Gönderen Konu: Cem Boyner'e yapılan haksızlık  (Okunma sayısı 4909 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serdar YILMAZ 07

• *
Cem Boyner'e yapılan haksızlık
« : 05 Ocak 2012, 19:10:58 »
Cem Boyner avcılığa meraklı bir işadamıymış, Afrika'da yaptığı avlar hakkında bugün bir gazetede haber çıktı, av anılarını kitap haline getirmek istiyormuş ve hemen 'linç' kampanyası başladı. Zaten haberin başlığı bile provakatif, 'kalbine 5 kurşun sıktım'.

Haberlerin altına yazılan yorumları okuyunca çıldırmamak elde değil.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/19606499.asp

http://www.stargazete.com/medya/cem-boyner-e-tepkiler-cig-gibi-haber-412651.htm
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2012, 11:30:07 Gönderen: Serdar YILMAZ 07 »
Gevşemeyin, tasalanmayın. Eğer inanıyorsanız üstün olan sizsiniz.

Serdar YILMAZ
1982/Diyarbakır İkamet: Antalya

Çevrimdışı Serdar YILMAZ 07

• *
Ynt: Cem Boyner'e sahip çıkalım.
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2012, 19:22:13 »
Avcılığa gönül vermiş forum üyeleri, Hürriyet yazarı Ömür Gedik'e protestolarımızı iletelim. Kendisi resmen bu işin cılkını çıkardı. Twitter'ı ayağa kaldırdı.

https://twitter.com/#!/omurgedik

e-mail adresi [email protected]
Gevşemeyin, tasalanmayın. Eğer inanıyorsanız üstün olan sizsiniz.

Serdar YILMAZ
1982/Diyarbakır İkamet: Antalya

Çevrimdışı Ahmed DEMİRTAŞ

• *
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2012, 19:50:47 »
SAHİP ÇIKLIM HEMŞERİMİZE
Ahmed DEMİRTAŞ
1975 İSTANBUL

Çevrimdışı Süleyman TOYDEMİR

• *
« Yanıtla #3 : 05 Ocak 2012, 20:40:28 »
sahip çıkmamız lazım bu  kadar tarihinden kültüründen yoksun  ,avcılığı canilik ile aynı kefeye koyan insanlara cevabın verilmesi lazım
Süleyman
1983 A RH(+) KONYA-TUNCELİ

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2012, 21:44:45 »
Avcılığa linç diyen adamlar sanki kendileri et yemezmiş gibİ. Onlar et yedikleri için tavuklar ve koyunlar bıçaklanıyor. O kişiler yüzünden her gün binlerce koyun tavuk kesiliyor. Mademki öldürmekse konu, onlar et yemezlerse tavuklar da ölmez.
Avcı doğayı yaşadığı için doğadan bir şeyler aldığı için doğayıda en çok avcı korur. Avcılığa laf edenlerse sorun bakalım doğa için ne yapmışilar,bunlar hepsi sözde masa başı koruyucuları. Avcılardan başka doğaya hayvan salan varmı ağaç diken varmı ki avcılara laf ediyorlar. Bu güne kadar sorun ne yaptınız diye hepsi boş lav.
Arkadaşlar hiç lafınızı esirgemeden güzel örnekler verdiğiniz zaman hepsi susuyor. Ben hemen et yiyip yemediklerini soruyorum sonrada kesilen tavuk ve koyunlara örnek gösteriyorum hepside susuyor.
HEPİNİZE RASGELE
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Ynt: Cem Boyner'e yapılan haksızlık
« Yanıtla #5 : 09 Ocak 2012, 00:29:37 »
Sağlıksız ve avcı düşmanı kişilerin yazdıkları aynı. Dünyanın neresinde olursa olsun avcılık var. Yani insanın yaradılışında  var. Kimi  insan avcılık yapar kimi yapmaz. Ülkemizde ki tüm avcılar sağlıklı ve normal insanlardır. Çünkü ruhsatname alınırken her türlü sağlık kontrollerinden geçiriliyorlar. Aslında bu kişileri sağlık kontrollerinden geçirseler kimbilir ne anormallikler çıkar? Devletin bu konuda uyguladığı yasaları çerçevesinde yasal her avı yaparım gerisine  .........  düşer.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Murat ÇALDAĞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 09 Ocak 2012, 04:53:43 »
ben dahil hiç bir avcı avını nasıl vurdugunu bu şekilde anlatmaz yok kalbi yok tendon yok ciger beyni falan bırakın bu işlerii bu röportajı yapan ve yazıyı baskıya sürdüren insanların farklı bir amacı olsa gerek hiç bir avcı avını darmadagın ederek öldürmek istemez neymiş ayagından vurmuşlar durmuş ıska atışın ayaga degmesi bence ayrıca kalbe 5 kursun sıktım kanı kalmadı kalbi durdu 50 metrede otopsi yapmış misali yazılmış yok böyle bir avcılık anısı eminim daha keyifli daha sürükliyici av anıları vadır cem boynerin keşke başka bir anı anlatsaymış büyük bir trofeyi anlatsa daha iyi olurmuş avın nasıl öldügüne odaklanmış bi yazı avın degerinden bahseden yok sanki etçi mantıgı gibi
ben inanıyorum ki çok daha iyi avları olmuştur zevkle güzelliklerle dolu avcılık bir katliam
bir cinayet degildir

