Yusuf bey selamlar, bende 94 yılında üniversitede okurken, öğrenci harçlıklarımı biriktirerek 76 namlu bir tane huğlu poze almıştım 4,5 milyon tl vermiştim hatta. Dayıoğluna, bayağı bir kullandıktan sonra devrettim, oda tüfeğe gözü gibi bakıyor, birde yedek namlu yaptırdı 66 cm mobil şok, dipçik ve el kundağını da yeniletti. Toplamda 450 tl gibi bir ek masraf yaptı ama çok güzel oldu. İlginçtir yeni 66 namlu eski 76 cm den daha uzağa saçma topluyor. İşçilik kalitesi düşmüş olabilir ama teknoloji iler düzeyde artık.
Arkadaşların dediği gibi çift tetik, düz bir çifte en ideal avcı tüfeği, 66 namlu ve 3-5 yada 2/4 şok yeterli gelir diye düşünüyorum. benim 2 tane yarı otomatik var, 1 nolu şok u nerdeyse hiç kullanmadım. O yüzden 1 e pek gerek yok, hatta bir zaman abd de bir uzman ördek ve kaz avında 1 yerine 3 nolu şok u tavsiye ediyordu.
Ben malesef 12 çifte yada poze kullanamıyorum, vertigo hastalığı var, geri tepmeden hemen etkileniyorum, baş dönmesi mide bulantısı vs, bu yüzden ikinci el 20 yada 16 huğlu kolluyorum, klasik çifte yada olmazsa poze, geri tepmesi az olur diye 16-20 kalibre istiyorum. ikinci adımda huğluda 3-5 şoklu bir 61 cm yedek namlu yaptırmak, allah nasip ederse.Herkese rastgele, saygılar