Öncelikle iyi akşamlar... Bu başlığı görünce en sevdiğim av olan domuz avı hakkında deneyimlerimi paylaşmak istedim... Tüfekle ava ilk başladığım senelerde yani yaklaşık 18 sene öncesinde sırasıyla tek kırma , s.poze. sonraları y.otomatik, ve en sonunda vazgeçemediğim klasik bir çifte ile en güzel domuz avlarımı yaptım...Yaklaşık bu silahlarla en az 250 av ve en az 150 tane domuz vurmuşumdur...( Arkadaşlar sayıları sadece deneyim birikimimi vermek için yazdım yoksa tabiri caizse hava atmak için değil:)) Tabi her silahın kendine göre özellikleri var ama ingiliz kaz göğsü 76 namlu, özel olarak namlusu ve fişek yatağı etli olarak kalın yapılmış, yüksek bant , sabit şoklu namlunun bir gözü full diğer gözü şoksuz olan ejektörsüz klasik bir 16 kalibre çifte ile kurşununu kendim döküp, yaptığım misket doluyla, koşan bir azılıyı vurup onun havada takla atışını izleyip daha sonrasında fişek tağından atılmış kovanı alıp namlunun içine üfleyip o barut kokusunu hissetmenin hazzı bence hiçbir silahta bulunamaz... Biraz şiirsel oldu ama bunlar tamamen kendi fikrim...
Herkese İyi akşamlar
Mustafa CİVAN DENİZLİ