Hasan kardeş aynı kulağı göstermeye çalışıyoz ama birimizden birisi elini ensesinden tarafı götürüp kulağı gösteriyor. Dediklerinde haksızsın demedim sanırım iyi okumadın. Bu tür ırk özelliklerini en iyi şekilde taşıyan köpeklerin yavrularından bilerek ve isteyerek aldım. Ben resmi bir köpek yetiştirme ve eğitme kurumunda görevliyim. Sanırım 600 civarı köpeğimiz var. Damızlıklarımız ve görev köpeklerimiz. Bana ait 11 av köpeğim var hepsi pointer. Bu köpeklerimi hem eğitip hem üretiyorum. Hangi cins olursa olsun düzgün bakmassan zaten köpeğin gelişiminin sağlıklı olmayacağını bilmeyen yoktur söylemeye gerek yok bunu. Bu tür kendini ırk özellikleri konusunda kanıtlamış köpeklerden seçmeliyiz ki avda hareket tarzlarıyla bize daha çok versin dedim. Kırma köpeklerde av yapıyor ama insanın gönlüne yatmalı işte budur be dedirtmeli köpek anlamında söylemek istedim. Köpek fermada yada kedilemede vsvsvsvs durumlarında sence kırma köpeklermi seyretmek daha çok zevk verir yoksa safkanlar dediklerimiz mi? Yani artık ülkemin avcıları uyanmalı diyorum. Bu tür köpekler yetiştirmeli ve avlanılmalı demek istiyorum. Artık kırmaları kapımıza koymamalı diyorum. Sakın unutma benden gençsin tecrübelere kulak ver. Anne baba çeşitli ırklarla çiftleşmiş kırma köpeklerin yavrularının av yapan miktarının %20 yi geçtiği görülmemiştir. İstisnalar kaideyi bozmamak şartıyla. Safkan dediğimiz anne babası av yapan köpeklerin yavrularında ise %80-90 altına düşmedikleri zaten bilinmektedir. %100 ü av yapanlarıda hiçde azınacak miktarda değillerdir. Yani podyumdada olsa ülkemizdeki kıf değerlendirmelerindede olsa ırk özelliklerini taşıyan üretim izni almış köpeklerin yavruları her daim soyu sopu belli olmayan kırma köpeklerin yavrularından her zaman daha iyi av yaptıkları bariz ve kesinlikle tartışılamaz derecededirler.
söylediklerinize kısmen katılıyorum
ama haklı olduğunuz bir konu var kırma köpek beslenmemeli bu ülkemizdeki av köpeği ırklarının gelecek nesillere taşınmasındada çok büyük önem arz ediyor
haklısınız kırmada % 10 %20
saf kanda % 80 %90 av yapar
ama konu kıfa gelirse ülkemizdeki av köpeği üretiminde veya yetiştirilmesinde üstüne düşeni yerine getirdiğini söyleyemem çünkü parası olan üretir besler olamayanın köpeği köpek bile değil tavrında çalışıyor heleki kurzhaarda
bir sitede kıf hakemlerinin kurzhaara pointer dediğini bile izlemiştim isterseniz özelden sitenin adesini vereyim
benimde saf kan kurzhaarım var ana baba alman secereli ama gidip kıfa kayıt ettiremiyorum neden
türkiyedeki kurzhaar ırkı yeterli çoğunluğa ulaştığı için kayıt almıyorlar
almasınlarda önemli değil
kurzhaar a pointer diyen bir hakem kalkıp benim köpeğin dişine değil fişine bile bakamaz ve o hakemlerin verdiği derecelerde benim hiç umurumda olmaz
hepimiz aynı kanıdayız yani anası babası av köpeğinin feriştahı olsun yavru iyi bakılıp eğitilmediği sürece hiç bir işe yaramaz