Gönderen Konu: TÜFEĞİNDEN MEMNUN KALMAYANLAR  (Okunma sayısı 46694 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: TÜFEĞİNDEN MEMNUN KALMAYANLAR
« Yanıtla #25 : 24 Haziran 2013, 22:06:26 »
bende de sarsılmaz boeing camo s vardı 2010 yılında aldım,sık sık fişek sıkışması yaşadım ama zamanla düzeldi yanlız attığım hedef bir türlü düşmüyordu,neyse bira şisesine 40 adımdan atışlar yaptık 28 gram ile kırmadı ama eagle pozem toz duman etmişti,o yüzden sarsılmaz otomatiğimi 1996 model huğlu çifte ile değiştirdim,bu sezon kullanıcam,işte yeni tüfeğim :

http://avlakforum.com/forum/huglu-av-tufekleri/1996-model-sifir-kilometre-huglu-ciftem/
bende bu aralar sarsılmaz alma niyetim vardı ama böyle yorumlar görünce  vazgeçmek üzereyim
« Son Düzenleme: 26 Ekim 2014, 23:26:28 Gönderen: Yavuz YILDIZ »
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 17 Ocak 2014, 22:47:32 »
Arkadaşlar 1995 yılında hugludan  ölçülerime uygun skeet, tek tetik,ortapetik kundak özel süperpoze yaptırdım. ilk iş 24 gr dan 36 gr kadar fişekler hazırlayıp atışlar yaptım.silahımın iki mermisi ortaya çıktı.1,50barut 28gr saçma yaz kış atıyorum canlı ,çelgin düşmüyor.Ancak uzak kalkarsa onada 1.70barut,34gr saçma uzak yakın fark etmiyor. O tarihten beri marachi tüfegimi astım duvara dinleniyor. Eski ördek kaz avlarının yorgunlugunu çıkarıyor. Şu an silahıma 10 bin verseler satmam.(Benim silahıma verdigim degeri bu şekilde belirttim.)Silahı alan bilinçli bir avcı ilk iş mermisini belirleyecek. Mekanik arızar olursa tamir edilir,giderilir,olmaz ise satılır yada atılır.Şimdi tüketici haklarına göre ayıplı bir mal aynı hatadan 4 defa şikayet konusu oldugunda yenisi ile degiştirilmesi istenebiliniyor.
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2014, 22:47:38 Gönderen: Muzaffer KUZU »
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Fatih ÇETİN 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 19 Şubat 2014, 16:12:47 »
ARKADAŞLAR 2003 TEN BU YANA HUĞLU SÜPER POZE KULLANIYORUM ÇOK GÜZEL EN UFAK Bİ ŞİKAYETİM OLMADI OTOMATİK HEVESİM VARDI TAKAS YAPMAYI DÜŞÜNÜYORDUM VAZGEÇTİM UCUZ FİŞEK HEVESLİSİ OLMAYACAKSIN ORTA YOLLU BORNAGİ RC REMİNGTON... AYRICA KECE TAPA DA İYİ GELMİYOR ...TÜFEK ARIZASININ NE OLDUĞUNU BİLMEM ALLAH NAZARDAN SAKLASIN 36 GR  KURŞUN BİLE KULLANDIM SACMA ENFAZLA 34 GR KULLANDIM AMA GEREKSİZ KIŞIN 32 YAZIN 31  .....DAHA ÖNCE AVSAN SÜPER POZE VARDI BİR TETİĞİNE DOKUN  İKİ NAMLU  PATLASIN EMNİYETİNE FAZLA ACKAPA YAPMAYA GELMEZ İKİ NAMLU PATLAR  VESAİRE VESAİRE
1980-İzmir

