Gönderen Konu: .......LUKAS ............. (Murat AKGÜN)  (Okunma sayısı 31976 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat AKGÜN

• Free Üye
  • *
.......LUKAS ............. (Murat AKGÜN)
« : 08 Ocak 2012, 21:51:33 »
Degerli avcı dostlarım ARION,nu kaybettikten sonra bir çok damızlıgım olmasına ragmen , farklı bir erkek damızlıgım olması için araştırmalara başladım. Degerli ustam ve abim KADİR MEMİŞ le görüştüm . Bana ARION varken tavsiye etmiş oldugu pointeri hiç kaçırmamamız gerektigini söyledi, gereklli görüşmeleri yaptı ve artık türkiyede iki büyük üreticilerin imzasını taşıyan SEMEGHİNİ ve DELVENTO kanlarından gelen LUKAS RAJKAL ı ülkemize getirdik . Emek ve desteginde dolayı KADİR MEMİŞe teşekkürlerimi sunarım..
LUKAS geldigi günden bugüne güzel işler yaptı ÇORLU ırk standartları yarışmasında MÜKEMMEL DAMIZLIK ünvanı alarak birinci oldu  .. ve bu arada çorlu da göstermiş oldugu misafir perverlikten dolayıda ANIL AKGÜL kardeşimede ve çorluda ki tüm dostlarıma teşekkür ederim..

Kadir abim iyi bir keklik avcısı oldugunu söylemişti sagolsun fermasında keklik ve çulluk vurmakta nasip oldu ve LUKAS huzurlarınızda.. :D

şu alttaki videoya degerli dostum HASİP ALPARSLANnın yazısını eklemek isterim

Yalvaçta normal şartlarda sert geçen kışın, pekte soğuk olmayan bir Çarşamba sabahıydı. Bugün ısısını ve ışıklarını bonkörce bizimle paylaşacağına inandığımız güneş, henüz göstermemişti sıcak yüzünü yalvaç sokaklarına ki, o alacakaranlıkta bizde bir telaş vardı. Hafif ehli keyfliğin verdiği rahatlıktan olsa gerek çorbacıyıda unutmamıştık bu telaşenin içinde. Yataktan yeni kalktığımızın apaçık isbatı olan kıpkırmızı gözlerimizle daldık çorbacıya. Garsonun şaşkın bakışları içinde masamıza doğru ilerlerken “korkma sadece bir tas çorba içmeye geldik” deme ihtiyacı hisstettim içimden. Çorbaları içtik içmesine de, ehl-i keyfiz dedikya yalvaçta çınaraltı diye tabir edilen asırlara şahitlik etmiş o bin yıllık koca çınarın altında bir bardak çay içmeden ava mı çıkılırmış? Sabahın seherinde henüz yalvaç ahalisiyle hemhal olmamış çınaraltı meydanının sessizliğini Murat Ağabeyin “kahveci buraya iki çay” nidası bozmuştu. Göz rengimizden hafif daha koyu olan çaylarımızı içtikten sonra tuttuk dağların yolunu. Nihayet varmıştık meraya. Tüfekler hazırlandı, köpekler salındı. Geze geze bitiremeyeceğimi sandığım dağlarla alay eden bir pointer koşuyordu önümde. LUKAS! Avcılığı bence en güzel anlatan atasözlerinden biri şudur. Nasipse gelir şamdan yemenden, nasip değilse ne gelir elden. Bugün biraz şansımız olmalı ki meraya girer girmez bir alay keklik uçurduk önümüzden. Onun heyecenıyla bir yandan alayın gittiği yöne doğru yürüyor, bir yandan da nerelere konabileceğini kestirmeye çalışıyorduk. Alayı bulmanın hırsıyla olacak bir an Murat ağabeyle arayı açtığımı farkettim. Murat ağabeyin hayli aşağıda kaldığını farkettiğimde hem biraz dinlenmek hemde lukası gözlemek maksadıyla oraya dönmüştüm ki lukastaki değişikliği farkettim. Aynı değişikliği Murat ağabeyde farketmiş olacak ki tüfeğini hazırlamak yerine kamerasını çıkarmıştı. Derken Lukas ferma. Şu an ne kadar kolaydı terennümü. Lukas ferma. Oysa o anda nasıldı? Kararmıştı heryer. Sadece lukas vardı odak noktamda. Örsmü düşmüştü gökten yere, neydi köpeğin bu hali? Titreyen dizlerle ona doğru adımlar atmaya başladım. Attığım adımlarla ayaklarımın altında ezilen kuru otların hışırtısı bir gerilim müziği gibi çınlıyordu kulaklarımda. Her adım farklı bir heyecan, farklı bir kalp kıpırtısıydı. O öyle bir andır ki göğüs kafesine eliyle destek vermek ister insan, fırlayıp gitmesin diye kalp. Her şey bitmiş, yok olmuş ve sadece üç şey kalmıştı küre-i arzda. Ben, Lukas ve nerede olduğunu tam olarak kestiremediğim bir alay keklik. Adımlarım sıklaşmış ve bir o kadarda ürkekleşmişti. Sağ elimle adeta kabzanın yerinde durup durmadığını denetleyip duruyordum. Önce cici parmağım, son olarakta işaret parmağım kabza burada yerinde diyordu. Ve sonrası… ne bir çığ bulutu yuvarlanıyordu derin vadiye, ne de gökler gürlüyordu. Sadece sekiz kadar keklik parlamıştı çalının içerisinden. Sonrası malum. Ve birden her şey eski haline dönüverdi. Yer gök aydınlandı,  kulağımda çınlayan o gerilim fonu sustu ve her şey yeniden suret kazanmaya başladı. Rahatlamıştık. Lukas işte böyle bir anı bize yaşatan pointerdir.
   NOT:  bu konuda seyrettiğiniz ilk video aynen bu şekilde çekilmiştir.  Tabi ben affınıza sığınarak olayı biraz hikayeleştirdim. Bütün avcı dostlarımızın hayatlarında belkide yüzlerce kez yaşadığı bu anı benim gözümle anlattım. Böylesine güzel bir anı bana yaşatan Akgün Av Köpeklerinin sahibi Murat Akgün’e teşekkür ediyorum…

