Gönderen Konu: tüfege uygun fişeği bulma?  (Okunma sayısı 19467 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mert KARABAŞ

• *
tüfege uygun fişeği bulma?
« : 09 Ocak 2012, 19:43:27 »
bazı tüfekler için sıkısını buldumu yıldızdakı ördeği indirir vb deyimler kullanılıyor tufeğimize uygun sıkıyı nasıl tespit edebılırız,uygun sıkıyı bulmak için nasıl bir calışma yapmayı önerirsiniz?(unutmadan kullandıgım tüfek çifsan 71cm namlu superpoze)
Saygı ve Sevgilerimle...
Mert KARABAŞ
1990 Balıkesir/Burhaniye-İstanbul
05336014165

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
Ynt: tüfege uygun fişeği bulma?
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2012, 20:46:00 »
Mert kardeşim uygun sıkı gittiğin avda av hayvanını ideal mesafede en iyi şekilde alandır hayvan ne yaralı olacak nede paçavra olacak saçmaların ne hayvanın derisine yapışıp kalacak nede hayvanı delip geçecek makbulu hasar vererek içinde kalmasıdır. olay budur...
uygun sıkı arayan avcılar genelde hayvanın yaralı gitmesinden, yaralı düşmesinden,saçma değdiği halde düşmemesinden yada hiç isabet ettiremediklerinden şikayet ederler... daha bir çok ayrıntı olmasına rağmen işin özü bence budur. selamlar....
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2012, 20:51:21 »
uygun sıkı deneme yanılma yöntemi ile bulunur.. hangi ava gideceksen ve o ava hangi mesafede sıkacaksan araziye gideceksin kimilerine göre karton benim görüşüme göre büyükçe bir tenekeyi o mesafeye dikecek ve değişik no ve gramajla atış yapacaksın hedefe en çok saçmayı gönderen ve hedefe en çok zarar veren delen fişeği seçersin.. kartona atarsan fişeğin gücünü yani penetrasyonunu bilemezsin saçmanın hedefe belli bir hız ve güçle vurması gerekir. olay budur umarım yardımcı olmuşumdur. selamlar..
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2012, 20:52:27 Gönderen: Emin OLGAÇ »
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #3 : 09 Ocak 2012, 22:02:35 »
bana göre tufege uygun fişek dıye bırsey yoktur.
tüfek her fişegi sıkar.
tüfek fişek secmez verileni atar . eger uygun şok varsa attııgın fişegin grupmanı iyiyse tüfeginın grupmanı iyise vurusun .
avı öldürmenin en iyi yolu uygun grupmandır .

yıldızlardaki ördegin ölmesı için sacmalrın toplu gidip hayvana  3  5 tane sacma degmesi lazım yada 1 tane sacma kafasına fılan ölümcül yerıne degmeli o bıraz şans tabıkı.

tüfegim fişek secıyor yok deldi gectı ölmedi yok fitillemesi az vs gibi şeyler eski avcıların vuramadıgında sıgıkdıkları şeyler gunumuzde bu tezlerin hepsi cürütüldü.

avına göre fişek tapa şok namlu boyu bunları tuturdunmu tamamdır.

mesela bıldırcın avına 76 namlu 1.3 şok kadeh veya roket tapa ıle giden pek yok gitsede kuşu kıyma yapar zaten.
ne yapıyorlar yakın mesafe avı dıye 5 numara şok takıyorlar varsa kısa namlu bıor veya kece tapa ıle atıs yapıyorlar. uzakdan gıden ördegede tam tersi 76 namlu 1.3 şok vs kullanıyorlar

işin kısası uygun grupman uygun şok olay tmm bence
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
« Yanıtla #4 : 11 Ocak 2012, 10:21:07 »
Genç Kardeşimiz Kadir Topçu gerçekten güzel tesbitler yapmış ve açıklamış. Özellikle "deldi geçti ölmedi" tesbiti şahane...
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 11 Ocak 2012, 17:32:15 »
Emin Bey çok güzel özetlemiş. Aynen katılıyorum. Kadir Bey de güzel açıklamış. Ufacık bir iki ek yapayım. Her fişeğin saçması tenekeyi aynı mesafeden delemeyeceği için bunu her zaman aramasak da olur. Mesela abartı olarak, 11 no saçma tenekeyi delerse bile zor deler.

Kendimiz fişek dolduruyorsak barut hakkını, kapsülü, kovanı ve tapayı test etmek için iri saçmayla tenekeye denenebilir. Yeterli gelirse hızın kafi olduğunu anlarız. Sonra ava uygun saçma ile doldururuz. Bir de dağılımı bir hedefte görmek isteriz. Gerekirse şok değiştirip tekrar deneriz. Hız iyiyse geriye dağılımın iyileştirilmesi kalıyor.

