tam tersi daha iyi kavrıyor yada eliniz terlediğinde diyeyim.ileri geri kayma olmuyor
beyaz renkli malzeme deve kemiği olsa daha iyi oluyor yada plastik gibi bir malzemede kullanılabiliyor tercih meselesi.
Kamil bey yabancı tüfekler illaki güzel olabilir işçilik vs vs vs fakat kişisel tercihimdir ülkemizde huğlu gibi bir kaç firma gerçekten çok güzel tüfekler üretiyor bu firmalar varken ben avrupa tüfeğe çok extrem bir durum olmadıkça alınması taraftarı değilim 

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #4 : 12 Ocak 2012, 19:47:36 »
Teşekkürler Emre bey.İyi günler ve rasgele.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
« Yanıtla #5 : 08 Şubat 2012, 12:22:46 »
merhaba arkadaşlar yeni bir konu açmaktansa buradan devam etmeyi uygun buldum. 202 B gömlek değiştiriyor.
Malumunuz ben domuz avına gönül vermiş bir avcı adayıyım.domuz avlarım'da genellikle bek duruma göre sürek avı olarak yapmaktayım.
Şöyle tüfeği yüzlediğimde hemen nişana gelmesi kundak ölçülerime uyması sebebiyle 202 B yi hem domuza hemde kuş avlarında kullanmak istediğimden her iki avıda rahatlıkla yapacak şekilde bir rampa arpacık ve ayarlı gez uygulaması yaptım çok yakında resimleride buradan görebileceksiniz sevgi ve saygılarımla

Çevrimdışı Aydın URCAN

• *
  • acımasızca av yapanın tüfeği ateş almasın inşallah
« Yanıtla #6 : 12 Şubat 2012, 20:27:20 »
emre bey resimlerinizi bekliyoruz.
AYDIN URCAN.TEKİRDAĞ. 1977 5325279059

barışgökduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 28 Şubat 2012, 23:37:32 »
emre bey selamlar,
marmaris te yaşıyorum. çifsan marka bir pozem var. bu sene kayınpeder 19 yıllık üzümlü yan çiftesiyle bize ördek ve meke mırakmadı. bende kuş avı için eski modellerden yan çifte bakıyorum. geçenlerde vitrinde huğlu yan çifte 202 b modeli bir tüfek gördüm. huğlunun yan çiftelerine merakım olduğundan elime alıp inceledim. tüfeğin el kundağının altında 99 5218 yazıyor. bu 99 rakamı tüfeğin imalat yılımıdır ? birde tüfeğin şok ları ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım. tüfek bayii de pek anlamadı. bu konuda bilginiz varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
« Yanıtla #8 : 24 Mart 2012, 08:08:39 »
Merhaba  Barış bey siteye uzun zamandır giremedim işlerim dolayısıyla bu sebepten geç cevap oldu. seri kod ları ile ilgili en iyi bilgiyi sn ali ağır yada sn Mehmet tatlı beylerden daha net bir cevap bulabilirsiniz. şokları ise ölçülebilir ben şahsen açık şokları daha çok seviyorum. tüfek temiz ise kundak ölçüleride size uygunsa tabi fiyat olarak bilemem kaçırmayın derim sevgi ve saygılarımla

Çevrimdışı Berk YENİGEN

• *
« Yanıtla #9 : 24 Mart 2012, 11:43:00 »
Y. emre bey yanına çırak ararsan ben varım. İşin ustalıklarını inceliklerini öğrenmeye açığım.
Berk YENİGEN
1980 istanbul

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #10 : 24 Mart 2012, 11:59:11 »
İşte bu yüzden sentetik kundak tercihimdir. Yok çizildi yok deforme oldu derdi yok. Ama ahşap kundağında özelliği ve güzelli var tabiki
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

The following users thanked this post: Adem KARACAN

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
« Yanıtla #11 : 27 Mart 2012, 17:23:52 »
Sn.Berk ustalık benim için uzak bir kavram daha çook çalışmam çok zımpara yapmam gerek yapabildiklerimide buradan paylaşıyorum. iyi dilekleriniz ve övgünüz için teşekkür ederim sağolun var olun beğendiğinize sevindim.
İşte bu yüzden sentetik kundak tercihimdir. Yok çizildi yok deforme oldu derdi yok. Ama ahşap kundağında özelliği ve güzelli var tabiki

