Gönderen Konu: ANNESİ BABASI ŞAMPİYON DEĞİL. AMA AV KÖPEĞİ YAVRULARIM:DDDD  (Okunma sayısı 11703 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mahir İNCİ

• *
Ynt: ANNESİ BABASI ŞAMPİYON DEĞİL. AMA AV KÖPEĞİ YAVRULARIM:DDDD
« Yanıtla #25 : 29 Aralık 2011, 00:34:04 »
tşekürler reşat kardeşim demek istediğini azda olsa anladım.b
teşekürler bülent kardeşim.
Mahir İNCİ
1965 TAVŞANLI
KIF POİNTER IRK DERNEĞİ KÜTAHYA ŞUBE BAŞKANI
05308844198-05456215112

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #26 : 29 Aralık 2011, 20:01:12 »
Köpeğin içinde azıcık av kanı varsa onu adam eden arkasındaki avcıdır.
Ne köpekler var sülalesi şampiyonluklarla yada avcılıkta destan yazmış atalarla dolu ama köpek 5 para etmez olmuş.
Yada kırık mırık bir köpek ama ava çıktığı zamanlar destanlar yazıyor. Köpeği avcı yapan arkasındakidir. Bolbol ilgi ve bol ava gitmekle krallar gibi zevk duyulur avdan. Rastgele Reşat kardeş. Güzel yavrular.

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı İbrahim ÖZEL

• *
« Yanıtla #27 : 29 Aralık 2011, 22:07:25 »
Kıfı olmayan köpek yada kupa alamayan köpek avcı olmazmı tabiki olur hemde en kral av yapanda çıkar içlerinden. Bunun aksini söyleyen ya art niyetlidir yada sadece tüccardır. Ancak önemli bi noktayı atlıyoruz sanırım dostlar. Köpeklerimiz yine av yapsın. Bakın bende kıflı köpekde var kıfsız köpekde var. Kıfsızların içinde kıf kayıtlılardan daha iyi av yapanda var. Ama dostlar olaya bide şurdan bakalım lütfen. Önümde bana av yapan köpeğin dişleride güzel olsa bel rahatsızlığı olmasa boyu posu yerinde olsa kuyruğu keser sapı gibi yerine kamçı gibi olsa daha iyi olmazmı? Neden genetik rahatsızlığı olan bir köpekle avlanayım ki? Şimdi şunu iyi anlayalım derim ben dostça. Kıf kaydı olmayan köpekde av yapar ama kıf kaydı olan köpekde av yapar. Kekliği vurduğumda yada çulluğu köpek bana aport yaptığında ben onun dişlerini inci gibi görmek boyunu posunu sergileyerek gelmesi daha çok hoşuma gidiyor ya ne yalan söyleyeyim. Peki bu tür köpeklerimizi kayıt altına aldırmaktan neden çekiniyoruz anlamadım. Yada kayıt altına alınanları neden eleştiriyoruz anlayamıyorum. Bende kıf standardıda girmeyen köpekler sadece 58 cm 2 cm daha ufak boylu olmaları. Ama yüksek boylu erkek köpeğe çekiyorum harika enikler veriyor ve bu enikleri kıfa kaydettirebiliyorum. Yani kıfsız köpeklere laf atılmıyosa kıf kayıtlı ve kupa alan köpeklerede bence laf atılmamalı. Lütfen beni yalnış anlamayın. Dediğim gibi bende hem kıf kayıtlı hem kıf kayıtsız av yapan köpekler mevcut. Ben sadece düşüncelerimi açıkladım. Diğer mesajımda yazdığım gibi kardeş köpeklerinle bol kanlı kazasız belasız bol fermalı aportlu avlar yaşaman dileğiyle. Rastgele.....
İbrahim ÖZEL 05304684000
[email protected] 1976 Bursa-Adana  

Çevrimdışı Reşat KOYAK

• resat32
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 29 Aralık 2011, 23:49:07 »
ibrahim abicim benim değinmek istediğim konu nerden nereye kaydı gitti. benimde kıf kayıtlı secereli köpeklerim vardı ve hala var. benim maksadım benim çevremdede sitedede köpekte kağıt kürek yoksa koku ve av yoktur bunda diye yaklaşılıyor. iyi köpek olsa niye bu kadar ucuza satılıyor deniyor. kağıtsız küreksiz mükemmel av kanlı köpeklerin yavruları 350 tl ye alıcı bulamıyor. sırf kağıt küreği var diye hayatında ava bile gitmemiş,sıkıdan korkan köpeklerin eniklerine 1000 tl den aşağı fiyat çekilmiyor ve yok satıyor bu mantıklımı sorarım size.? ha şunuda ekliyeyim benim köpek tacirliğide yaptığım yok yani kendime pay çıkarmak gibi bir niyetimde yok. herkesin fikrine zikrine saygımız var. ama benimki niye bu kadar tepki çekti anlamadım. saygılar.
Reşat KOYAK
1986 Atabey ISPARTA
0543 203 14 14

Çevrimdışı Ercüment YÜKSEKÇINAR

• Ercüment YÜKSEKÇINAR
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 30 Aralık 2011, 00:00:38 »
ibrahim abicim benim değinmek istediğim konu nerden nereye kaydı gitti. benimde kıf kayıtlı secereli köpeklerim vardı ve hala var. benim maksadım benim çevremdede sitedede köpekte kağıt kürek yoksa koku ve av yoktur bunda diye yaklaşılıyor. iyi köpek olsa niye bu kadar ucuza satılıyor deniyor. kağıtsız küreksiz mükemmel av kanlı köpeklerin yavruları 350 tl ye alıcı bulamıyor. sırf kağıt küreği var diye hayatında ava bile gitmemiş,sıkıdan korkan köpeklerin eniklerine 1000 tl den aşağı fiyat çekilmiyor ve yok satıyor bu mantıklımı sorarım size.? ha şunuda ekliyeyim benim köpek tacirliğide yaptığım yok yani kendime pay çıkarmak gibi bir niyetimde yok. herkesin fikrine zikrine saygımız var. ama benimki niye bu kadar tepki çekti anlamadım. saygılar.
bu kadar basit.....
Ercüment YÜKSEKÇINAR
A Rh -  1973   ISPARTA
0 544 544 35 32

ISPARTA AVCILIK ATICILIK İHTİSAS DERNEĞİ BAŞKANI

Çevrimdışı Cengiz AKKIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 30 Aralık 2011, 15:50:33 »
dağda şampiyonsa avcıyı tatmin ediyorsa av konusunda mesele yoktur.ama amaç farklı ise orası ayrı bir mevzuat herkesin ayrı ayrı ilgi alanı var.ben köpek süper av yapsada genetik bir kusuru varsa beslemem diyenide duydum.fziği düzgün olsun avcılığı tam olmasa olur diyenleride duydum,avcılığı mükemmel olsun da 1 kulağı olmasın diyenleride duydum onun için herkesin tercihine saygı duyuyorum.

Cengiz AKKIN
1981-Antalya
 0533 638 7116

Çevrimdışı Reşat KOYAK

• resat32
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 30 Aralık 2011, 17:06:52 »
AYNEN ÖLE CENGİZ KARDEŞ.AMA BENİM KONU NERDEN NEREYE ÇEKİLDİ:
Reşat KOYAK
1986 Atabey ISPARTA
0543 203 14 14

Çevrimdışı Mahir İNCİ

• *
« Yanıtla #32 : 30 Aralık 2011, 17:17:51 »
bak ercüment kardeşim kağıtsız küreksiz köpek av yapmaz diyen varsa,bu kişi cahilin ta kendisidir,secere olayına gelince bu basite alınacak bir konuda değildir sebebine gelince ben 15,20 yıldır köpek beslerim ve üretirim bu alemde ali bürkevin jetten gelme yok kirmaninin as,tan gelme dilden duyma soy bilgileriyle köpekler besledik,fakat şu anda soy kütüğü tutan bir kurumumuz var fcı girmiş elimizdeki köpekleri kaydettirip üretsek secerelerini çıkartsak sahtekarlara fırsat vermemiş oluruz secere bilgisi bir köpeğin ne olduğunu hangi kanlrdan geldiğini bilmemiz için çok önemlidir avrupadan gelen bir köpek av yapmaya bilir fakat seceresi iyiyse kaliteliyse pekala bu köpekten yavrular alınır ve doğan yavrularda genlerine çekeceğinden av yapar inşallah hepimiz şuurlanırızda kyıtlı köpekler doğurtmaya çalışıp kanlarımızı düzeltiriz
Mahir İNCİ
1965 TAVŞANLI
05308844198-05456215112

