Gönderen Konu: SATILIK İLANLARINA YAPILAN YORUMLAR HAKKINDA KONUŞALIM....  (Okunma sayısı 4941 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
  • AFFETMEK ; İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR...
merhabalar değerli forumcular.fırsat buldukça avlakforum.com u ziyaret eden biriyim.yeni verilen ilanları ve altına yapılan yorumları da zamanım oldukça harfi harfine okumaya çalışıyorum.gerçekten yorum yaparken çok mütevazi olan kişiler var.bir şey yazarken karşımdakini incitirim diye korkarak yazı yazan kişiler , büyüğüne abi demeyi küçüğüne kardeşim demeyi bilen bir çok kişi var.ama son günlerde bir şey çok dikkatimi çekmeye başladı.bazı (aslında iyi niyetli) arkadaşlarımız yorum yaparken kullandıkları kelimelere çok dikkat etmeden karşımdakini kırarmıyım dökermiyim demeden, yazacağı kelimeleri çokta iyi dşünemeden bir çırpıda yazıveriyor.ister istemez de soğuk bir ortam ve hiç olmaması gereken bir gerginlik oluyor.lütfen haddim olmayarak 3 günlük dünya büyük büyüklüğünü bilsin küçük küçüklüğünü bilsin ve yorum yaptığımız kişilerin yaşlarınada çok dikkat ederek yorumlar yapalım.bazen genç birisi babası yaşında birine ''bu tüfeğin sıfır fiyatını biliyormusun'' diye bir yorum yazabiliyor.mesala onu öyle diyeceğimize ''tüfeğiniz gerçekten çok temiz ama sıfır fiyatınada çok yakın, sanırım sıfır fiyatını gözden kaçırmışsınız '' gibi bir yorum yassak sanırım daha sıcak bir yorum olur.sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama inşallah 2012 daha sıcak sohbetler yaptığımız, yorumlar paylaştığımız bir sene olur.
tüm avlakforum.com üyelerinin yeni yılını en içten duygularımla kutlar , 2012 nin sağlık mutluluk ve kazasız avlar getirmesini dilerim.saygılar....
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2011, 23:13:52 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN
Çıraklığını yapmadığın işin , Ustalığını yapmayacakmışsın...

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: SATILIK İLANLARINA YAPILAN YORUMLAR HAKKINDA KONUŞALIM....
« Yanıtla #1 : 01 Ocak 2012, 10:30:10 »
osman sitedeki bir kaç kişi hariç hepsi fiyatlar konusunda uçmuş.çoğu ücra köşelerde kalmış  sahibi yaşlanmış avı bırakmış  almancı veya köylü kardeşlerimizden  fiyatlarının dört te birine  aldıkları tüfekleri  millete gazlamaya çalışıyorlar.bazen fiyatları görünce dehşete düşüyorum.birol abi  geçenlerde yazmıştı  çok temizi 1300 eder normalleri 700 800 civarı diye.çok doğru.400tl ye satılanını gördüm. 700tl ye ıj 27 yi bıraktılar almadım.sitede 1500tl nin üzerinde.yahu el insaf.bunun sıfırı bu para  sen minimum 25yıllık silaha bu parayı istiyorsun.simsonlar ona keza  2012 yılındayız.herşey seri üretim.bu gün simsonu baştan aşağı yapsalar bu paralara satarlar.  velhasıl abartılı fiyatlar yazılınca abartılı yorumlar gelmeside çok normal.taktik şu bu tüfeğe 2000 yazayım satılmazsa bir hafta sonra 1750 yine satılmazsa 1500 yine yoksa son indirim 1250 yapıştır indirimi.zaten ederi o kadardır.  bak satılmayan bir çuval tüfek var.ederi yazılanlar zaten  haftasını bulmuyor.son olarak naçizane tavsiyem yeni bu işe başlayan arkadaşlara  gidin kendinize  yerli üretim bir çifte alın sıfır yıllarca sorunsuz kullanın.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Coşkun AKBULUT

