Gönderen Konu: DOMUZ AVCILARININ DİKKATİNE  (Okunma sayısı 15629 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet MEHMETOĞLU

• *
DOMUZ AVCILARININ DİKKATİNE
« : 04 Ocak 2012, 11:58:30 »
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2012, 20:48:04 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
Mehmet MEHMETOĞLU
1973 istanbul

Çevrimdışı Ümit BERBEROĞLU

• *
  • hemşinli
Ynt: DOMUZ AVCILARININ DİKKATİNE
« Yanıtla #1 : 04 Ocak 2012, 20:06:00 »
geçmiş olsun, gerçekten tehlikeli bi avcılık domuz avcılığı.mevlam beterlerinden bizleri korusun.arkadaşa çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum
Ümit yaşar BERBEROĞLU
1974 karasu

Çevrimdışı Erol SÜMER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 04 Ocak 2012, 20:12:50 »
gecmiş olsun allah beterinden korusun
Erol SÜMER
1974 ANKARA ETİMESGUT

Çevrimdışı Hasan CAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 04 Ocak 2012, 20:32:40 »
geçmiş olsun çok dikkat etmek lazım  tehlikeli avlar hele yaralı ve  çok kar olduğu zaman

Hasan CAN
1962 ANKARA

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #4 : 04 Ocak 2012, 20:48:49 »
geçmiş olsun, gerçekten tehlikeli bi avcılık domuz avcılığı.mevlam beterlerinden bizleri korusun.arkadaşa çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #5 : 04 Ocak 2012, 21:00:30 »
Çok geçmiş olsun.Bu hayvanın avına gidebilenlere ben bir nevi kahraman gözüyle bakıyorum,epey bir cesaret işi gerçekten(kullanılan muhimmat ve kalabalıkta apayrı bir tehlike).Afrika da ki 5 büyük tehlikeli av(dangerous five dedikleri) kategorisinin Avrupa kıtasındaki muadili sayıyorum ben domuz avını(ayı daha tehlikeli ve güçlü bir hayvan olmasına rağmen avı buna göre daha risksiz sanki).
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #6 : 04 Ocak 2012, 21:06:03 »
domuz yaralı olmadıkdan sonra veya yavruları olmadıkdan sonra saldırmaz yaralı olsa dahı kacacagı yer varsa kesınlikle ordan kacar bir köşeye sıkışmıs veya köpeklerın sıkıştırdıgı domuza asla yaklaşılmamalı en tehlikelı oldukları zamandır o.

bu yaralanan şahısda yurt dışında bır yerde olmuş .
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı İbrahim EBİL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 04 Ocak 2012, 21:44:42 »
Çok gecmis olsun Acil şifalar dilerim
İbrahim EBİL
1969-İstanbul

Çevrimdışı Turgay SULU

• *
  • DRAHTHAAR YOLUN SONU :)
« Yanıtla #8 : 04 Ocak 2012, 22:03:47 »
hemen her hafta gidiyorum daha bugun geldim domuz dan , korkmak paniğe panik tehlikeye gider istenmeyen sonuçlar dogar korkan ben ce asla bu ava gitmemeli gerektiğinde domuza bıçak sokacak cesareti olmayanlar yuzunden çok av kazası oluyor panikle asla kullanmaması gereken 9 lu ya da şavrotin tabir edilen muhimmatı kullanıyor ve rastgele her harekete basıyor tetiğe sonuç ya yaralı zavallı hayvanlar ya vurulan kopaylar ya da en kotusu av arkadaşlarının kaybı yaralanması .
sukunetle ve dikkatle yapılacak 2 atış en iri azılıyı yerle bir edebilir olmadımı yine dikkatli ve sakin kurtuluş bulunur inanın korkmuş bir insanı her hayvan tanır ve kovalar.
aslan bile karşısına dikilen hayvana saldıramıyor inceleyin bakın korkup kaçanlar ölüyor hep :)

Turgay SULU 1969
AKSARAY - ANTALYA

Çevrimdışı Furkan GÜNER

• *
« Yanıtla #9 : 04 Ocak 2012, 22:51:45 »
Geçmiş olsun... Nasıl kesmiş atmış öyle! Nasıl oldu bilgi verebilir misiniz?
Furkan GÜNER
1993 Ankara

Çevrimdışı Serdar ÖZBAY

• *
« Yanıtla #10 : 04 Ocak 2012, 23:37:11 »
Arkadaşa geçmiş olsunda, bizim MAK kararlarında domuz avındada takoz mecburiyeti getiren üyelerin kulakları çınlasın...
Serdar ÖZBAY
1960-Kocaeli

