Gönderen Konu: KOPAY ÖNÜNDE vurulan tavşan KİMİNDİR? :))  (Okunma sayısı 37229 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
Ynt: KOPAY ÖNÜNDE vurulan tavşan KİMİNDİR? :))
« Yanıtla #75 : 28 Mart 2012, 17:55:07 »
en iyisi tavşanı vurmamak. alayım mı? vereyim mi? diye düşünmektense seyretmek daha güzel olsa gerek.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Ümit BERBEROĞLU

• *
  • hemşinli
« Yanıtla #76 : 30 Mart 2012, 21:53:02 »
değerli dostlarım,bizim karasu ve civarındaki kural avı gören vurabilir,bunu köpeğin sahibene verir,köpeğin sahibide karşılığında birkaç fişek verir.kural bizde böyledir.ben olsam avda kimsenin köpeğinin önündeki avı vurman.çünkü benim köpeğimin önünde tilki,çakal vurulmasını istemiyorum.kimisi de tavşan vurulmasını istemeye bilir.çünkü şahsen köpeğimin tilkiye,çakala gitmesi benim huzurumu kaçırır.domuz ve tavşan avcılarının hiç istemediği bir konudur köpeğinin başka ava gitmesi.onun için ben başkasının köpeğinin önündeki avı vurmam.kimsede benim köpeğimin önündeki avı vurmasın.özelliklede,tilki,çakal,sansarı çünkü köpek vurulan avı ısırdımı o ava alışa bilir.konuşulacak çok şeyler var.en iyisi vurmamak.
Ümit yaşar BERBEROĞLU
1974 karasu

Çevrimdışı Hüseyin ANIK

• *
« Yanıtla #77 : 05 Nisan 2012, 11:01:42 »
Abi öncelikle bu konu daha fazla uzamadan kapatılmalı bence baştan sona kadar okudum güzel bir soru fakat kimi aradaşlar kopay avcilığìnın ne kadar zor bir av oldugunu bilmedigi için atìp tutuyorlar benim kopayimin
önündeki avı kimse vuramaz et için degil kovgun için ses için gidiyorum ben o ava ne ferma için ne keklik harlaması için ne bıldırcın sekmesi için bir kuşçu anlayamaz bunu misafir olarak bir arkadaşìmiz geldi bu sezon yanimizda ava av bitti ögleden sonra biz tavşni vuramadik ama misafiein dedigi bir laf var di kiiii  10 tavşana bedel BEN HAYATİMDA BÖYLE KOVGUN GÖRMEDİM" işte bu kelimeler herşeye bedel o nedenle siz siz olun hiç bir kopayın önündeki avi vurmayin avin güzeli kovgunla olur......
KALIN SAĞLICAKLA....

Çevrimdışı Harun KARAOSMANOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #78 : 19 Nisan 2012, 16:51:25 »
-
Bu  tersinede olabiliyor  kuşcu ile avlanırken.yukardaki tavşancı attığım ve yaraladığım tavşanı   havaya silah atıp,  tutan köpeğinin elinden alıp anında sakladı.İnanın yarım saat sonra tavşanı çalanın  elindeki SİMSON tüfek  dengesini kaybetmesiyle kayadan düşüp  kundağından kırıldı.alma mazlumun ahını dedim ve içini çektimhakkaniyeti ile avlananlara rastgele
« Son Düzenleme: 19 Nisan 2012, 16:53:17 Gönderen: Harun KARAOSMANOĞLU »
Harun KARAOSMANOĞLU
1964 KASTAMONU         [email protected]
0 542 603 30 29 Kurt, Ayı dahil TAHNİT VE TROFE YAPILIR
Puanter ve Drahthaar  itinalı tavşan avı yapılır.

