Gönderen Konu: Baikal Çifte Kullanıcıları;Lütfen Yardım  (Okunma sayısı 10057 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim ÖNGÜN

• *
Baikal Çifte Kullanıcıları;Lütfen Yardım
« : 03 Ocak 2012, 18:20:39 »
Selamun Aleyküm sevgili gönüldaşlar.
Bu zamana kadar iki tek kırma,5 adet sp poze(Bir tanesi 20 calibre) ve 1 tane de yarı otomatik tüfek kullanmama rağmen hiç çiftem olmadı.Çocukluğumdanberi hep bir çiftem olsun isterdim.
Bir arkadaşımda  ejektörlü,tek tetik,mobil şoklu,2010'da bayiden sıfır olarak alınmış Baikal çifte var.Bu silahlar hakkında hiç bilgim yok.Kimisi şimdiki versiyornların Bulgaristan'da yapıldığını falan söylüyor ama ben kesin bir delil bulamadım.Avrupa silahlarla ve yerli çiftelerle kıyaslarsak bu tüfekler hakkında neler diyebiliriz?
Tüfek şu an kullandığım silahlarıma göre (12 calibre Torun 307,12 calibre Falcon yarı otomatik ve 20 calibre Zirve sp poze) oldukça ağır.Bir başka eksi yönü ise dışının paslanmaya başlamış olması.Bir revizyondan geçirdikten(Yeniden krom kaplama,dipçik ve kundak değişimi,gravür vb.) sonra bu silah adam olur;ama ne dersiniz, almaya ve alıp krom kaplama ve gravür yaptırmaya değer mi?
Bazı forumlarda ''İşte eski Ruslar bambaşkaydı,yenileri kıytırık yapılıyor vs. vs.'' gibi yorumlar beni düşündürüyor.Siz ne dersiniz?Avrupa tüfek beni aşıyor,bu tüfekte mobil şok,ejektör,tek tetik var!?
Son olarak:Almamı tavsiye ederseniz fiyat aralığı ne olmalıdır sizce?Arkadaş hiçbir fiyat söylemiyor tamamen benim insiyatifime bırakıyor.
Şimdiden değerli yorumlarınıza teşekkür eder,kazasız belasız avlar dilerim.Rastgeleyin.
  • Baikal izh 43m 1c 12 ga çifte
  • Torun 307 light 12 ga sp
  • Zirve-Serdar 20 ga sp.
  • Sarsılmaz Kılınç 2000 standart
  • Huylu GX 812 66 namlu y.otomatik.
İbrahim ÖNGÜN
1967 Saray/TEKİRDAĞ 05364627469

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Baikal Çifte Kullanıcıları;Lütfen Yardım
« Yanıtla #1 : 04 Ocak 2012, 14:30:30 »
arkadaşın tüfeği baikal IZH-43E-1C modeli olmalı..değiniz gibi ise 750-800-850 tl civarı mantıklı bir alışveriş olur .kullanıcılar eski baikalları daha fazla övüyorlar.ancak sizin ilgilendiğiniz tüfek hiç yabana atılacak bir tüfek değil.bende almayı düşünmüştüm .alırsanız iyi bir usta bakımını yapıp kundağını biraz kibarlaştırır ise uzun yıllar kullanacağınız bir tüfeğiniz olur.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 04 Ocak 2012, 16:43:31 »
Kullanmadım doğrusu ama ben de daha önceki modellerin daha özenli yapıldığı konusunda hemfikirim. Şimdiki modeller belki malzeme açısından eskilerden önde olabilir ama mesela sözkonu Baikal ise iyice inceleyip elde görmeden alınmaz diyorum. Baikal hele son modelleri düşünürsek ince işçiliği ve detaları bence kaba bir tüfek. Yani daha ham. Bir çoğumuz için iyi bir ustaya götürülüp ahşap güzelleştirme, aşırı sert yayları ayarlatma ve belki daha kolay açılıp kapanması için az bir şey uğraşmayı gerektirebilir. İlle her birinde gerekmeyebilir veya kişi böyle kalsın diyebilir ama ülkemizin en vasat tüfeğini bile yanına koysanız bence onlardan daha güzel görnür.

İş mühendislik hesaplarına ve detayına gelince hepsini göremeyiz. İşinin ehli veya deneyimli olanlar görebilir. Keza malzeme kalitesi de gözle görünmez. Yine de tüfeğin ömrünü belirleyen şeyler bunlardır.

Toparlayacak olursam, tüfeğin malzemesi, mühendislik ayrıntıları oldukça güzel ve bence çoğu Avrupa tüfekle ortalama yerdedir. Ama sıra bunun dışındaki şeylere gelince herkesin elinde görüp kendi kendine karar vermesi gerekir. Nedir bunlar; bantını beğenmezisiniz, bir şeyleri yanlış ve özensiz olabilir. Tüfeği açmak için öküz kuvveti istiyordur (Af buyurun) :) neyse işte malzeme ve mühendislik dışında her şey size hoş gelebilir de gelmeyebilirde.

