Ata neo ağırlığını merak edenller:
71 cm namlu (4+1) : 3,125 gr.
61 namlu (2+1) : 2,795 gr
Hassas terazi ile kendim tarttım.
Kadri Bey açıklama için teşekkürler. Gelince tüfeğin ağırlığını tartıp paylaşacağım.
yeni tüfeğin hayırlı olsun rus baykal yıldız poze ne oldu hatta yıldız bol namlulu idi hatta bi ara franchi vardı işimi muhabbet yorumlarını bekliyorum
Sorma Doktorum bu bir hastalık. Hem de tedavi edilemez bir hastalık.
Senin saydıklarından eskileri var. Son 10 yılda hatırladığım bir Marocchi Poze almıştım.
Sonra onu Sauer Baretta S 56 ile takas ettim.
Ondan sonra Pietro Baretta S 56 daha iyidir dediler. Sauer Baretta S 56 yı biradere hediye edip, Pitro Baretta S 56 aldım. Onunda kundağı dikti, fişeği toplu atıyordu, (kedi yavrusunu yiyeceği zaman fareye benzetirmiş :)yanyattı çamura battı
) derken,
Onu da Franchi Black Magic Delux + 2 koli Fişek karşılığında takas ettim.
Bundan önce de kendime Sigara bırakma Hediyesi olarak Rus Baykal IZH 27 EM 1C NİKEL Poze almıştım. Allah için bu iki tüfekten de son derece memnundum. Birgün İzmirden bir arkadaş rast geldi, Franchiye müşteri oldu olmayacak bir fiyat istedim, sıfırı 1700-1800 olan tüfeğe 1600 dedim adam hayrını gör dedi aldı götürdü. Sonra çook pişman oldum ama ne fayda.
Rus Baykal ı almadan önce Yıldız tüfeklerini epeycene araştırmıştım. Franchiyi satınca Yıldız merakı tekrar depreşti. Yıldız SPZME almaya karar verdim. Namlu uzunluğu o mu olsun bu mu derken bir anda 61-66-71 cm üç namlulu, 2 takım kundaklı bir Yıldız SPZME sahibi oldum. Ağırdı hafifti şuydu buydu derken Yıldız'a adapte olamadım. Sezon bitince sorunun nedenini bulup (kundak uyumsuzluğu vb.) bir hak çaresine bakacağım. Bu arada, iki poze fazla diyerek, Baykalı da İstanbuldan bir arkadaşa sattım.
Bu aralar vuramadıkça hastalık yine depreşti, Y.otomatik tüfek araştırmasına girdim. En sok tercihi 2 şıkka kadar indirdim. Ata Neo Ahşap Gri ve Armsan Phenoma. Ata Neo Ahşap Gri ki bilindiği üzre onun siparişini verdim inşallah yakında gelecek. Armsan Phenomanın Plastik kundak olması ve Standart 37 cm. olması Ata Neo tercihimde etkili oldu. Ancak, araştırmalarıma göre 2012 Yılı içersinde Armsan Phenomalarında Ceviz kundak olanları çıkcakmış. İnşallah ondan da bir adet alıp kullanmayı düşünüyorum.
Bir diğer gözdelerim Yıldız ve Akus Çifteler. Allah (cc.) ömür verirse ilerki yıllardaki hedefim bu Tüfekleri alıp kullanmak.
Sonuç olarak Doktorum; Deli gönül istiyor ki beğendiğin her tüfeği alıp, kullanıp koleksiyon yapasın. Ama ekonomik şartlar malum, memur maaşıyla bu mümükün değil. Hal böyle olunca da "SEVDİK GİTMEDEN SEVDİK GELMEZMİŞ" diyerek, kulanıp hevesimizi aldığımız tüfeği satmaktan başka çare kalmıyor. Ki yenisini alabilelim.
Eşme'den selamlar...