Gönderen Konu: Domuz Tüfeği Nasıl Olmalı  (Okunma sayısı 17065 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Furkan GÜNER

• *
Domuz Tüfeği Nasıl Olmalı
« : 28 Aralık 2011, 16:29:29 »
Merhaba,

Tüfek konusunda hiç bilgim yok, tüfeğimiz var ama kullanmıyoruz. 1 defa bile hayvana ateş edilmedi.

Yazın tüfek almayı planlıyorum, ama nasıl bir şey alacağım bilmiyorum hata etmek istemiyorum.

Domuz tüfeği nasıl olmalı? Ben tüfek konusunda hiç bir terimi bilmiyorum desem yeridir.

Tam anlamıyla domuz tüfeği nasıl olmalı ve nasıl mermiler kullanılır? Yaban TV'de 9'lu kullanmayın filan deniyor ama 9'lu nasıl oluyor ben bunları bilmiyorum.

Ayrıca mesela bir domuz tüfeği aldım diyelim, o tüfekle bıldırcın avına filan da gidebilir miyim yoksa farklı bir tüfek daha mı almam gerekir?

Beni aydınlatın bu konularda :D.
Furkan GÜNER
1993 Ankara

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Domuz Tüfeği Nasıl Olmalı
« Yanıtla #1 : 29 Aralık 2011, 15:46:13 »
Domuz avında hangi tüfeği kullanırsanız kullanın, sizin keyfinize kalmıştır. Bence en önemlisi domuz avındaki tüfekte silindir veya çeyrek şok kullanılması. Daha sonra, eğer y.otomatik alınacaksa, tüfeğe ait bir slug namlu da almak uygun olur. Otomatik seçerseniz, genel olarak parça değişimi, onu çıkar bunu tak olayı hem çok daha basit, hem genelde daha ucuz olur.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Berk KEMİK

• Free Üye
  • *
  • Tavşancı
« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2011, 20:36:42 »
Domuz avında genellikle tek kurşun kurllanılır . Tek kurşun atmak için en uygun tüfekte slug namlu yarı otomatik yada pompalıdır . bence size combo set tüfek daha uygun olur . Yani av için şeritli namlu ve slug namlusu olan av tüfeği . Kuş avları için şefitli namluyu takarsınız domuz avı için slug namluyu. Yerli marka düşünüyorsanız  Armsan marka 66 namlu + slug namlu yarı otomatik bence size en uygun olanı.

Berk KEMİK       
1990       BARTIN
0534 863 15 32

Çevrimdışı Furkan GÜNER

• *
« Yanıtla #3 : 04 Ocak 2012, 17:06:38 »
Yorumlarınız için teşekkürler...

Alacağım tüfek büyük ihtimal yerli olur. Armsan gerçekten beğendiğim bir marka.. Aslında kuş avları için ayrı bir tüfek daha mı alsam diye düşünüyorum ama kuş avlarına nadir gideceğimden önerdiğiniz çift kullanımlık tüfekler daha mantıklı geldi.

Bu tüfeğin modeli mi çift kullanımlık için, yani tüfek 2 namlulu mu satılıyor? Yoksa slug namlulu bir tüfek aldığımda ekstradan bir de 66 namlu mu almam gerekir?

Furkan GÜNER
1993 Ankara

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 04 Ocak 2012, 17:14:44 »
İki türlü de satılıyor. Slug ile şeritli namlu birlikte satılanlar "combo" diye geçer. İnternette bir sürü Armsan Combo tüfek görebilirsin.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ali OĞUZ

• *
« Yanıtla #5 : 19 Ocak 2012, 09:09:24 »
500 tl ye al kinci el bir vursan 92/a tamam
Ali OĞUZ
1963 Balıkesir

Çevrimdışı Furkan GÜNER

• *
« Yanıtla #6 : 26 Ocak 2012, 16:52:20 »
500 tl ye al kinci el bir vursan 92/a tamam