• *
« Yanıtla #11 : 05 Ocak 2012, 09:30:31 »
Akadaşlar olay yurt dışında gerçekleşmiş Sloveniyada ben de bir domuz avcısı olarak domuz avcısı diğer arkadaşların dikkatli olması için bu fotorafı yayınladım özellikle yaralı domuzlara çok dikkat edilmesi gerekiyor daha bir ay önce güneşliden bir arkadaşın poposuna 23 dikiş atıldı

herkeze rastgele
Mehmet MEHMETOĞLU
1973 istanbul

Çevrimdışı Abbas ÖZBAYRAK

• *
« Yanıtla #12 : 05 Ocak 2012, 15:22:21 »
kötü bir durum domuz avında herkesin başına gelebilir onun için ustalar hep çok dikkat der iki kişi bekleyin  yusufu yanınızdan ayırmayın herkese kazasız avlar
Abbas ÖZBAYRAK
1961-Kocaeli

Çevrimdışı Şaban ATLI

• *
« Yanıtla #13 : 05 Ocak 2012, 16:53:57 »
geçmiş olsun kardeş demekki çok dikkat etmek lazım arkadaşlar
Şaban ATLI
1962 YENİŞEHİR BURSA cep no: 0532 481 34 33

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN

• *
« Yanıtla #14 : 05 Ocak 2012, 21:03:33 »
Hüseyin ÖZEN
1975 AYDIN
KUYUCAKTAN ORMANCININ TORUNU  http://img368.imageshack.us/img368/593/photo0056tr8.jpg

Çevrimdışı Ümit BERBEROĞLU

• *
  • hemşinli
« Yanıtla #15 : 05 Ocak 2012, 21:45:01 »
arkadaşlar; su testisi su yolunda kırılır derler amma,her avda  emniyet tedbirlerini iyice uygulamak biz avcıların  olmazsa olmazıdır.domuz avında başka tedbirleride almamız gerekiyo mesela iyi kaça bileceğimiz bot,cizme giymeliyiz.domuzun geçe bileceği yerlerde çıkabileceğimiz bi ağacın arkasında mevzilenmeliyiz.fazla cesaret ölümle sonuçlana bilir.özellikle heycanlanmamalıyız.iyi nişan almalıyız.milli parklara, biz domuz avcılarına takozu serbes yapmasını sağlamalıyız.vs.tüm avcı dostlara kazasız avlar
Ümit yaşar BERBEROĞLU
1974 karasu

Çevrimdışı Mustafa KELEŞ

• *
« Yanıtla #16 : 05 Ocak 2012, 22:20:28 »
gecmiş olsun allah beterinden korusun
Mustafa KELEŞ
1961 Kızılcahamam ANKARA

Çevrimdışı Ercan ELER

• *
  • şimdi değilse bir daha asla an beni..
« Yanıtla #17 : 07 Ocak 2012, 14:24:33 »
hemen her hafta gidiyorum daha bugun geldim domuz dan , korkmak paniğe panik tehlikeye gider istenmeyen sonuçlar dogar korkan ben ce asla bu ava gitmemeli gerektiğinde domuza bıçak sokacak cesareti olmayanlar yuzunden çok av kazası oluyor panikle asla kullanmaması gereken 9 lu ya da şavrotin tabir edilen muhimmatı kullanıyor ve rastgele her harekete basıyor tetiğe sonuç ya yaralı zavallı hayvanlar ya vurulan kopaylar ya da en kotusu av arkadaşlarının kaybı yaralanması .
sukunetle ve dikkatle yapılacak 2 atış en iri azılıyı yerle bir edebilir olmadımı yine dikkatli ve sakin kurtuluş bulunur inanın korkmuş bir insanı her hayvan tanır ve kovalar.
aslan bile karşısına dikilen hayvana saldıramıyor inceleyin bakın korkup kaçanlar ölüyor hep :)

Öncelikle tüm avcı dostlara selamlar,

Turgay abimin söyledikleri her şeyi özetliyor, yıllardır domuz avı yapıyorum hiç bir zaman aynı domuza 3. fişeği atmadım atmak da Allah nasip etmesin, Domuz avının bende yeri başkadır, kazalar ve yaralanmalar hep bilinçsiz ve acemilik ve korkuyla karışık heyacan sonucunda meydana geliyor, çok ustalarım var onlardan gördüklerim karşılaştığım yanlışlar olması gereken  kriterler yerine getirildiğinde bu avın zevkine doyum olmaz. Ustalarımın affına sığınarak bir şeyler yazmak istiyorum.