« Son Düzenleme: 09 Ocak 2012, 16:03:32 Gönderen: Murat AKGÜN »
Murat AKGÜN
1981-ısparta/Yalvaç cep: 0 533 212 42 22     

Çevrimdışı Erhan ACAR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: .......LUKAS ............. (Murat AKGÜN)
« Yanıtla #1 : 08 Ocak 2012, 21:58:54 »
KARDEŞİME EN GÜZELLERİ YAKIŞIR... UZUN SÜREDİR TAKİP ETTİĞİM Bİ POİNTERDİ LUKAS, BÖYLE DEĞERLİ Bİ DOSTUMDA OLMASI AYRI Bİ GURUR BENIM İÇİN..... TEBRİK EDERİM KARDEŞİM.. TÜM POİNTER  SEVERLERE HAYIRLI UĞURLU OLSUN..
Erhan ACAR
BODRUM MUĞLA/İstikamet Diyarbakır

[url=ht

Çevrimdışı Tarık ÖSTLÜER

• Onursal Üyemiz
  • zordur dağcı olmak
« Yanıtla #2 : 08 Ocak 2012, 22:15:01 »
Süper videolarda lukasa yakışmış hakkını vermiş...
Tarık ÖSTLÜER
1982 MANİSA

Çevrimdışı Alpaslan ASLAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 08 Ocak 2012, 22:15:05 »
murat kardeşim hayırlısı olsun güle güle besle güzel kan güzel pointer.altın sarrafın elinde işlendikçe güzelleşir selamlar.
Alpaslan ASLAN
1974 izmir-Buca 0535 275 23 14

Çevrimdışı Fatih YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Beypazarı/ANKARA 1979 0533 394 71 93
« Yanıtla #4 : 08 Ocak 2012, 22:17:34 »
sevgili murat; lukas canlı olarak ta gördüğüm çok güzel bir pointer. inşallah hem av hem damızlık olarak çok iyi işler çıkaracağına eminim. pointer severlere hayırlı uğurlu olsun. MAŞALLAH
(Bu arada resimde görünce söylemek istedim. bu pazar eskişehirden murat erdoğan ve ümit hocayla beraberdik. murat köpeğin avını anlata anlata bitiremedi:)  buna seterlerde dahil:) )
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2012, 22:23:43 Gönderen: Fatih YILMAZ »
Fatih YILMAZ 1979
BEYPAZARI- ANKARA 0533 394 71 93

Çevrimdışı Ramazan KOYAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 08 Ocak 2012, 22:22:05 »
DAİM OLSUN... MURAT BEY KARDEŞİM...SÖYLENECEK PEK FAZLA BİR ŞEY YOK.. :)
 YÜCE YARADAN CAN PEKLİĞİ VERSİN...... O0
Ramazan KOYAK
1978  Fethiye/MUĞLA 

