Gönderen Konu: müsadere edilen tüfeğimi geri alabilirmiyim  (Okunma sayısı 2263 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Süleyman KUKUDAŞ

• Müdavim Üyemiz
müsadere edilen tüfeğimi geri alabilirmiyim
« : 06 Ocak 2012, 22:32:49 »
    arkadaşlar benim başıma da şöyle bir olay geldi ;
satılmak üzere av bayiine tüfek bıraktım o da sattı satan kişi bütün ısrarıma rağmen tüfeği üzerine almayı sürekli erteledi ve sonunda tüfekle beraber gümede yakalandı ceza yedi ve tüfek  gitti ben teskereyi yenilemeye gidince benden tüfeği istediler doğal olarak,
   adamı bulduk sonuçta adliyeden mahkeme kararını alıp emniyete verdim ve tüfek üzerimden düştü bu tüfeği geri alabilirmiyim ? teşekkürler
 6-7 yıl oldu ama

konuya eklemedir ; 25/02/2015 eklenen konu adresi;
http://avlakforum.com/forum/hukuk-kosesi/takozsuz-av-tufegi-musadere-edilmesinin-iptali-mahkeme-karari/

Takozsuz Av Tüfeği Müsadere edilmesinin iptali Mahkeme Kararı

Yıllardır bu konuda erişmekte zorluk çektiğimiz mahkeme kararlarından birisini;
Avcı ve Avukat bir dostumuzun hukuk mücadelesi ve bizimle paylaşma nezaketi sayesinde;

çok ağır olan mülkiyetin kamuya geçirilmesi kararının iptali ve tüfeğin iadesi konusunda emsal olacak mahkeme kararını
ve hatta itiraz dilekçesini sizlerle paylaşmak istiyoruz,
elimize ulaştığında konuya ait Yargıtay kararlarını da ekleyeceğiz. kendisine teşekkür ederiz.

Çok daha ağır durumlarda sadece idari para cezası verilmesine rağmen takozsuz av tüfeğinin müsadere edilmesinin hakkaniyet içinde olmadığından kısa zamanda düzeltilmesi dileği ile; Mağdur olan avcı arkadaşlarımızın haklarını hukuki süresinde ve süreçte arayarak konuya destek olmalarını rica ediyoruz.

İtiraz dilekçesini indirmek için adrese tıklayınız ; http://avlakforum.com/musadere/itirazdilekce.doc

« Son Düzenleme: 25 Şubat 2015, 16:25:37 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
resim yüke
Süleyman KUKUDAS
1969 BANDIRMA 0 532 38 77 061

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: müsadere edilen tüfeğimi geri alabilirmiyim
« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2012, 19:28:11 »
ihale ile satılmıştır o tüfek... satılmadıysada ihaleye çıkarsa satın alabilirsiniz....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2012, 21:02:53 »
Her sene ihale oluyor. Çoktan giitmiştir. Belki sattığınız kişi bir şekilde geri almış da olabilir, ihtimal...
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2012, 23:45:19 »
ihaleyle satılmadıysa bile devlet hımayesıne gecmiştir . olayın sıcagı ile itiraz edilseydı gerı alınırdı ama aradan onca zaman gecmiş tüfek sizden düşmüş devlete gecmiş büyük ihtimallede satılmıştır
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #4 : 23 Şubat 2012, 20:36:44 »
6-7 yıl olduysa ve bulunduğunuz şehirde milli emlak müdürlüğü muhtemelen ihale yolu ile satmıştır tektek satışlarda şahıslar satın alma belgesi alarak tüfeklerini geri alabilir toplu satış yapılmış ise bunada av bayileri girer ihalesine ve bayiden alabilirsiz bende bir av bayisi olarak bu tür tüfekleri sahibini bildiğimiz tanıdığımız tüfekleri sahiplerine maliyetine veriyorum
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim