Gönderen Konu: HEP VURDUKLARIMIZ '' EHH BİDE VURAMDIKLARIMIZ ???  (Okunma sayısı 15017 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet DEREBAĞ

• *
    • www.kurzhaar-von-konya.com
HEP VURDUKLARIMIZ '' EHH BİDE VURAMDIKLARIMIZ ???
« : 20 Aralık 2011, 10:48:43 »
Değerli arkadaşlar hepimiz genelde avcılıkta hep vurduklarımızla övünür onları konuşuruz
ya kaçanlar? Ya hiç anlatılmaz yada hep uzaktan kalkandır veya kaçak geçendir. Öyle değilmi?
Biz genelde Cumartesi akşamları dostlarımızla yemek yeriz ve sohbetler yaparız tabi bu dostlarımız
hepsi avcı arkadaşlar. Bu arada iki çok eskiden beri ava giden dostumuzun birinin önünden  çok yakın kalkan tavşanı vuramamış,sağına soluna bakar kimseyi göremez ve nisbeten rahtlar  tabi kimsenin görmediğini sanarak diğer yanına gelen arkadaş sorunca ne yaptın diye kendisi "yavvv çok uzak kalktı herhalde kaçaktı falan diye bahane uydurmaya çalışır çünkü vuramadım derse cezayı yiyecek ama diğer arkadaştan enseye tokatı yeyince "ihh gördünmü sende lenn, vurmadım der :D."
Şimdi kendisi o gün böyle  3 tane tavşanı kaçırdığını söyler
Dolayısı ile bazen olmadımı olmuyor en uygun olanı bazen  kaçarabiliyoruz veya hiç ummadığımız bir avı alabiliyoruz. Bunun bence güzeliği burada hiç birşey garanti değil nasib kısmet ve çok emek ister.
Hepinize RASGELE.
Bu seneki avlarım sadece bundan ibaret değil :) meraklı olan arkadaşlarımız  sitemden bakabilirler,elimden geldiği kadar her hafta avlarımızı paylaşıyorum. www.kurzhaar-von-konya.com
Saygı ve Selamlarımla
Mehmet Derebağ
<iframe frameborder="0" width="480" height="384" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xmdx44"></iframe>
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2011, 11:31:35 Gönderen: Mehmet DEREBAĞ »
Mehmet DEREBAĞ
1967 KONYA             www.kurzhaar-von-konya.com
MD- TESTERE

Çevrimdışı Hayati ÜNER

• *
Ynt: HEP VURDUKLARIMIZ '' EHH BİDE VURAMDIKLARIMIZ ???
« Yanıtla #1 : 20 Aralık 2011, 11:16:20 »
Bende 20 metreden parlayan Kekligi vuramadim, Bir de ayagimin dibinden kalkan Cullugu biraz mesafe vereyim derken onuda kacirdim ama yinede avciligin en guzel yani bence vuramadiklarindir.

Rastgele,
Hayati ÜNER
1970 Pamucakkoyu - Kuyucak - Pamukoren AYDIN       Ikamet: Eindhoven HOLLANDA

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 20 Aralık 2011, 11:22:11 »
VURULANLAR kısa zamanda unutulur ancak VURAMADIKLARIN kolay kolay hafızalardan çıkmaz ,,rüyalarına bile girer insanın ,, işin güzel tarafıda burda zaten ..... RASTGELE....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #3 : 20 Aralık 2011, 11:25:33 »
VURULANLAR kısa zamanda unutulur ancak VURAMADIKLARIN kolay kolay hafızalardan çıkmaz ,,rüyalarına bile girer insanın ,, işin güzel tarafıda burda zaten ..... RASTGELE....
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Emrah TATAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 20 Aralık 2011, 11:36:42 »
Evet gerçektende,kaçanlar hem büyük hemde unutulmaz oluyor  :)Tabiki ayrıca arkadaşlar tarafından dalga malzemesi olarak kullanıldığından,istesekte unutturmuyorlar ;)
    Mehmet abi bu arada ilk defa siteni inceleme şansım oldu tebrik ederim gerçekten hoş bir site olmuş,ancak yeni yavru haberi göremedim,ufukta yok mu prada yavrusu dört gözle bekliyorum.Manisadan selamlar
Emrah TATAR
1973 - MANİSA

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
« Yanıtla #5 : 20 Aralık 2011, 11:42:51 »
burda kuşu pardan kuşları kaçırmanın tek sebebi kuşlar kalktı sen 1 den fazla kuşu görünce onamı bunamı derken karar verene kadar kafanı tüfekten kaldırdın sonra birine attın ama tüfeğin namlusu başka yerde sen başka yere attın acale etmiyeyip göre gçre birine sonra birine sonra birine atsan hepsi çantadaydı burada ki hata tek kuşa odaklanmaman oldu tabi bunlar avcılığın en güzel yanları hepsini vursak makara yuapacağımız malzeme olmaz tüfeği yere atma alah korusun fişek olur patlar kaza olabilir tedbiri elden bırakmamak gerekir rasgeleyin
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 20 Aralık 2011, 11:52:46 »
burda kuşu pardan kuşları kaçırmanın tek sebebi kuşlar kalktı sen 1 den fazla kuşu görünce onamı bunamı derken karar verene kadar kafanı tüfekten kaldırdın sonra birine attın ama tüfeğin namlusu başka yerde sen başka yere attın acale etmiyeyip göre gçre birine sonra birine sonra birine atsan hepsi çantadaydı burada ki hata tek kuşa odaklanmaman oldu tabi bunlar avcılığın en güzel yanları hepsini vursak makara yuapacağımız malzeme olmaz tüfeği yere atma alah korusun fişek olur patlar kaza olabilir tedbiri elden bırakmamak gerekir rasgeleyin
EKLEMEK İSTEDİĞİM BİRŞEY DAHA VAR fermaya yaklaşırken tüfeğin namlusu nerede ise ayakları gösterecek kadar düşük tutulmuş kuş avlarında özellikle fermada skeet atarmış gibi namlu yukarda olursa daha çabuk nişan hattı yakalanır..... SELAMLAR....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Bülent PEKPAK

• *
« Yanıtla #7 : 20 Aralık 2011, 12:07:07 »
hep vuracak halimiz yok tabi manke atacağız ki bu işin güzelliği çıksın avın ilk açıldığı hafta ayağımın altından kalkan tavşana 2 el atmama rağmen vuramadım.Uzak kaldı göremedim desemde inandırıcı olmadı  :D
Bülent PEKPAK
1978 KÜTAHYA

Çevrimdışı Serkan KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 20 Aralık 2011, 12:25:02 »

Mehmet Bey sizi cesaretinizden dolayı tebrik ederim, böyle bir videoyu herkes paylaşmaz ama bu yaşadığınız durumu genelde herkes yaşamıştır. Bıldırcının tek kalkması durumunda eminim ki vuruş olurdu fakat 3-4 tane kalkması durumunda beyin iki vuruşa veya daha fazlasına odaklandığı için bu tür vuruşlar kaçabiliyor. Bu mankeler ve dostlarla olan gırgır avcılığın en tatlı anlarından biri.

Videoda bol beyazlı bir kurzhaar var; Prada isimli köpeğiniz mi bu acaba?

Paylaşım için teşekkürler...
Serkan KESKİN  1983 Senirkent / ISPARTA -  İKAMET GELİBOLU

• *
« Yanıtla #9 : 20 Aralık 2011, 12:26:25 »

KESİNLİKLE KATILIYORUM BU İŞİN TUZU BİBERİ  OLMAZSA OLMAZI.
Mehmet DEREBAĞ
MD- TESTERE

• *
« Yanıtla #10 : 20 Aralık 2011, 12:32:42 »
Hakan bey, zaten bir sürü hatalardan kaynakladığı için vurmadım tesbitleriniz gayet doğru.
Ama siz arka taraftan kahkahaları gelen yarım asırlık avcı abimi tanımadığınız için o anki stresimi
bilemezsiniz, baksanıza nasıl içten gülüyor. Allah onu hep öyle güldürsün ve başımızdan eksik etmesin çok sevdiğim bir büyüğümdür kendisi.
Mehmet DEREBAĞ
MD- TESTERE

enis kıran

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 20 Aralık 2011, 12:37:39 »
Bu sene aynı bu pozisyon gibi önümden 5 -6 tane keklik kalktı ama hepsi tek tek kalktı :) sanki ayarlamışım gibi oldular :) ilk kalkana bi tane attım yok gene nişan almıştımki peşinden bi tane daha kalktı bu sefer ona attım gene nişan alıp atarım derken bi tane daha fırladı neyseki onu vurdum.Ama peşinden bi kaç tane daha kalktı ben sadece nişan aldım arkalarında :) güzel video maşallah :)

• *
« Yanıtla #12 : 20 Aralık 2011, 15:37:00 »
Evet gerçektende,kaçanlar hem büyük hemde unutulmaz oluyor  :)Tabiki ayrıca arkadaşlar tarafından dalga malzemesi olarak kullanıldığından,istesekte unutturmuyorlar ;)
    Mehmet abi bu arada ilk defa siteni inceleme şansım oldu tebrik ederim gerçekten hoş bir site olmuş,ancak yeni yavru haberi göremedim,ufukta yok mu prada yavrusu dört gözle bekliyorum.Manisadan selamlar

Emrah bey merhaba, teşekkürler  düşüncelrinden dolayı.
Böyle dostlarımızla paylaşmak amaçlı bir site kurmaya çalıştık.
Yavru konusuna gelince Daha eşleştirmedim Prada'yı önümüzdeki günler düşünüyorum inşallah.
Selamlar
Mehmet Derebağ
Mehmet DEREBAĞ
MD- TESTERE

Çevrimdışı Türker ÜÇOK

• *
« Yanıtla #13 : 20 Aralık 2011, 16:10:07 »
Mehmet bey paylaşım için tşkler

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #14 : 21 Aralık 2011, 08:53:32 »
             Mehmet abi beni yıllar öncesine götürdün yüzümde bir gülümseme ile yazıyorum bu satırları bundan 15 yıl önce pamuk tarlalarının ve bıldrıcının bol olduğu bir gündü minibüs ile 7 8 kişilik bir ekiple ava giderdik grubumuzda bir abimiz vardı şimdi avı bıraktı şişe götlü gözlükleri ile pek uzağı göremez ve neticede millete saçmayı ver ederdi  :D :D :D :D  ben ondan hep kaçardım  :D :D :D :D grubun bir başında o bir başında ben avlanırdık yine böyle bir günde onun ve benim köpeğim kokuda biz yavaşladık ortadaki arkadaşlar yürüdü ip çekmişin gibi  :D :D :D :D :Dkaldık karşılıklı  içimden dedim şimdi kalkar bir bıldırcın bu beni vurur dememe kalmadı bıldırcın bana tırrr  :D :D :D :D :D bu kapandı tüfeğin üstüne ben yattım pamuk çalısının içine ardından bağırıyorlar kalk kalk atmıyor diye tabi kalktım bıldırcın gidiyor 2 tane attım yok e ustalar var tokadı yicez enseye dillerine dolancaz aldım senin hikaye çarptım tüfeği yere  yerde çamur olduğundan uzun süre tüfek temizledik ve gülmekten kendimizi alamamıştık ve anılarımızda tatlı bir hatıra olarak kalmıştı bu olay.
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2011, 08:56:12 Gönderen: Emin VURAL »
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Eşref YILDIZ

