Gönderen Konu: TÜFEĞİNDEN MEMNUN KALMAYANLAR  (Okunma sayısı 46695 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: TÜFEĞİNDEN MEMNUN KALMAYANLAR
« Yanıtla #50 : 05 Ocak 2016, 17:39:15 »
Aynen öyle abi çok kişi tek silahla her avi yapmaya çalışıyor olur olmasinada tam randiman alinmiyor aldığıni saniyorlar evet Gökhan ustanin dedigi gibi ağır dolu silahi ağır silahtir. Hafif silahlarda tepmeyi önleyici sistemler olsada av üzerinde yinede tam etki almak baya zor ağır dolularla havanin cok eksilere düşmesi lazim. Silahlari test edilmis veya üretim standarti yüksek degerde uzun mesafeli etkili agir silah alip ördek kaz tahtali avlarinda kullanmak diger silahta hafif dengeli daha kisa namlu bir silahla bildircin çulluk keklik gibi avlarda kullanmak daha isabetli oluyor. Bende o kadar silah değistirdim tam istedigimi hep bulamadim ama her zaman en az iki silahim oldu genelde.
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Özhan KILINÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #51 : 05 Ocak 2016, 19:05:19 »
benım daha tüfegim olmadı satın alma belgemde elimde lakın param hastaneye gitti :) Lakın tüfek alırsam arıza cıkarırsa buraya yazcam   ::) ::) ::) ::) ::)
AKKAR APACHE BRONZE

HUĞLU Ranger  XT3

The following users thanked this post: Gökmen TAŞAR

Çevrimdışı Mustafa YÜCEDAĞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #52 : 05 Ocak 2016, 20:42:39 »
Tetik tertibatınızda sorun. istinat kaçırıyor muhtemelen. basit bir işlem. tamirden anlayan birisi hemen yapar.

Yardımınızdan dolayı teşekkür ederim halil bey. Tamirden anlamaktan kasıt tetikle horozun birbirine kenetlendiği yeri eğelemek gibi bir şey mi? yoksa o parçayı değişmek mi?
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2016, 22:21:46 Gönderen: Mustafa YÜCEDAĞ »
1982-Hatay

The following users thanked this post: Samet ÜNVER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #53 : 11 Ocak 2016, 21:22:19 »
Birde akus süper pozem var alt enjektörü çalışmıyor neden olabilir acaba nasıl giderebiliriz sorunu?
1982-Hatay

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #54 : 11 Ocak 2016, 22:13:34 »
Birde akus süper pozem var alt enjektörü çalışmıyor neden olabilir acaba nasıl giderebiliriz sorunu?
dogru fabrikaya gönderin akus ilginecektir
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

The following users thanked this post: Mustafa YÜCEDAĞ

Çevrimdışı Atıf BAŞARAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #55 : 11 Ocak 2016, 22:51:32 »
Lazer marka Taktical, y. Otamatik ve superpoze olmak kaydiyla 3 tufegim var 3 undende memnunum ufak tefek sorunlar yasatsada kul yapisi sonucda benim degil ama bir arkadasa tavsiye uzeri walter y. Otamatik q7 cift namlulu bir av tufegi aldik almaz olsaydik :) her ava gidisimisde bir dunya proplem yasadik ozellikle soguk havada tufeksiz gezsen yeridir.  fransiz celigi dediler daha bir avi olu dusuremedik  2 aylik tufegi duvara asdi sus olarak bekletiyor su anda
Padisahda olsan Er kisi niyetine...

The following users thanked this post: Mustafa YÜCEDAĞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #56 : 12 Ocak 2016, 10:19:01 »
dogru fabrikaya gönderin akus ilginecektir

daha önce yolladım fazla sürmedi tekrar bozuldu :-[
1982-Hatay

Çevrimdışı Talat YILMAZ 46

• *
  • çifte hastası
« Yanıtla #57 : 12 Ocak 2016, 21:07:53 »
öncelikli olarak memnun kaldığım  tüfeklerim  çifsan 555  huğlu 104A 12 ve 16 kalipre   mumnum kalmadığım ise huğlu 401A kinetik sistem   ilk sorun namlu sökme aparatı kırıldı  sonra  hedefin üstünden vuruyordu  fabrikaya gitti sıfırlanarak geldi  sıfır ücret ile 
  • Huğlu 202B 12 cal 71&76 1-3 fix
Talat YILMAZ 
 K.maraş   1991

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #58 : 14 Mayıs 2018, 21:46:26 »
Ben babamın 92 de aldığı huğlu 202 cifteyle av yaptım daha sonra ilk tufegim olan kral pompaliyi aldım 71 namlu sabit soklu bir tüfek ti şeritli olsun istemiştim ama seritsiz geldi ozamanlar şeritli pompalı tüfek uretmiyoruz dediler ilk zamanlar vurmada baya zorlandim çok hafif bir tüfekti taşıması kolaydi biraz tepsede aşırı fişek atmadigim için sıkıntı yaşamadım fişek dikme falan hiçbir sıkıntısı olmadı domuzda vurdum tavsanda vurdum fişek ne bulursam attım el dolusu MKE yfs hatta marka fişek pek kullanmadım memnun kaldım şeritli olmadığı için Nişan  almakta zorlandigim için sattım güzel tüfekti ikinci tufegim baikal mp153 otomatik 66 namlu yorumlara bakarak ince saçma hafif gramaj sever diye okudum ilk zamanlarda 32 gram fişekler kullandım daha sonra Winchester saçma ağırlıklı olarak mirage saçma kullandım ama yerli yabancı hangi fişek denkgeldiyse el dolusu dahil kullandım çok memnun kaldım ihtiyaç dolayısıyla sattim bir yıl sonra satılığa çıktı sattigim paranın fazlasını verdim geri aldım hala duruyor, baikal otomatigi sattıktan sonra stoeger pompali aldım onun problemleriyle biraz uğraştım fişek dikme çift fişek salma namludan fişeği cikartmama gibi sıkıntıları vardı 3 defa servise gitti en sonunda sıkıntısı kalmadı elimde hangi gramaj hangi numara fişek varsa kullandim şükür hiçbir tufegimde bariz fişek seçme bariz yaralı av gönderme gibi bir sıkıntım olmadı remington 870 pompalı aldım sadece bir kaç defa ava götürdüm çalışması çok rahat ve sistemi güzel sadece bir tavşan vurdum çok av performansı hakkında bilgim yok ikinci tüfek olarak durdugundan namluda kromsuz bakımını yapamam paslanır diye sattım en son geçen yılın sonuna doğru Dağdelen otomatik aldım 24 gr fişekleri çalıştırıyor tek kurşun atışıda yaptım isabetinde bir sıkıntı görülmüyor sadece yıllık izinde ava gidebildigim için fazla bir tecrübe etme şansım olmadı bir tavşan vurdum bu kış yıllık izinde kullanırız bakalım bir sıkıntı olmazsa, tavşan ve domuz avı yapıyorum kuş avlarında nasıl performans verir bilmiyorum ama kullandığım tufeklerde fişek seçtiğini pek gozlemlemedim özellikle baikal  otomatikle etle kemik gibi butinlesmistim çok güzel atışlar ve çok güzel vuruşlar yaptım  kaba bir tüfek ama ele güzel oturuyor...
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Menderes NUR

• *
  • Ya Nasip Ya Kısmet
« Yanıtla #59 : 15 Mayıs 2018, 11:44:54 »
Selamlar,

Konu açılınca bir hafızamı yoklayayım dedim kaç tüfek geldi geçti elimden diye.
Hatırladığım kadarı ile mekanik arıza yaşadığım tek tüfeğim Remington 1187 lc olmuştu. Çok iyi temizlik ve bakım yapsam da hem fişek dikiyor hem de alt vurma problemi yaşıyordum. Bunun yerine aldığım vinci ile de az da olsa alt vurmaya devam ettiğimi uzun bir aradan sonra fark ettim. Bir kaç kez de fişek dikme sorunum oldu bunda da, ama buradaki sorun biraz da benden kaynaklı idi. Tam omuzlayamadığım bir kaç atışımda olmuştu. Ayrıca çok çelgin avlarım oldu. Üveyikten ördeğe kadar. Sanırım avrupa tüfekten yana şansı tutmayanlardan biri de bendim :) Şimdi bana uyan ve oh be dedirten yerli bir tüfeğim var :) :)

Saygılar.
Menderes Remzi NUR / 1978 / Serik / Antalya