Gönderen Konu: Kekliği azdaha tapayla vuracaktım:)  (Okunma sayısı 6400 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Kekliği azdaha tapayla vuracaktım:)
« : 03 Ocak 2012, 11:56:30 »
Geçen hafta avda arkadaşla aramızdan 10 sn ye arayla iki keklik geçti,oda bende vuramadım,ben olayı kendimde aradım acaba arkasınamı attım diye çünkü hızlı geçti ikiside,fakat  birşey farkettim tapa neredeyse kuşlara vuracaktı,çok iyi gördüğüme eminim,sonra düşündümki power tapa çokmu toplu atıyor,çünkü tapa kuşa kadar gidiyorsa bu saçma nezaman açılıyor hayret ettim.Arazide mesafe tahminide çok yanıltıcı oluyor,sizce 20,30mt mesafelerde keçe tapa veya bior tapa dahamı etkilidir arkadaşlar.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Kekliği azdaha tapayla vuracaktım:)
« Yanıtla #1 : 03 Ocak 2012, 11:58:45 »
şokta 4 no şoktu bunuda belirteyim.34 gr 6 no yaf.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Murat DENİZ

• *
« Yanıtla #2 : 03 Ocak 2012, 11:59:13 »
ben her zaman keçe tapadan yanayım ısınması ve hızı dahada artıyor,,pover tapadaki saçmalar namluya hiç deymeden namludan çıkıyor ,,
Murat İLDENİZ
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 03 Ocak 2012, 12:01:10 »
gelecek hafta bende keçe ve bior tapa denicem bakalım nasıl olacak.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Murat DENİZ

• *
« Yanıtla #4 : 03 Ocak 2012, 12:06:02 »
size tavsiyem winchester 34 gr  6 no keçe spesyal süper fişek
Murat İLDENİZ
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 03 Ocak 2012, 12:06:42 »
3 no şok 33 g 7 no bıor veya keçe tapa deneyin farkı görün
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 03 Ocak 2012, 12:17:54 »
power tapanın  35 mt de hedef kağıtlarına vurduğunu gördüm.daha kısa mesafelerde  saçmanın açılmaması normal.onun için yakın ve fermalı avlarda bior yada keçe tapa kullanmak daha mantıklı olacaktır.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #7 : 03 Ocak 2012, 12:33:58 »
Power tapa saçmalardan çok daha az yoğunluğu olan bir maddeden yapıldığından ve kütlesi çok daha düşük olduğundan namludan çıktıktan hemen sonra saçmalar tapadan ayrılır,zaten yüksek hızlı fotoğraflarda bu görülmekte,dolayısı ile grupmanın açılmasının keçe tapayla benzer özellik göstereceği düşüncesindeyim ama eteklerdeki saçmalar daha az deforme olacağından daha düzgün bir grupman verir power tapa teorik olarak,fakat tapanın kendi kalınlığı nedeni ile daha dar namlu çapı ve şokla atılmış gibi olacağından bu nasıl etkir tam bilemiyorum,aynı barut ve saçma gramajıyla doldurulmuş fişeklerle denemek lazım.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 03 Ocak 2012, 13:29:01 »
ismini vermeyeceğim ama yaptığım denemelerde yerli bir fişek  markasınının tapaları namludan çıktıktan sonra  hiç açılmadan 35mt mesafeye kadar gitmişti.normalde tapanın namluyu terkettikten sonra artı şeklinde açılması lazım fakat plastik tapaların üretiminde bir sorun vardı herhalde.hal böyle olunca açılmayan tapa  saçmayı kurşun gibi atarken yakın atışlarda vuramama gibi sıkıntı  yaratıyor.uzak ve sabit hedeflerde de müthiş grupman yapıyor.uzak derken  35mt mesafelerden bahsediyorum.yanlış anlaşılmasın.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 03 Ocak 2012, 13:45:03 »
plastik tapa 35-40 metreye kadar gidebilir.tapanın kuşlara çarpacak olması çok toplu bir grupmna olduğunu göstermez.sonuçta saçma tapadan daha önce hedefe gider.tapa o kadar hızlı değildir.tapa namludan çıktıktan 10 metre kadar sonra saçmadan tamamiyle ayrılır.yani 10-12 metreye kadar sanki bir kurşun gibi gider.25 metrede en etkili grupmanı ortaya koyar.

kafanızda sorun olarak görüyorsanız bior tapayı tercih edin.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Ali AKIL

• *
« Yanıtla #10 : 03 Ocak 2012, 17:03:16 »
keçe tapa parlama avların da keklilkte buyıl kullanayorum cok güzel

• BERETTA 690 Field lll
  • BERETTA S686 L SIPECIAL
Ali AKIL
1986-Antalya

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 03 Ocak 2012, 20:35:24 »
Demek kekliği tapayla avlama modası başladı :) Fazla önlemeli atmışınız. Mesafe de yakın olunca, olan olmuş. 10-15 metrelerde attıysanız hangi tapa olursa olsun toplu gider. İlk kekliğimi hatırladım. Yaş 16 falandı herhalde, elimde tek kırma ve içinde yazlık, keçe tapalı 1,50 ye 1,60 ölçeğinde fişek vardı. Birisi kekliği uçurdu. Keklik önümdeki 5-6 metre yükseklikte kayalıkla aramda 15-20 m varken aradan geçmeye kalktı. Kekliği görmemle tüfeği omuzlamam bir oldu ve 10 m bilemedin 15 m içinde çaktım ve pike dalışa geçti. Elek gibi olmuştu. O günün tek kekliği bu 16 lık gençteydi :) O tüfekle bir sefer de teskeresiz jandarmaya yakalanmıştım.