• *
  • POİNTER HERZAMAN :)
« Yanıtla #15 : 21 Aralık 2011, 08:59:02 »
cok guzel bır konu abiiii kacan balık buyuk olur derler herzman :D :D ısın zor tarafıda o kacanların ınsanın aklından hıcc cıkmamasıı herkesın oylee bır anısı vardır sevgılerle
ESREF YILDIZ SAMSUN CARSAMBA 1987

resim yülke

• *
« Yanıtla #16 : 21 Aralık 2011, 10:21:40 »
             Mehmet abi beni yıllar öncesine götürdün yüzümde bir gülümseme ile yazıyorum bu satırları bundan 15 yıl önce pamuk tarlalarının ve bıldrıcının bol olduğu bir gündü minibüs ile 7 8 kişilik bir ekiple ava giderdik grubumuzda bir abimiz vardı şimdi avı bıraktı şişe götlü gözlükleri ile pek uzağı göremez ve neticede millete saçmayı ver ederdi  :D :D :D :D  ben ondan hep kaçardım  :D :D :D :D grubun bir başında o bir başında ben avlanırdık yine böyle bir günde onun ve benim köpeğim kokuda biz yavaşladık ortadaki arkadaşlar yürüdü ip çekmişin gibi  :D :D :D :D :Dkaldık karşılıklı  içimden dedim şimdi kalkar bir bıldırcın bu beni vurur dememe kalmadı bıldırcın bana tırrr  :D :D :D :D :D bu kapandı tüfeğin üstüne ben yattım pamuk çalısının içine ardından bağırıyorlar kalk kalk atmıyor diye tabi kalktım bıldırcın gidiyor 2 tane attım yok e ustalar var tokadı yicez enseye dillerine dolancaz aldım senin hikaye çarptım tüfeği yere  yerde çamur olduğundan uzun süre tüfek temizledik ve gülmekten kendimizi alamamıştık ve anılarımızda tatlı bir hatıra olarak kalmıştı bu olay.

Emin bey, sizin hikayenizde be kafamda canlandırıyorum
orda olmak sizin kendiniz yere atmanızı görmek isterdim.
İşte bu anılar avı av yapan ,avcıyıda avcı yapan öyle değilmi?
Teşekkürler paylaşımınız için.

Selamlarımla
Mehmet Derebağ
Mehmet DEREBAĞ
MD- TESTERE

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #17 : 21 Aralık 2011, 11:44:48 »
Evet Mehmet abi Avı av yapan avcıyıda avcı yapan olmazsa olmazlar anılarda kalan güzel hatıralar.Saygılarımla abi
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Hüseyin PİŞKİN

• DOZER
  • *
  • "Taş kırılır, tunç erir; ama Türklük ebedidir"
    • [url=http://2.imgland.net/Nrpt86.jpg][img]http://2.imgland.net/Nrpt86.jpg[/img][/url]
« Yanıtla #18 : 21 Aralık 2011, 18:42:20 »
 Mehmet kardeşim çok güzel bir konu açmışsın eline sağlık bende bir anımı anlatayım bundan 15 sene önce ava gittik bizim köyün delibaş gençlerinle tıraktörle av yerine vardık dağ çok sarp  yukarı doğru tarak avı yapalım dedim kimse yukarı çıkmıyor hepsi benim  evlat yaşında iş yaşlı avcıya kaldı yani bana nefes nefese çıktım zirveye köpek zirvede  bastı fermayı yanaştım köpeğin arkasına   10 kadar keklik ayaklarımın  dibinden kalkan  horoza iki atış çok güzel bir tıraş o an keklikle göz göze geldim  çok  vuramadığım avlar oldu yalnız  o keklik 15 sene geçmesine rağmen hala gözümün  önünde aklıma geldikçe  koca dozer hüseyin sen nasıl o kekliği  vuramadın diye kendimi yargılarım birde ogün  yolda giderken köpeğim  bastı fermayı  yanımdaki süloya yanaş köpeğin arkasına vur şu keklği dedim oda beni kırmadı  keklik  sülonun torbaya girdi  ben o tıraşı geçmeseydim şimdiye kadar unutulurdu  demekki bana 15 senedir acı veriyor :D :D :D :D