• *
  • kargalar sürüyle kartallar yalnız uçar
« Yanıtla #2 : 17 Şubat 2012, 21:23:12 »
suat arkadasım aynen bende sitedebir yorum yaptım bir rus tüfeine arkadasımın bü tüfei 2010da 700-800 tlye aldını beyan ettim bazı satıcı arkadasların tepkisi ile karşılastım  800 nerde 1500 nerde ama hadi zam gelsin 1000 tl olsun bune ama parada yoldan kazanılmıyorki olurunu yazan arkadaslar tüfeklerini satıyorlar ama ucanlar dedin gibi 15 günde bir 250-500 tl indirim yapıyorlar resmen mezat ya degeri neyse odur uçmaya gerek yok bence kalın salıcakla
Coşkun AKBULUT
1970 izmit/derince     kargalar sürüyle...kartallar tek uçar

Çevrimdışı Mustafa AYDIN 54

• Müdavim Üyemiz
  • avcılık özgürlüktür.
« Yanıtla #3 : 06 Nisan 2012, 15:20:32 »
Güzel bir konuya temas etmişsin Osman kardeşim, Bende bu konuda sana katılıyorum. Saygı sevgi çerçevesinin dışına çıkmamamız lazım. Bazen arkadaşlar birbirlerine karşı çok kırıcı yorumlar yazabiliyorlar. Herkez karşısındakinin fikrine yada yazdıklarına katılmak zorunda değil, eğer farklı düşünüyorsan karşındakini kırmadan da bu fikrini yazabilirsin. Mesela satıcı yüksek bir fiyat koymuş köpeğine, altıdaki yorum; ''one be arabamı satıyosun abs, airbag, kliması varmı?''
diye bir yorum, yada benzerleri. Adam bir fiyat beilirlemiş, sen almak zorunda değilsinki, zorla satmıyorlar sonuçta. Bakarsın beğenmezsen geçersin yada fiyatı yüksek bulduğunu uygun bir dille anlatırsın. Günlük hayatta karşındaki insanlarla nasıl konuşuyorsan burdada aynı hassasiyeti göstermek zorundasın. Geniş bir aile sayılırız burda, her zaman aynı ortamda beraberiz ve bişeyler paylaşıyoruz, büyüklerimize saygıyı, küküçlerimize sevgiyi eksik etmiyelim. selamlar.
  • Franchi Affinity y.oto. 71
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda
Mustafa AYDIN  1973 SAKARYA

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 06 Nisan 2012, 15:52:22 »
Fiyatı şişirenlerinde ençok kullandığı argüman -arkadaşlar fiyat alanla satan arasındadır işine gelirse alır boşuna yorum yapmayın- dır.Fakat sen o fiyatı öle yazınca otomatikman diğerleride artıyor,piyasada fiyatlar yükseliyor,istedikleride bu zaten,aslında hepsine yorumu yapıştırmak lazım. Bu seferde ticaretini engelliyormuşsun, hased ediyormuşsun gibi bir duruma düşürüyorlar.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Ali EDİZ

• *
« Yanıtla #5 : 06 Nisan 2012, 17:00:27 »
hiç bir malın fiyatına kolay kolay yorum yapmam fakat yorum yaptıkça ilanın reklamı arttığına şahidim eğer yorum yazılmıyosa gerçek değerine iniyo tüfek beretta s56 bu ara ederinin 2 katı istenen tüfek bana biri anlatsın yeni modelleri bunlardan çokmu kötü eskiden çok dahamı mükemmeldi bu tüfekler şimdi 3000 liradan aşağı etmiyo bir s56 ederi temizse benim gözümde en baba 1750 dir koleksiyonluk tüfekmi el işçiliğimi oda yok ne var bu tüfeklerde eee sağlam hepsi sağlam kardeşim beretta dünyaca ünlü marka sıfırları var 4000 4500 sen iste 30 yıllık tüfeğe 3500 baikallar türkiyeye her ne hikmetse sokulmuyo gerçekten sağlam ve kaliteli tüfekler tek eksiği estetik sıfırı kalmadı 1000 liralık tüfeğe 2000 lira isteniyo .köpek işinde fiyata karışmam çünki bir köpek kolay büyümüyo köpek çok üst düzey bir köpektir 5000 lira eder benim gözümde ederde çünki üst düzey bir köpek yetiştirmek her baba yiğidin harcı değil öle her köpekte çok mükemmel olmuyo problemsiz doya doya av yapıyım isteyen avcı aradığı köpeği bulabilmek için bu istenen paranın çok çok fazlasını harcıyo  tabi öle her köpek için değil bu sölediklerim .yorum kısmına gelince alan satan hayrını görsün güzel köpek şöle avyapar böle kuşu tutar bunlar insanları etkileyip hata yapmalarına sebep oluyo o yüzden çok beğendiğim ve güvendiğim köpek olmadığı sürece ilana yorum dahi yazmam .bırakın beğenmediğiniz abartılı bulduğunuz ilana yorum yazmayın kendi yorumunu kendi yapsın güncel.
Ali EDİZ
1977
 ANKARA

