Selam tüm dostlara,
Özellikle bir kaç haftadır benim açımdan son derece keyifli keklik avları yapmaya başladık. Sanırım üç hafta içerisinde Adoff'un yirmiye yakın keklik fermasını görmek nasip oldu. Geçtiğimiz Cumartesi sabah uyuya kalınca (sağolsun Fatih'te aramamış) ancak öğleden sonra 13:30 gibi ava çıkabildim. İlk olarak kalkan alaya tüfek atamadım. Yozları hariç yirmi civarında kuş vardı. Kalkan alayın peşinden gitsemde tüm aramalarımız sonuç vermedi. Bende niyeti ilk kalkan alayın yozlarına bozdum.
Yozları Adoff'un sayesinde bulmamız çok uzun sürmedi. Birinci fermada tek atışla güzel bir yozu çantaya koydum. Çok fazla gitmeden tekrar bir ferma ve sonunda kalkan iki yoza atılan üç el silah. İlk atışta yozun birini aldım ama sonra kalkan yoza çok yakın attığım için mankeledim. Az yukarıya çıktım bir an köpeği gözden kaybettim. Bir baktım Adoff bir çalı öbeğine fermada. Ön tarafına geçip kekliği köpekle kendi arama sıkıştırdım. Fırlayan kekliğe çalılar ile karışık bir el patlattım ve işlem tamam. Köpek kuşu aportladı onuda çantaya aldım ve ava devam.
Üç keklik vurmuş olmanın rahatlığıyla sırttan sırttan giderken bir dereye geldim. Köpeğin çalıların dibine fermaya durmasıyla tavşanın yukardan köpeğin önüne doğru atlaması bir oldu. Başladı gürültülü bir kovalamaca ama bir türlü tavşana atamıyorum. Köpek o kadar yakın kovuyor ki tavşan ponpon kuyruğunda köpeğin nefesini hissediyordu kesin.
Tüfeği patlatsam tavşanı kesin vurucam ama bir sizden bir bizden olacak.
Tavşan biraz açılınca arkasından attım bir el ama mesafe çok fazla açılmıştı. Köpek tavşanla beraber gitti, yaklaşık 5-10 dakika kadar köpeğin gelmesini bekledim.
Artık bu kadar yeter diyip tarladan yolu tutarken Adoff'a bir baktım az yukarıda fermada. Bir süre iz takibinden sonra bir kez daha ferma. Kamera çekeceğim diye bir elimde ağır koca makine bir elimde de tüfek köpeğe iyice yaklaştım. Keklik üst tarafımdan fırladı ama tek elle iki atış yapmama rağmen kekliği vuramadım. Başladım gevrek gevrek gülmeye nasıl kaçırdım diye.
Hadi gidelim dedim bizim oğlana ama bizim it inat. Daha 50 metre gitmeden bir ferma daha. Yine ben cengaver bir elde kamera bir elde tüfek.
Neyse ki fırlayan kekliğe tek elle yaptığım atış koca yozu söndürdü bu sefer.
Avı limitinde vurmuş olmanın verdiği keyifle arabanın yolunu tuttum. Sıkışınca bir çalının kenarına işemeye durdum. Kaşla göz arasında bizim it yine kayboldu. Hava karardı kararacak. Çağırırım gelmez, çağırırım gelmez iyice kıllandım tabi. Tahmin ettiğim gibi biraz ilerde yine fermadaymış. Kekliği zorla kaldırıp köpeği yanıma çağırdım. O kadar laf etmeme rağmen adam hala avlanacak.
Benim için yine keyifli bir av günü oldu. Umarım sizlerde köpeklerinizle nice keyifli avlar yaparsınız.
Av sonunda çektiğim resimleri ekliyorum şimdilik. Videolarda Youtube'a yüklendikçe buradan paylaşacağım sizlerle.
Rastgele!
VİDEOLARVideoların tamamı yüksek çözünürlüktedir. Kota sorunu olmayan arkadaşların 1080 HD ayarıyla izlemeleri tavsiye olunur.