Sn Yıldız hanım çok haklısınız plastik kundak veya benzerleri atmosfer şartlarından etkilenmiyor fakat çizildiğinde onlarda çiziliyor biraz zımpara ile temizledikten sonra kaliteli bir sprey mat siyah ile farkı anlayamazsınız. gece bek avlarında plastik kundaklı olan tüfeklerimi kullanıyordum.fakat artık çifte ile avlandığım için çifteye plastik kundak takmak ona yapılacak en büyük hakarettir diye düşünüyorum bu benim şahsi görüşüm fakat arkadaşlar ne düşünür onu bilemem her insanın beğenisi farklılık gösterebiliyor.
 202 B hala kenarda uyguladığım işlemlerin bitmesini bekliyor araya bir kaç iş girince öyle kaldı terzi söküğünü dikemez hesabı gelecek sezonda tüm arkadaşlara kazasız belasız bereketli avlar dilerim sevgi ve saygılarımla

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 28 Kasım 2012, 20:37:09 »
bende bu tüfekten almaya karar verdim . 20 yıldır 76 namlu , kendindeen şoklu huğlu süperpoze kullanıyorum . ama kanaatim odurki , yanyana çiftele r, pozelerden daha iyi bir vuruşa sahip . pozeler , genellikle gösterişi daha iyi olduğu için tercih ediliyor . ve ahşap kundak için dediğiniz , çizildi yok yırtıldı gibi laflara da katılmıyorum . oda tüfeğe ayrı bir değer katıyor . gelelim yanyana çiftesi olan ve kullananların yorumlarına . bugün itibariyle modelinin ne olduğunu sormaya akıl edemediğim huğlu çifte için verilen net fiyat 950 tl . bu 71 namlu için geçerli . ve bunun yanında , bıldırcın ve çulluk için , 61 cm yedek namlu sordum . onuda 250 ila 300 arasında değişiyor  dediler . 71 namlu bir tüfekle hem tavşan , hem ördek , ham çulluk avı hem bıldırcın avı yapılmaz kanaatimce . neden ? çulluk ve bıldırcın , yakın mesafe atışları ile yapılan avlardır . domuz ,  ördek  uzun mesafeli atışala yapılan avlardır . ben böyle düşünüyorum , katılanda olabilir katılmayanda .. bunun için 2 namlusu olan bir silah tercihim oldu . bu tüfeği kullananlar memnunlarmı ve yorum yaparlarsa çok iyi olur . pek zamanım kalmadı illada bu tüfeği alacam . saygılar
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
« Yanıtla #13 : 29 Kasım 2012, 08:57:55 »
Merhaba Yusuf bey size bir kullanıcı olarak fikirlerimi beyan etmek isterim huğlu 202b den korkmayın alın derim.
Ancak alacağınız model 2. el bir tüfek ise kilit ve yatakları kontrol edin boşluk olmasın ahşap kısımlar keyfe keder kundak size uygun olmasa bile iyi bir kundak ustasına bu değişiklileri yaptırabilirsiniz.
Namlu dış kromu kaplanmış olması şahsi fikrim olarak benim için pek önem arz etmiyor zaten namluda kullanmadan dolayı çizik veya ağarma var ise zaten siz yaptıracaksınız bu gün bir namluyu krom kaplama 75 +kargo tutuyor.
Namlunun dış krom yapılması avın vurulmasında çok büyük bir fark yaratmaz ve samimi olarak söylüyorum üzümlü ve huğluda pek çok atölye iç kromu yapmak istemiyor ve kullanıcıya bunu açıklıkla dile getiriyorlar iç krom için önce namlu içini honlamaları gerektiğinden namlu su borusundan farksız oluyor bu tabiki grupmanı etkileyen bir faktör.
Bu açıklamayı size yapıyorlar.
Çifte her zaman süper pozeden daha rahat yüze gelir kullanımı daha rahattır alıştıktan sonra bırakamazsınız(Şahsi fikrim )
71 namlu olsun 67 namlu olsun her türlü avı yapabilirsiniz bunları kullanan biri olarak söylüyorum  ben 202 b ilede 200 a ki 200a 20 çap her iki tüfek ilede domuz-keklik -çulluk-bıldırcın avladım ava göre fişek seçeceksiniz bıldırcında keçe tapa veya bior 10 no aynı sıkıyı çulluk içinde kullanabilirsiniz veyahut disparent tapa, keklik için açılışta ege bölgesi ekimde sıcak olur  ben 6 no 30.5 gr diana kışın 6 no rc s4 33 gr kullanıyorum domuz için ise tek kurşun yeterli.
Tavşanı unutmayalım onada 5 no 34 gr geçmeyen fişek kafi gelecektir tavşana kopay salmadığımdan ancak avlanma esnasında önümüzden kalkan tavşana atış yapabiliyorum.(puanterler ile )
Kısaca özetlersek avrupa bir tüfeği aratmayacak ölçüde size keyifli avlar yaptırır umarım biraz fikir verebilmişimdir  sevgi ve saygılarımla

