Sevgili arkadaşilar yavru köpek aldığımızda köpeğimizin gelişimi için sizlerle bir kaç ince detay paylaşmak istedim çoğumuz yeni doğan bir arkadaşımızdan veya dostumuzdan yavru köpek alıyoruz ve anasından ayırıyoruz ve bu köpeğin yavrunun anasıda babasıda aldıktan sonra biz oluyoruz ve çok iyi bakmamız gerekiyor çoğumuz yavruyu ana sütünü tam içmeden alıyoruz çünküyetiştirici arkadaşın işine geliyor çünkü her yavru gittiğinde anadan emiecek yavru sayısı düşüyor ve kalan her yavru daha ana sütünü içiyor bunun neticesinde daha sağlıklı oluyor ayrılan yani satılan yavru ana sütünüaz içtiğinden dışarıdan gelecek her mikropa açık olacak ve ana sütünün içindeki o koruyucu faydalı şeylerden faydalanamıyacak çoğu alınan yavrularda sonunuda çoğu yavru ölecek kanlı isal olacak veya çoğumuzun yaptığı gibi yavruyu alacaz dolaştıracaz ve yavru mikrop kapacak ve ölecek .siz sizolun yavru aldıktan sonra 2aylık olmadan beslediğiniz yerden kesinlikle dışarıya soka ayaklarını bastırmayın...
gelelim yavruyu aldıktan sonraki beslenmesine yavruyu aldık eve getirdik yaşacağı yerin ortamını hazırladıktan sonra bu yavruya sececeğimiz mama ne olmalı eğer köpeğimizi çok seviyorsak yememizden sigaramızdan kısacaz ve ona 15 kiloluk yavru maması alacaz kaliteli olandan marka vermiyorum ama ben royol canin yavru mamasıyla büyütüyorum her yavrumu siz hangisi markayı alırsanız bilemiyorum ama alacağınız mama profosyonel mama alocak market maması değil zaten 15 kiloluk mama size 2 ay veya 3 ay gidecektir..bu mamayı aldığınızda köpeğize günde 6 öğün yedireceksiniz bunun ilk öğününde sabahları ana sütünden ayırdığımız için bakın bu çok ince bir detay devam sütü vardırhttp://www.mamadunyasi.com/default.asp?islem=urunler&islem2=urundetay&id=1391&title=Milupa%20Aptamil%20Junior%20Devam%20S%FCt%FC%20Toz%20300%20gr veya başka marka da olabilir bunu süt toz halındedir ve bunu bir çay bardağında karıştırıp mamanın üstüne dökün ve yavrunuz bu mamayı daha iştahla yiyecektir akşamki öğundede aynısını yaparaktan bu yavrunun gelişini annesinden almadığı tüm vitaminleri bu şekilde alacaktır köpeğineze yavrunuza kesinlikle süt vermeyin veriyorsanızda su ile karıştırın ben vermeyi tasnif etmiyorum ama verecekseniz mamnın üstüne döün ve su ilave edin çünküyavruyu bu süt isal eder bu devamlık sütü çok önemli ve göreceksinizki öbür yavrularla sizin bu beslediğiniz yavru arsında 4 ay sonra büyük fark olacak ve yavrunuza haftada bir gün peynirin içeine kıracağınız bir yumurta muhakkak olmalı ve vermelisiniz 2 aydan sonra bir yumurta büyüklüğünde et haşlayıp vere bilirsiniz bu şekilde 3 ay besleyin köpeğinizi sonra öğünlerinizi daha düşüreblirseniz...ama 12 ya yavru maması verin çünkü yavruluk dönemi çok önemli daha sonra ister mama s,iter kendi karışımlarınız ama köpeğim iyi olsun koşsun akşama kadar gezsin diyorsanız profosyonel mamdan şaşmayın
not...parazit ve gençlik aşıları ve diğeraşilarının tarihlerini zaten veteriner dostunuz söyleyecektir aşılarını vurdurmayı sakın unutmayın herkese rasgeleyin
http://www.mamadunyasi.com/default.asp?islem=urunler&islem2=urundetay&id=1391&title=Milupa%20Aptamil%20Junior%20Devam%20S%FCt%FC%20Toz%20300%20gr