1. Domuz avı kalabalık yapılan bir av olması sebebiyle bek görevi yapanlar asla avcı başının bilgisi olmadan yer değiştirmemelidir, avcılar eğer yüksek pozisyoda durmuyorlarsa açık durmamalı, agaç, çalı kenarı gibi yerleri tercih etmeli, karşıdan gelen domuza  atış sonrası hemen çömelmeli ve hedef küçültmelidir,

2. Sürekçilerin,  bek pozisyonunda bekleyen avcılara yönlendirdiği domuzlara eğer atış yapılarak domuz yaralanmış ve düşürülememiş ise sürekçiler ve ekip haberdar edilmeli her kez çok dikkatli olmalıdır, çünkü yaralanmış domuz azılı ise  ölmedi ve gidemiyecek kadar yaralıysa kan kokusuna kendisine saldıran köpekleri satırla doğrar gibi doğrar, bu durumda en yakın avcı, sürekçi, bek farketmez anında domuzu öldürmelidir.  Köpek zaiyatı azalmış olur.

3. Dağılan domuz sürülerinden peşinde köpek olmayan  kaçaklar olur, bek avcıları yine atarak domuzu düşürememişse  herkesi haberdar etmeli asla domuzun peşine gitmemeli, çünkü gidemecek kadar yaralı domuz sıka veya ormana girdiğinde 30-40 metre sonra yarım U çizerek geri döner ve bekler, kan izine gelen avcıya ve köpeğe saldırısı yapılan U dönüşünün uçlarında olur. Avcı ve köpek avın ileri  gittiğini düşünerek ize odaklandığı bir anda yandan ve arkadan saldırı olur, zaiyat orda verilir. Bu durumda o bölgeye önce köpekler salınır köpekler domuzu bulduktan sonra avcı gider vurur. 3 köpeğimiz böyle kesildi.

4. Sallantı, ve sese asla atış yapılmamalı, asla dokuzlu kullanılmamalı, görerek  ve can alıcı noktalara atış yapılmalı, tavşan avı gibi domuz kaçıyor diye önüne koşulmamalı. .

5. En önemlisi yaptığımız avcılıktır, avcı vurmak için çabalarken av yaşamak için çaba sarfeder, domuz av olmaktansa avcı olayım diyebiliyor. bazen.. ::))

Saygılarımla.  
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2012, 14:30:40 Gönderen: Ercan ELER »
Ercan ELER
1975
SAMSUN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 07 Ocak 2012, 17:50:08 »
tamamıyla katılıyorum ,,her türlü avda sakin olmak lazım 5-10mt içerisinde 5-7 no saçmalı fişeklerle boynundan kafasından vurulmuş power tapa dahi içene girmiş domuzlar gördüm .. soğuk kanlı olup saldırı anında bile kaçmayıp 5-10 mt mesafeye kadar yaklaştırıp kafaya,,boyuna,,ense gibi direk hayvanı yıkacak bölgelere ateş etmek lazım,, hatta hatta bu avda kasatura gibi kalın ve uzun kamaları hemen çekip kullanılabilecek bir şekilde taşımak gerekir diye düşünüyorum,, bunları yapamayacak cesaretten yoksun olanların bu avı yapmasınıda uygun bulmuyorum....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #19 : 08 Ocak 2012, 22:15:12 »
Geçmiş olsun.  Gerçekten tehlikeli bir avcılık domuz avcılığı ama en sevdiğim av. bu sene  bek ve sürek avlarında toplam 5 adet vurdum. Mevlam beterlerinden bizleri korusun.  Kardeşimize acil şifalar diliyorum.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Fazlı BOZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 11 Ocak 2012, 14:29:20 »
Sevgili Dostlar bu sitelerde Domuz avının ne kadar zevkli ardenelinin ise ne derece yüksek olduğundan hep yazar çizeriz ama,Domuz avı zevli olduğu kadarda tehlikelidir.
Öncelikle domuz avcısı bu avı bilerek ve severek yapacak.Herşeyden önce mal ve can emniyeti alınmak zorunda.Çiftleşme zamanları en tehlikli olduğu zamandır.Yaralandımı devleşir,önüne ne gelirse yıkar geçer.Önemli olan eline geçmemek,eğer ele geçmişsen işin Allaha kalmış demektir.
Hal böyle olunca Domuz avında arkadaşlarında dediği gibi tedbiri elden bırakmamak,öcelikle can emniyetini sağlayıp,ondan sonra ava başlamaktır.
Sevgili kardeşimiz olayı anlatmamış ama,resim her şeyi çıplaklığı ile anlatıyor,aman dikkat
Değerli dostumuza çok geçmişolsun dileklerimi sunuyor,Allahtan acil şifalar diliyorum.
Fazlı BOZ
1949 Eynesil GİRESUN