Çevrimdışı Vedat DURAN

• Müdavim Üyemiz
  • Epagneul Breton:Minimum ebatta Maksimum Performans
« Yanıtla #28 : 19 Şubat 2014, 17:20:37 »
Yerli yabancı bir çok tüfek kullandım  hatırlayabildiklerim:)))
Babamım Huglu tek kırması dedemin belçika karamızrak piper çiftesi ve benim tüfeklerim Huglu 201 AC çifte ,Huglu 401 ,501,601,Yarıotomatik ,Huglu 103 F  süper poze, İtalyan Lu-Mar süperpoze, Beretta 686 ultra light poze  ,Beretta 687 Silver pigeon II poze , Browning fusion evolve elite yarı otomatik Belçika Çifte, B Urika 2 Light yarı otomatik nasipse 7 pimli Zabala tam çakmaklı çifte nın pazarlıgını yaptık av sanatını onunla icra edeceğiz gelecek dönem.Tüfeklerimi neden mi satıyorum  genelde merakım bittiginden ,keyfini çıkarttıktan sonra sattım.Feriştahı olsa size özel bir üretim olmadıgı sürece standart bir tüfeği heyacanım bittiginde satarım.
Tüfek ve malzeme bilgi düzeyiniz yüksek se,detaya, teferrurata önem veriyorsanız Yerli ve yabancı tüfeklerin hepsinde  hata kusur buluyorsunuz.
Yerli tüfeklerin bir çogu verdiğniz parayı hak etmeyebilir fakat fazlasını da hak edenler var, Bir çok Avrupa tüfeklerde de inanılmaz basit hatalar kalitesiz malzemeler kullanılıyor.
Yerli üretimlerde daima iyiye dohruya güzele dogru bir gidiş var .Avrupa markaları asıl bundan sonra çıktıgı düzeyi çıtayı koruyabilecek mi göreceğiz.İşçilik ve malzeme fiyatları arttıgından gelişmekte olan ülkelerle uzun süreçte rekabet etmeleri güç ,mecburen doguya dogru üretimlerini kaydırmak zorundalar.
  • Epagneul Breton, Winchester Select Lıght Gold
  • Epagneul Breton, Beretta 391 Light
  • Epagneul Breton, Fabarm L4S
  • Epagneul Breton, Zabala Side Look Çifte
  • Epagneul Breton , Akus Çifte
  • Epagneul Breton Benelli Vinci
Vedat DURAN
1974 Çan ÇANAKKALE
0 543 831 32 24
Mininum Ebat Maksimum Performans

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 19 Şubat 2014, 17:53:10 »
Herkese selam güzel başlık atılmış sorulan çok insan evet silahını çok methediyor benim bu güne kadar vazgeçemediğim silah olmadı illa bi problem buldum ben biraz takıntılı biriyim avını fişek ayırıcılığını çok beğendim silahlar oldu ama ya tipi yoktu ya arıza yapıyodu mükemmel hatlara sahip estetik silahlar aldım sağlam avını beğenmedim belirli marka ve gramajlara bağlı kalıyordu fişekte hangini sayim şimdi kullanmadığım silah kalmadı yerli avrupa, benelli montefeltro, vinci, beretta s100, a300, 303, 390, 391, a400, browning fusion, a500g, auto5, franchi firts class, fabarm ellegi, ispanyol salvo çifte, aranzabal çifte, yerlilerin yüzde 80 ni kullandım aklıma gelmeyende vardır daha kimini 2 ay kimini 2 yıl kullandım aman aman bi silah bulamadım daha yoksa illa ayırırdım bi kenara. Av bayiliği yaptığım için ayrıca 3 senede görmediğim test etmediğim silah kalmadı yani. simdi bütün silahlarımı sattım tek yeni çıkan best arms var elimde sezonun son günleri aldım hoşumada gitti fişek seçmiyor kibar hafif işçilik kalitesi çok sağlam değil belli ama o parayı hak ediyor bence yeni sezonda onunla yola devam ama ne kadar durur elimde garanti veremem :) saygılar.
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #30 : 19 Şubat 2014, 20:42:29 »
Benim tüfeklerim 1. Üzümlü kop çifte 2. Zümrüt y.oto 3. A. Altay Silver y.oto 4. Yıldız s.poze 5. Sarsılmaz charles daly çifte 6. Fabarm y.oto 7. Yıldız çifte daha bugün aldım onun için saymasakta olur. Aralarında sadece Charles Daly agırlıgı, kabze kalınlıgı ve çift patlatma sorunlarıyla beni aldıgıma pişman etti. Sarsılmazın bazı modellerini fason ürettirdigini ögrenmiş oldum. Garanti için fabrikasını aradıgımda o fiyata almamın mümkün degil oldugunu söylemislerdi, sonra fason oldugu akıllarına geldi sanırım.  Şuan fabarm ile mutlu ve mesut bir birlikteligimiz var, çifte ise her zaman ve Allah nasip eder evladım olursa ona miras bırakacagım bir çifte olacak.
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Sinan TANLIKOLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 20 Şubat 2014, 01:27:19 »
sevgili abilerim ve kardeşlerim bende vursan 92/a var aldığımdan beri ne sıkıştırma yaptı ne yarı yolda bıraktı ben yılda en 1000 tl fişek yakarım ve her türlü fişeği attım 24 gr fişekten tutun 70 mm boyunda en ağır fişeklere kadar 2 silahımsa hatsan mp taktik pompalı alalı 1 ay olmadı ama onunlada 6 adet tek kurşun ve bi kaç kutuda şaçma  attım
vursanın üstüne silah atanımam
1985 kütahya
0533 523 8526