• Ercüment YÜKSEKÇINAR
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 30 Aralık 2011, 19:04:16 »
bak ercüment kardeşim kağıtsız küreksiz köpek av yapmaz diyen varsa,bu kişi cahilin ta kendisidir,secere olayına gelince bu basite alınacak bir konuda değildir sebebine gelince ben 15,20 yıldır köpek beslerim ve üretirim bu alemde ali bürkevin jetten gelme yok kirmaninin as,tan gelme dilden duyma soy bilgileriyle köpekler besledik,fakat şu anda soy kütüğü tutan bir kurumumuz var fcı girmiş elimizdeki köpekleri kaydettirip üretsek secerelerini çıkartsak sahtekarlara fırsat vermemiş oluruz secere bilgisi bir köpeğin ne olduğunu hangi kanlrdan geldiğini bilmemiz için çok önemlidir avrupadan gelen bir köpek av yapmaya bilir fakat seceresi iyiyse kaliteliyse pekala bu köpekten yavrular alınır ve doğan yavrularda genlerine çekeceğinden av yapar inşallah hepimiz şuurlanırızda kyıtlı köpekler doğurtmaya çalışıp kanlarımızı düzeltiriz

selamlar mahir abi neden benim adımı kullanarak bu yazıyı yazdığını anlamadım ben bu konuya fazla müdahil olmadım olmakta istemedim reşat kardeşim bir konu açtı konuyu üzerine alınması gereken her kimse alınmadı ama malesef siz üzerinize alındınız, iyi kötü benimde yıllar öncesine dayanan köpek bilgim mevcuttur kütahyadan nuri tarı amcam, süleyman uluçay abim gelip misafirimiz olup birer acı kahvemizi içip bizi mutluetmişlerdir  ve köpeklerimide görmüşlerdir hatta şu anda kütahyada olan ŞAN isimli köpeğin üreticiside benim , ıspartada tanıdığınız çok avcı ve köpekçi arkadaşınız mevcut onlarada sorun beni (hatta biriyle küsüz) özellikle ona sorun benim nasıl bir avcı ve köpekçi olduğumu arkamda yetiştirdiğim allahım sağlıklı uzun ömürler versin 15 yaşında oğlum var  5 yıldır tüfekli ava gider çoğu avcıdan daha avcıdır,
10/10/2011 gününde ağır kalp krizi geçirdim 10 gün sonra dağlara tekrar döndüm yani kısacası ben avcıyım av köpeği meraklısıyım,
ben ne secereye ne secereli köpeğe karşıyım ben her zaman iyi köpeklerin tr gelip üretilmesinden yanayım hiç bir rahatsızlığımda yok benim karşı olduğum hiç bir meziyeti olmayan ama secere belgesi var diye uçuk rakamlarla satılan köpeklere karşıyım.
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2011, 19:23:19 Gönderen: Ercüment YÜKSEKÇINAR »
Ercüment YÜKSEKÇINAR
A Rh -  1973   ISPARTA
0 544 544 35 32

• Ercüment YÜKSEKÇINAR
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 30 Aralık 2011, 19:11:57 »
reşat kardeşim anlatmak istediklerini bu yazılarla anlatmış daha ne arıyorsunuz bu konunun altında reşat secereli köpek beslemiyor diye böyle bir konuyu açmaya hakkı yokmu anlamadım.
Ercüment YÜKSEKÇINAR
A Rh -  1973   ISPARTA
0 544 544 35 32

Çevrimdışı Reşat KOYAK

• resat32
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 30 Aralık 2011, 19:19:55 »
ercümet abi söyle özetliyeyim. SEN NE KADAR İYİ BİLİRSEN BİL İYİ ANLATIRSAN ANLAT. KARŞINDAKİ BİLDİĞİ KADAR ANLAR. boşver biz avımıza ve kırık köpek beslemeye  devam edelim.:DDDDDD
Reşat KOYAK
1986 Atabey ISPARTA
0543 203 14 14