Çevrimdışı Muharrem ÇEVİK

• *
« Yanıtla #79 : 09 Mayıs 2012, 08:21:09 »
en iyisi tavşanı vurmamak. alayım mı? vereyim mi? diye düşünmektense seyretmek daha güzel olsa gerek.
  • Sarsılmaz Concorde S
Muharrem ÇEVİK
1978-Nallıhan/ANKARA
İkamet BOLU

Çevrimdışı Harun KARAOSMANOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #80 : 25 Haziran 2012, 10:07:41 »
--

Kopay avcısı ile  kuş avcısının aynı merada avlanması doğru olmaz.Ama hasbel kadar birbirinden haberleri olmadan meraya girildi ise:Tavşancının önünde gelen tavşanın vurulmasında Tavşan kopay sahibine teklif edilir,oda vuranın fişeyini teklif eder.Veya Tavşan ikiye paylaşımı teklif edilir.arada anlaşma sağlanır.Biz böyle gördük.duyduk.Avlandık.Ama kuşcu fermada tavşanı aynı arazide vurdu ise tavşanını alır.Mühim olan Dağların paylaşılması küçücük bi tavşanın dostca teklifidir.DOĞAYA ,AVA VE AVCILIĞA GÖNÜL VERENLERE RASTGELE
Harun KARAOSMANOĞLU
1964 KASTAMONU         [email protected]
0 542 603 30 29 Kurt, Ayı dahil TAHNİT VE TROFE YAPILIR
Puanter ve Drahthaar  itinalı tavşan avı yapılır.

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• *
« Yanıtla #81 : 25 Haziran 2012, 10:38:54 »
Her toplumda iyiler ve kötüler vardır. Adam Kopoy'un önünde tavşanı vuruyor, kopoy yanına gelince da bağlayıp arabaya atıyor. Kopoycu köpeği iyiyse oturmuş tavşanı bekliyordur. Kopoy ne edip edecek tavşanı avcının önüne getirecek. Benim bildiğim etik olan kural; Şayet kopoy'un kovaladığı köpek önünden geçer de vurursan kopoy'un sahibini görme şansın varsa tavşanı ona verirsin. O da sana ya attığın fişekleri verir ya da tavşanı böler o tavşandan sana da pay verir.
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2012, 10:41:23 Gönderen: M.Kemal KESKİN »

Mustafa Kemal KESKİN
1957-İskenderun
0505 4577838

Çevrimdışı Bayram GÜLER

• *
  • selam avci dostlarim
« Yanıtla #82 : 11 Kasım 2012, 22:59:39 »
arkadaslar kobay tavsani kovuyorsa ister kuscu ile isterse baska seyle avlan kovan kobaylarin sahiplerini tanimiyorsaniz o tavsani vuramassiniz ne munesabet vurmak kobayin onundeki tavsani sahibi ve varsa yaninda arkadaslari vurar bazen basimaiza geliyor bu olaylar sahzen ben cok kiziyorum sorun tavsanin benim senin olmasi degil  benim avimi belesden vurmak calmak yani etik bir durum degil bu davranis boyle birsey yapmayalim
Bayram GÜLER
1974 UŞAK

Çevrimdışı Aydın KARAKİŞİ

• *
« Yanıtla #83 : 13 Kasım 2012, 13:50:01 »

bencede
Aydın KARAKİŞİ
1973 istanbul

Çevrimdışı İbrahim AVSEVEN

• *
« Yanıtla #84 : 11 Ocak 2013, 19:32:48 »

DEĞERLİ ARKADAŞLAR BENDE ARTIK YILLARDIR ZAĞARLA TAVŞAN AVCISIYIM.

ZAĞARLARIN ÖNÜNDEN TAVŞANI VURUP KAÇAN VEYA VURUP TORBASINA  FİKİRSİZCE ATAN AVCILARA TAHAMMÜLÜM YOKTUR.

BENİM KÖPEKLERİN ÖNÜNDEKİ TAVŞANI VURABİLİR.FAKAT ALMASI BENCE HELAL DEĞİLDİR.

1 DİLİM EKMEK VERDİMİ KÖPEKLERİME..ŞÖYLE OLABİLİR.ARKADAŞ BEN VURDUM TAVŞANI ...KÖPEKLERİNİZE KELLESİNİ YEDİRDİM ..

BEN BU SENE EVİMDE TAVŞAN ETİ YEMEDİM VEYA YEDİM FAKAT YARISINI RİCA EDEREK İSTEMESİ DAHA CAİZDİR.BİZ ETİNDE DEĞİLİZ.

