Gönderen Konu: Sizce Domuz Avı İçin Hangi Cins Beslemem Lazım  (Okunma sayısı 12271 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim DEMİR 18

• *
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Bu yıl memlekette kpss ye hazırlanmaktayım bunaldıığım zaman dere tepe geziyorum keklik falan görüyorum domuz izlerinide  görüyorum fakat kendilerini bulamıyorum av köpeği almayı düşünüyorum sizce hangi cins daha uygun.Ben keklik ve tavşan avına gitmem bilmenizi istedim.
İbrahim DEMİR
1990 ÇANKIRI

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Sizce Domuz Avı İçin Hangi Cins Beslemem Lazım
« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2012, 01:26:22 »
kopay cinsi kovucu köpekleri ile avlanıcaksın kardeşim.Hele güzel cins bir barakla çok güzel avlar yapabilirsin.Ama unutma domuz avı ekiple yapılan  bir avdır
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Ahmet FARUK

• *
« Yanıtla #2 : 10 Ocak 2012, 23:21:52 »
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Bu yıl memlekette kpss ye hazırlanmaktayım bunaldıığım zaman dere tepe geziyorum keklik falan görüyorum domuz izlerinide  görüyorum fakat kendilerini bulamıyorum av köpeği almayı düşünüyorum sizce hangi cins daha uygun.Ben keklik ve tavşan avına gitmem bilmenizi istedim.
TOPRAM EĞER AVA YALNIZ GİTMEYİ PLANLIYORSAN DOMUZ AVINDAN VERİM ALMAN BİRAZ ZOR ZİRA DOMUZ AVI EKİP İŞİDİR BİRKAÇ KOPAY VE SAĞLAM ÜÇ BEŞ DOSTUNLA HARİKA AVLAR YAPABİLİRSİN ACİZANE TAVSİYEM BU DOMUZ AVI İÇİNDE KOPAY IRKLARINDAN MACAR KIRMALARI ,BARAK  VE DOMUZA ALIŞTIRILMIŞ BEAGLE LAR İŞİNİ GÖRÜR
Ahmet FARUK
1985 Çankırı

Çevrimdışı Tarkan KUMRAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 26 Şubat 2012, 23:07:48 »
Arkadaslar cok guzel soylemisler..Domuz avi , Ekip isidir..Kopoy tam bu isin erbabi ...Ama bana gore jagdterier daha mukemmel..bacaklarinin kisa olmasindan dolayi , Domuzu buldugu an cok daha cevik davraniyor ve yaralanma riskini azaltiyor....Fakat kisin kar varsa , biraz zorlanabiliyor...koku alma hissi cok kuvvetli....
Tarkan Kumral
  ROMANYA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 28 Şubat 2012, 14:45:23 »
Arkadaslar cok guzel soylemisler..Domuz avi , Ekip isidir..Kopoy tam bu isin erbabi ...Ama bana gore jagdterier daha mukemmel..bacaklarinin kisa olmasindan dolayi , Domuzu buldugu an cok daha cevik davraniyor ve yaralanma riskini azaltiyor....Fakat kisin kar varsa , biraz zorlanabiliyor...koku alma hissi cok kuvvetli....
Burada bir iki sene önce avda bir ağbide jagd terrier vardı. Köpekten iyi anlayan biri olduğunu anladıydım. Çok methetmişti. Ufacık köpekler ama civa gibiler. Şimdi aklıma geldi, bu minicik köpeklerin çevikliğini de düşününce, domuz tarafından yakalanıp yaralanması daha zor olur sanıyorum. İyi hatırlamıyorum, o ağbi mi demişti ama bunlarla yer altındaki tilki, sansar avı falan da yapılabilir belki.

Geçenlerde birisine de bu Alman av teriyerinden bahsetmiştim ama fazla bilgim de yoktu. Anlıyorum ki, sadece bizde fazla tanınmıyor. Benim zaten domuzla pek işim olmuyor. Laf olsun diye arada takılıyorum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Tarkan KUMRAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 29 Şubat 2012, 19:31:48 »
Burada bir iki sene önce avda bir ağbide jagd terrier vardı. Köpekten iyi anlayan biri olduğunu anladıydım. Çok methetmişti. Ufacık köpekler ama civa gibiler. Şimdi aklıma geldi, bu minicik köpeklerin çevikliğini de düşününce, domuz tarafından yakalanıp yaralanması daha zor olur sanıyorum. İyi hatırlamıyorum, o ağbi mi demişti ama bunlarla yer altındaki tilki, sansar avı falan da yapılabilir belki.