Çevrimdışı Bülent HAZIR

• *
« Yanıtla #6 : 06 Nisan 2012, 20:17:25 »
ya arkadaslar ıyıde adam elindekı mala fazla fıyat ıstıyerek karşısındakını enayı yerıne koyabılıyorsa bu kısıye verılen tepkının ben anormal olmadıgını dusunuyorum. aynısını bende yapmaya kalkarsam banada tepkı gosterılsın, burası aynı ortak noktada bulusulan bı dostluk arkadaslık kardeşlık sitesi. kımse kımseyı kandırmamalı bence saygılı olmalı
Bülent HAZIR
1981 DENİZLİ şuan eğirdir

free image hosting

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #7 : 06 Nisan 2012, 22:38:51 »
Arkadaşlar beş parmağın beşide bir olmadığına göre her insan ayni olmuyor kiminin malı kıymetli oluyor uçuk rakam istiyor bunu gören başka bir arkadaşımız hemen lafı yapıştırıyor lütfen kimseyi kırmadan üslüplu konuşalım fiyatlar ile bir sıkıntı farklılık gördüğünüzde bunu özel mesajda paylaşıp yorumunuzu ve eleştirilerinizi kendi aranızda yapabilirsiniz selamlar iyi geceler...
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Durmuş BAKICI

• *
« Yanıtla #8 : 04 Mayıs 2012, 00:14:24 »
   Herkesin fikri kendine sayğım var ama sitenin eski satılık hali bu durumdan çok daha iyiydi. Her insanın malı kendine göre kıymetlidir. İstediği fiyatı isteyebilir. Bölümün kilitli olması çok da iyi bir durum değil kilit iyiyse bütün sayfaları kilitleyelim kendi aramızda mesajla konuşalım kimsenin kimseden haberi olmasın bu cambazların daha fazla işine gerir. Birde alım satım yapan arkadaşların işi bu, tabiki malına iyi fiyat isteyecek satış yapan kim sattığı malın çok ucuza gitmesini isteyebilir. O insanda bu işten kazanç sağlıyor evini geçindiriyordur. Fiyat hoşuna gitmezse tüfeği begenmezsen kimse sana zaten zorla satamaz. Bana göre çok değerli olan bir silah başkasına göre beş para etmeyebilir.  Tüm arkadaşların bir birine saygılı olması ve olayı fazlada büyütmemesi daha iyi olur bence.  Satılıklar bölümünün bu hali eski durumdan çok daha kötü fazla bir anlam taşımıyor bana göre ben siteye girdiğimde tüfekler kadar arkadaşlarımın yorumlarına da bakıyorum yoksa tüfeği sadece bu sayfada da görmüş değilim. Bence yanlış bir uyğulama günlük girdiğim siteye artık haftada ayda bir girsemde olur çünkü resimden başka bir şey karşıma çıkmıyor. Tüm arkadaşlarıma sayğılar sevgiler Allah'a emanet olmanız dileklerimle. 
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2012, 00:16:26 Gönderen: Durmuş BAKICI »