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 29 Mart 2014, 17:36:09 »
Arkadaşlar bu zamana kadar kullandıgım tüfeklerden  1988 de aldıgım kullandıgım sarsılmaz y. otomatik ve mke Çiftem dışında herhangi birisi ile problem yaşamadım.Sarsılmaz ın av yerinde ignesi kırıldı. mke de güçlü mermi attıgımda kilitleme yapıyordu. Ozamandan beri sarsılmaz tüfegini bedava verseler eve götürmem .
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Alper BEKRET

• *
« Yanıtla #33 : 07 Mayıs 2014, 00:14:29 »
Reklamlara kanip Wizard arms diye bi silah aldım almaz olaydım önce iğne kırdı sonra boş kovanı sıkıştırma başladı aldığım bayiye gönderdim tamir edildi diye geldi yine aynı bundan sonra Wizard allaha yakın bana uzak olsun saygilar
  • Dörtler tüfek sanayi çifte huğsan otomatik
  • Fortuna Suhl çifte
  • sarsilmaz kilinc 2000mega
  • Kopay__ŞANS___
Alper BEKRET
1989 Çorum.
EDEPLE GELEN HÜRMETLE GİDER.

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 07 Mayıs 2014, 19:59:27 »
geçen yaz kral a12 aldım araziye gidip 34gram 5 numara yavaşçaların saçmasını koydum bismillah deyip tetiği çektim patladı tetiğe bi daha basınca mermiyi sıkıştırdığını gördüm ve şok oldum tüfek 2.atışta tutukluk yaptı.tüfekte oring contası bile yoktu. Fazla geçmedi 3-5 ay sonra hatsan aldım şimdilik çok memnunum.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Mustafa ERTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 26 Ekim 2014, 14:07:47 »
sa bende bitane fabarm ellegi var tutukluluk yapıyor neden yapıyor fisekmi seciyor acaba cözemedim yardımcı olursanız sevinirim
1990 ANKARA

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 26 Ekim 2014, 20:15:56 »
değerli arkadaşlar avcıların hangisine sorsanız sorun hepsi tüfeğinden çok memnundur.sitede bazen  satılık tüfek ilanlarına bakıyorum satılan tüfekler bazen ihtiyaç bazen silah  fazlalığından diye not düşüyor arkadaşlar.hiç kimseden daha bu tüfekten memnun kalmadım diye duymadım.şimdi amacım hiç bir yerli yada yabancı firmayı kötülemek değil.ama muhakkak vardır şikayetçi olduğumuz markalar.eğer kullanıpta memnun kalmadığımız tüfekleri ve sebeblerinide yazarsak yeni tüfek alacak arkadaşlarada bir nebze yardımcı olmuş oluruz.unutmayalım amacımız kötülemek değil eleştirmek.şimdiden yorum yazma zahmetinde    bulunan  bütün arkadaşlara teşekkürler. ilk şikayeti ben yazayım o zaman.Büyük huğlu bir otomatik tüfekti.saçması güzel olmasına rağmen seri çalışmayan üçüncü fişeği bir türlü atamadığım tüfekti.tutukluk yapıyordu.