Kendimiz doldurmuyorsak, Emin Bey'in dediğini aynen yapmak yeter bence. Hız zaten çoğu fişekte birbirine yakın. Dağılım da uğraşarak, deneyerek bakılacak. Her zaman, her fişekle beğenen olursa çiftetelli oynayabilir. Herkese rastlamaz.

Delmesi delmemesi de duruma göre değişir. Saçmanın ne kadar tahribat yaptığına bağlı bence. Genelde sert saçmalar hızla geçtiğinde az yamulduğu için enerji bırakmaz denir ama ya yumuşak saçma yamularak geçer giderse ne olacak? Yumuşak saçma yamularak geçip gidiyorsa aşırı hızla çarpmıştır. Eğer sebebi mesafenin yakın olması değilse, muhtemelen kötü de dağılım yapmış olmalıdır. Böyle düşünüyorum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #6 : 11 Ocak 2012, 17:39:18 »
bence tek kursun veya büyük sacmalarda hayvana degınce yamulması tahrıbat gucunü artırıyor ama ufak sacmaalrda pek etkili degil.

hayvanın ölümcül noktasına sacam degdıkden sonra delip gecsede hayvanı öldürür düşünün hayvanın kalbıne sacma degecek ama delıp gectı dıye ölmeyecek veya kafasına .
mesela cok begendıgınız her zamna cansız duşüren tufegınız var fısegıde cok begenıyor tufegınız sacmalarda delıp gecmıyor attınız hayvanın kanadına degdı veya bacagına hadi o hayvan ölsün bakalım ölüyormu .

ölümcül yerine geldıkden sonra  hayvan ölür.
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 11 Ocak 2012, 17:56:29 »
bir çok firma var fişek üreten...çoğu malzemeleri aynı üreticlierden temin ederek fişek dolduruyor.birbirlerinden farkları yok..ancak bazı özel fişekler gerçektende fark yaratıyorlar..

fişek önerisi yapıyorum bir arkadaş memnun kalıyorsa diğer bir arkadaş aynı tüfek kullansa bile memnun kalamayabiliyor.kendine bahane bulmadığı gibi fişeğe bahane buluyor.

bu yüzden fişek tüfek seçimleri yaparken kim ne diyordan ziyade iyi bir gözlemci iyi bir incelemeci olmak gerekiyor.ustaları takip edip iyi bir tüfek atıcısı olmakta gerekiyor.mesafe hesaplamadan kuş menzile girmeden atış yapıp bu fişek iyi değil demek çok kolay...
ölümcül bölgeden vurulmayan avların defalarca gittiği gibi aynı fişekle çok iyi verim aldığımızda olur.

tüfeğimizin şoku namlu boyu ve gittiğimiz ava göre fişek kullanmalıyız. 36 gram ile üveyk avı hoş olmaz mesela..
şimdi avcıların işi daha kolay bir çok firma ava uygun fişek üretiyor.eskiden kendimiz doldurmak zorunda idik.yıllarca trap fişeğimizi bile kendimiz doldurduk.

• Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Barış KAVUNCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 14 Ocak 2012, 14:35:42 »
 Arkadaşım bende ilk ava çifsan süper pozeyle başlamıştım. Çok güzel sıkı seçmeyen her ava uygun bir tüfek bence. Fakat son çıkanlarını elime aldığımda eski çifsanla alakası yoktu. Biraz kaliteyi düşürmüşler gibi geldi. Ben 91 senesinde almıştım. Yazın üveyik bıldırcında ve keklikte 32 gr RC kışın keklikte 34 Gr RC 2, tavşanda 33 gr RC S4 ve ördekte 35-36 Gr RC JK6 kullanırdım. Yaralı giden keklik av çok nadir olurdu. O da benim hatamdan dolayı. Ya uzak atmışımdır ya da nişan hatasından dolayı. Kendi yaptığım sıkılarla da 1.45 gr barut power piston tapa 32 gr saçmayla kekliklerin tozunu baya attırdım. Şöylede birşey var yazında bazen 34 gr ile keklik veya bıldırcın ya da kışın soğuğunda 32 gr saçmalı dolularla da çok ördek vurdum. hiç ben vurmam demedi. Ama genede havaya ve ava göre fişek ve şok seçmek her zaman en doğrusu olur. Selamlar.
Barış KAVUNCU 1977-İzmir - İkamet Bodrum 538 5909925