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 29 Kasım 2012, 18:52:05 »
Yusuf Bey;
Fotoğraftaki tüfeğin bir kaç aydır sahibi benim. Keklik avlarıma bakarsanız tüfeğimi de görürsünüz. 5 ve 3 şoklu bu tüfek ile henüz kekliğe arka tetiği çekemedim. Birini bulamadığım 4 kekliğim var. 5 şokla işimi görüyor. Y. Emre Bey sağ olsun, böyle bir tüfeği bana kazandırdığı için çok şanslıyım. Her zaman çifte derim. Ama yan yana çifte. :)
Sabit şoklu, ejektörsüz, çift tetik bir çifte avcının tüfeğidir. Ejektör ve tek tetik benim pek özümseyemediğim ekstralar. Ayrıca mobil şok da bana pek uymadı. :(
4 ve 2 ya da 5 ve 3  şoklu tüfekler gayet yeterlidir. 32gr fişek ve 7 numara saçma da her ava gider. Yani bende öyle. Sadece 7 numara kullanırım en ağır sıkım da 32gr olur. Çok nadir 33gr ya da 34gr attığım olur ama ömrüm boyunca yarım kutu bile olmamıştır.
Umarım yazdıklarımın yararı olur. Çift tetik yan yana çifteden şaşmayın derim.
Selamlar

barışgökduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 29 Kasım 2012, 23:27:11 »
Merhaba Yusuf bey size bir kullanıcı olarak fikirlerimi beyan etmek isterim huğlu 202b den korkmayın alın derim.
Ancak alacağınız model 2. el bir tüfek ise kilit ve yatakları kontrol edin boşluk olmasın ahşap kısımlar keyfe keder kundak size uygun olmasa bile iyi bir kundak ustasına bu değişiklileri yaptırabilirsiniz.
Namlu dış kromu kaplanmış olması şahsi fikrim olarak benim için pek önem arz etmiyor zaten namluda kullanmadan dolayı çizik veya ağarma var ise zaten siz yaptıracaksınız bu gün bir namluyu krom kaplama 75 +kargo tutuyor.
Namlunun dış krom yapılması avın vurulmasında çok büyük bir fark yaratmaz ve samimi olarak söylüyorum üzümlü ve huğluda pek çok atölye iç kromu yapmak istemiyor ve kullanıcıya bunu açıklıkla dile getiriyorlar iç krom için önce namlu içini honlamaları gerektiğinden namlu su borusundan farksız oluyor bu tabiki grupmanı etkileyen bir faktör.
Bu açıklamayı size yapıyorlar.
Çifte her zaman süper pozeden daha rahat yüze gelir kullanımı daha rahattır alıştıktan sonra bırakamazsınız(Şahsi fikrim )
71 namlu olsun 67 namlu olsun her türlü avı yapabilirsiniz bunları kullanan biri olarak söylüyorum  ben 202 b ilede 200 a ki 200a 20 çap her iki tüfek ilede domuz-keklik -çulluk-bıldırcın avladım ava göre fişek seçeceksiniz bıldırcında keçe tapa veya bior 10 no aynı sıkıyı çulluk içinde kullanabilirsiniz veyahut disparent tapa, keklik için açılışta ege bölgesi ekimde sıcak olur  ben 6 no 30.5 gr diana kışın 6 no rc s4 33 gr kullanıyorum domuz için ise tek kurşun yeterli.
Tavşanı unutmayalım onada 5 no 34 gr geçmeyen fişek kafi gelecektir tavşana kopay salmadığımdan ancak avlanma esnasında önümüzden kalkan tavşana atış yapabiliyorum.(puanterler ile )
Kısaca özetlersek avrupa bir tüfeği aratmayacak ölçüde size keyifli avlar yaptırır umarım biraz fikir verebilmişimdir  sevgi ve saygılarımla
Yusuf Bey;
Fotoğraftaki tüfeğin bir kaç aydır sahibi benim. Keklik avlarıma bakarsanız tüfeğimi de görürsünüz. 5 ve 3 şoklu bu tüfek ile henüz kekliğe arka tetiği çekemedim. Birini bulamadığım 4 kekliğim var. 5 şokla işimi görüyor. Y. Emre Bey sağ olsun, böyle bir tüfeği bana kazandırdığı için çok şanslıyım. Her zaman çifte derim. Ama yan yana çifte. :)
Sabit şoklu, ejektörsüz, çift tetik bir çifte avcının tüfeğidir. Ejektör ve tek tetik benim pek özümseyemediğim ekstralar. Ayrıca mobil şok da bana pek uymadı. :(
4 ve 2 ya da 5 ve 3  şoklu tüfekler gayet yeterlidir. 32gr fişek ve 7 numara saçma da her ava gider. Yani bende öyle. Sadece 7 numara kullanırım en ağır sıkım da 32gr olur. Çok nadir 33gr ya da 34gr attığım olur ama ömrüm boyunca yarım kutu bile olmamıştır.
Umarım yazdıklarımın yararı olur. Çift tetik yan yana çifteden şaşmayın derim.
Selamlar
Yanyana çifte ile ilgili yorumlarınıza katılıyorum.Çift tetik, ejektörsüz bir çifte tam bir avcı tüfeği..