Çevrimdışı Rüştü PEHLİVAN

• *
« Yanıtla #9 : 04 Mayıs 2012, 00:22:31 »
merhabalar değerli forumcular.fırsat buldukça avlakforum.com u ziyaret eden biriyim.yeni verilen ilanları ve altına yapılan yorumları da zamanım oldukça harfi harfine okumaya çalışıyorum.gerçekten yorum yaparken çok mütevazi olan kişiler var.bir şey yazarken karşımdakini incitirim diye korkarak yazı yazan kişiler , büyüğüne abi demeyi küçüğüne kardeşim demeyi bilen bir çok kişi var.ama son günlerde bir şey çok dikkatimi çekmeye başladı.bazı (aslında iyi niyetli) arkadaşlarımız yorum yaparken kullandıkları kelimelere çok dikkat etmeden karşımdakini kırarmıyım dökermiyim demeden, yazacağı kelimeleri çokta iyi dşünemeden bir çırpıda yazıveriyor.ister istemez de soğuk bir ortam ve hiç olmaması gereken bir gerginlik oluyor.lütfen haddim olmayarak 3 günlük dünya büyük büyüklüğünü bilsin küçük küçüklüğünü bilsin ve yorum yaptığımız kişilerin yaşlarınada çok dikkat ederek yorumlar yapalım.bazen genç birisi babası yaşında birine ''bu tüfeğin sıfır fiyatını biliyormusun'' diye bir yorum yazabiliyor.mesala onu öyle diyeceğimize ''tüfeğiniz gerçekten çok temiz ama sıfır fiyatınada çok yakın, sanırım sıfır fiyatını gözden kaçırmışsınız '' gibi bir yorum yassak sanırım daha sıcak bir yorum olur.sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama inşallah 2012 daha sıcak sohbetler yaptığımız, yorumlar paylaştığımız bir sene olur.
tüm avlakforum.com üyelerinin yeni yılını en içten duygularımla kutlar , 2012 nin sağlık mutluluk ve kazasız avlar getirmesini dilerim.saygılar....
osman abıye katılıyorum 3 günlük dünya saygı sevgi çerçevesınde olmalı herşey
Rüştü PEHLİVAN
1987-Antalya

Çevrimdışı Bahadır ÜSTÜNEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 04 Mayıs 2012, 01:50:23 »
yaaa arkadaşlar ne alakası var ilanların kitlenmesiyle tüfek fiyatlarının yani şimdi ilanlar kitlendi diye fiyatlar düşecek mi ya da daha mı artacak gene isteyen istediği fiyatı yazar alan alır satan satar bu hayatın her alanında var mala bir fiyat biçilir araştırırsın eder mi etmez mi alırsın ya da illaki öyle tüfek arıyorsundur bulamıyosundur pahalı da olsa alırsın bu zevk ve maddiyat meselesi ilanların kitlenmesi hiç bir şeyi değiştirmez tam tersi bilgi paylaşılırsa çoğalır yanlış bilgi verilirse bir bilen çıkar itiraz eder bazen doğru bilgiye de itiraz edilir biraz da saf olmayacan kendin araştırıp doğruyu bulacan bazen forumda sorucan napayım acaba alsam mı diyecen hemen biri çıkıp gaz verecek bence hiç kaçırma inanıyorsan alırsın yada düşünüp araştırır kararını verirsin ya da biri aman yanına yaklaşma diyecek tüfeği arkadaşı almak istiyo seni vaz geçirtecek ya da fiyat kırmaya çalışacak satıcı kızacak tartışma çıkıcak olucak bunlar bunlar hayatın neşesi ama saf olup aldanmıyacan aldanınca da kızmayacan bunlar zaten hep olan şeyler değil 10 ilanda 1 tane çıkacak ama pire için yorgan yakılmaz kilit vurup siteyi sevimsiz hale getirmek hiç hoş değil
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2012, 01:51:53 Gönderen: Bahadır ÜSTÜNEL »
Bahadır ÜSTÜNEL
1974 Pınarhisar KIRKLARELİ

Çevrimdışı Ramiz TERCAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 04 Mayıs 2012, 08:48:55 »
Benim anlamadığım şey,demekki bu siteye çoğunlukla kişiler tüfeklere yorum yapmak için giriyorlarmış.Arkadaşlar yapmayın.Bu site sadece tüfek satışlarından ibaret değil.
Ramiz TERCAN
1967 ORDU

