Gönderen Konu: TÜFEĞİNDEN MEMNUN KALMAYANLAR  (Okunma sayısı 46692 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
TÜFEĞİNDEN MEMNUN KALMAYANLAR
« : 16 Aralık 2011, 12:23:06 »
değerli arkadaşlar avcıların hangisine sorsanız sorun hepsi tüfeğinden çok memnundur.sitede bazen  satılık tüfek ilanlarına bakıyorum satılan tüfekler bazen ihtiyaç bazen silah  fazlalığından diye not düşüyor arkadaşlar.hiç kimseden daha bu tüfekten memnun kalmadım diye duymadım.şimdi amacım hiç bir yerli yada yabancı firmayı kötülemek değil.ama muhakkak vardır şikayetçi olduğumuz markalar.eğer kullanıpta memnun kalmadığımız tüfekleri ve sebeblerinide yazarsak yeni tüfek alacak arkadaşlarada bir nebze yardımcı olmuş oluruz.unutmayalım amacımız kötülemek değil eleştirmek.şimdiden yorum yazma zahmetinde    bulunan  bütün arkadaşlara teşekkürler. ilk şikayeti ben yazayım o zaman.Büyük huğlu bir otomatik tüfekti.saçması güzel olmasına rağmen seri çalışmayan üçüncü fişeği bir türlü atamadığım tüfekti.tutukluk yapıyordu.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
Ynt: TÜFEĞİNDEN MEMNUN KALMAYANLAR
« Yanıtla #1 : 16 Aralık 2011, 12:39:58 »
değerli arkadaşlar avcıların hangisine sorsanız sorun hepsi tüfeğinden çok memnundur.sitede bazen  satılık tüfek ilanlarına bakıyorum satılan tüfekler bazen ihtiyaç bazen silah  fazlalığından diye not düşüyor arkadaşlar.hiç kimseden daha bu tüfekten memnun kalmadım diye duymadım.şimdi amacım hiç bir yerli yada yabancı firmayı kötülemek değil.ama muhakkak vardır şikayetçi olduğumuz markalar.eğer kullanıpta memnun kalmadığımız tüfekleri ve sebeblerinide yazarsak yeni tüfek alacak arkadaşlarada bir nebze yardımcı olmuş oluruz.unutmayalım amacımız kötülemek değil eleştirmek.şimdiden yorum yazma zahmetinde    bulunan  bütün arkadaşlara teşekkürler. ilk şikayeti ben yazayım o zaman.Büyük huğlu bir otomatik tüfekti.saçması güzel olmasına rağmen seri çalışmayan üçüncü fişeği bir türlü atamadığım tüfekti.tutukluk yapıyordu.

Suat abi sen 2. fişeği atıyomuşsun yine.Üzümlü maraton marka otomatik ilk tüfeğim.Saçması öldürmesi benellide yok gözümle gördüm.Ama gel gelelim bir otomatik tüfeğin çıkarabileceği bütün sorunları yaşattı bana :)
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Burhan KESKİN

• *
  • (çulluk avcısı)
« Yanıtla #2 : 16 Aralık 2011, 13:31:21 »
suat bey merhaba silahınızın  mekanizmayla ilgili bir sorunu olabilir! fişek yatağınız kaç mm bilmiyorum ama eğer 70mm ise 76mm magnum fişek kullanmayınız yada tam tersi! fişeklerden kaynaklanıyo olabilir ''avcı deyişiyle fişek seçiyor'' selamlar
Burhan KESKİN
1967 BİLECİK

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 16 Aralık 2011, 13:49:09 »
bütün bunların bana göre tek sebebi üretilen parçaların kalitesizliği ve imalat sonrası kalite kontrolün tam yapılmayışıdır.Artık biraz şans işi bir tüfek alıyor  birisi şakır şakır çalışır gider sen alırsın aynısından bir sürü arıza çıkar.yerli tüfekte biraz adamın şansı olacak..yabancı tüfeklerde 30-40 yıldır aynı tüfeği kullanıp iğnesi kırılmayan boşluk bile yapmayan ejektörü ilk günkü gibi bir sürü avcı abimiz var.Birde 3-5 senede bir değiştirdiği aldığı tüfekten memnun olmayan  sık sık tüfeği arıza yapan bizler var.

yerli tüfek üretiminde fiyat kalite olarak çıta çok aşağı düştü.Paraya göre kalite alıyorsun.eskiden tüfek almak çok zordu şimdi 250-300 e otomatik tüfek var.avcılık yapan yapmayan herkes tüfek sahibi oluyor istediği fişeğide satın alıp bohçacılıkta yapıyor sağa sola ateş de edebiliyor.