Almışken sıfır, kaliteli bir tüfek alayım diyorum. Zaten tecrübem yok, gider kırık dökük bir tüfek alırım sonra uğraş dur :).
Furkan GÜNER
1993 Ankara

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 26 Ocak 2012, 22:28:52 »
domuz tüfeyi domuza  öldürecek gibi olmali,  domuz  tüfeyi  onalti   numara  olmali, niye  cünkü  onalti  tüfeklerin kursunu  domuz üstünde  cok etkilidir,       kursunu   düzgün   giden hedefi bir  tüfeyi  ihtiyacin olur  domuz  tüfeklerinde,
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Furkan GÜNER

• *
« Yanıtla #8 : 07 Şubat 2012, 17:07:16 »
Arkadaşlar şeritli namlu ile domuz avı yapılıyor mu? Bazı videolarda pozeyle filan domuza gidenler görüyorum.
Furkan GÜNER
1993 Ankara

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 07 Şubat 2012, 17:54:53 »
şeritli namluyla tabiki domuz avı yapılır, ben dahi olmak üzere birçok avcı arkadaşım şeritli namluyla domuz avı yapıyoruz eğer sadece domuz avı yapılacaksa ya slug tabir edilen tüfekler yada namlusu 61 cm 55 cm gibi kısa olan tüfeklerin kullanılması avataj olur 61 namlu şeritli bir tüfekle helede mobil şoklu olursa hem bıldırcın hem çulluk rahatlıkla avlayabilirsiniz hatta 25 metre civarındaki tavşan keklik tahtalı çok rahatlıkla vurulur. aslında bu sizin tüfeği ne maksatla aldığınıza bağlı çok amaçlı bir tüfekmi istiyorsunuz yoksa domuz tüfeği olsun ama arada belki bıldırcın falan avlarım diyemi düşünüyorsunuz.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Furkan GÜNER

• *
« Yanıtla #10 : 07 Şubat 2012, 22:32:09 »
Ben domuz için almak istiyorum, ama domuz avını da ancak ya organizasyonlara katıldığımda ya da köyde tarla beklerken yaparım. Onun dışında kırk yılda bir kuş ve tavşan avına giderim.

En mantıklısı combo tüfeklerden almak sanırım.

Forumda da görüyorum, kuş avına gidiyorlar domuz filan vuruyorlar. Garibime gitti :D.

Armsan phenoma 66 namlu alsam, bir de ek olarak slug namlu alsam oluyor mu? Fazladan namlusunu alabilir miyiz? Phenomalar çok hoşuma gidiyor.
Furkan GÜNER
1993 Ankara

Çevrimdışı M.Ali ERTUNÇ

• *
« Yanıtla #11 : 08 Şubat 2012, 00:47:38 »
Ben domuz için almak istiyorum, ama domuz avını da ancak ya organizasyonlara katıldığımda ya da köyde tarla beklerken yaparım. Onun dışında kırk yılda bir kuş ve tavşan avına giderim.

En mantıklısı combo tüfeklerden almak sanırım.

Forumda da görüyorum, kuş avına gidiyorlar domuz filan vuruyorlar. Garibime gitti :D.

Armsan phenoma 66 namlu alsam, bir de ek olarak slug namlu alsam oluyor mu? Fazladan namlusunu alabilir miyiz? Phenomalar çok hoşuma gidiyor.