öncelikle çok güzel bir konu ve çok faydalı olacaktır umarım dedem ve amcam hayvancılıkla uğraşır ilk tüfeğimiz huğlu tek kırma idi tahmini 30 40 yılıktır  kolay kolay fişek seçmeyen bir tüfek ne koysan atar zaten adı üstünde tek kırma 71 namlu çok güzel bir tüfektir 2. tüfeğimizde huğludan menmun kaldığımız için huğlu oldu 2002 yılında almıştık 71 namlu 76 yatak ahşap dipçik elkundağı 4+1 bir tüfekti baya sıkı tepiyordu neyse dandik fişeklerle avı vurmaması nedeni ile amcam bu tüfeği bir akrabamıza sattı sonrasında kral otomatik aldık ve beş para etmeyen 2 adetde pompalı aldık ve 3 tüfekte beş para etmiyordu satsan satılmıyor atsan atılmıyor servis berbattı ve bunuda bir çopana vemişlerdi sonrasında büyük huğlu karaşşahin aldık 2.eldi oda 71 namlu sentetik dipçik elkundağı 70 yatak 3+1 ve şöle bir sorun vardı suat abinin tüfeği gibi 3 tane fişeği koydunmu şarjöre 1ciyi atıyor 2ciyi atıyor sonuncu mekanizmada kalıyordu manuel slıyorsun son fişeği onu da satık lazer otomatik aldık bizim oralar sivas sık meşelik ormandır ve 71 61 nemlu bile çok uzundur oyüzden kısa namlu bir tüfek kendim aldım lazer otomatik 51cm slug namlu 7+1 alev gizleyenli sentetik aksamlı bir tüfek alldım  büçem 350 civarıydı ve ilk başta bu tüfeği almadan önce bir akrabamızda 2001 yılında aldığı bir tüfek vardı saka oskar everest bu tüfeği istedim bana sat diye ve yine bir uzaktan akrabamız vardı oda 380 tl ye bir lazer aldım dedi babamın üzerine neyse tüfek beyaz renk dedi böle böle dedi ve benim tüfeğimin aynısı hiç fark yok gel ondan aldedi eskiden ben hemen hemen her yaz köye giderdim birgün sivas zaraya işim düştü amcamla birlikte hayvancılıkla uğraştığımız için saman almamız gerekiyordu akrabamız beni av bayine götürdü içeri girecem bir sürü tüfek vardı ve sabırsızlanıyordum ve maliye geldi alamayız defterler inceleniyor dedi sonra gelin dedi sonrasında saman almaya başka köye gittim orada tüfek inceleyemedim lazer tüfeğin mettini çok duydum şikayeti olmayan tüfekti neyse forumlarda tanıştığım bir abi vasıtası ile lazer kullandığını duydum kendisi ile öncesinde çok sohbetimiz oldu ve tüfeğin videyolarını izledim şakır şakır çalışşıyordu ve bende çok araşttırdım dedi 350 tl ye aldım dedi arkadaşımın babası fazla temislemezdi dolabın arkasına düşmüş 15 yıl sonra takır takır atmış dedi ve bir arkadaşımın tüfeğibe el koymuşlardı oda 8 yıl sonra almıştı takır takır atı ben tüfeği temizlemem dedi takır takır atarım dedi ve bende 350 tl ye lazer aldıyım dedim aldım bir kutu saçma aldım ve bir kutu tek kurşun aldım tüfeği interneten aldım ve dipçik bana uymadı ve atarken uymadığı için zevk alamıyordum nişan almak eziyeti benim için ama amcamla ben 35 fişek atık 10 tane tek kurşun işçilik iyi ama dipçikve el kundağına ısınamadım ve amcama verdim sonrasında amcam çok domuz tavşan vurdu onla çalışması çok güzeldi ve peşinden 4 5 tane tüfek sipariş verdik ve tüfek çok iyi çalışıyordu dipçik tabanı düşmüş ve askı yeri plastiktendi kırıldı düşmüştü ve o hali ile amcam uğraşmadı sattı 250 tl ye vermiş ve sonra çok pişman oldu satığından geri istedi ve adam geri vermedi tüfek temizlik bile görmemiş hala çalışıyor vala ben bile şaşırdım arkadaş abartıyor diye düşündüm ama gerçekmiş hala takır takır atıyor dipçik bu abilerim kardeşlerim http://www.baskentavshop.com/Urunler/Otomatik-ve-Pompali-Tufek-icin-Plastik-Dipcik-1830.html#.VE04JfmsXfI ben hiç beğenmiyorum ve tavsiye etmiyorum tek vidalı ve askı yeride platik kırıldı da ama silahtan menmuduk sonra kral pozze almıştı amcam bant yamuk şoklar dandikti ve pompalı var birde pompalı üzümlü yapımı hangi marka bilöiyorum bir o tüfek kaldı gerisini sattı amcam istanbulda av yapmakta ateş etmede sıkıntı o yüzden silahı sadece köyde kulanıyorum ve şu sıralar kendim bir silah almak istiyorum yanlız ailem karşı o yüzden birşey alamıyorum ama fuarlara katılır yeni tüfekleri bayide incelerim bizim tüfek deneyimi bu saygılar
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 26 Ekim 2014, 20:49:13 »