Çevrimdışı İlhan SÖZEN

• *
  • avı çocuklarımızdan ödunc aldık dededen mıras deği
« Yanıtla #9 : 14 Ocak 2012, 15:13:21 »
mert kardeşim bende aynı tufekle avlanıyorum 33 gr yaf jk6 bior tapa da çulluk da neredeyse boş geçmedim bi kutu al dene pişman olmazsın dediğim gibi cullukta denedim sadece başka avlarda nasıl bilmiyorum ,,FATSADAN SEVGİLERLE
İlhan SÖZEN
1989 ordu

hosting images

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #10 : 14 Ocak 2012, 15:19:30 »
Bende YAF (YAVAŞÇALARIN) AV  fişekleriini 2 yıldır kullanıyorum hiç problem yaşamadım. Herkese tavsiye ederim.  Yete rki tüfeğiniz eskilerin dediği gibi fişeği sevsin.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Ahmed DEMİRTAŞ

• *
« Yanıtla #11 : 14 Ocak 2012, 15:37:16 »
B&P KULLANIYORUM ,KIŞIN 5-6 NUMARA HEM KEKLİK HEMDE TAVŞANA ATIYORUM, 32 -30 GRAM KESİNLİKLE SORUN OLMAZ
Ahmed DEMİRTAŞ
1975 İSTANBUL

Çevrimdışı Mert KARABAŞ

• *
« Yanıtla #12 : 14 Ocak 2012, 17:20:37 »
cevaplarınız için tesekkur ederım...
sorumu sormamdaki neden tahtalının kendısınden cok tuyu dusmesıne ragmen kendısının dusmemesıydı.32 gr rc 3 no yada 33 gr rc 4 no kullanmıstık sanırım fısek numaralarımızı degıstırsek ıyı olucak...
Mert KARABAŞ
1990 Balıkesir/Burhaniye-İstanbul
05336014165

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #13 : 14 Ocak 2012, 17:30:25 »
Şahsi fikrim eğer bir fişekten Memnunsanız o fişekten Koli olarak temin edinin çünki daha sonra bulma sıkıntısı yaşıyoruz :)
Tahtalıya 4 no bence falza  6-5 No yeterli gelir diye düşünüyorum. Ayrıca 33 gram yada 34 gram uygundur keçe tapa fişek tavsiye ederim ....
Ben Keklikte 71 namlu çifte tüfeğimle Bornaghi 33 gram keçe tapa 6 no kullanıyorum gayat güzel ve RC Sipe 32 gram 6-7 no kullanıyorum , yine RC S4 33 gram 6 no , RC Jk6 35 gram 5-6 no bu fişeklerde güzel hızlı fişekler tavsiye ederim ... Ben Keklikde kullanıyorum ama Tahtalı Avında uygun olacağını düşnüyorum...
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2012, 17:52:42 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #14 : 14 Ocak 2012, 18:45:19 »
Mert kardeş bende bir dönem ÇİFSAN kullandım,hazır fişeklerden en iyi verimi RIO ile aldım.Bir dönem kendim fişek doldurdum,onda da MKE  1,50 barut 30 gr.saçma pover tapa ile yazın üveyik ve bıldırcın da çok iyi verim almıştım.Kış için bişey diyemiyorum.Fakat RIO yu bir dene.Selamlar.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 15 Ocak 2012, 00:15:48 »
cevaplarınız için tesekkur ederım...
sorumu sormamdaki neden tahtalının kendısınden cok tuyu dusmesıne ragmen kendısının dusmemesıydı.32 gr rc 3 no yada 33 gr rc 4 no kullanmıstık sanırım fısek numaralarımızı degıstırsek ıyı olucak...
Aynı olay benim başıma geldi bugün,tahtalı çok saçma taşır diye avrupa fişek aldım yanıma,vurulan 50-100 metre öteye düşüyor..ME-CA ve YAF 'ı bir ateşledim..gör o tahtalıların halini..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 16 Ocak 2012, 10:19:02 »
Ahmet Bey hangi fişeği kullandınız?
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 18 Ocak 2012, 00:35:21 »
Ahmet Bey hangi fişeği kullandınız?
ME-CA kullanıyorum..32gramı geçmiyorum..YAVAŞÇALARDA iyi..tahtalı için 5-6 nolar iyi geliyor..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 18 Ocak 2012, 10:49:06 »
Avrupa ısrarla 36 gram 6 numara doldurur tahtalı fişeğini..bende en çok onu kullanırım süperpoze tüfeklerde çok iyi randıman aldım .şimdi otomatikte 34 gram 6 da kullandım.yaf ın eski şeffaf yeşil 34 gram 6 no fişeği cheedite barutu drago tapa ile doluydu gerçekten iş yapıyordu.tekrar aynı fişeği kullanmak istedim ancak bu sefer yaf kapsüşünden barutuna tapaya kadar fişeği değiştirmiş 34 / 6 ama daha önceki fişekle alakası yoktu .yerli sanayi fişeklerini işte bu yüzden bir türlü ısınamıyorum.her partide fişek değiştirilirmi ya...

