Gönderen Konu: Almayı Düşündüğüm Yıldız Poze (Arkadaşlardan Yorum Lütfen)  (Okunma sayısı 6294 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Süleyman KUKUDAŞ

• Müdavim Üyemiz

upload images
  ağırlıkla çulluk ve bıldırcına gidebiliyorum 66 namlu tek tetik istiyorum ejektörde ve mobil şokta kararsızım kalbim fix şoktan yana kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim selamlar
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2011, 00:08:29 Gönderen: Süleyman KUKUDAŞ »
resim yüke
Süleyman KUKUDAS
1969 BANDIRMA 0 532 38 77 061

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Süleyman bey sadece bıldırcın ve çulluk için 61 namlu 4-5 şok yada 5-5 şok ideal olur bence,
ayrıca Yıldız hafif ve güzel bir tüfek kullananlarda memnun, ben yeni aldığım için henüz kesin fikir sahibi değilim...
mobil şok ve ejector için kişisel zevkinize göre karar verebilirsiniz
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
süleyman yıldızın kalitesi tartışılmaz, full özellik olanını tercih et derim...özelliksiz olanlar çok daha hafif.... 2.700 gr 

bıldırcın ve çullukta 61cm ideal,keklik tavşan avındada 71cm ideal.... bende her ava gitsin diye 66cm ME model almıştım...  çullukta gayet güzel, yalnız açık alan keklik tavşan avında bence 66cm zayıf kalıyor.....
resimdeki tavşana 32gr rc 6-5 numara fişekleri 3-2 şoklarla attım mesafe 30-35 metreyi geçmez... arka ayagı kırıldı ve tavşan saçmaya boguldu,genede durmadı 20-30 metre daha yürüyüp tepeyi aşarken arkadaşın kırık köpegi yakaladı.....
kekliktede uzak atışlarda aynı fişeklerle maalesef zayıf kaldı...çelginin birini buldum köpekle...en az iki çelgini bulamadım.....
bende bu yaz,mevcut namluyu 61cm ye kısalttırıp birde 71cm namlu almayı düşünüyorum......

yıldız ülkemizde üretilen en zarif tüfeklerdendir,saglamlık yönündende gayet  güvenilirdir.....çarpma çırpmada görmedim hatda 34gr larda bile......

1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı İbrahim ÇELİKEL

• Müdavim Üyemiz
2007 den beri yıldız 61 cm tek tetik ejektör selektör mobil şoklu özel yapım poze kullanıyorum bıldırcın çulluk avlarında 28 gr .30 gr ile harikalar yaratıyor çok ama çok memnunum...tavsiye ederim
İbrahim ÇELİKEL
A Rh + 1983 Selçuk İZMİR
0 546 579 03 26

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Fırlatıcı(ejector) keyfe keder. Yıldız marka fırlatıcı bozuldu diyene de rastlamadık. Bir çok vidalı şoklu tüfekte şoklar namlu ile birleşimi sıfır olmuyor. Bakınca az da olsa birleştiği yerde set görünüyor. Bu iyi değil ama dağılım işi de muamma olduğu için zaman zaman faydası bile oluyor olabilir. Sabit(fix) şokda bu set hiç görünmez, bu iyi. Fakat onun da iyi yapılmamışı iş görmez. Oradaki setin olup olmaması her zaman için iyidir anlamına gelmez. Ondan başka da sebepler var. Eğer şok namluya setsiz uyabiliyorsa bence en iyisi. Çünkü fişek ayarlamak için seçenek artar. Aynı zamanda da karmaşıklaşır. Başka iyi yanı, şoku başka bir marka veya başka zamanda yapılmış olanla değiştirip kolay ve ucuz yoldan dağılım değiştirmeye imkan vermesi. Mesela forumda bir arkadaşımız başka tüfeğin şokunu takınca her şeyin daha güzel olduğunu yazmış. Bunu sabit şokla yapamazdı. Ata, Armsan, Huğlu... bir sürü tüfek beretta mobilşoklu. Hatta Huğlulu biri çok değişik özel Beretta şok üretmiş satıyordu.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hayati ÜNER

• *
Bende 20 kal. ME modeli var cok hosuma gitti boyle giderse beretta dan istafa edip Yildiza gececegim herhalde.
Hayati ÜNER
1970 Pamucakkoyu - Kuyucak - Pamukoren AYDIN       Ikamet: Eindhoven HOLLANDA

• Müdavim Üyemiz
arkadaşlar sene de bir iki de olsa keklik avına da gidiyorum onun için 66 namlu istedim ayrıca 61 namlu çok etik gelmiyor bana ben 20cal huğlu 103 f kullanıcısıyım bu sene bir yavru yetiştiriyorum ona daha fazla kuş gösterebilmek için sık ve yüksek ormanlara gitmek zorunda kaldım orda da 20 kalibreyle şans yokla eşit seviyede onun için 12 cal düşündüm
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2011, 15:36:49 Gönderen: Süleyman KUKUDAŞ »
resim yüke
Süleyman KUKUDAS

Çevrimdışı A.Rıza KARAKULAK

• Müdavim Üyemiz
Süleyman bey,bende 61 namlu yıldız var,66 namlu ile pek fark yok inanılmaz mesafelerden iş yapıyor 61 namlu. mesafeyi kullanacağınız şoktan ve fişekten çok rahat ayarlayabiliyorsunuz.Saygılarımla
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2011, 16:23:06 Gönderen: A.Rıza KARAKULAK »
Ali Rıza KARAKULAK
1958 KARŞIYAKA

Çevrimdışı Oğuz BABAÇOĞLU

• Müdavim Üyemiz
Abi yavru köpek yetiştireceksen 20'yi düşünme derim; çünkü en büyük düşmanı lodos havalar. Geçen sene 7 bıldırcın vurdum, 6'sı çelgin gitti. 12'yi tercih et, al 28-30 gr YAF 9 numara saçma ,ne varsa silip süpürüyor.
Birol kardaş şokları 4-3 olarak değiştir. 32 gr. remington 6-7 numara saçma kullan , bak o tavşanı ne yapıyor seyret. Çünkü 3-2 şoklarda ben trap atıyorum. Bu sene 66 namlu Yıldız'la amatörlerde 1.lik aldım.

• Müdavim Üyemiz
herkese teşekkürler ali rıza abi hedef 61namluyu gösteriyor bursa fuarını  bekliyorum omuz ölçülerimi aldırıp öyle verecem siparişi oğuz birinciliğini kutlarım 20 kalibreye zaafım var çok zarif duruyor
« Son Düzenleme: 02 Eylül 2012, 19:13:54 Gönderen: Süleyman KUKUDAŞ »
resim yüke
Süleyman KUKUDAS