otomatik tüfek tamamen şans işi  1996 mod  huglu oto  b 104  kullanıyom  15 yıldır çok güzelde çalışıyo fişek seçmiyo çalıştıgı sürecede degiştirmeyi hiç düşünmüyom  bazıları tüfek degiştirmeyi adet edinmiş eline iyi bir otomatik geçince sonuna kadar kullanıcan  otomatik tüfekte şansın yoksa yandın  hangi marka alsan sorun yaşarsın
[/quote]   huğlu 401 b olması lazım eski huğlu otomatik 401 a 401 b diye iki model üretildi yanlış yazıldı
« Son Düzenleme: 26 Ekim 2014, 20:50:22 Gönderen: Kenan ÖZKAN »

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #38 : 26 Ekim 2014, 20:51:43 »
otomatik tüfek tamamen şans işi  1996 mod  huglu oto  b 104  kullanıyom  15 yıldır çok güzelde çalışıyo fişek seçmiyo çalıştıgı sürecede degiştirmeyi hiç düşünmüyom  bazıları tüfek degiştirmeyi adet edinmiş eline iyi bir otomatik geçince sonuna kadar kullanıcan  otomatik tüfekte şansın yoksa yandın  hangi marka alsan sorun yaşarsın
  huğlu 401 b olması lazım eski huğlu otomatik 401 a 401 b diye iki model üretildi yanlış yazıldı

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #39 : 27 Ekim 2014, 21:21:10 »
Yıllarca çifsan otomatik ve süperpozemin ikisindende memnundm bir halt edip torun aliminyum kasa poze aldım 66 namlu siparişimi yanlış yani 71 namlu gönderdiler hadi neyse deyip 61 yedek namluda yaptırdım.
Ancak tüfek 6 kere fabrikasına gitti geldi arada fişek patlatmıyor ve daha birdolu sıkıntı.Hepsini bırakın yedek namlu ilk geldiğinde emniyet kilidi açılıyordu geri gönderdim yenidenn namlu yapmışlar bu seger seri nosunu yazmamışlar gönder baslım dediler yolladım yanlış numara basmışlar namluyuda çizmişler.Dellendim aradim tekrar gönderdik numarayi düzeltip namluyu boyadılar bıldırcında defalarva çaktı yine çulluk ve keklikte Allah bana sabır versin.
Okurken bile bunaldım. Ne çok hata böyle. Yerinizde olsam en azından yakınlarda bildik bir ustaya gösterip danışırdım. O tüfekle ava gitmek... :(
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #40 : 27 Ekim 2014, 21:29:47 »
iyiki varsın vursan 92a okudukça seni daha çok seviyorum bi temizleyeyim seni,millet ne çekmiş yaa.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 27 Ekim 2014, 23:03:21 »
túm avcılara merhaba yaşìm 43 .28 yaşımda ava başladım G601 Huğlu yarı otomatikle Maşallah sorunsusbir otomatik yaptığım avlarda dili olsada konuşsa ALLAH biliyorya çok memnunum darısı herkese selamlar....
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Kerem BİBER