tahtalıya en .ok

Winchester Super speed 4-5-6 36 gram
Winchester Special Pigeon 36 gram 6 no
Remington hevy dove 32 gram 6 no
Lambro bLUE(s4) 34 GRAM 5 no
kullandım.şu an lambro ve winchester kullanıyorum öyle yaralı gitme olayı olmuyor.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #19 : 18 Ocak 2012, 12:04:47 »
Avrupa ısrarla 36 gram 6 numara doldurur tahtalı fişeğini..bende en çok onu kullanırım süperpoze tüfeklerde çok iyi randıman aldım .şimdi otomatikte 34 gram 6 da kullandım.yaf ın eski şeffaf yeşil 34 gram 6 no fişeği cheedite barutu drago tapa ile doluydu gerçekten iş yapıyordu.tekrar aynı fişeği kullanmak istedim ancak bu sefer yaf kapsüşünden barutuna tapaya kadar fişeği değiştirmiş 34 / 6 ama daha önceki fişekle alakası yoktu .yerli sanayi fişeklerini işte bu yüzden bir türlü ısınamıyorum.her partide fişek değiştirilirmi ya...

tahtalıya en .ok

Winchester Super speed 4-5-6 36 gram
Winchester Special Pigeon 36 gram 6 no
Remington hevy dove 32 gram 6 no
Lambro bLUE(s4) 34 GRAM 5 no
kullandım.şu an lambro ve winchester kullanıyorum öyle yaralı gitme olayı olmuyor.

kalite maşallah hepsi performans gösteren fişekler....  rc jk6 35 gram 6 no da tahtalıdan toz çıkartır selam...
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdışı Recep BAŞARAN

• *
« Yanıtla #20 : 18 Ocak 2012, 12:11:56 »
BU YAZ BAŞIMA GELEN Bİ OLAYI ANLATAYIM. ÜVEYK AVINDA ÜZERİME GELEN ÜVEYE ÇOK GÜZEL ATIŞ YAPMAMA RAĞMEN HAYVAN HAVADA HAFİF BİR YALPALADI UÇUŞUNA DEVAM ETTİ. ISRARLA TAKİP ETTİM 200 MT İLERİDE SÖĞÜTLÜĞE KONDU AMA KONDUĞU DALIN ALT DALLARI SANKİ KIPIRDADI GİBİ GELDİ. ÜŞENMEDİM GİTTİM BAKTIM SÖGÜT AĞACININ ALTİ DERE YATAĞI SIK DİKENLİK OLMASINA RAĞMEN SANSIMA KUŞ AĞACA KONAMAMIŞ KANATLARI AÇIK Bİ ŞEKİLDE KÜÇÜK AÇIKLIK Bİ ÇİMENİN ÜZERİNE YÜZÜKOYUN DÜŞÜP ÖLMÜŞ. BU OLAY AVDA BU SENE BİKAÇKERE BAŞIMA GELDİ. BUNU YAŞLI Bİ AVCIYLA PAYLAŞTIĞIMDA ODA BAŞINDAN GEÇEN Bİ OLAYI ANLATTI. SABAH ÜVEYK AVI YAPIP MOLA VERMEK İÇİN SÖĞÜTLÜK Bİ  ÇEŞME ALTINA GİTTİKLERİNDE 10 NUN ÜZERİNDE ÜVEYİ SÖĞÜTLERİN ALTINDAN TOPLAMIŞLAR. ÖZELLİKLE YAZ AVLARINDA SAÇMA KUŞU DELİP GEÇİYOR HAYVANDA GİDEBİLDİĞİKADAR GİDİYOR GİTTİĞİ YERDEDE ÖLÜYOR. ŞU Bİ GERÇEK ÜVEĞE ATTIĞIMIZ FİŞEKLERİN %80 İ KUŞA İSABET EDİYOR HAYVAN DÜŞMESEDE YARASI SOĞUYUNCA GİTTİĞİ YERDE ÖLÜYOR.  
Recep BAŞARAN
1961 BURSA