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 21 Aralık 2011, 19:37:23 »
o kadar çok ki hangisinden başlasam acaba  :D
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 21 Aralık 2011, 20:00:19 »
Tüfeği yere çalma sahnesi ne güzel çıkmış,gülmekten karnımıza ağrı girdi..
ER MEYDANINDA,KILIÇ ARKADAN SALLANILMAZ
İlyas ISI Kırıkkale -keskin
Kan ve kemik tüm insanlarda bulunur ; Farklı olan yürek ve niyettir...
0545 768 64 63

Çevrimdışı Selim KUNDAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 21 Aralık 2011, 20:02:05 »
ben de  bitane anlatayım jeep den indik gölün kenarında tam tüfegimi cıkardım fişkligimi takmıştımki abimiz bi yerden kaz sesi geliyo dinleyin dedi o sıra pozeyi kırdım 1 no fişegi koydum bi baktım 20 veya 25 mt kazlar hemde bozz kazlar pat pat gidiyolar kırdım 2 tane 9 misket onlarda pat baktım hic istiflerini bozmuyoplar aynı seviyede gidiyolar biri el kol hareketi ypatıı  yine kırdım tüfegi 2 tane 9 misket  gülegüle dedim tüfegiii vere vurdum fişekligi cıkardım jeepe bindim avı bitirdim insanın hayatında cok karşılaşamaycagı olaylardan ve hic unutmam unutulmazzz
Selim KUNDAK
1976 İSTANBUL
0 553 777 23 77

• *
« Yanıtla #22 : 22 Aralık 2011, 11:07:48 »
Sayın Hüseyin Pişkin, teşekkürler katıldığınız için.
Evte vursanız yeseydiniz ogün konu unutulacaktı ama bakın 15 sene sonra
hala hem kendiniz hemde bizleri güldürebiliyorsunuz.
Acınız böylesine büyük :D :D :D
Selamlarımla
Mehmet Derebağ
Mehmet DEREBAĞ
MD- TESTERE

Çevrimdışı Ahmet UZELLİ

• Müdavim Üyemiz
  • RASTGELE
« Yanıtla #23 : 22 Aralık 2011, 15:00:25 »
Mehmet bey kameraylada kalıcı bir anı olmuş.

sanırım 3 kuş kalkmış böyle durumlarda hep aynı hatayı yapıyoruz ilk kalkan kuşa odaklanmak lazım yoksa vurulmuyor.

Bu sene bende keklikte yaşadım av bitişine yakın güzel bir fermada çok bekledim köpek basmadı, keklik bastı  taş attıktan sonra kalktı vuramadım. ???

ısrarla bu kuşu takip edip yine güzel bir fermada vurdum yorulduğuma değdi. :)

Selamlarımla.
Ahmet UZELLİ 
1968 BURDUR Bulunduğu il İZMİR 
http://www.deutsch-kurzhaar.de/

upload pics

Çevrimdışı Bekir BEKLER

• *
    • Merkez Av ve Spor Silahları Galerisi
« Yanıtla #24 : 24 Aralık 2011, 22:26:28 »
Ya Mehmet hata sende değil kardeşim o tüfek hatası anlarsın  ;)ya gel sana da bir tüfek vereyim zaten tüfeği attı bir daha eline alman onu  ;D her avcının başına gelir ;D selamlar.

Pointer Köpeği Irkı
Üreticileri ve Yetiştiricileri
Derneği Konya Şb Başkanı Bekir BEKLER 0533 487 67 98