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 30 Kasım 2012, 22:20:55 »
ewet  sıfır km , yanyana , çift tetik ve enjektörsüz . adam gibi tüfek .  bıldırcına 24 gr 8 veya 9 no atıyorum ben . 30 gr ve üstü mermiyi ise , kışın ve soğuk havalarda kullanmayı tercih ediyorum . ördekte ise 34 gr  2 veye 3 no .. tercih meselesi ... yıllardır edindiğim naçizane tecrübelerim bunlar ... fiyatıda makul geldi . 950 tl ve yeni . otomatiğide bir avcı silahı olarak görmüyorum . sadece domuz avında kullanmak için ideal , yine dediğim gibi tercih meselesi . bir av hayvanına , kendi  şahsi ve vicdani  kanaatimce , 2 elden sonra atılan her mermi katliama girer , ve hayvanın yaşama şansını elinden alır . etik olarakta doğru bulmuyorum otomatikle av yapılmasını ..  takozla sınırlandırılıp , kanunlar çevçeresinde kullanılırsa ne ala ..  yorumlarınız için teşekkür ederim . saygılar . . .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 13 Aralık 2012, 12:27:27 »
bugün itibariyle 202b çift tetik çifteme kavuştum . tüfek , son derece güzel vee yüze mükemmel oturuyor . tüfeği hedefe doğrulttuğunuzda , direkt olarak namlunun ucunda . pozem gibi namluyu havaya dikmiyor . gayet güzel . genel itibariyle , denediğim pozeler , hedefi hemen tutturamıyor , yani , namlu , hedefin üzerinde kalıyordu . ama 200 b yi ilk denediğimde bu sorunun olmadığını gördüm . bu tüfekle ,  ıskalama oranım minimuma düşecek tahminimce .. herkesede gönül rahatlığıyla tavsiye ederim . saygılar . . .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter

resim gönder

barışgökduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 13 Aralık 2012, 20:44:35 »
http://a1212.hizliresim.com/14/f/gvp6w.jpg

Emre bey selamlar,
Bu çifteyi ikinci el aldım ve ahşap kısımlarında çizikler var.Nasıl bir bakım önerirsiniz veya siz böyle bir işlem yapıyormusunuz ücreti mukabilinde.
Saygılar

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
« Yanıtla #19 : 15 Aralık 2012, 09:12:15 »
Barış bey özel mesaj bölümünden kontrol ediniz sevgi ve saygılarımla