HERKESE RATGELE DİYORUM...GECE AVI YAPMAYALIM YAPTIRMAYALIM.İBRAHİM AVSEVEN  544 5452343 535 6305458 BEYCELİYİZ

« Son Düzenleme: 11 Ocak 2013, 19:33:58 Gönderen: İbrahim AVSEVEN »
İbrahim AVSEVEN
1970-Kütahya

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #85 : 12 Ocak 2013, 12:50:33 »
eyer  bir arazide  avlanan avcilar varsa zagarlari  tavsan kovuyorsa  ister  tanimis olsan ister tanimamis olsan kesinlikle  zagarlarin ónúndeki  tavsan furulmaz avlandiklari alana bile gidilmez, bu avcilik etiklerine  tamamen karsidir,   eyer  emin beyin dedigi gibi  olurda tavsan  oldugun yeri gelirse  furabilirsin ama  furdugun  tavsani  tavsani  kovan zagarlarin sayibine  testim etmek sarti ile,

bazi avcilar bunu bile  kabul etmiyebilir niye zagarlarinin iyice  tavsan kovmasina isteyebilir, veya  baska bir avci  zagarlarin ónúnde tavsan furursa  zagarlar  yadirgar  bazi  zagarlar saybinden baska  avcilari av yapmaz, iste  bu durumdan dolayi zagarlarin ónúnde baska avcilar tavsan furursa zagar icin iyi olmaz bunu bilen usta avcilar tavsan furulsun furulmasin  kesinlikle  baska bir avci tarafindan zagarlarin ónúnde tavsan furulmasina istemez,

onun icin en dogru hareket zagarlarin ónúndeki  tavsani ates  etmemek en dogrudur,

gurup halinde avi gidildiginde  ava paylasmak en dogru olaydir,
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Onur ÇAVDAR

• *
« Yanıtla #86 : 12 Ocak 2013, 15:11:16 »
bzide eskiden kalma yönten vuran adama fişek verilir tavşan alınır tanıdıksa aksama tavsanı pişirir eve senıde yemege cagırır:))
Onur ÇAVDAR
1976 istanbul-ümraniye

Çevrimdışı Ahmet ARI

• *
« Yanıtla #87 : 12 Ocak 2013, 15:48:01 »
COk derin bi konu bence vuranin olmalidir biz ekip olarak kopekle avlaniyoruz avci arkadasta kopeksiz zaten kisitli plan meralarda nerden baksaniz 3-4 grup oluyor en az adamda onca masraf yapip gelmis kopek var deyip bi o kadar daha eziyete katlanip baska meraya gidemez zaman kisitli o da nasip deyip dusecek meraya zaten nasibinde varsa sana gelir yok o avcinin kopegi yoktu diyerek hir gur yapmak bosuna bence suda var gercek avciysa zaten nezaket icabida olsa teklif eder.
Ahmet ARI
1983 antalya

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #88 : 12 Ocak 2013, 20:35:18 »
baska avcilar  tarafindan avin furulmasi,veya  yarali avin  baska avcilar tarafindan bulunmasi,musadesiz  zagarlarin ónúnden av furunmasi,

meselesi  aslindaki  genis  bir avcilik  kisiligine  girir,bu durumlar,  biri  avi ates etdi  geldi av sizin ónúnúze dústú, veya avin nereyi dústúgúne górdún,  bu avlari bulur  avi furan avciya  verirmisiniz teslim edermisiniz, sóglermisiniz,  yoksa havayi  ates edip surda bir tane varmis  ben furdum deyip arkadasin  furdugu avi sayiplenirmisiniz,  av   furanindir  bulanin deyil, bulan  buldugu avi teklif eder  avi furanda  ben bulamadim sen bulmusun al senin olsun diyebilir.BUNU SÓGLE  ÓRNEKLEYEBÍLÍRÍZ, KARANLIKTA ESNÍYEN BÍR KÍSÍ AGZINA KAPMASIMI YOKSA KÍMSE GÓRMÚYOR DEYiP AGZINA KAPATMAMASIMI, EVLÍYANIN BÍRÍ BÍR GÚN ÓGRENCÍLERÍNE BÍRER TAVUK VERMÍS ALIN BU TAVUKLARI KÍMSENÍN GÓRMEDÍGÍ YERDE KESÍN GELÍN DEMÍS, HER TALEBE GÍTMÍS ISIZ BIR YERDE TAVUKLARI KESMÍS GETÍRMÍS AMA ÍCLERÍNDEN BÍR TANESÍ  TAVUGU KESMEDEN GETÍRMÍS HOCASI SORMUS NÍYE TAVUGU KESMEDÍN  TALEBESÍ DEMÍSKÍ KÍMSENÍN  GÓREMECEYÍ  BÍR  YER BULAMADIM DEMÍS, HÍC  KÍMSE  GÓRMÚYORSA SENI, ALLAHIN VARLIKLARI MELEKLERÍ, C.C  SENÍ GÚRÚYOR, sana górmúyen yok,onun ícin en dogrusu kisilikli avlanmak herkezin ve birilerin size górdúgune unutmamak,