Geçenlerde birisine de bu Alman av teriyerinden bahsetmiştim ama fazla bilgim de yoktu. Anlıyorum ki, sadece bizde fazla tanınmıyor. Benim zaten domuzla pek işim olmuyor. Laf olsun diye arada takılıyorum.

Volkan abi , bu jagd terrierleri daha ufakken 3-4 aylikken , ozel olarak  besledigimiz yaban domuzlarinin onune ati veriyoruz...sadece domuza alissin diye...yoksa buyudugu zaman etrafindaki tum hayvanlari parcaliyor....
Tarkan Kumral
  ROMANYA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 29 Şubat 2012, 22:38:53 »
İnanırım vallaha. O gördüğüm bıdıklar ilkinde öyle bir üstüme gelişleri vardı ki, eyvah dedim, işimiz iş. Nerde bunların sahibi diye. Neyse o da yakındaymış. Epeyce konuştuk ama hayvanları gözümden ayırmadım. İki tane, çifttiler. Önce tekmiş sonra biraz sakinleşsin diye diğerini almış. Daha evveli de çiftlemiş ya, birbirlerini yedikleri için değiştirmiş. Çok enerjik, korkusuz, açıkcası asabi hayvanlardı. Güzellerdi de, keratalar. Buralarda bahseden pek rastlamıyorum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #7 : 29 Şubat 2012, 23:38:43 »
Geçen sene domuz avında alışık olduğumuz kopay ve barak ların dışında eşimin arkadaşının, kısa bacaklı beagle rını görünce, :)   bunlar nasıl domuz kovacaklar diye düşünmüştüm. :)  Ama av başladığında  domuz kovalamada ki performanslarını görünce beaglera hayran kaldım. O yüzden domuz avlarında köpek konusunda ön yargılı olmamak lazım. Hiç ummadığımız veya duymadığımız cins köpekler domuz kovuculukta maharetli olabiliyorlar. Tabi ki yetiştirme ve eğitimde önemli.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Tarkan KUMRAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 01 Mart 2012, 08:23:06 »
Geçen sene domuz avında alışık olduğumuz kopay ve barak ların dışında eşimin arkadaşının, kısa bacaklı beagle rını görünce, :)   bunlar nasıl domuz kovacaklar diye düşünmüştüm. :)  Ama av başladığında  domuz kovalamada ki performanslarını görünce beaglera hayran kaldım. O yüzden domuz avlarında köpek konusunda ön yargılı olmamak lazım. Hiç ummadığımız veya duymadığımız cins köpekler domuz kovuculukta maharetli olabiliyorlar. Tabi ki yetiştirme ve eğitimde önemli.

Nazife hanim , aynen oyle , her sey kopegin ufakken nasil yetistirildigine bagli , benim avci arkadasimin 2 tane no name sokak kopegi ile domuz avina gidiyor...kopekler harika....cok guzel domuz avi yapiyorlar...
Tarkan Kumral
  ROMANYA

Çevrimdışı Tarkan KUMRAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tarkan Kumral
  ROMANYA

Çevrimdışı Tarkan KUMRAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 01 Mart 2012, 08:41:01 »
Tarkan Kumral
  ROMANYA

Çevrimdışı Tarkan KUMRAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 01 Mart 2012, 08:43:22 »
Tarkan Kumral
  ROMANYA

Çevrimdışı Mehmet MEHMETOĞLU

• *
« Yanıtla #12 : 01 Mart 2012, 10:35:32 »
İbrahim kardeşim jagdterrier le avlanan biri olarak sana tavsiyem av köpeği ile tecruben yok ise ilk av köpeğin jagdterrier olmamalı bu köpekler çok sert ve dik kafalılar onun için ilk köpeğin daha yumuşak huylu kovucu bir köpek olursa daha iyi olur
Mehmet MEHMETOĞLU
1973 istanbul

Çevrimdışı Tarkan KUMRAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 09 Mart 2012, 10:57:42 »
Tarkan Kumral
  ROMANYA

Çevrimdışı Tarkan KUMRAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 09 Mart 2012, 10:58:31 »
Tarkan Kumral
  ROMANYA

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #15 : 09 Mart 2012, 12:28:32 »
gerçek bir domuzcu köpek istiyorsan avcı abilerimizin dedikleri köpekler olabilir.yok dersen ben kurt köpeğiyle gezerken bile benim kurt kovuyor gide gide alıştı artık ava.

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...