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 15 Aralık 2012, 17:37:05 »

free photo hosting .............. işte yeni çiftem .................
image upload................................
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter

resim gönder

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 15 Aralık 2012, 17:43:02 »

upload pics   
host images
online photo sharing[[url=http://postimage.org/image/dbtw8dev5/full/]
image hosting/url]                    :) :) :) :) :) :) bugün 2 çulluk 2 atış .... ıska yokkk , saygılar ...
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter

resim gönder

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 16 Aralık 2012, 14:20:46 »
buda 1995 senesinde almış olduğum 76 namlu kendinden 1 ve 2 no şoklu 1991 model huğlu süperpoze tüfeim ... iki defa üst iğne kırması dışında hiç bir problem çıkarmadı
photo sharing sitesarmadı ...
upload pics
image hosting               huğlu gerçekten çok güzel silahlar yapıyor . 202 b sayfası olmasına rağmen paylaşmak istedim ... saygılar
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2013, 17:01:26 Gönderen: Yusuf SAĞLAM »
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter

resim gönder

Çevrimdışı Musa BALLI

• *
« Yanıtla #23 : 21 Aralık 2012, 23:40:41 »
  Yusuf bey selamlar,  bende 94 yılında üniversitede okurken, öğrenci harçlıklarımı biriktirerek 76 namlu bir tane huğlu poze almıştım 4,5 milyon tl vermiştim hatta. Dayıoğluna, bayağı bir kullandıktan sonra devrettim, oda tüfeğe gözü gibi bakıyor, birde yedek namlu yaptırdı 66 cm mobil şok, dipçik ve el kundağını da yeniletti. Toplamda 450 tl gibi bir ek masraf yaptı ama çok güzel oldu. İlginçtir yeni 66 namlu eski 76 cm den daha uzağa saçma topluyor. İşçilik kalitesi düşmüş olabilir ama teknoloji iler düzeyde artık.
   Arkadaşların dediği gibi çift tetik, düz bir çifte en ideal avcı tüfeği, 66 namlu ve 3-5 yada 2/4 şok yeterli gelir diye düşünüyorum. benim 2 tane yarı otomatik var, 1 nolu şok u nerdeyse hiç kullanmadım. O yüzden 1 e pek gerek yok, hatta bir zaman abd de bir uzman ördek ve kaz avında 1 yerine 3 nolu şok u tavsiye ediyordu.
    Ben malesef 12 çifte yada poze kullanamıyorum, vertigo hastalığı var, geri tepmeden hemen etkileniyorum, baş dönmesi mide bulantısı vs, bu yüzden ikinci el 20 yada 16 huğlu kolluyorum, klasik çifte yada olmazsa poze, geri tepmesi az olur diye 16-20 kalibre istiyorum. ikinci adımda huğluda 3-5 şoklu bir 61 cm yedek namlu yaptırmak, allah nasip ederse.Herkese rastgele, saygılar

« Son Düzenleme: 21 Aralık 2012, 23:45:53 Gönderen: Musa BALLI »
Musa BALLI
1973-Antalya

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 23 Aralık 2012, 12:44:38 »
musa bey , öncelikle geçmiş olsun diyorum , allahtan sağlık sıhhat  diliyorum . bende yeni aldığım çifteme yedek 61 namlu yaptırmayı düşünüyorum çulluk ve bıldırcın için .. ördek içinse 71  namlu yeterli 1 ve 2 no şoklarla . ilk vurduğum ördeği 5 no saçma ile , yaklşık olarak 50 metreden vurmuştum . ördek yere düşmesine rağmen , kaçmaya devam etti . ördeği yakalayıp kestim . eve geldiğimde otopsi yapar gibi inceledim . ördeğin vücudunda , 7 - 8 saçma olmasına rağmen , kanat kırığından düşmüştü .  5 no saçma istenilen etkiyi yaratamıyor , ve arazi müsait olmasa belki yakalayamayacaktım . şunu anladımki , vurulan ördeklerin çoğu , kanat kırığından düşüyor , ince saçma vücutta istenildiği kadar etki yaratmıyor . bu olaydan sonra , 1 ve 2 no saçma atıyorum ördeğe .. 66 namlununda , 76 namlu kadar uzağa sürdüğü konusundada malesef hemfikir olamıyorum sizinle . uzak mesafe atışları içinse 1 ve 2 no şoklar yine tercihim .  huğlunun 20 kalibre pozesini gördüm .. güzel bir tüfekti , sizin için ideal olabilir diye düşünüyorum . sıfır fiyatıda 980 tl . birde yedek namlu yaptırırsanız , başka silaha ihtiyacınız olmaz kanısındayım . selamlar saygılar
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter

resim gönder