• *
« Yanıtla #42 : 29 Ekim 2014, 22:59:14 »
bende 8 yıldır sarsılmaz salvo 4 yıldırda ata neo 12 var salvoyu her ava giderim diye görmeden aldım. fakat avda kullanınca vurmada çok zorlandım. tetik sertti ve yüzüme alınca hedefe sabitleyemiyordumbide sellektör kararsızdı yani selektörü kucayayınca ya sıkar ya sıkmaz oluyordu. fabrikayı arayıp bunları söyledim. salvo modelinin hem solak hem de sağlak kullanım için yapıldığını yani dipçik eğiminin olmadığını söylediler tetik sertliği de standart öyle dediler. bana uyarlanabilirmi dedim olmaz dediler.selektör için gönder yapalım dediler gönderdim yaptılar. neyse  ata neo 12 aldım sonra salvoya göre oyuncak gibi geldi.(salvo bana; ayı ile karşılassan salvonun namludan tutup ayının yüzüne ALLAH deyip koysan iki seksen uzatır gibi his veriyordu) ama benim fiziğime uygun geldi hafifte. takılma arıza vs de yapmadı iyiyiz şimdilik ALLAH bozmasın...
Kerem BİBER
1980 KAHRAMANMARAŞ HATAY

yükle resim

Çevrimdışı İbrahim TANER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #43 : 30 Ekim 2014, 09:34:00 »
İlk tüfeğim huğlu 202B çifte idi. 76 namlu her ava gelmediği için sattım ama bir gün bile sıkıntı yaşatmadı. Sonra Kral marka 71 namlu poze aldım. Yakıcılığı ve bana uyumu çok iyiydi fakat işçilik biraz zayıftı. Şimdi AKDAŞ 312SE çelik kasa poze kullanıyorum. ama kralla vurduğum avları bununla vuramadım. Daha yeni galiba biraz alışmam lazım. Onun harici bir problemi yok işçilik ve kalite parasının hakkını veriyor. Dipçik hafif uzun beoyuma göre galiba onu hallettirirsem uzun yıllar sorunsuz kullanırım gibi geliyor.
1975 mersin

Çevrimdışı Mustafa YÜCEDAĞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 05 Ocak 2016, 13:31:50 »
Cümleten selamun aleykum. Aranızda olmaktan onur duydum. Şimdi benimde tüfeğimden yana şikayetim var. Şöyle bir nette dolaştığımda benzer bir şikayet bulamadım. Tüfeğim huğlu 601g. Tüfeğime 4+1 fişeği basıp atış yaptığım anda peş peşe çift fişek ateşliyor. Bu sorunu nasıl aşabiliriz üstatlardan yardım beklerim. Şimdiden teşekkürler... 
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2016, 20:37:40 Gönderen: Mustafa YÜCEDAĞ »
1982-Hatay

Çevrimdışı Halil YURTSEVEN

• *
« Yanıtla #45 : 05 Ocak 2016, 13:41:47 »
Tetik tertibatınızda sorun. istinat kaçırıyor muhtemelen. basit bir işlem. tamirden anlayan birisi hemen yapar.
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

1985-ANTALYA-ÇAVDIR/ BURDUR

Çevrimdışı Halil YURTSEVEN

• *
« Yanıtla #46 : 05 Ocak 2016, 13:42:25 »
Cümleten selamun aleykum. Aranızda olmaktan onur duydum. Şimdi benimde tüfeğimden yana şikayetim var. Şöyle bir nette dolaştığımda benzer bir şikayet bulamadım. Tüfeğim huğlu601g. Tüfeğime 4+1 fişeği bastıp atış yaptığım anda peş peşe çift fişek ateşliyor. Bu sorunu nasıl aşabiliriz üstatlardan yardım beklerim. Şimdiden teşekkürler... 