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #7 : 13 Ocak 2012, 22:48:44 »
yazan kadına ülkemızdekı avcılık ile ilgili kanunlarla vs ıle ilgili meıl attım sizlerde atın

daha ülkedekı avcılıkdan bır haber kadın sankı her elıne tufek alan geyık kecı vuruyormus gıbı anlatmıs
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #8 : 13 Ocak 2012, 23:05:28 »
Cem BOYNER in cevabı .....

..........
........................
Sevgili Melis Hanım,
Salı sabahı Hürriyet’teki yazınızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Araştırmış, inceleyip veri toplamışsınız ve kendi içinde son derece tutarlı bir avcılık eleştirisi yazmışsınız. İyi ve sert bir eleştiri; açık ve dürüst görüşünüz için teşekkür ederim.
Sizi avlanmanın doğruluğu konusunda ikna etmeye çalışmayacağım. Avcılığı dahi size savunmayacağım. Hepimizin görüşü, düşüncesi kendinin. CEO&Life’taki yazım istek üzerine bir hobi dergisine yazdığım bir yazı...
Avı öven, teşvik eden, savunan bir yazı değil... Denizcilerin hikayeleri deniz ile ilgilidir, kimisinin askerlikle ilgilidir, kimisinin seyahat ile ilgilidir. Benden yazı istendiğinde diğer uğraşlarımın yerine av anekdotu seçmemin belalı bir tercih olduğunu şimdi çok iyi anlıyorum.
Son günlerde gazetelerdeki alıntılar maalesef, tam da yazmış olduğunuz gibi CEO&Life’taki yazımın sadece av ve ölüm ile ilgili bölümlerinin ballandıra ballandıra abartılması yoluyla olmuş; iyi de olmamış.
Kaldı ki, ana akım medyada herkesin gözüne, üstelik hiç ağzımdan çıkmamış sözleri manşet yaparak sokmak gibi bir niyetim hiç olmadı.
Yani, filmin sadece seçilmiş karelerini izlerseniz, algı da, tepki de böyle olur, olağan karşılıyorum.
Ben genç yaşlardan beri ava gidiyorum. Dünyada 40 milyonun üzerinde avcı var. Av için izinler var. İzin verilen bölgeler var. Kotalar var. Yüzlerce kural, yasak var. Avlanabilmek için sınava girmenizin mecburiyeti var.
Etik ve kanuni kurallar çerçevesinde sadece yaşlı ve üreme kabiliyetini kaybetmiş erkek hayvanları avlamak mecburiyeti var... Benim tercihim bütün bu kanuni kısıtların yanında yalnızca eti yenen hayvanları avlamak. Türkiye’de 3,5 milyon av ruhsatlı insan var. Sayımızın çokluğu asla haklı olduğumuz manasına çekilmesin. Ama bizleri vahşi insanlar sürüsü diye damgalamadan önce bir düşünmenizi rica ediyorum.
Bundan 30-40 yıl önce misafir geldiğinde kümesimizden tavuk keser, tüylerini yolar, pişirirdik. Misafire kuzu keserdik. Şimdi süpermarkette plastiğe sarılı et parçaları alıyoruz. Her şey steril ve plastik.
