mke barutu üzerinde keklik resmi olan ile 1.50 ölçek barut ve 32 gr saçma ile harika fişekler yaptım.daha fazla sert fişek için ise yıldız kıvırma makinesinin ayarını değiştiriyorum.oranlarla hiç oynamıyorum.sonuçta basınç bu işin püf noktası değilmi.diğer avrupa barutlardada 1.30 1.40 kadar oran gayet başarılı olmuştu.hazır fişeklerle kıyaslandığında biraz daha pahalı ama doldurmanın verdiği zevk bence bambaşka.
Keklik resmi olan yeşilimsi gri barut. 1,50 barut 32 gram için birazcık yüksek bence ama olmuşsa olmuştur tabi. Bana göre 1,40 iyi hatta 1,35 daha bile iyi
Ama şu da var, buralar Çanakkale kadar da soğuk değil. Tabi kapsül ve tapa, kıvırma şekli de barut hakkını etkiler. Ben MKE yeşil-gri barutla 1,35-1,40 ile 32 gram ve plastik tapa ile yıldız kıvırma olunca memnunum. Ha, bir tane 1,50/35 doldurmuştum, denedim. Hatta kıyas için örnek vereyim, 1,50/35 ile 1,35/32 aynı dağılımı verdi. Hemen hemen hiç fark yoktu. Tabi birer fişekle çok kafi değil ama şimdilik bu var
MKE barut da artık rastlamıyorum. Sadece MKE nin son çıkardığı küresel ile silindirik arası barutları piyasaya çıkmış ama gerisi gelir mi, barut ölçüsü nedir bilgim yok.