Yurtdışından ithalat yolu ile gelen avrupa tüfekler bildiğim kadarı ile tse de kesilip biçiliyor standartlara uygunsa türkiye ye giriş yapıyor.Bu inceleme ne kadar sağlıklı bilemiyoruz aynı tse yerli tüfeklerede belge veriyor.ya bizim standardımız çok düşük yada belge verirken bakmıyorlar bile..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: Gökhan AKDOĞAN, Hüseyin ÜSTÜN, Selim UYGUN

Çevrimdışı Halil ÖZKAN

• *
  • Avcı köpeğiyle nam yapar
« Yanıtla #4 : 16 Aralık 2011, 20:43:51 »
elimde 1976 model avrupa çifte var.1996 yılında sarsılmaz sp aldım.o günden sonra avrupa çifte mi duvarda asılı tutuyorum.y.otomatik tüfeklerin sıksık temizlenmesi gerekir.bu yüzden sorun yaşanıyor olabilir.
Halil ÖZKAN
1976-Çanakkale-İKAMET İSTANBUL

Çevrimdışı Köksal GEDİKLİ

• *
« Yanıtla #5 : 16 Aralık 2011, 20:48:35 »
Ata arms poze sadece hafifliği var başkada bence hiç bişeyi, bütün kuşlar canlı düşüyo ,fişekler ne kadar kalite olursa olsun ,op kadarda reklamı yapılıyo ustalardan?
Köksal GEDİKLİ
1974 KOCAELİ

The following users thanked this post: Salim KIZILÇAY

Çevrimdışı İlker AŞAK

• *
    • facebook
« Yanıtla #6 : 17 Aralık 2011, 11:30:03 »
Suat abi güzel bir konuya değinmişsin ama kimse benım yoğurdum ekşi demez
İlker AŞAK
Balıkesir/Gönen -0542 734 55 68
''Sana yapılan haksızlıkları toza, iyilikleri mermere yaz...''

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
« Yanıtla #7 : 17 Aralık 2011, 12:17:51 »
Yerli veya yabancı ne olursa olsun tüfek işi şans işi yani şanslı olacaksın ne alırsan al başkası alır öldürüşü vuruşu çok iyidir sen alısın mekanizma sıkıştırır. Yani bence tamamıyla şans.
MUSTAFA ERTAN

Çevrimdışı Mehmet YÖRÜK

• *
  • The Best There is ;)
« Yanıtla #8 : 17 Aralık 2011, 17:06:56 »
federalmagnum markasından uzak durun 2 haftada yasanabilecek arızalardan fazlasını yasadım..tutukluk yaptı,fisek sıkıstırdı, boşu dısarı atmadı, iki fisek birden patlattı(otomatik tüfek)...uzak duruuuun aman haa...gittim browning fusion aldım 2 hafta sonra tüfekten o kadar tiksindim ki arkadasa devrettim sen elden sat dedim..simdi gormek bile istemiyorum...tüfegin kılıfı kayısı daha kıymetli..300 liralık tüfegi bi de 700e aldım.. bu benim sucum arastıramadım fırsatım olmadı...
Mehmet YÖRÜK
1985 KAYSERİ

Çevrimdışı Ramazan ASLAN

• *
  • Korucu
« Yanıtla #9 : 18 Aralık 2011, 18:06:37 »
otomatik tüfek tamamen şans işi  1996 mod  huglu oto  b 104  kullanıyom  15 yıldır çok güzelde çalışıyo fişek seçmiyo çalıştıgı sürecede degiştirmeyi hiç düşünmüyom  bazıları tüfek degiştirmeyi adet edinmiş eline iyi bir otomatik geçince sonuna kadar kullanıcan  otomatik tüfekte şansın yoksa yandın  hangi marka alsan sorun yaşarsın
Ramazan ASLAN
A Rh + 1963 İsmetiye BURSA   