Küçükken oğlum tabağında yemek bıraktığı zamanlar “Tabağındaki balık senin için öldü. ‘Madem yemeyecektin, ben niye öldüm o zaman’ diye arkandan ağlar” dediğimizde alelacele bitirirdi tabağındaki yemeği. Biliyor musunuz, ilköğretim son sınıftaki çocukların sınıfça mezbaha ziyareti mecburi olsun isterdim. Görsünler ki, marketlerden plastiğe sarılı aldıkları o et parçaları gerçek canlı bir hayvanın boğazlanması sonucunda elde ediliyor. Belki tüyleri diken diken olur, belki bir daha et yemeyip vejetaryen olurlar. Bunu kabul edebilirim ama yedikleri etin bir canlının hayatına son vererek sofralarına geldiğini bilmemelerini asla... Saygı duymalılar alınan cana... Bu benim görüşüm.
Size bugünün şartlarında naif gelebilir ama ben şartlar izin verse soframa konan bütün otlara, mantarlara kadar da kendim toplamak isterdim.
Aslında dünya kurulduğundan beri hayat başka canlılar pahasına sürüyor. Bu duymak istemediğimiz bir gerçek; yüzleşmekte zorluk çektiğimiz bir gerçek.
Benim anlattıklarımın en rahatsız edici yanının bu gerçekliği tüm çıplaklığıyla ortaya koyması olduğunu da düşünüyorum. Bu üslubun birçok insan için rahatsız edici olduğunu da, beni de hedef tahtasına oturttuğunu da görüyor ve anlıyorum. Ancak afiyetle oturup kebap yediğimizde mezbahadaki hayvanların ne kadar genç olduğunu hiç düşünüyor muyuz? Veya hayvan çiftliklerinde ‘bizim için özel yetiştirilen’ hayvanların hiç doğayla alakası olmamış, çayırlarda hiç özgürce koşturamamış olduklarının farkında mıyız? Veya oltaya takılan balığın su üstüne çekilirken can çekiştiğini?
Tüm bunların zor ve çelişkili bir tartışma olduğunun farkındayım. Ancak vahşet veya hayvanseverliğin ölçüsü gerçeklerden ne kadar mesafeli durduğumuzla ölçülmemeli diye inanıyorum.
Görüşlerimi sizinle paylaşmak istedim.
Sevgi ve saygılarımla...
Cem Boyner

Alıntı Kaynak :
http://www.hurriyet.com.tr/magazin/yazarlar/19661400.asp?yazarid=350&hid=19658584

yazar  Melis Hanımın yazısı !!!
http://www.hurriyet.com.tr/magazin/yazarlar/19643106.asp
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2012, 23:51:19 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #9 : 13 Ocak 2012, 23:23:38 »
Burda hata sanırım avcılıktaki kanlı görüntülerin,tasvirlerin avcı olmayan kamuoyuyla uluorta paylaşılması olmuş,bu tutkuyu bilmeyenlerin avcılara zalim vicdansız gözüyle bakılmasına neden olabiliyor tabi.Bence doğrusu sadece ilgili yayın organlarında bu tarz konuların paylaşılması.Düşünün bu forumda avcılık,avcılar aleyhine kişiler kendi düşüncelerini açıklasa ne kadar rahatsız edici olurdu,onun gibi bir şey.
Aslında insanların avcılar da dahil bu hobinin doğaya zarar verici boyutlara ulaşmadığı sürece olumlu ya da olumsuz abartılacak bir yönünün olmadığını idrak etmesi lazım ama maalesef abartma huylarımız da var.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Çağlar ERDİNÇ