Tetik tertibatınızda sorun. istinat kaçırıyor muhtemelen. basit bir işlem. tamirden anlayan birisi hemen yapar.
İletiyi düzenle
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

1985-ANTALYA-ÇAVDIR/ BURDUR

The following users thanked this post: Mustafa YÜCEDAĞ

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #47 : 05 Ocak 2016, 13:57:19 »
 sarsılmaz 2000 trap.duble patlatma ejektör sorunu sellektör sorunu. 5 sefer fabrikaya gıttı geldi.düzelmedi 34 gr attın mı hep sorun yaşadım. yıl 2008 di. huglu kop. trap tüfeyi aynı sorunlar bu tufektede vuku buldu 6 sefer gıtti geldi en sonun da kavga dövüş hurda belgesi düzenlendi ve ruhsattan düşüldü. yıl 2007 yada 2008 di sarsılmazı onun peşine almıştım. benelli rafaello 123. gurupman berbat bir tüfek ti...USSR rus poze 32 gr  dan sonra adeta adamı dövüyor. beretta s55 ve 56 ve 58 trap her avın tüfeyi degildir benim gözümde 34 gr ve ustun de şahlanma ve tepme.atış konforu sıfır benim gözümde ASLA BİR ÖRDEK TÜFEYİ DEĞİL. BENELLİ CRİO COMFORT. BERBAT BİR GURUPMAN... SİMSON AYNI ŞEKİLDE aşırı tepme ve gurupman bozuklugu. İŞİN ÖZETİ ŞOYLE BU TUFEKLERİN NAMLU İÇ ÇAPLARI VE AGIRLIKLARI ARTI VE EKSİLERİ OLUYOR BU BİRCOK MARKA İÇİN GECERLİ BEN ÖRDEK AVCISI OLDUGUM İÇİN 34 GR VE USTU DOLULARDA EN İSTIKRARLI GÖRDÜĞÜM TEK TÜFEK ŞU ANA KADAR REMİNGTON. BEN FABARMDA KULLANIYORUM H38 2YIL KULLANDIM VE SON OLARAK TA  XLR5 COMPAZİT KULLANIYORUM. şunu cok iyi anladım ki ördek tüfeyi 3,500kg aşaı olmayacak. fabarm mın kötü tarafı ise hafıf oluşu ve mekanizma düşürme dügmesi solda olmasıdır.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

The following users thanked this post: Polat OLUR, Resul YASAK, Mustafa YÜCEDAĞ

Çevrimdışı İbrahim ÖZTÜRK 27

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #48 : 05 Ocak 2016, 14:02:24 »
Benim satliktufek comda bir ilanim var altinda aynen su yaziyor tufekten gicik aldigim icin satiyorum diye ve tufek 687 silver piogen 2 beretta
1976 gaziantep

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #49 : 05 Ocak 2016, 17:02:49 »
şu yaşıma kadar alıp sattığım kullandığım tüfek sayısı ki bir çoğu takas nedeni ile neredeyse 100 e yaklaştı..hemen hemen hepsini en az bir iki kez denedim kullandım..bu yüzden artık takas yapmıyorum çünkü çok kötü tüfeklere de denk geldim..

tek bir tüfek ile her avın tam olarak yapılamayacağına GENEL olarak kanaat getirdim...(aynı tüfekle hem ördek kaz hem bıldırcın zor olur)

ya gidilen av çeşidi az olacak ya da en az 2 tane tüfeğin olacak..

ben en çok sarsılmaz , genelde üzümlü imalatı otomatik tüfekler ki marka ayırt etmeden neredeyse tamamı , kral torun yıldız gibi alaşım tüfek modelleri ile yabancı tüfeklerden beretta s serileri robust giriş seviyesi tüfekleri baikal toz markalarının yeni üretimleri gibi bir çok tüfekten uzak duruyorum ve memnun kalmadım..

• Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: Gökhan KAN, Özgür UYAR