Çevrimdışı Birol TURAN

• *
« Yanıtla #10 : 18 Aralık 2011, 20:00:04 »
 Sarsılmaz Bellumu çook sewerek aldımm . :Amma Çift patlatmaya başladı ,

Her seferınde selector düğmesını kontrol etmek durumunda kalıyorum :(
Birol TURAN
Gayrimenkul
Remax Kom - Bahçeşehir

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 18 Aralık 2011, 21:46:38 »
Huğlu luger marka çift tetik sp.'den aşırı derecede ağırılığından dolayı memnun değilim. 71 namlu tüfeğim, arkadaşımın aynı marka aynı model 76 namlu tüfeğinden daha ağır! Sebebini bi türlü anlayamadım.
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
H.Tarık EŞKİ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 18 Aralık 2011, 22:38:05 »
polat olur abi yerli tüfekte paraya göre falan değil şansına tüfek alıyorsun ben çalışmasında sorun çıkmasın başım ağrımasın diye stoeger p350 pompalı aldım o tüfeğin parasına diğer pompalılardan iki tane alabiliyordum servise git gel ve deneme aşamasında kullandığım fişek paralarıyla üçüncü tüfeğe doğru gidiyorum. ilk gelen tüfeği arızası nedeniyle geldiği gün gönderdim ilinci gelen tüfek yaklaşık 20 fişekten sonra fişek dikmeye başladı servise gönderdim geldi arıza artarak devam etti hatta başka sorunlarda çıkmaya başladı.internette iki üç gün önce p350 ile yapılmış atışları izledim bazı vidyolardaki p350 tüfekler aynı benim tüfekte olduğu gibi fişek dikiyor öyle hayal kırıklığına uğradım yaptığım secimin tamamen yanlış olduğunu farkettim yarı parasına geri alıyorum deseler hiç düşünmeden veririm.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 19 Aralık 2011, 00:40:47 »
1..Üzümlü prenses yarı otomatik(1994 yılı)bir yarı otomatikte çıkabilecek tüm arızalar çıktı.yarı fiyatına gitti.2..sarsılmaz yapımı kaz göğsü kundaklı franchi.daha ilk avda 3 fişek attı ve mekanizmadan parça kırılma sesi geldi..mekanizma ne ileri ne geri.ördekler üstümde halay çekti..sinirim den ağlayacaktım..3..italyan olduğunu zanneden Franchi first class;bu tüfeği aldığım da (2007) kutusunda ne kullanma kılavuzu nede garanti belgesi vardı,namlu orjinal gibi duruyordu,ancak sarsılmaz tezgahlarından geçtiğini öğrenmem uzun sürmedi(O yüzden sarsılmazın hiçbir silahını kullanmam)avrupadan dönen charles dally yarı otomatikleri 750 liradan sattılar,avrupa silah 750 lira!!!    
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 19 Aralık 2011, 00:44:04 »
Franchi first class olan tüfekle vurulan avlar ölmek bilmiyordu,amcam dada 95 yılının franchi si var..attığı avlar bacak bile çekmiyor
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Halit ÖZKAN

• *
« Yanıtla #15 : 19 Aralık 2011, 04:31:21 »
bende atmaca marka tek tetik superpoze tüfek var.arka arkaya atış yapmam gerektiğinde alt namlu patlamıyor,ancak emniyet deüğmesinin üzerindeki mekanizmadan,önce alt namlunun patlaması için oynayıp atış yaptığımda sorun yok.Bu neden olabilir?

Halit ÖZKAN
1981 istanbul-mecidiyeköy

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 19 Aralık 2011, 10:29:03 »
Babama 20  kalibre bir poze akdaş aldık görüntü çok şahane..Kaliteli bir silah.Çok fazla avda kullanamadık daha ama uzun yıllar sorunsuz kullanılacak bir tüfek gibi görünüyor.Akdaş AKUSun ortağı olan üretici firma ve Commando arms ın da üreticisi..Bende önümzdeki sezon bir poze alacağım AKDAŞ dan..yerli otomatikleri yavaş yavaş terk edeceğim...yerli pozeye dönüş yapacağım.maddiyatı ayarlayabilirsek kafamda almayı planladığım yabancı pozelerde var.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Harun DOĞRU