Tabiki armsan'ın tüm 12 ve 20 kalibre tüfeklerini ek namlu ile alabilirsiniz.Ayrıca mutlaka alırken çift namlu almanıza gerek yok örneğin ilk slug olarak alırsınız sonra normal şeritli namluyu dilediğiniz zaman alabilirsiniz.Yani sizin seçiminiz ben domuz avı için a620s kullanıyorum oldukça memnunum

Çevrimdışı Furkan GÜNER

• *
« Yanıtla #12 : 08 Şubat 2012, 13:20:58 »
Teşekkür ederim. Yeni sezonun başlamasına yakın tüfeği almayı planlıyorum. Herkese yardımları için teşekkür ederim.
Furkan GÜNER
1993 Ankara

Çevrimdışı Mustafa CİVAN

• *
« Yanıtla #13 : 09 Şubat 2012, 23:36:13 »
Öncelikle iyi akşamlar... Bu başlığı görünce en sevdiğim av olan domuz avı hakkında deneyimlerimi paylaşmak istedim...  Tüfekle ava ilk başladığım senelerde yani yaklaşık 18 sene öncesinde  sırasıyla  tek kırma , s.poze. sonraları y.otomatik, ve en sonunda vazgeçemediğim klasik bir çifte ile en güzel domuz avlarımı yaptım...Yaklaşık bu silahlarla en az 250 av ve en az 150 tane domuz vurmuşumdur...( Arkadaşlar sayıları sadece deneyim birikimimi vermek için yazdım yoksa tabiri caizse hava atmak için değil:)) Tabi her silahın kendine göre özellikleri var ama ingiliz kaz göğsü 76 namlu, özel olarak namlusu ve fişek yatağı etli olarak kalın yapılmış, yüksek bant , sabit şoklu namlunun  bir gözü full diğer gözü şoksuz olan ejektörsüz klasik bir 16 kalibre çifte ile kurşununu kendim döküp, yaptığım misket doluyla, koşan bir azılıyı vurup onun havada  takla atışını izleyip daha sonrasında fişek tağından atılmış kovanı alıp namlunun içine üfleyip o barut kokusunu hissetmenin hazzı bence hiçbir silahta bulunamaz... Biraz şiirsel oldu ama bunlar tamamen kendi fikrim...
 Herkese İyi akşamlar
 Mustafa CİVAN DENİZLİ
  • CZ550 WIN MAG
  • Baretta s56 E
  • Huglu 201 A
Mustafa CİVAN
1980 DENİZLİ 0Rh-