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 04 Mayıs 2012, 08:53:13 »
Ben şunu bir türlü çözemedim,tamam isteyen istediği fiyatı yazsında arkadaşlar hiçmi dikkatinizi çekmiyor,ilk zamanlar fiyatlar neredeydi sonra birileri çıktı yok bü tüfek şöyle yok bu tüfek böyle yok ülkeye girişi yok yok bu avrupa iiyide yahu burası sanal ortam burası pazar değil,burda insanlarla yüz yüze pazarlık yapıp anlaşabileceğin ve piyasayı şekillendirebileceğin bir yer değil.Bakın birisi arttırınca diğeride hemen arttırıyor ve sonuçta genel bir artış oluyor bilmem anlatabildimmi,sizcede birşeyler yanlış gitmiyormu.
Ben 1-2 sene önce şu s56 dene tüfeğin temizinin 1500-hadi 2000 tl ye bulunduğunu avcı abilerimizden duyuyordum,hatta bana bırak yerlileri sana bi s56 alalım diye ısrar ediyorlardı,ee şimdi3000-3500,bununda türkiyeye girişi yok galiba:) 
Bu sanal alem böyle,fiyat yükseltmek için birebir,ama ters yöndede kullanılabilir de biz yapamıyoruz.
Şuna katılırım yeni model bir tüfektir atıyorum beretta 400 mü ne,onun fiyatı hadi yüksektir,çünkü yeni heryerde yok,peki şu eski beretta brwninglere noluyo,birileri çok güzell tüfek dediği için bi bakıyosun hoop fiyat uçuveriyo,bu tüfeği bilen bilir falan filan,fiyatları biz yükseltiyoruz biz,bende dahil paramızın kıymetini bilmiyoruz.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 04 Mayıs 2012, 09:08:16 »
Türkiyedeki bütün tüfek alım satımlarını bu sitemi yapıyor,geçek avcılar kendi aralarında yerlisinide avrupasınıda alıp satıyor hemde uygun fiyata,yani binlerce avcı binlerce tüfek ve buraya yansıyan bikaç tüccarın fiyat arttırdığı tüfekler,gariplik burdan başlıyor,sanki burası tüfek borsası herkez buraya bakarak fiyat belirliyor sonuçtada yüksek fiyat isteyenlerin istediği oluyor.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Serkan ERTENLİCE

• *
« Yanıtla #14 : 04 Mayıs 2012, 10:06:03 »
Ederinden fazla isteyenler zaten konularını kilitlemek istiyordu.Ama kilitleyince bu sefer satışı yapamıyordu insanlar neden konu kiltli diye düşündüğünden bu köpek içinde silah içinde geçerli.E şimdi ne oldu kendi kilitlemiyor site yöneticileri kilitliyor oldu bağzı kurnazların işine yaradı.Kurunun yanında yaşda yanmıyor deyil
Serkan ERTENLİCE
1977 GAZİANTEP
KARDEŞ MECBURİ ARKADAŞTIR,ARKADAŞ SEÇİLMİŞ KARDEŞTİR

Çevrimdışı Erdinç COŞGUN

• *
« Yanıtla #15 : 15 Mayıs 2012, 00:30:10 »
sadece tüfekmi köpek köpege benzemiyo satıklık ilanı verilmiş kimse yorum yapamıyo bi yandanda 6 7 yasında ki köpeklere 2 bin ila 10000 arası fiyat isteyenler yokmu işte insan ozaman dehsete dusuyo   ekmegini y emiş kopegin 6 7 yasına gelmiş alan adam 2 sene ya avlanır ya avlanamaz  2 sene icin 2000 binlira  60 gunluk kopege 1500 lira ................................................
Erdinç COŞGUN
 02/ 03 / 1982

Çevrimdışı Fatih ÇAYIR

• *
« Yanıtla #16 : 08 Kasım 2012, 23:27:27 »
bende en çok yavru köpeğe 250 tl den fazla para isteyene ayar oluyorum yaw arkadaş köpeğin güzelse zaten yavrular ilana düşmeden hatta anne karnındayken sahibi belli olur ama bakıyor köpek arayan çok yapıştırıyor fiytı hee satamasa da iş olsun torba dolsun
acaba satamadığı köpeği ne yapayor onuda merak etmiyor değilim
alan olmadığı zamanda verecek adam ararlar
sat işte ucuza sanki anasına hamile kalması için para mı ödüyorsun?
bari bi allahın kuluna faydan dokunsun madem avcı sın avcı arkadaşlarına yardım et
Fatih ÇAYIR
1983 sakarya