Namlusunun üstü siyah kromlu tüfekler kolay kolay pas yapmaz. Yapıyorsa ya krom değildir, ya zayıf kromlanmıştır veya uzun süre bakımsız ve zor şartlarda beklemiştir. Bence az bir pas hiç önemli değil ama fiyatını düşürür elbet.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ozan LEVENT

• *
« Yanıtla #3 : 04 Ocak 2012, 17:10:01 »
Selamlar, bende 1971 model bir baikal çifte var. Babam ben doğmadan önce almış. Hala kullanıyorum. aynı sıkıyı, aynı namlu uzunluğunda diğer fişeklere göre daha uzağa ve tesirli yolluyor. Doğru ağırdır ama evladiyeliktir :) Yenilerini bilmem ama Baikal- Baikaldır...

rasgele
Ozan LEVENT
1973 ADANA

Çevrimdışı İbrahim ÖNGÜN

• *
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2012, 23:01:29 »
Sevgili Polat Bey,evet arkadaşımın tüfeği dediğiniz model.
Volkan Bey,arkadaşım iyi bir avcı ve atıcı ama maalesef malının değerini bilmeyen cinsten.Bırakın av dönüşü bakım yapmayı,sezon sonunda bakım yapsa gene şükür.Bizim buralar da malum çok fazla nemli bir bölge.Araştırmalarıma göre de Baikallar paslanmaya karşı hassas,hal böyle olunca tüfek pas yapıyor.Ama çok derin değil,yüzeysel paslar,lekelenmeler.Verdiğiniz bilgiler benim için değerliydi.Alıntı:''Toparlayacak olursam, tüfeğin malzemesi, mühendislik ayrıntıları oldukça güzel ve bence çoğu Avrupa tüfekle ortalama yerdedir.'' ,özellikle alıntı yapmış olduğum bu cümleniz ilgimi çekti ve gönlüm bu tüfeği almaya biraz daha meyillendi.Teşekkürler.
Ozan Bey,şu sözünüze katılmak istiyorum''Baikal-Baikaldır''.Alırsam güzel bir revizyondan geçirtmeyi düşünüyorum.

Peki, bu çiftelerin namlu iç çapı hakkında bilgi sahibi olan var mıdır acaba?Mobil şoklu olduğu için namlu içi daralması şoklardan itibaren mi başlıyor,yoksa şoklara kadar az da olsa daralma mevcut mu?Bu tüfekle domuz avcılığı dahil her türlü avcılığını yapmak istiyorum,o yüzden namlu iç çapı benim için önemli.
Saygılar,kazasız belasız bol avlar.
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2012, 23:16:57 Gönderen: İbrahim ÖNGÜN »
  • Zirve-Serdar 20 ga sp.
İbrahim ÖNGÜN

Çevrimdışı Nezih KUTUCU

• *
  • RASTGELE
« Yanıtla #5 : 05 Ocak 2012, 23:31:40 »
slm bende IJ58 model eski baikal babamdan kalma  enaz 40 senelik vardır çok eski bir silah olmasına rağmen özellikle ördekavlarında elimden düşürmediğimbir tüfeğimdir yenimodelleri birazdaha kaba işçilikle yapılmış olmasına rağmen kalitesi konusunda bişey diyemiycem ama biraz modifiye yaptırırsanız tadına doyum olmaz derim.
Nezih KUTUCU
1980 GELİBOLU

Çevrimdışı Ozan LEVENT

• *
« Yanıtla #6 : 05 Ocak 2012, 23:32:46 »
Tekrar selamlar.
Ben çok domuz avı yapmadım ama bizim kuşakta av arkadaşlarım arasında Baikal çiftelerle domuz avına giden çok arkadaşım var. Çok güzel sonuçlar alıyorlar. Namluda da bir sorun olmuyor. Özellikle son dönemde içi boş ( ve özellikle Federal) kurşunlarla da süper oluyor.Rasgele...
Ozan LEVENT
1973 ADANA

Çevrimdışı İbrahim ÖNGÜN

• *
« Yanıtla #7 : 05 Ocak 2012, 23:56:55 »
Tekrar selamlar.
Ben çok domuz avı yapmadım ama bizim kuşakta av arkadaşlarım arasında Baikal çiftelerle domuz avına giden çok arkadaşım var. Çok güzel sonuçlar alıyorlar. Namluda da bir sorun olmuyor. Özellikle son dönemde içi boş ( ve özellikle Federal) kurşunlarla da süper oluyor.Rasgele...
Aleyküm selam Ozan ve Nezih Beyler,bilgi için teşekkür ederim.
  • Zirve-Serdar 20 ga sp.
İbrahim ÖNGÜN