avcilikta  ac gózlúlúk  olmaz, uygar medeni olmak durumundayiz yoksa iyi  bir millet  olarak   ústún bir  ulus  iyi bir tolum olmaktan cikariz, cok basit toplum millet oluruz,
ne oturdugun  dagda,kóyde,sehirde, mahallede, gitdigin yabanci úlkelerde  saygin bir millet olmaktan uzak cok basit bir millet oluruz,

bir gún ava geldiler, dórt arkadas  kópekleride  var  kekliklerin gezdigi yasadigi mekanlarda  keci olur keciler cok kokar,  sehirlerdeki  av kópekleri  bu keci kokusuna aliskin olmadiklarindan  keklik bulamaz   bulsa  kaybeder   kópekler  keci  kokusu daha agir koktugundan keklik  kokusuna  kópekler almada zorluk ceker avcilar ve kópekler  tam avlanamaz,

bu durumlari cok iyi bildigimden arkadaslar geldi keklik  avina basladik dórt bes tane kuscu  zagari, gecmis gún hepsine hatirlayamiyorum,
keklik  bulmuslar ates etmisler dórt arkadas  benle bes kisi olduk. onca kuscu  kópeyi, dúsen kekliye ariyorlar,
ne oldu  keklik surayi dúskú  bulamiyoruz,  araziye  baktim  kanadi kirik  yarali  keklik nereyi dogru  konar,  az buz biliyordum,  araziye baktim duvarin dibinde  bir  cali var olsa keklik bunun  icindedir  deyip iyilip  baktim   ister yarali ister cansiz  calilik  yeri dúsen kekliye calilarin ústúnden tepesinden bakarsan  asla bulamassin iyilip  calilarin alt tarafindan  cepe cevre bakarak aramalisin yoksa calinin icindeki kekliye górmem múnkún deyildir,

bir baktim  tahmin etdigim gibi keklik calinin  icince  buldum  ben orda o kekliye  ben buldum diyebilirdim, veya  hic sesime cikarmazdim,  daha sonra alabilirdim, veya havayi bir el  ates edip  yaralimis gidiyordu furdum diye  bilirdim, veya hic haber vermeden kekliye torbami koyabilirdim,
gelin kekliyiniz  burda alin deyip sógledim,   avcilik  gurupla   yapildigindan avci guruplardan  soyutlanmak istemiyorsaniz size ayit olmuyan avi ates etmemek almamak en dogru bir olaydir bu haraketiniz avci guruplar tarafindan sevilirsiniz saygi duyarsiniz aranan avcilardan olursunuz, yoksa avci guruplari size kendi avci gurubunun  icine  almaz size guruplarindan soyutlarlar,

avci  arkadaslarin ónúne  gecerek av furmak veya  tavsan avinda  tavsani bekliyen  avcinin tavsan ordan  geleceyine bildiginizden avci arkadasiniz sizden ónce  orayi gecmis olabilir  tavsan bekliyen avcinin ónúne  gecip tavsan beklemek etik deyildir,

bazi  tavsan avcilari  zagarlarin iyi tavsan kovmasi  icin zagarlarin iyi avci olmasi icin tavsani zagarlarin ilk buldugu anda ates etmiyebilir  birakmistir tavsani zagarlar biraz kovsun diye,  zagarlar  tavsani bulur bulmaz furursan tavsani zagarlar kórelir tavsan kovmada,  tavsani ilk kalktiginda devamli furursan kacan  tavsani zagarlar kisa súrede kaybeder birakir kovmayi, onun icin bazi usta avcilar  birakir tavsani   zagarlar  iyice kovsun diye, sende gelir bu tavsani furursun,  derimya eline bir túfek bir kópek alip daglari cikmakla avcilik olmaz diye,