• *
« Yanıtla #10 : 14 Ocak 2012, 00:21:25 »
Ömür Gedik'e gönderdiğim mail... Sizlerde tepkinizi kendisine mail atarak iletiniz..
14 Ocak 2012 00:19 tarihinde çağlar erdinç <[email protected]> yazdı:
Merhaba ömür hanım

Avcılık ile ilgili, hayvan haklarını eksik bilgi ve donanımları ile yorumlayan açıklamalarınız son derece talihsiz açıklamalar...Ne tarihimiz ile ne de kültürümüz ile bağdaşıyor, kaldı ki avcılık kültürü tüm dünya toplumlarının tarihin ilk  günlerinden itibaren var olan bir kültürdür... Şimdi durup da, batıda veya gelişmiş toplumlarda böyle şeyler olmuyor da demeyin çünkü hayat felsefelerini örnek göstereceğiniz toplumların dahi avcılık ile ilgi faaliyetleri bizlerden çok çok ötede..
Not: Avcılık ile ilgili yeteri kadar bilgiye sahip olursanız hayvanları daha da çok seveceğinize hiç şüphem yok...  

--
Saygılarımla

Çağlar Erdinç
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2012, 00:22:59 Gönderen: Çağlar ERDİNÇ »
Çağlar ERDİNÇ
1982 Yalova
[email protected]

Çevrimdışı Selahattin İĞMEN

• *
« Yanıtla #11 : 14 Ocak 2012, 18:16:31 »
 yeşili parklarda, hayvanı sirklerde gören kişileri bukadar gaale alıp reklamını(istemeden)yapmak bence yanlış.gerekeni CEM beyzaten söylemiş.bir zamanlar panter emel vardı,bir olayda meşhur oluverdi.günlerce tv  leri meşkul etti sonra kayboldu gitti.saygılar.
 O0
Selahattin İĞMEN
1966 KOCAELİ

Çevrimdışı Bahattin ÖRTÜKOĞLU

• Müdavim Üyemiz
medyanın avcılığı linç etme isteği
« Yanıtla #12 : 14 Ocak 2012, 20:43:03 »
sevgili arkadaşlar;
Medyanın sevgili hemşerim ve avcı arkadaşımız ünlü işadamı Cem Boyner üzerinden avcılığı linç etmesine sessiz kalamayız.Tüm kulüp,dernek,federasyon,konfederasyon ve bizzat şahıslarımızın bu linç eylemine karşı avcılığa sahip çıkması yaşamsaldır.Herkesi harekete geçirmeliyiz.Herbir katkının çok önemli olacağı inancındayım.Binler,onbinler,yüzbinler hatta milyonlarca tepki olmalı.Ne olduğumuzu,avcılara hakaret edenlere göstermeliyiz kanısındayım.
iştede medyadaki linç edilme yazısı;tepkisiz kalmayacağız inancındayım.saygılarımla.
http://www.hurriyet.com.tr/magazin/yazarlar/19643106.asp
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2012, 20:48:00 Gönderen: Bahattin ÖRTÜKOĞLU »
  • BROWNİNG
  • BERATTA
  • BAİKAL
Bahattin ÖRTÜKOĞLU
1970 KASTAMONU
05327153381

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 14 Ocak 2012, 21:03:39 »
ne güzel söylemiş atalarımız  cahil ile sohbet edeceğine  alim ile taş taşı diye.gereksiz plomik yaratmak için medyaya sunulmuş  bir malzeme.bunların hangisi çevre ve hayvanlar için  bir avcı kadar  vergi yada harç ödemiş.kuru söğüt gölgesinde işkembeden şişiriyolar.yemezler be bacım geç bunları.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979