Çevrimdışı İbrahim ÖZEL

• *
« Yanıtla #36 : 30 Aralık 2011, 19:23:33 »
Yani sonuç şu dostlar. Köpeklerimiz sırf secereli diye fiatı artmamalı. Hele av yapmıyosa hiç para yapmamalı. Ama önümüzde av yapan köpeğimizin şekli güzel, avıysa şeklinden çok daha güzel olmalı. Köpeklerimiz hem av yapmalı hem ırkının özelliklerinin tamamını kusursuz taşımalı ve bu köpeklerin üretimine devam edilmeli. Av yapan köpeklerin yavruları mutlaka av yapmayan köpeklerin yavrularından 1-0 önde başladıklarıda hayatın vazgeçilmez gerçeği. Bu nedenledir ki benim damızlık mantığım şu. Köpek önce ava yatacak. Sonra en az 2 doğumdaki yavruları avda kendisini kanıtlayacak doğan eniklerden en az %75-80'i güzel av yapacak. Ondan sonra bu benim damızlığım diyeceğim. Buda demektirki dişilerde yaş en az 3 erkeklerde 2.5 olacakki damızlık denebilsin. Dişiler en az 2 ayrı köpekle çiftleştirilecek ayrı babadan doğan yavrularıda kendini avda kanıtlayacak. Erkek köpeklerdede ayrı dişilerle çiftleştirilip eniklerinin av yaptığı görüldükden sonra damızlık sınıfına girebilecek. Diğerleri sadece damızlık adayı olabilirler. Sanırım biz dostlar birbirimizin ne demek istediğini şimdi daha açık anlamış olduk. Hepinize rastgele dostlarım.
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2011, 19:25:57 Gönderen: İbrahim ÖZEL »
İbrahim ÖZEL 05304684000

• Ercüment YÜKSEKÇINAR
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 30 Aralık 2011, 19:28:38 »
Yani sonuç şu dostlar. Köpeklerimiz sırf secereli diye fiatı artmamalı. Hele av yapmıyosa hiç para yapmamalı. Ama önümüzde av yapan köpeğimizin şekli güzel, avıysa şeklinden çok daha güzel olmalı. Köpeklerimiz hem av yapmalı hem ırkının özelliklerinin tamamını kusursuz taşımalı ve bu köpeklerin üretimine devam edilmeli. Av yapan köpeklerin yavruları mutlaka av yapmayan köpeklerin yavrularından 1-0 önde başladıklarıda hayatın vazgeçilmez gerçeği. Bu nedenledir ki benim damızlık mantığım şu. Köpek önce ava yatacak. Sonra en az 2 doğumdaki yavruları avda kendisini kanıtlayacak doğan eniklerden en az %75-80'i güzel av yapacak. Ondan sonra bu benim damızlığım diyeceğim. Buda demektirki dişilerde yaş en az 3 erkeklerde 2.5 olacakki damızlık denebilsin. Dişiler en az 2 ayrı köpekle çiftleştirilecek ayrı babadan doğan yavrularıda kendini avda kanıtlayacak. Erkek köpeklerdede ayrı dişilerle çiftleştirilip eniklerinin av yaptığı görüldükden sonra damızlık sınıfına girebilecek. Diğerleri sadece damızlık adayı olabilirler. Sanırım biz dostlar birbirimizin ne demek istediğini şimdi daha açık anlamış olduk. Hepinize rastgele dostlarım.
işte bu kadar, konunun başı sonu bu anlatmak istenende anlatılanda bu..........

İBRAHİM KARDEŞİM BİZİM ANLATMAK İSTEDİKLERİMİZE TERCUMAN OLDUĞUN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM...

ISPARTA'DAN SELAMLAR
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2011, 19:31:13 Gönderen: Ercüment YÜKSEKÇINAR »
Ercüment YÜKSEKÇINAR
A Rh -  1973   ISPARTA
0 544 544 35 32

Çevrimdışı İbrahim ÖZEL

• *
« Yanıtla #38 : 30 Aralık 2011, 19:32:33 »
Ne demek abicim gerçek her zaman bir tanedir.
Yardımcı olmuşsam dostlara ne mutlu bana.
İbrahim ÖZEL 05304684000

Çevrimdışı Mahir İNCİ

• *
« Yanıtla #39 : 31 Aralık 2011, 00:32:16 »
öncelikle geçmiş olsun ercüment kardeşim senin avcılığını ve köpek yetiştiriciliğinide eleştirmem kimseye sormamada gerek yok birbirimizi anladık zannediyorum selamlar.
Mahir İNCİ
1965 TAVŞANLI
05308844198-05456215112

bilal paşa

• Ziyaretçi
« Yanıtla #40 : 31 Aralık 2011, 04:26:33 »
maşallah .. çok güzel görünüyorlar...avları bol olsun ...

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #41 : 31 Aralık 2011, 08:49:29 »
Alp Cenabı Allah sana Etna ile uzun yıllar avlanmayı nasip etsin kardeşim Aydından Selamlar
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Reşat KOYAK

• resat32
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #42 : 31 Aralık 2011, 08:53:49 »
YORUMLAR İÇİN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Reşat KOYAK
1986 Atabey ISPARTA
0543 203 14 14