birgún  domuz avindayiz, úc oglan kardes ben  daha  yeni yeni biyigim terliyor  avci bóyúklerim ellili yaslarinda,  domuz  avindayiz,
úc oglan kardes mustafa, apti, mehmet, mustafa  abimiz  babamin arkadasi, elinde bir yarim  cakmakli sútbeyaz namlusu ile cakmakli  16, numara belcika tefeyi ile, iki tane domuz avi icin  yetisdirgi  coban  kópeyi kendide yórúk soyundan gelme bir kisi,
onbes  kisi falan vardik tam sayimiza unutdum, domuz avi basladi  domuzlari bulduk mustafa  abemiz evin en bóyúgú,  apdi en ufak olani, mehmet  ortanci kardesleri,  mustafa  abi dediki  mehmet  sen yórúyemiyorsun sen su kayada bekle  biz domuzlarin  kacagi tarafi gecelim  sen ondan sonra domuzlari sokul ates edersin  dedi, tamen abi dedi  bizim mehmet  abi,

daha  bizler domuzlarin  kacagi yeri gecmeden  gider domuzlarin ústúne cikar kayayi domuz furacagim ilk ben furayim gibi niyetlenir, domuzlari ates  edermi. verilen talimati uymazmi daha bir yerimize almadan domuzlar  bizim  bekliyecegimiz  yerden gidermi.

ne  oldu  acti  agzina bizim mustafa  abi kardesine mehmet  abeyi yermisin yemezmisin  yermisin yemezmisin,  birdaha ava  getirmedi  kardesine ben yokken  gel ben varken sakin domuz avina gelme dedi, ve getirmedi ufak kardesine aptiye getirirdi  mustafayi getirmezdi, domuz avina, iste bógle   titiz avcilar vardir  bunlari  cok iyi  bilmelisiniz dikkat etmelisiniz,  bukadarmi  cok var  bu konuda yazilacak, en dogrusu kendi avina avlamaktir, av kurallarina  avlanma kurallarina  uymaktir  en dogru avcilik, sadece avcilikmi, kisilik olarakta,millet olarakta,
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2013, 21:09:53 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Uğur İPEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #89 : 13 Ocak 2013, 11:42:28 »
Abi öncelikle bu konu daha fazla uzamadan kapatılmalı bence baştan sona kadar okudum güzel bir soru fakat kimi aradaşlar kopay avcilığìnın ne kadar zor bir av oldugunu bilmedigi için atìp tutuyorlar benim kopayimin
önündeki avı kimse vuramaz et için degil kovgun için ses için gidiyorum ben o ava ne ferma için ne keklik harlaması için ne bıldırcın sekmesi için bir kuşçu anlayamaz bunu misafir olarak bir arkadaşìmiz geldi bu sezon yanimizda ava av bitti ögleden sonra biz tavşni vuramadik ama misafiein dedigi bir laf var di kiiii  10 tavşana bedel BEN HAYATİMDA BÖYLE KOVGUN GÖRMEDİM" işte bu kelimeler herşeye bedel o nedenle siz siz olun hiç bir kopayın önündeki avi vurmayin avin güzeli kovgunla olur......
KALIN SAĞLICAKLA....

Canıgonulden katılıyorum.. ;)
1985-Yalova
Kalp atacak, Kopay kovacak aGa...Kovulmadan vurulan tavşana av eti demem!
Bülbülden bile güzeldir Kopay sesi...Oynak  sesi....Yatak sesi...Kalkma Sesi...Kovma Sesi...
İYİ KÖPEĞİN SECERESİ KAĞITTA DEĞİL, DAĞDA BELLİ OLUR! KÖTÜ KÖPEĞİN DE BAHANESİ BOL OLUR!

Çevrimdışı Sami KARATAY

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #90 : 14 Ocak 2013, 11:50:40 »
Dün 7 arkadaş ava gittik ,mera oto galerisi gibi  dağınık vaziyette 10 otomobil , merayı kontrol edip bir yerden bizlerde başladık . Dağlar kobay sesinden inliyor , bazen bizlerin yanındanda geçiyorlar ,işin ilginç yanı avcılar dağda av ararken  tavşanlar o kadar bunalmışki  yolda koşuyorlar ,kobaylar yorulmak nedir bilmiyor bunların sınırlarıda yok ,meranın tozunu atıyorlar bir avcı en az 2 kobay dün merada 8 kobaylı avcı vardı ,tavşanların vay haline...
27/7/1959-KÜTAHYA