hemen her hafta gidiyorum daha bugun geldim domuz dan , korkmak paniğe panik tehlikeye gider istenmeyen sonuçlar dogar korkan ben ce asla bu ava gitmemeli gerektiğinde domuza bıçak sokacak cesareti olmayanlar yuzunden çok av kazası oluyor panikle asla kullanmaması gereken 9 lu ya da şavrotin tabir edilen muhimmatı kullanıyor ve rastgele her harekete basıyor tetiğe sonuç ya yaralı zavallı hayvanlar ya vurulan kopaylar ya da en kotusu av arkadaşlarının kaybı yaralanması .
sukunetle ve dikkatle yapılacak 2 atış en iri azılıyı yerle bir edebilir olmadımı yine dikkatli ve sakin kurtuluş bulunur inanın korkmuş bir insanı her hayvan tanır ve kovalar.
aslan bile karşısına dikilen hayvana saldıramıyor inceleyin bakın korkup kaçanlar ölüyor hep
Öncelikle tüm avcı dostlara selamlar,
Turgay abimin söyledikleri her şeyi özetliyor, yıllardır domuz avı yapıyorum hiç bir zaman aynı domuza 3. fişeği atmadım atmak da Allah nasip etmesin, Domuz avının bende yeri başkadır, kazalar ve yaralanmalar hep bilinçsiz ve acemilik ve korkuyla karışık heyacan sonucunda meydana geliyor, çok ustalarım var onlardan gördüklerim karşılaştığım yanlışlar olması gereken kriterler yerine getirildiğinde bu avın zevkine doyum olmaz. Ustalarımın affına sığınarak bir şeyler yazmak istiyorum.
1. Domuz avı kalabalık yapılan bir av olması sebebiyle bek görevi yapanlar asla avcı başının bilgisi olmadan yer değiştirmemelidir, avcılar eğer yüksek pozisyoda durmuyorlarsa açık durmamalı, agaç, çalı kenarı gibi yerleri tercih etmeli, karşıdan gelen domuza atış sonrası hemen çömelmeli ve hedef küçültmelidir,
2. Sürekçilerin, bek pozisyonunda bekleyen avcılara yönlendirdiği domuzlara eğer atış yapılarak domuz yaralanmış ve düşürülememiş ise sürekçiler ve ekip haberdar edilmeli her kez çok dikkatli olmalıdır, çünkü yaralanmış domuz azılı ise ölmedi ve gidemiyecek kadar yaralıysa kan kokusuna kendisine saldıran köpekleri satırla doğrar gibi doğrar, bu durumda en yakın avcı, sürekçi, bek farketmez anında domuzu öldürmelidir. Köpek zaiyatı azalmış olur.
3. Dağılan domuz sürülerinden peşinde köpek olmayan kaçaklar olur, bek avcıları yine atarak domuzu düşürememişse herkesi haberdar etmeli asla domuzun peşine gitmemeli, çünkü gidemecek kadar yaralı domuz sıka veya ormana girdiğinde 30-40 metre sonra yarım U çizerek geri döner ve bekler, kan izine gelen avcıya ve köpeğe saldırısı yapılan U dönüşünün uçlarında olur. Avcı ve köpek avın ileri gittiğini düşünerek ize odaklandığı bir anda yandan ve arkadan saldırı olur, zaiyat orda verilir. Bu durumda o bölgeye önce köpekler salınır köpekler domuzu bulduktan sonra avcı gider vurur. 3 köpeğimiz böyle kesildi.
4. Sallantı, ve sese asla atış yapılmamalı, asla dokuzlu kullanılmamalı, görerek ve can alıcı noktalara atış yapılmalı, tavşan avı gibi domuz kaçıyor diye önüne koşulmamalı. .
5. En önemlisi yaptığımız avcılıktır, avcı vurmak için çabalarken av yaşamak için çaba sarfeder, domuz av olmaktansa avcı olayım diyebiliyor. bazen..
)
Saygılarımla.