• *
« Yanıtla #17 : 20 Aralık 2011, 00:25:39 »
öncelikle herkeze meraba.avlakforum.com,un ana sayfasında da yazdığı gibi 2+1 olan yani otomatik tüfeklerde de sınır 2 fişek.madem durum böyle otomatik tüfeklerin pekte bi espirisi kalmıyo.hem ne kadar fazla parca o kadar arıza...size durumu şöyle acıklayım.otomatik bir tüfekte attığınız fişeğin patlama basıncının büyük bir bölümü sacmayı namludan hedefe göndermeye yararken kücük bir bölümüde makenizmayı geri itip yeni fişeği namluya sürmeye harcıyor.fakat süper poze ve cifte tipi tüfeklerdeyse ateşlediğiniz fişeğin barut basıncının tamamını sacmayı hedefe yollamasını sağlıyor.böylelikle vuruş gücü maksimum seviyede oluyor.eğer arıza istenmiyorsa ve denetimlerde de zor duruma düşmek istenmiyorsa (2+1) güzel bir cift tetik şoklu namlu seceneği olan süper poze tercih edlirse daha başarılı ve kafamız rahat olacağına inanıyorum.(boşa tetik düşürmeyin yeter) bu arada 5 yıldır sarsılmaz sp salvo modelini kullanıyorum .tek tetik ejektörlü.tetik düşürücüm var .tek kötü tarafı ahşap kısımları.başkada bi sıkıntı yok.saygılar.
Harun DOĞRU
1981 ankara/elvankent

upload images

Çevrimdışı Süleyman DALAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 20 Aralık 2011, 04:36:49 »
paylasim icin tesekurler yerli otamatik bencede bir sans isi hugsan oto sifir aldim ilk 20 fisekte
tutukluk yapti bayi gonderdi yine ayni sonunda kundak resmen atista elimde parcalandi sarsilmaz otamatikleri cok iyi oldugunu duyduk concort l 3 arkadas aldik sifir tufekler 3 ude tutukluk yapiyo bu iki tufeyi elime almayi canim bile istemedi birdaha simidide devamli izliyom armsan ve hatsan hep alanlar memnunuk diyolar birde bu 2 markada deniycem sansimi yurt disinda goruyom 35 yillik browningler beretta 300- 301 -40 yillik tutukluk yapan hic gormedim
nedense yerli mali diye heves ediyoz sifir otamatikler proplem cikariyor
Süleyman DALAR
1973 FRANSA afyon

Çevrimdışı Ali DAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 20 Aralık 2011, 16:07:02 »
1996 da üzümlü koopretifin otomatiğini
1998 de çiftsan otomatiğini
2003 de huğlu 601 gb otomatiğini kullandım
hepside tutukluk yaptı ve bu yüzden hepsinide sattım
ayrıca otomatik tüfeklerden soğudum benim memnun  kalmadıklarım bunlar
herkese saygılar
Ali DAL    1976
Serinhisar / DENİZLİ
05373669437

Çevrimdışı Murat ÇAKAN

• Müdavim Üyemiz
  • CMAS**MONITEUR INSTR. FLIGHT ENGİNEER INSTR.
« Yanıtla #20 : 20 Aralık 2011, 22:02:18 »
TÜM AVCI ARKADAŞLARIMA SEVGİLER SAYGILAR DİLEYEREK KONUŞMAMA BAŞLAMAK İSTEDİM,GENELDE TEMİZ DAHA DOĞRUYU SÖYLEMEK GEREKİRSE BİRAZ TİTİZ BİRİYİM.YALAN OLMAZSA AVDAN GELİPTE PAZAR DAHİ ÇIKACAK OLSAM TÜFEĞİMİ TEMİZLER ŞIKIR ŞIKIR HALDE ÇALIŞIR BIRAKIRIM.ÖZEL SIVI GRES LERLE YAYINA KADAR TEMİZLERİM.(BU BİLGİDEN SONRA) ELİMDE HUĞLUNUN ÖZEL YAPIM FULL ÇAKMAKLI 103 FE SPORT MODELİ VAR 2004 YILINDAN BERİ KULLANIYORUM.HATTA 2009 YILINDA BU TÜFEĞİME KURŞUN ATIŞI YAPABİLMEK İÇİN 55 CM KISA GEZLİ EK NAMLU YAPTIRTTIM.ÇOK AĞIR DİYE YÜRÜYÜŞ AVLARINDA YAŞIM GENÇ OLMASINA RAĞMEN 2. BİR TÜFEĞE İHTİYAÇ DUYUP 2010 BAŞLARINDA KRAL ARM IN YARI OTOMATİK TÜFEĞİNİ  ALDIM (375 TL).ŞUANA KADAR BİR PROBLEMLE HİÇ KARŞILAŞMADIM.HERKEZE SAYGILARIMI SUNARIM.
Murat ÇAKAN 1980 BALIKESİR/HAVRAN-KOCADAĞ KÖYÜ 0543 405 1771