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #21 : 18 Ocak 2012, 12:22:29 »
BU YAZ BAŞIMA GELEN Bİ OLAYI ANLATAYIM. ÜVEYK AVINDA ÜZERİME GELEN ÜVEYE ÇOK GÜZEL ATIŞ YAPMAMA RAĞMEN HAYVAN HAVADA HAFİF BİR YALPALADI UÇUŞUNA DEVAM ETTİ. ISRARLA TAKİP ETTİM 200 MT İLERİDE SÖĞÜTLÜĞE KONDU AMA KONDUĞU DALIN ALT DALLARI SANKİ KIPIRDADI GİBİ GELDİ. ÜŞENMEDİM GİTTİM BAKTIM SÖGÜT AĞACININ ALTİ DERE YATAĞI SIK DİKENLİK OLMASINA RAĞMEN SANSIMA KUŞ AĞACA KONAMAMIŞ KANATLARI AÇIK Bİ ŞEKİLDE KÜÇÜK AÇIKLIK Bİ ÇİMENİN ÜZERİNE YÜZÜKOYUN DÜŞÜP ÖLMÜŞ. BU OLAY AVDA BU SENE BİKAÇKERE BAŞIMA GELDİ. BUNU YAŞLI Bİ AVCIYLA PAYLAŞTIĞIMDA ODA BAŞINDAN GEÇEN Bİ OLAYI ANLATTI. SABAH ÜVEYK AVI YAPIP MOLA VERMEK İÇİN SÖĞÜTLÜK Bİ  ÇEŞME ALTINA GİTTİKLERİNDE 10 NUN ÜZERİNDE ÜVEYİ SÖĞÜTLERİN ALTINDAN TOPLAMIŞLAR. ÖZELLİKLE YAZ AVLARINDA SAÇMA KUŞU DELİP GEÇİYOR HAYVANDA GİDEBİLDİĞİKADAR GİDİYOR GİTTİĞİ YERDEDE ÖLÜYOR. ŞU Bİ GERÇEK ÜVEĞE ATTIĞIMIZ FİŞEKLERİN %80 İ KUŞA İSABET EDİYOR HAYVAN DÜŞMESEDE YARASI SOĞUYUNCA GİTTİĞİ YERDE ÖLÜYOR.   

Recep bey her yiğidin  bir yoğurt yiyişi vardır bizler  saçmanın kuşun içerisinde kalıp enerjisini kuşa verip darbe etkisi yaparak anında çaput gibi düşmesini isteriz böyle fişek seçer tüfek şok namlu seçimini buna göre yaparız.. yukarıdaki yorumları okursanız buna katılmayan arkadaşlarımız var.. şu an yazdığınız ne demek istediğimizi anlatıyor..  herkesin bir doğrusu ve seçimi vardır. bize düşen rastgele demektir. selamlar....
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 18 Ocak 2012, 19:22:05 »
kalite maşallah hepsi performans gösteren fişekler....  rc jk6 35 gram 6 no da tahtalıdan toz çıkartır selam...

her ne hikmetse jk6 fişeklerden hiç bir zaman verim alamadım :(    ördeğe attım yaralı düştü gölmarmarada...
bir gün soğuk bir günde tahtalı avında yaklaşık 15 kadar rc 35 gram jk6 fişek attım tek bir yaralı kuş zor vurdum onu da bulamadım.arkadan hemen winchester superspeed ile cansız 4 tahtalı düşürdüm.o günden beri jk6 fişekleri kullanmam  :)
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 18 Ocak 2012, 19:36:59 »
ME-CA kullanıyorum..32gramı geçmiyorum..YAVAŞÇALARDA iyi..tahtalı için 5-6 nolar iyi geliyor.  ahmet abime  katılıyorum 5  6 numara  32gr bencede tatminkar.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #24 : 18 Ocak 2012, 22:35:35 »
her ne hikmetse jk6 fişeklerden hiç bir zaman verim alamadım :(    ördeğe attım yaralı düştü gölmarmarada...
bir gün soğuk bir günde tahtalı avında yaklaşık 15 kadar rc 35 gram jk6 fişek attım tek bir yaralı kuş zor vurdum onu da bulamadım.arkadan hemen winchester superspeed ile cansız 4 tahtalı düşürdüm.o günden beri jk6 fişekleri kullanmam  :)

polat bey face de bir arkadaş paylaşmıştı dehşet bir ördek batü avı idi yüzlerce ördek vuruldu  fişekleri bariz bir şekilde gösterdiler kullandıkları süperpozede vardı çiftede vardı otomatikte vardı winchester süperspeed 36 gr 10 lu paketler ördekler havada can veriyordu benimde bir zamanlar bulabildiğim winchester standart 34 gram fişeklerde öyleydi.. o fişekleri şimdi bulamıyoruz jk6 da işimizi görüyor en iyi fişekte tüfekte verim aldığındır. selam..
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)