Saçmalı avcılıkta çok yaygın okuduğum görüş, grupmanın hızdan daha önde olması gerektiği. Bunu namlu genişliğiyle ilgili yazmıyorlar. Etkili menzille ilgili konularda sıkça rastlıyorum. Bu namluyla sürat çok mu düşüyor da yaralı bırakıyor acaba? Keşke firma bu namluyla diğer standart olanı değişik fişeklerle ortalamalarını verse.
volkan bey , keşke saçmalar dediğiniz gibi çok süratli olsada delip geçse . . . yıllardır ava giderim , bir saçmanın hayvanı delip geçtiğini görmedim , görmüşsemde , zayıf noktalardandır .. vurduğum hayvanları genellikle kendim yolarım , ve şuna emin olunki , 20 25 metreden bile vurduğum çulluklarda , delip geçme olayını görmedim ... hayvanların tüyleri hayvanları zırh gibi sarmakta , ve bazen saçmaya sarılmış şekilde tüyleri bile çıkıyor hayvanın içinden . . . bizim aradığımız , grupmanla beraber delicilik . . . . ikisi birbirini tamamlayan unsurlar . . . saçmanın namlu çıkış hızları 400 metre bölü saniye ama , , , o saçmanın hızı , 30 35 metre sonra 200 km den bile aza iniyor . . . ve ördek gibi hayvanların tüy yapısı gerçekten çok sık . . . bu bore namlularında , penetrasyonlarının düşüklüğünden söz ediliyor . . . yakın mesafelerde iş yapar ama , uzak mesafeli avlarda , istenilen randımanı veremeyebilir .... ördek avında benden 35 40 metre uzakta olan bir avcı , otomatik tüfekle sağ tarafıma doğru 36 gram fişek attı , saçmalar 4 - 5 metre yanımda suya doğru uzunlamasına serildi , ve bırakın yanımdan saçmaların geçtiğini , 100 km hızla bir araç geçer gibiydi ... bir avı ele geçirebilmek için , heleki 35 - 40 metrelerde , grupmaının yanında , mükemmel derecede penetrasyon lazımdır . . . yoksa öyle delip geçmiştir muhabbetleri tırı vırıdır , , , inanmıyorsanız , vurduğunuz hayvanları yolarak , test edebilirsiniz ....