Çevrimdışı Ahmet YÖNDEM

• *
« Yanıtla #21 : 18 Şubat 2012, 21:03:20 »
Bazen av ve avcı yer değiştiriyor.
« Son Düzenleme: 19 Şubat 2012, 00:19:51 Gönderen: Ahmet YÖNDEM »

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,160897.0.html
Ahmet YÖNDEM 0505 733 2636 1978 DÜZCE
İyi bilin ki , kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.  (Rad 28)

• *
« Yanıtla #22 : 23 Şubat 2012, 14:50:46 »
Mehmet MEHMETOĞLU
1973 istanbul

Çevrimdışı Raşit BAYSAL

• *
« Yanıtla #23 : 25 Şubat 2012, 21:40:14 »
aman yarabbi bu neee.hiçmi ağaç yoktu yakınında be adammmmm...???
Raşit BAYSAL
1981 İSTANBUL

Çevrimdışı Tarkan KUMRAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 27 Şubat 2012, 18:38:32 »
Öncelikle tüm avcı dostlara selamlar,

Turgay abimin söyledikleri her şeyi özetliyor, yıllardır domuz avı yapıyorum hiç bir zaman aynı domuza 3. fişeği atmadım atmak da Allah nasip etmesin, Domuz avının bende yeri başkadır, kazalar ve yaralanmalar hep bilinçsiz ve acemilik ve korkuyla karışık heyacan sonucunda meydana geliyor, çok ustalarım var onlardan gördüklerim karşılaştığım yanlışlar olması gereken  kriterler yerine getirildiğinde bu avın zevkine doyum olmaz. Ustalarımın affına sığınarak bir şeyler yazmak istiyorum.

1. Domuz avı kalabalık yapılan bir av olması sebebiyle bek görevi yapanlar asla avcı başının bilgisi olmadan yer değiştirmemelidir, avcılar eğer yüksek pozisyoda durmuyorlarsa açık durmamalı, agaç, çalı kenarı gibi yerleri tercih etmeli, karşıdan gelen domuza  atış sonrası hemen çömelmeli ve hedef küçültmelidir,

2. Sürekçilerin,  bek pozisyonunda bekleyen avcılara yönlendirdiği domuzlara eğer atış yapılarak domuz yaralanmış ve düşürülememiş ise sürekçiler ve ekip haberdar edilmeli her kez çok dikkatli olmalıdır, çünkü yaralanmış domuz azılı ise  ölmedi ve gidemiyecek kadar yaralıysa kan kokusuna kendisine saldıran köpekleri satırla doğrar gibi doğrar, bu durumda en yakın avcı, sürekçi, bek farketmez anında domuzu öldürmelidir.  Köpek zaiyatı azalmış olur.

3. Dağılan domuz sürülerinden peşinde köpek olmayan  kaçaklar olur, bek avcıları yine atarak domuzu düşürememişse  herkesi haberdar etmeli asla domuzun peşine gitmemeli, çünkü gidemecek kadar yaralı domuz sıka veya ormana girdiğinde 30-40 metre sonra yarım U çizerek geri döner ve bekler, kan izine gelen avcıya ve köpeğe saldırısı yapılan U dönüşünün uçlarında olur. Avcı ve köpek avın ileri  gittiğini düşünerek ize odaklandığı bir anda yandan ve arkadan saldırı olur, zaiyat orda verilir. Bu durumda o bölgeye önce köpekler salınır köpekler domuzu bulduktan sonra avcı gider vurur. 3 köpeğimiz böyle kesildi.

4. Sallantı, ve sese asla atış yapılmamalı, asla dokuzlu kullanılmamalı, görerek  ve can alıcı noktalara atış yapılmalı, tavşan avı gibi domuz kaçıyor diye önüne koşulmamalı. .

5. En önemlisi yaptığımız avcılıktır, avcı vurmak için çabalarken av yaşamak için çaba sarfeder, domuz av olmaktansa avcı olayım diyebiliyor. bazen.. ::))

Saygılarımla. 

Ellerinize saglik , cok guzel bir sekilde tanimlamissiniz.....Domuz avi , gercekten cok dikkat edilerek yapilmasi gerekir....Maalesef bir cok avcilarimiz heyacana kapilip , avlarken , Avlaniyorlar.....
Tarkan Kumral
  ROMANYA