"KOCADAĞLI ÇAKAN TEAM_10''
                                                    ''SETTER''

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 22 Haziran 2013, 21:49:09 »
Huğlu luger marka çift tetik sp.'den aşırı derecede ağırılığından dolayı memnun değilim. 71 namlu tüfeğim, arkadaşımın aynı marka aynı model 76 namlu tüfeğinden daha ağır! Sebebini bi türlü anlayamadım.
sayın tarık ekşi birçok avcı atıcı tüfek ağırlığından şikayetçi ben hariç çünkü ağır tüfeğin daha sağlam olacağı kanısındayım yanlışmı düşünüyorum bilemem
ama şikayetler artınca firmalar tüfeklerde alüminyum ve plastik parça çok kullanılıyor ve namlu eti çok az oluyor aslında tüfeği ağır yapan namlu namlu eti iyi ise tüfek ağır oluyor
namlu eti iyi değilse namlu yarılabiliyor tek kurşun atışlarında youtube da çok gördüm benimde tavsiyem tüfek alırken ilk önce namlu etine bakılmalı
« Son Düzenleme: 22 Haziran 2013, 21:50:42 Gönderen: Yavuz YILDIZ »
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 24 Haziran 2013, 09:54:53 »
bendede geçen sezon huğlu eagle poze vardı sattım 1. çok nazik bir tüfek oluşu namlunun ucu çok hafif taşa vurdu hemen yamuldu tüfek tamircisinde tekrar düzeltik 2.tepmesi fazla olması 3.vurduğum kuşların yüzde 85 i canlı düşüyor olması 4. av esnasında sık sık domuz ile karşılaşıyoruz tek kurşun atmaya güvenemiyordum
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2013, 12:24:20 Gönderen: Özgür TAŞ 45 »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 24 Haziran 2013, 10:54:16 »
sayın tarık ekşi birçok avcı atıcı tüfek ağırlığından şikayetçi ben hariç çünkü ağır tüfeğin daha sağlam olacağı kanısındayım yanlışmı düşünüyorum bilemem
ama şikayetler artınca firmalar tüfeklerde alüminyum ve plastik parça çok kullanılıyor ve namlu eti çok az oluyor aslında tüfeği ağır yapan namlu namlu eti iyi ise tüfek ağır oluyor
namlu eti iyi değilse namlu yarılabiliyor tek kurşun atışlarında youtube da çok gördüm benimde tavsiyem tüfek alırken ilk önce namlu etine bakılmalı
Selamınaleyküm.yavuz abiye katılıyorum ağırlık şikayetlerinden dolayı tüfekler hafifledi ee nasıl hafifledi.ağır tüfek insana güven veriyo,atışlarda tokatlamıyo fazla şahlanmıyo.namludanda ziyade kasalar çelik olsa ne tek kursun atarken nede magnum atarken çekiniriz saygılar.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : 24 Haziran 2013, 14:15:16 »
bende de sarsılmaz boeing camo s vardı 2010 yılında aldım,sık sık fişek sıkışması yaşadım ama zamanla düzeldi yanlız attığım hedef bir türlü düşmüyordu,neyse bira şisesine 40 adımdan atışlar yaptık 28 gram ile kırmadı ama eagle pozem toz duman etmişti,o yüzden sarsılmaz otomatiğimi 1996 model huğlu çifte ile değiştirdim,bu sezon kullanıcam,işte yeni tüfeğim :

http://avlakforum.com/forum/huglu-av-tufekleri/1996-model-sifir-kilometre-huglu-ciftem/