Çevrimdışı Fatih PARPAR

• *
« Yanıtla #6 : 08 Ocak 2012, 22:30:17 »
maşallah videolar ve resimler her şeyi anlatıyor. fazla söze gerek yok. hayırlı uğurlu olsun murat abi...
Fatih PARPAR
1987 ısparta/yalvaç

Çevrimdışı Mustafa ORDU

• Free Üye
  • *
  • ORDULU AV MARKET
« Yanıtla #7 : 08 Ocak 2012, 22:30:32 »
ARİON Türkiye'de isminden en güzel şekilde bahsettiren bir pointerdi ama LUKAS onuda gölgesinde bırakacak kadar güzel bir giriş yaptı. Avıyla ve adıyla her yerde konuşulacak kadar güzel bir pointer. Ve Murat abi sen bu işi hakkını vererek yapıyorsun. Para ise para, zaman ise zaman, emek ise emek,av ise av; bir yetiştiricide olması gereken herşeye sahipsin. Ustaların bir sözü vardır kötü köpek yoktur kötü yetiştirci vardır. Ama senin ekip tam anlamı ile muhteşem...
İYİ KÖPEKLER ve İYİ YETİŞTİRİCİSİ. Yolun her daim açık olsun abicim...
ORDULU AV MARKET - Mustafa ORDU -1984-
Elmalı / Antalya 0544 356 6252

Çevrimdışı Volkan YOLCU

• Volkan YOLCU
  • Müdavim Üyemiz
  • Dürüst Olan Hep Kazanır...
    • İZMİR AV KÖPEĞİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
« Yanıtla #8 : 08 Ocak 2012, 22:34:22 »
Sevgili Murat kardeşim canı gönülden takdir ediyorum seni kısa sürede güzel işler böyle olur.Yanlız avın son demlerinde şu vidyo olaylarına biraz önem ver bunlar beklenen güzel şeyler.Herşey gönlünce olsun canım kardeşim izmir den kucak dolusu sevgiler.
Volkan YOLCU
       İZMİR
0 505 632 39 73
              https://www.facebook.com/avkopegimcom

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 08 Ocak 2012, 22:47:40 »
Maşallah abi üzüntünüzü biraz hafifletmiştir. çok güzel bir köpek
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

Çevrimdışı Nazım AKGÜN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 08 Ocak 2012, 22:53:18 »
KARDEŞİME EN GÜZELLERİ YAKIŞIR... UZUN SÜREDİR TAKİP ETTİĞİM Bİ POİNTERDİ LUKAS, BÖYLE DEĞERLİ Bİ DOSTUMDA OLMASI AYRI Bİ GURUR BENIM İÇİN..... TEBRİK EDERİM KARDEŞİM.. TÜM POİNTER  SEVERLERE HAYIRLI UĞURLU OLSUN..

güzel kardeşim sana en güzellleri yakışır inşallah beklentilerini fazlası ile karşılar arionu yokluğunu unuttuurinşallah.
Nazım AKGÜN  12.03.1984 ortakentyahşi /BODRUM 0537.439.61.82

Çevrimdışı Kadir SARI

• Çolak 43
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 08 Ocak 2012, 23:02:58 »
Murat kardeşim tebrik ederim çok güzel bir damızlık daha getirip çeşitlere bir tanesini daha eklemişsin.Senin gibi bu işe gönül veren dostlara en iyileri yakışır.
Eeee önünde kalite köpek oldumu video çekmekte ayrı bir zevk olsa gerek....
Kadir SARI
1967 Emet KÜTAHYA
Tel.0 543 603 29 02

***** ŞİVA - LEXUS - BARBY *****

Çevrimdışı Fehmi TALAN

• *
« Yanıtla #12 : 08 Ocak 2012, 23:08:37 »
Murat kardeşim LUKAS mükemmel bir pointer olduğunu yarışmalarda almış olduğu derecelerle ve görmüş olduğumuz av performansıyla mükemmel olduğunu kanıtlamıştır,Hayırlı uğurlu olsun,uzun yıllar bereaber avlanır fermasında daha çok kınalı lar avlarsın inşallah.Yalvaç a selamlar...
Fehmi TALAN
1971MANİSA                                                    RİBOT

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 08 Ocak 2012, 23:12:01 »
yakışır murat....

yine bomba transfer yapmışsın.....

serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587

Çevrimdışı Kerem BAYDAR

• *
« Yanıtla #14 : 08 Ocak 2012, 23:27:55 »
HAYIRLI OLSUN MURAT BEY YİNE BOMBA GİBİ SÜPER BİR TRANSFER
Kerem BAYDAR
1985 TRABZON

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #15 : 09 Ocak 2012, 00:01:24 »
Değerli avcı kardeşim, Murat  sen bu işlerin duayenisin. Hayırlı ve uğurlu olsun. Senin adına sevindim.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Yusuf ÇOBAN

• *
« Yanıtla #16 : 09 Ocak 2012, 00:24:24 »
gercekdende süper videolar  gözlermiz kamastı  izlerken 
Yusuf ÇOBAN
1985 antalya /kumluca /mavikent

Çevrimdışı Uğur TUZCU

• *
« Yanıtla #17 : 09 Ocak 2012, 01:21:19 »
Murat abim fiziğiyle olsun burnuyla olsun çok güzel bir köpek ve çok sağlam kanlardan geliyor ülkemizde böyle damızlıkların olması gurur verici bişey emeğine sağlık abi
Uğur TUZCU
1990-Bilecik/Bozüyük
05557433449
KIF POİNTER IRK DERNEĞİ BOZÜYÜK ŞUBESİ GENEL SEKRETERİ

Çevrimdışı Eşref YILDIZ

• *
  • POİNTER HERZAMAN :)
« Yanıtla #18 : 09 Ocak 2012, 08:47:51 »
abiiiii allahım gonlune gore versın herseyde bır hayır vardırr
yeniii gozdemızz lukass
su gozluklerın bana gondersene ıyı atıslar yapıyor hee :D :D
ESREF YILDIZ SAMSUN CARSAMBA 1987

resim yülke

Çevrimdışı İbrahim ÖZEL

• *
« Yanıtla #19 : 09 Ocak 2012, 10:07:19 »
Senin gibi pırlanta değerinde bir insana böyle yakutlar yakışır kardeşim. Hayırlı uğurlu olsun.
İbrahim ÖZEL 05304684000
[email protected] 1976 Bursa-Adana  

Çevrimdışı Adnan DEMİRAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 09 Ocak 2012, 11:36:47 »
Murat bu ne hız gelir gelemez.Yarışmalarda dereceler keklik avında fermalar videolar Arionun üzüntüsünü erken unutturacak
sana LUKAS
Bizede sölenecek fazla söz bırakmamışsınız zaten herşey yukarıdaki resim ve videolarda anlatıyor kendini

Hayırlı uğurlu olsun .Tebrik ederim seni
Adnan DEMİRAT
1981 Tavşanlı KÜTAHYA

Çevrimdışı Faruk KORKMAZ

• *
  • ''HUNTİNG FOREVER''
« Yanıtla #21 : 09 Ocak 2012, 14:35:32 »
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun çok güzel bir pointer.Maşallah...
Faruk KORKMAZ
1992 Çaycuma/ZONGULDAK
0543 957 55 26
[email protected]

''ALAYINA FERMA,ÖLÜMÜNE POİNTER''

Çevrimdışı Mehmet DEREBAĞ

• *
    • www.kurzhaar-von-konya.com
« Yanıtla #22 : 09 Ocak 2012, 14:54:45 »
Yeni köpeğin Lukas'ı çok beğendim,
Allah nazarladan saklasın sevgili Murat kardeşim.
Bu güzel kanları Ülkemize kazandırdığın için ayrıca seni tebrik ve taktir ediyorum.

Saygı ve Selamlarımla
Mehmet Derebağ
Mehmet DEREBAĞ
1967 KONYA             www.kurzhaar-von-konya.com
MD- TESTERE