Diyeceğim, çok yakın mesafede ıska olabilir. 30 m civarında keçe ve bior tapa vurma şansını artırır ama daha uzağında yüksük tapa daha iyi olur. Eğer sözkonusu keklik avıysa tüfekte yarım şoktan darına da gerek yok çoğu zaman bence. Rastgelsin
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 03 Ocak 2012, 23:32:34 »
önerileriniz ve görüşleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. bior ve keçe tapayı denicem bakalım nasıl olacak.benim atışımdada bir sorun olabilir. Ama işte atıştan sonra tapanın o süratle kuşa ulaştığını görünce benim aklıma o geldi,illa power tapa kullanmak zorunda değiliz,diğerlerini hiç kullanmamıştım,denemekte fayda var demekki.
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2012, 23:44:33 Gönderen: Raha BOLAT »
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Ercüment YÜKSEKÇINAR

• Ercüment YÜKSEKÇINAR
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 04 Ocak 2012, 08:52:12 »
ben keklik avcısıyım yıllardır keçe tapa kullanırım ve çok memnunum......
Ercüment YÜKSEKÇINAR
A Rh -  1973   ISPARTA
0 544 544 35 32

ISPARTA AVCILIK ATICILIK İHTİSAS DERNEĞİ BAŞKANI

Çevrimdışı Hasan ERKOÇ

• *
« Yanıtla #14 : 10 Mart 2012, 09:47:15 »
ismini vermeyeceğim ama yaptığım denemelerde yerli bir fişek  markasınının tapaları namludan çıktıktan sonra  hiç açılmadan 35mt mesafeye kadar gitmişti.normalde tapanın namluyu terkettikten sonra artı şeklinde açılması lazım fakat plastik tapaların üretiminde bir sorun vardı herhalde.hal böyle olunca açılmayan tapa  saçmayı kurşun gibi atarken yakın atışlarda vuramama gibi sıkıntı  yaratıyor.uzak ve sabit hedeflerde de müthiş grupman yapıyor.uzak derken  35mt mesafelerden bahsediyorum.yanlış anlaşılmasın.
katılıyorum yavaş çekimdede aynı görünüyor birde sistemi anlamak basit barut gazının paylamasıyla oluşan knetik enerjinin saçmaları itmesi gibi olay bilardo oynayan arkadaşlar bilir 34 bilardo topu dizin sonra bi tarafından başka bir topla atın sizin attığınız yönde değilde diğer taraftan en sondaki top hıuzla fırlar yani barut tapaya vurur ama saçma tapadan hılı olarak ileriye fırlar hatta namludan ayrı ayrı çıkarlar (helalleşirler ilerde buluşurlar .... biraz uzattım tam anlatamadım ama anlamışsınızdır inşallah)
Hasan ERKOÇ
1976 ANAMUR

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 10 Mart 2012, 21:40:47 »
bence atışlarınızda önlemeyi gereğinden fazla vermişsiniz saçmalar tapadan daha hızlıdıer ve tapa avla buluşmuşsa saçmalar avdan önce geçmiş oluyor. aynı olayı trap-skeet atışlarındada görebilirsiniz hatta bazen tapa plağı vurabilir plak kırılmaz.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

kazım.t

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 10 Mart 2012, 21:46:07 »
(size tavsiyem winchester 34 gr  6 no keçe spesyal süper fişek )

Murat bey bu winchester 34 gr. fişekten bahsetmişsiniz türkiyede hala orj. winchester bulunuyormu genelde yerli diye bahsediyor av bayii lerimiz ?

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 10 Mart 2012, 23:28:56 »
katılıyorum yavaş çekimdede aynı görünüyor birde sistemi anlamak basit barut gazının paylamasıyla oluşan knetik enerjinin saçmaları itmesi gibi olay bilardo oynayan arkadaşlar bilir 34 bilardo topu dizin sonra bi tarafından başka bir topla atın sizin attığınız yönde değilde diğer taraftan en sondaki top hıuzla fırlar yani barut tapaya vurur ama saçma tapadan hılı olarak ileriye fırlar hatta namludan ayrı ayrı çıkarlar (helalleşirler ilerde buluşurlar .... biraz uzattım tam anlatamadım ama anlamışsınızdır inşallah)

anlaşıldı:)
bence atışlarınızda önlemeyi gereğinden fazla vermişsiniz saçmalar tapadan daha hızlıdıer ve tapa avla buluşmuşsa saçmalar avdan önce geçmiş oluyor. aynı olayı trap-skeet atışlarındada görebilirsiniz hatta bazen tapa plağı vurabilir plak kırılmaz.

bencede biraz öyle oldu,ama netleştirmek lazım,denemeye devam.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 12 Mart 2012, 12:42:04 »
(size tavsiyem winchester 34 gr  6 no keçe spesyal süper fişek )

Murat bey bu winchester 34 gr. fişekten bahsetmişsiniz türkiyede hala orj. winchester bulunuyormu genelde yerli diye bahsediyor av bayii lerimiz ?

orjinal italyan isteyen herkese temin edebilirim.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama