Gönderen Konu: KÖPEKLERDE MAHMUZ????  (Okunma sayısı 6624 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Reşat KOYAK

• resat32
  • Müdavim Üyemiz
KÖPEKLERDE MAHMUZ????
« : 05 Ocak 2012, 14:20:02 »
 TECRÜBELİ VE KÖPEKTEN ANLAYA SAYIN ABİLERİM. BU KÖPEKLERDE MAHMUZ OLMASI İYİ BİRŞEYMİ YOKSA OLUMSUZ BİRŞEYMİ. YADA HANGİ KÖPEKLERDE MAHMUZ MAKBUL? HANGİLERİNDE KUSUR OLARAK GÖRÜLÜR? BİR ÇOK ESKİ AVCI ABİMİZ VE ESKİ USTALARDAN OLAN DEDEM VE AKRANLARI MAHMUZLU KÖPEK İYİ OLUR DERLERDİ? SİZİNDE FİKİRLERİNİ ALMAK İSTEDİM. SAYGILAR. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..
Reşat KOYAK
1986 Atabey ISPARTA
0543 203 14 14

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
Ynt: KÖPEKLERDE MAHMUZ????
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2012, 14:34:39 »
Eskiden Öyle derlerdi. Ancak bu gün selekte edilmiş safkanların benim bildiğim hiç birinde mahmuz yoktur. Zaten arazide bu tip mahmuzlar takılma ve yaralanmalara neden olduğundan köpek için sıkıntı olur. Hatta eski köpeklerimde mahmuzun köpeğin bağ zincirene takılıp kırıldığını hatırlıyorum.  Hatta bazı köpeklerde mahmuz olduğunda kuyruk gibi kesilmesi de oluyor. Köpek için mahmuz dezavantaj olmaktan başka bir şeyi yoktur. benim bildiğim
RASGELE
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2012, 14:39:53 »
Bundan uzun zaman önce Kurzhaar sever bir dostumuz buna benzer bir konu açmıştı. Hatırladığım kadarıyla da ortak kanaat Kurzhaarlarda mahmuzun kusur olduğu yönündeydi.
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Furkan GÜNER

• *
« Yanıtla #3 : 05 Ocak 2012, 14:42:49 »
Kangallarda filan bu mahmuz kabul görüyor, ancak av köpeklerinde mahmuz olması dezavantaj.

Açıkçası kangallarda da mahmuz olması bana göre hata ama genelde mahmuz saflık göstergesi olarak görülüyor, hatta mahmuz olması köpeğin fiyatına bile yansıyabiliyor.
Furkan GÜNER
1993 Ankara

Çevrimdışı Reşat KOYAK

• resat32
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2012, 16:45:29 »
YORUMLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM HERKESE. AMA SİTEDE Bİ VİDEO SEYRETTİM. HATTA AHMET UZELLİ ABİMİZ PAYLAŞMIŞ. YURTDIŞINDA Bİ ÇİFTLİKTE ÇEKİLMİŞ. KÖPEKLER KUYRUK KESİMİ,KÖPEK BAKIMI AV EĞİTİMİ VS. ORDA ÇOK SAFKAN GÖZÜKEN KURZHAARLAR VAR AMA YENİ DOĞAN YAVRULARIN BAZILARINDA MAHMUZLAR VAR. VE ADAM KESİYODU. BU KONU ORDAN KAFAMA TAKILDI. TEŞEKKÜRLER HERKESE SAYGILAR.
Reşat KOYAK
1986 Atabey ISPARTA
0543 203 14 14