Selamlar..
Tufan Bey' den dün aldığım Sterling barut farklı çıkınca Turaç' ı arayıp özellikleri hakkında bilgi almak istedim. Normalde AS olan hızlı yanmalı (düşük gramajlar için) barutun geleceğini düşünüyordum. Tabi kapalı kutu olduğu için içindeki hakkında fikir edinmek zor. Yani Tufan Bey' in de yapacağı birşey yok. Bana gelen, daha da işime yarayan birşey oldu. A1 Vectan çıktı barut. Fakat şekli değişikti. Yuvarlak pullar halinde, tek renk, açık yeşildi. Turaç' daki ilgili kişi, A1 barutun sitedeki değerlerinin üzerine %7-%8 ilave etmem gerektiğini söyledi. Hem ağır dolular için uygun hem de daha düşük gramajla A1 barutun basınç değerlerini yakalayabiliyorsunuz. Fakat bu barut artık piyasaya sürülmeyecekmiş. Bundan sonra sitede görülen A1 barut (kare şeklinde, düz yeşil) bulunacakmış. Volkan Köydemir Bey' in bir ara sorduğu barut yani. Müjde..
Bu arada, 32gr. 7 No Zuber ile 32gr. 7 No Yavaşçalar' ın fişeklerini kesip barutlarının türleri ile miktarlarına, saçma ağırlıklarına ve tapa yapılarına bakmak istedim. Çünkü ikisini de kullandım ve Zuber biraz daha sertti. YAF ise tutturduğunuz zaman canlı bırakmıyordu çullukta. Hele ki yakın mesafede..
Resimlerini atıyorum, faydalı olur inşallah..
Aşağıda eski (AS) barut görülmekte. 3 farklı şekil var barutun içinde..Burada ise 1,5 silme ölçek ile barutu alıp hassas terazide tartıyoruz.Bu ölçümde kağıdın ağırlığını düşmeyi unutmuşum. Sadece burada 0,13gr düşeceğiz. Diğer resimlerde problem yok, onlarda düşüldü. Yani 1,5 ölçek ile AS barut 1,62gr geliyor.32gr - 7No YAF için saçma ağırlığı görülmekte..32gr – 7No YAF için barut ağırlığı.. (1,5 ölçeği silme olarak bile doldurmadı)32gr – 7No ZUBER için saçma ağırlığı..32gr – 7No ZUBER için barut ağırlığı.. (Bu da 1,5 ölçeği silme olarak dolduramadı)Tufan Bey’ den aldığım yeni barutun 1,5 ölçek ile hassas terazideki ağırlığı. Bu barutun yoğunluğu eskisine göre daha yüksek. 1,7 gr geliyor..