Çevrimdışı Hasip ALPARSLAN

• *
« Yanıtla #23 : 09 Ocak 2012, 14:55:05 »
   Yalvaçta normal şartlarda sert geçen kışın, pekte soğuk olmayan bir Çarşamba sabahıydı. Bugün ısısını ve ışıklarını bonkörce bizimle paylaşacağına inandığımız güneş, henüz göstermemişti sıcak yüzünü yalvaç sokaklarına ki, o alacakaranlıkta bizde bir telaş vardı. Hafif ehli keyfliğin verdiği rahatlıktan olsa gerek çorbacıyıda unutmamıştık bu telaşenin içinde. Yataktan yeni kalktığımızın apaçık isbatı olan kıpkırmızı gözlerimizle daldık çorbacıya. Garsonun şaşkın bakışları içinde masamıza doğru ilerlerken “korkma sadece bir tas çorba içmeye geldik” deme ihtiyacı hisstettim içimden. Çorbaları içtik içmesine de, ehl-i keyfiz dedikya yalvaçta çınaraltı diye tabir edilen asırlara şahitlik etmiş o bin yıllık koca çınarın altında bir bardak çay içmeden ava mı çıkılırmış? Sabahın seherinde henüz yalvaç ahalisiyle hemhal olmamış çınaraltı meydanının sessizliğini Murat Ağabeyin “kahveci buraya iki çay” nidası bozmuştu. Göz rengimizden hafif daha koyu olan çaylarımızı içtikten sonra tuttuk dağların yolunu. Nihayet varmıştık meraya. Tüfekler hazırlandı, köpekler salındı. Geze geze bitiremeyeceğimi sandığım dağlarla alay eden bir pointer koşuyordu önümde. LUKAS! Avcılığı bence en güzel anlatan atasözlerinden biri şudur. Nasipse gelir şamdan yemenden, nasip değilse ne gelir elden. Bugün biraz şansımız olmalı ki meraya girer girmez bir alay keklik uçurduk önümüzden. Onun heyecenıyla bir yandan alayın gittiği yöne doğru yürüyor, bir yandan da nerelere konabileceğini kestirmeye çalışıyorduk. Alayı bulmanın hırsıyla olacak bir an Murat ağabeyle arayı açtığımı farkettim. Murat ağabeyin hayli aşağıda kaldığını farkettiğimde hem biraz dinlenmek hemde lukası gözlemek maksadıyla oraya dönmüştüm ki lukastaki değişikliği farkettim. Aynı değişikliği Murat ağabeyde farketmiş olacak ki tüfeğini hazırlamak yerine kamerasını çıkarmıştı. Derken Lukas ferma. Şu an ne kadar kolaydı terennümü. Lukas ferma. Oysa o anda nasıldı? Kararmıştı heryer. Sadece lukas vardı odak noktamda. Örsmü düşmüştü gökten yere, neydi köpeğin bu hali? Titreyen dizlerle ona doğru adımlar atmaya başladım. Attığım adımlarla ayaklarımın altında ezilen kuru otların hışırtısı bir gerilim müziği gibi çınlıyordu kulaklarımda. Her adım farklı bir heyecan, farklı bir kalp kıpırtısıydı. O öyle bir andır ki göğüs kafesine eliyle destek vermek ister insan, fırlayıp gitmesin diye kalp. Her şey bitmiş, yok olmuş ve sadece üç şey kalmıştı küre-i arzda. Ben, Lukas ve nerede olduğunu tam olarak kestiremediğim bir alay keklik. Adımlarım sıklaşmış ve bir o kadarda ürkekleşmişti. Sağ elimle adeta kabzanın yerinde durup durmadığını denetleyip duruyordum. Önce cici parmağım, son olarakta işaret parmağım kabza burada yerinde diyordu. Ve sonrası… ne bir çığ bulutu yuvarlanıyordu derin vadiye, ne de gökler gürlüyordu. Sadece sekiz kadar keklik parlamıştı çalının içerisinden. Sonrası malum. Ve birden her şey eski haline dönüverdi. Yer gök aydınlandı,  kulağımda çınlayan o gerilim fonu sustu ve her şey yeniden suret kazanmaya başladı. Rahatlamıştık. Lukas işte böyle bir anı bize yaşatan pointerdir.
   NOT:  bu konuda seyrettiğiniz ilk video aynen bu şekilde çekilmiştir.  Tabi ben affınıza sığınarak olayı biraz hikayeleştirdim. Bütün avcı dostlarımızın hayatlarında belkide yüzlerce kez yaşadığı bu anı benim gözümle anlattım. Böylesine güzel bir anı bana yaşatan Akgün Av Köpeklerinin sahibi Murat Akgün’e teşekkür ediyorum…
Hasip ALPARSLAN
1987 ISPARTA

Çevrimdışı Hasan BACAKSIZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 09 Ocak 2012, 16:29:17 »
murat abi hayılı olsun  çok güzel bir köpek maşallah videolar ve resimler her şeyi anlatıyor. fazla söze gerek yok selamlar mavikent ten,,,,,
Hasan BACAKSIZ
1985 ANTALYA KUMLUCA

KAHPEDEN DOSTUN OLACAĞINA DELİ KANLIDAN DÜŞMANIN OLSUNNNNNN