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
« Yanıtla #14 : 10 Şubat 2012, 09:35:48 »
merhaba arkadaşlar güzel bir soru ve güzel cevaplar.
cevap aslında göreceli,kişiye göre değişkenlik gösterebilir.arkadaşlarımızın büyük bir bölümü y.otomatik yada pompalı gibi cevaplar verebilir. gayet normal ulaşabilmek kolay fiyat aralıkları oldukça değişken üzerine yardımcı av aksesuarları takabiliyorsunuz.haznesi fazladan fişek alıyor. riskli durumlarda 3. fişek hayat kurtarabiliyor.
bende uzun yıllar y.otomatik gazlı veya kinetik pompalı pek çok model kullandım.bu arada fişeklerimi kendim döker doldururum fakat ne hikmet ise artık yaşlanmaya başladığım içinmi  diyeyim çiftenin yeri bir başka geliyor bu sezon ava pek gidemedim baba olmanın dayanılmaz mutluluğunu yaşıyorum cenabı ALLAH herkese nasip etsin.
bu sezon rölantide bir av oldu 1-2 sefer yarım gün olarak katıldım.
fazla başınızı ağrıtmadan kısa cevaplar vermeye çalışacağım ukalalık olarak algılamayın lütfen
bildiğiniz üzere domuz avı yurdumuzda 2 türlü yapılmakta sürek ve bek avı olarak her iki avda extrem bir durum olmadıktan sonra sık meşelik,ormanlık.sazlık  alanlar içinde 10 ile 30 m arasında size atış imkanı tanıyan (arazinin yapısına göre mesafe 60-80 m kadar değişkenlik gösterebilir.
hal böyle olunca sizin domuzu hissettiğiniz sadece görmek yetmez kulaklarınız burnunuz her daim hazır olmalı gördüğünüz an ile tüfeğinizi omuzladığınız ve tetik çekme anına kadar olan zaman aralığında size kısa bir görüntü verecektir.
bu süre içerisinde  domuz arkasındaki sürekçi ve köpekten kurtulmanın yolunu aramakta fakat kaçış istikametindeki değişiklikleri'de ses koku dikkat ile takip etmekte olacaktır. mevcut senaryo ufak tefek değişikler dışında birbirine yakın olarak değişkenlik gösterebilir.
şimdi buraya kadar avcı kontrolünde bek yerinde ses çıkarmadı.misler gibi yıkanmış buram buram deterjan kokan kıyafetlerini giyinmedi.her gün kullandığı losyon yada parfümünü sürmedi,yanındaki bekteki arkadaşı ile konuşmadı sigara içmedi kulaklar köpeklerin sesinde (burnunuz iyi koku alıyor ise domuzun kendine has bir kokusu vardır rüzgar ile birlikte biraz tecrübe ile hissedebilirsiniz) bakın hala tüfekten bahsetmedim özellikle genç arkadaşlarımız bu işe gönül vermiş abilerin'den izlenimlerini avdaki hareketlerini takip edin. bana göre her domuz avı bir derstir her avda ihtiyaç duyduğunuz eşyalar bir sonraki avınız'da çantanızda olacaktır.(uzun yıllar önce yazmış olduğum bir makale vardı onu bir ara domuz avı bölümüne ekleyim DOMUZ AVCISININ ÇANTASI )
anlatmaya çalıştığım domuz avında öncelikli olarak disiplini esas alırsanız domuza fişek atma şansınız ve zamanınız daha  fazla olacaktır.
şimdi gelelim tüfeğimize her ne model olursa olsun göreceli bir kavram olduğunu yazının başında dile getirdik.tüfeğinizin kundak ölçüleri size uygun olmalı yani tüfeği omuzladığınız'da hiç  bir çaba ve efor sarfetmeden, yanağınız kundakta elmacık kemiğiniz kundak sırtında dinlenirken ; her iki gözünüz açık baktığınız her hedef nişan hattınızda olmalı. sol eliniz kaçan hedefi takip etmekte bütün bunlar çok kısa zaman aralığında olan hareketler kundak kısa,uzun eğim açısı normalin altında yada üzerinde olursa avınız sizden kaçmayı başaracaktır. bunun yanı sıra tetik sertlikleri de ayrı bir etken. yani elinizdeki tüfek 5000 tl lik bir tüfekte olsa size uygun olmadıktan sonra 500 tl lik tüfek kadar değeri olmaz.ister y.otomatik ister pompalı,süperpoze yada çifte seçim sizin arkadaşlar hepinize kazasız belasız bol bereketli bol azılı avlar dilerim kulaklarınızdan kopoy sesi burnunuzdan barut kokusu eksik olmasın sevgi ve saygılarımla

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
« Yanıtla #15 : 10 Şubat 2012, 09:45:37 »
sevgili arkadaşlar tüfek modeli seçimi size bağlı fakat namlu,şok değerleri aşağıda belirteceğim şekilde olursa daha iyi randıman alırsınız.
çap olarak 20 çapın altına inmeyin yorulursunuz köpeğinizde yorulur yaralı domuz tehlike arz eder.
namlu 61 cm den kısa olmasın asgarisi 55 cm kullanmanız gerekir ise kulaklarınız zarar görür ayrıca orman içerisinde 61 cm den uzun namluların hedefe tevcihi zor olur şok değerleri ise silindir olmalı tek bir marka fişek kulanmaya özen gösterin önce hedefe bol bol deneme atışıyapın sonra domuz avına gidin böylece her atışta aynı istikrarı yakalama şansınız artıcaktır

Çevrimdışı Furkan GÜNER

• *
« Yanıtla #16 : 15 Şubat 2012, 13:34:05 »
Yorumlarınız için teşekkürler, çok faydalı bilgiler edindim. Allah nasip ederse yeni sezona doğru kendime en uygun tüfeği seçmeye çalışacağım.
Furkan GÜNER
1993 Ankara